Gjort något jag aldrig gjort...

Så löd ett tidigare inlägg idag. Jag skulle göra något jag aldrig gjort förut och uppmanade er att göra det samma. Följde ni min idé? Jag drog tidigt i väg till...

Kan ni gissa?


Ledtråd 1
Ledtråd 2Det är egentligen märkligt att jag efter 31 år aldrig har gjort detta tidigare men idag blev det alltså gjort. Det gick bra! Eller ja... Jag gick in och bad om en guldtvätt. Jag fick vad jag var ute efter och såhär långt gick allt bra. Jag förklarade att det var första gången för mig och att jag behövde hjälp. Farbrorn skulle hjälpa mig. Han bad mig köra in bilen. Nöjd och glad i hågen körde jag in bilen i tvätten. Nog körde jag in bilen. På tvären! Fråga mig inte hur jag gjorde?! Farbrorn som jobbade där bad mig att ratta. RATTA?! Ni som har läst min blogg ett tag vet hur bra jag är på att just ratta... Jag rattade. Och rattade. Jag rattade utav bara fan rent ut sagt. Åt fel håll. Efter mycket rattande slutade det med att farbrorn fick hoppa in i bilen och ställa den rätt. Tack:)!


Bilen blev ren och jag blev en erfarenhet rikare :).


Medresenärer på äventyret:

 
Harry the man!   Elsa!


Tack fina kamrater för att ni följde med =P!
Help!

Jag ska plantera lite rhododendronbuskar... Vad betyder 40/+C5????????????????????????


?

Harry önskar...

Harry hittade en bit av en tegelsten idag. Då får du önska dig något, sa jag. Harry önskade. Lite senare såg jag att han lagt stenen i vatten. Undra om han inte tänkte tänder där? Nåväl, han sa att stenar också skulle ligga i vatten. Harry hängde en bra stund framför glaset i väntan på att hans önskan skulle gå i uppfyllelse. Han frågade:

Hur lång tid tar det innan det ligger en röd blixten mcqween där i? :)
 


Uppgift och godmorgon!

Här kommer ett snabbt inlägg. Snart kommer en kille hit och instalerar larm här. Det ska bli skönt att få igång systemet. Lite tryggare bör man väl bli i allafall?!

Dagens uppgift till sbergs läsare:  Gör en sak ni aldrig har gjort förut.

Jag ska göra en sak som snart som jag aldrig gjort förut :).


Ha en fin dag alla!

Godmorgon!

Hoppas att ni har sovit gott :). Här ser det ut att bli ännu en fin dag! Jag kom upp ur sängen efter gårdagens kroppsarbete:). Kanske kommer förlamningen i morgon...

Jag minns för några år sedan när jag fick för mig att göra en atletisk karriär. Jag drog igång och startade upp min karriär genom att träna mycket intensivt. Jag kunde bokstavligen inte gå efter några dagar. Jag gick som om jag hade skitit på mig, och lite till. Gick gjorde jag ändå. Jag kunde inte räta ut benen så jag hasade mig fram liksom på huk. Jag mötte givetvis gyminstruktören där jag strök omkring i en minst sagt märklig gång. Hon cyklade förbi mig mycket hurtigt och frågade i förbifarten: Kommer du till träningen idag, också cyklade hon vidare, lika hurtigt och hastigt som hon kom. Jag skymtade hennes mycket spänstiga, och mycket taktfulla vickande bak försvinna bort. Jag bet i hop och släpade mitt tillsynes nyskitna arsle vidare :). Allt eller inget mina vänner! Ska det vara så ska det vara...  
Jag och Elsa sitter framför nyhetsmorgon och leker med klossar.

 

 

Nej det är inte mitt hår ni ser på bilden! Det är inte Björns, inte heller Noels. Det är katten Nisses. Hon vill också vara med på bild.

Hoppas ni får en fin dag :)!

Puss!

Noel har absolut gehör!

Noel har absolut gehör. Vi åkte i bilden förut, lady Gaga spelades på radion. Noel satt i baksätet och sjöng. Han kunde hela texten utantill. Han kan höra en låt en gång sedan kan han texten utantill. Jag diskuterade med Björn hur det kunde vara möjligt att han kunde en text på en låt han knappt hört. Björn informerade mig om absolutgehöröra!

Märkligt?!

I wish I had absolut-gehör-ears!
Undra om absolut gehöröra är samma som att vara idelöra?Over n out!Back to nature!


Hoppas inte jag påverkade någons trav idag ;P. Jag publicerade så sent så jag tror jag är utom fara:).

Dagen började med att vi drog i väg på loppis. Jag inhandlade en kruka och lite annat smått och gott.  

 

Väl hemma började vi elda gräs... och sedan var vi i fullgång med trädgårdsarbetet... Har man börjat kan man inte sluta :). Hela dagen har vi grejat. En dag av full sol och blå himmel! I morgon lär jag inte komma ur sängen. Elsa har suttit i vagnen hela dagen. Noel och Ludwig har byggt koja.

 

  

Efter mycket om och men fick Björn igång sin ferguson från förr i tiden! Med hjälp av bilen startade den, sedan körde han fast :) Några stockar från nerfälda träd forslade han dock bort. Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö när Björn startade sin traktor. Jag vet inte varför jag skrattar men jag skrattar och kan inte sluta. Efter varje traktorstart så lever jag flera hundra år längre :). Ska jag vara riktigt ärlig så skrattar Björn också. Vi skrattar båda två så vi tror vi ska dö. Björn startar upp den -och vi skrattar. I dag har vi skrattat!
Lite märkligt! Vad skrattar vi åt? Situationen upplevs lite absurd på något vis, jag vet inte... Kul har vi:)!

    

Vi har eldat, burit och grävt...

Nu håller jag och Björn på med Lördagsmaten. Sent som vanligt :).


Här är kojan. Taket i allafall :).Hoppas ni har det bra :)!


Kram!


V75 Lördag 24/4Det var länge sedan senast men nu kommer äntligen sberg travtips igen! Efter stor efterfråga är alltså Sbergs mycket eminenta travtips åter på spåret!

Mycket Nöje!Lopp 1: 4

Lopp 2: 5 - 7

Lopp 3: 3 - 10

Lopp 4: 11 - 12

Lopp 5: 1 - 2 - 3 - 5 - 6

Lopp 6: 2 - 10

Lopp 7: 10 - 11Väl Mött!

Blått och vitt var det ja...

Nu har vi hela familjen varit iväg på loppis och lite annat. Jag investerade i en ny fin kanna som nu väntar på nyutsprugna pionknoppar eller en bukett av vilda sommarblommor. Skönt att det går åt rätt håll. Nu ska jag äta sedan ska jag leta efter gamla lådor. Jag funderar på att göra blomlådor av gammalt lådträ... Förmoligen är detta ett av mina projekt som går i stöpet men jag har ju ambitionen i allafall =P.


    
Nu är det inte långt kvar tills allt slår ut! :)

Titta vad jag fick syn på idag! Härligt det ser ut... :)

Sol idag!

Godmorgon!

Det är en stor sol ute idag! Underbart! Jag och Elsa sitter framför tvn i vanlig ordning. Elsa leker med klossar som vi hade sparat från då Noel var liten. Hon bygger höga slott med snirkliga torn =P. Björn och Noel ligger och sover. Det blir långfrukost här idag. Det är så skönt att bara sitta och dra sig vid frukostbordet:)!

Dagen bjuder på altanbygge och lite plantering kanske? Nu är jag växtsugen igen :). Samma sak år efter år. Den här tiden gör mig otroligt pysselsugen.Godmorgon :)!


Sberg vill ha!Fredagsmat?

Undersökning: Livsmål

Nu är det tid för Sbergs undersökning igen. De sitter nu och pratar om livsmål hos Malou. Människor får svara på vad deras livsmål är. Ja, undra hur det såg ut för 100 år sedan, 50 år sedan, 10 år sedan... Ja, det kan man ju fundera på...

Vad är ditt? Det är spännande att höra vad människor lägger i sitt mål.

Nu vill jag höra vad du lägger i ditt!


Tack:)!


Var anonyma om ni vill!


Matmonika hos malou...

Matmonika Ahlberg har ett kakel jag vill ha. Blått och vitt. Hoppas snart denna blåvita period lägger sig. När jag rör mig ute går mina ögon som pingpongbollar. De far fram och tillbaka efter allt blåvitt. Tittar jag på tv gör de likadant. Konstigt att man kan bli så färgstyrd. Ett tag var det bara grönt.


Här kan ni skymta Matmonikas kakel...Här behöver ni inte skymta. Här ser ni.Åh fint till ett vitt gammalt lantkök! Tänk en massa färska kryddor och annat smått och gott till!


Jag ska börja skolan igen.
Idag har jag varit på föräldramöte. I väntan på att få komma in till rummet där samtalet skulle äga rum sa en liten tjej till mig:

Är du Noels mamma? Vad fin du är!


En sådan komplimang har jag inte fått på mycket länge.

Det där skulle du inte sagt lilla tjej!

-Nu är det jag som stryker runt på Noels skolgård!


En skön och välbehövlig spakväll!

  


 

 

Tisdag!

Godmorgon!

Hoppas att ni har sovit gott!

Nu ska jag och Elsa iväg och göra lite ärenden. Vi ska lämna lite blanketter till min chef och sen ska  vi inhandla lite lunch och ansiktsmasker till vår spakväll vi ska ha idag. Noel och Björn ska också få en =P. Det är på tiden att jag vårdar min hy lite. Jag använder handtvål till ansiktet och är inte vidare noga ska jag säga. Stina frågade just efter en dagcreme till ansiktet. Den står där, sa jag och pekade. Vart, sa Stina? Där svarade jag igen. En dagcreme, upprepade Stina. Där, upprepade jag och upplevde det som om det var den hundrade gången ja sagt det. Det är en nattcreme, sa Stina irriterat. Jag har inte mycket koll när det kommer till hudvård! En spakväll kan vara på sin plats!


Ha en fin dag alla!


Kvällsmat!

Jag var nyss ute och grejade i trädgården. Noel och Stina satt inne och läste läsläxa. Jag kom in och såg att noel satt och åt:

-Åh, vad bra Noel att du fixat kvällsmat!


Fyra klotögon stirrade tillbaka på mig. 

-Kvällsmat? Det är glass!

Skön dag i solen!

En härlig dag! Dagen började med att jag körde Noel till skolan. Vi fick väldigt bråttom så med maskara ner till knäna och i pyjamasbyxor (för mig då) bar det av. Väl hemma kom min M med fika och triss i högsta hugg! Vi skrapar ihop ibland. Denna gång var det egentligen min tur att köpa lotter. Jag gjorde det förra veckan men då kunde inte min skraparvän komma. Vad gör man? Jo, Sberg skapar upp dem själv. Inte kan man väl vänta med sånt? =P
Därefter kom min syster. Vi gick till vår by, köpte lite mat och hade picknick i parken. Underbart!
En skön dag i solen!


Tips på 1-års present!

I förra veckan var jag på 1-års kalas för en liten kille! I present köpte vi två blåbärsbuskar. Vi köpte två plantor i olika sorter. Tydligen kunde de "para sig" då, fick jag omtalat för mig fast med andra ord =P. Kanske inte så roligt för den lilla ett åringen just nu men så småningom kanske det blir uppskattat. Det är väl mysigt att kunna gå i sin trädgård och äta lite bär? Nyttigt dessutom!

År senare kan man säga:

-"Ja, tänk dessa planterade vi på din 1-års dag!"

-" Öh jaha, svarar en bångstyrig 17-åring!"


Haha!


Måndag!

Ny dag ny start!

Nu sitter jag, Noel och Elsa här med håret på ända. Noel ska snart till skolan, jag och skrållan ska ut på en skön promenad. I går lärde sig Elsa vinka så det gör hon mest hela tiden. Vi får hoppas att de vi möter vinkar tillbaka:)! Idag ska vi ta en fika ute på byn. Jag har lite ärenden att uträtta också.
Ha en fin start på den nya veckan!Godmorgon!

Godmorgon sunshine!


Ny dag ny start!

Se till att ni får en underbar dag idag!

Rulla upp ärmarna och kicka igång dagen =P
Hemma igen!

Nu har vi kommit hem från andra sidan gatan. Det har varit en trevlig kväll. Tänkte informera er om läget så att ni inte var oroliga... =P. Vi var inte ensamma på vägen hem, vi fick på vår färd med oss katten från andra sidan gatan, Morris. Katten från andra sidan får sova här i natt så han/hon inte går över E20. Nisse (vår katt) är inte jätteglad och vi får se hur vi styr upp det hela...

Undrar om inte ett lycka till (igen) vore på sin plats?!
oh lord!


Kram och go natt =)!


Till andra sidan gatan.

Nu ska vi gå till andra sidan gatan (E20!) på lite mat. Foppatofflorna är nerpackade...

Ett lycka till skulle vara på sin plats!Trevlig kväll vänner!

Jessica, ring om du behöver en coach =P! Hahahahaha! Hoppas det går bra för dig och lycka till! =)


Kram på er =)


Resan till andra sidan dokumenterad.

 

 

Fösta bråket påväg till andra sidan...

Går man på höger eller vänster sida? Vänster sa jag och gick. Björn trodde höger och blev sur.Sur Björn på vänster sida...Jag sur för jag upptäckte att min foppatofflor inte var med...Karin!

Jag hittade filmen!

Tre på rymmen =)Åh, vad vi såg på denna film! =)

Gripsholm överkast Mette!

Dagens vill ha!

Mina cravings efter blåvitt består. Här kommer någonting vackert!

Titta och njut!Överkastet heter Mette och kommer från Gripsholm!

Give me, give me lilla Gripsholme!

Metaforer...

Från altanräcke till hästar.

Jag och Björn håller på att bygga en altan. Vi är just nu i fasen att välja altanräcke. Jag har inte bestämt mig för jag tycker vi ska ha. Inte Björn heller.

Sberg: Ja, man måste ju tänka på helheten (man måste ingenting men jag försöker finna ut vad jag/vi vill ha). Vad är det för stil vi vill ha? Vilken stil har vårt hus? Är det grovt? Är det skirt? Romatiskt? Lantligt? Spöklikt? Vad har vi för känsla? Sberg och sambo beskådar huset på avstånd och försöker insupa någon sorts stämning. Vad har huset för andemening eller själ tycker vi =P? Räcket måste ju komma ur helheten... Vad vill vi ha?

Björn:

Sberg:
Är huset en ardenner, en nordsvensk, ett fullblod eller en ståtlig arabhäst?

Björn:


 Inspirationstips altanräcke någon?
Godmorgon, godmorgon!

Har ni sovit gott? Det har jag! Elsa sover mycket bättre nu och det är så skönt! Nu sitter jag framför nyhetsmorgon. Vem tror ni den hemliga gästen är?

Det är Björn som brukar gå upp på lördagar men tydligen har de börjat sända nyhetsmorgon en timma tidigare. Detta har resulterat i att Björn missar Mimmi och Mojje på camping. Inte bra, nu vill han inte längre gå upp på lördagar. Björn är så sur för att han missar den maskerade flakmopppehämnaren =P.
Vad ska ni göra idag?


Hoppas ni får en skön lördag!

Fredag!

Idag har det varit en bra dag! Dagen började med att jag träffade en av mina kusiner som jag inte träffat på många år. Vi umgicks mycket som små men allt eftersom vi blev äldre blev det allt längre mellan träffarna. I dag kom hon hem till mig med sin lilla Matilda.
Elsa fick träffa sin jämngamla syssling (tror jag) och jag min kusin. Det kändes som igår =)! Hoppas att vi ses snart igen!

Nu håller vi på att fixa lite tacos och vi har bunkrat upp med godis. Mamma och Stina kommer hit ikväll och hänger lite.  


Elsa gick loss i hennes hoppgunga ikväll... Vi testade den för skoj skull ikväll igen. Vi hade lagt undan hoppgungan eftersom hon inte varit vidare road av den.
Nu flera månader senare tyckte hon den var mer än kul.
Armarna står inte längre rakt upp. De står rakt ut.
Hoppas ni får en riktigt fin Fredag!

Kramar från mig!

God morgon!

En strålande fin morgon idag! Jag håller på och städar lite och lyssnar på en låt som min vän och hennes mamma håller kär!

Rebecca! Denna tillägnar jag dig och Lisa!Only for you!

=P

Trappan...

Som ni vet har jag ett tag kämpat med vår trappa. Trappan har grundats, spacklats, grundats och nu lackats.  Förut hade Björn varit på övervåningen. Mycket onödigt om ni frågar mig. När han gick ner från den övre våningen fick han syn på vårt trappräcke.Björn frågade mig hur det kom sig att baksidan på trappräcket inte var grundat eller lackat när trappan förövrigt var grundad och lackad.

Jag fann mig snabbt:

Jo men jag var tvungen att göra så för att man kan inte måla alla sidor samtidigt. Jag fortsatte med att man måste ta en sida i taget för att annars blir hörnen så fula. Jag pratade på väldigt länge och väldigt fort.
Jag tror Björn köpte min utläggning.

Oooppps!


Å heeeej å håååå!

Efter några avbrutna tår och fingrar har nu fotbollsstrumpan kommit på. Lägg märke till strumpan. Alltså är det en jäkel kvar. 

Till er fotbollsmammor eller pappor där ute:

Ska strumporna vara så tajta att det tar en halvtimma att få på? Är jag för klen? Har vi för små strumpor?  =P

M

Nu får du allt masa dig hit! Jag känner att vi har tur idag!

Over and out!

Nu jäklar lille orsa spelman!

Under påsken fastnade jag för låten underbart med orsa spelmän. Jag vet inte varför men jag blev glad av den. Den gick rundgång här över påsk.Jag har tröttnat! Det är inget fel på låten herr spelman, den är jättefin. Ni spelar jättebra allihop men nu orkar jag inte mer.

Nu jäklar lille spelman med spelkompisar...
Nu åker ni ut!

Jag brukar beskriva mig som den lyssnande typen...

Ni vet man har två öron och en mun för att man ska lyssna bättre än man pratar... Mycket bra tycker jag!

Jag träffade någon härom dagen som var i fullfärd med uppsatsskrivande. Jag var nyfiken och bad honom berätta om arbetet.

Han började:

-Arbetet handlar om det här...

Något väcktes inom mig och jag blev helt te mig i trasera´. Jag gick igång! Jag började darra i kroppen. Svetten kom. Pulsen gick upp. Jag dregglade. Jag tuggade fradga. Min mun blev till en kulspruta. 

Har du tänkt på det här? Har du tänkt på det? Har du gjort såhär? Hur tänker du då? Bra! Ett tips är det här. Ett tips till. Du kan ju göra såhär också. Det kan vara bra att göra såhär. Reabilitet? Validitet? Hur har du definierat? Hur har du avgränsat? Citat? Personen i fråga var inte i behov av några tips. Jag argumenterade för min själv och min självutnämnda roll:

Du vet att ju fler ögon desto bättre! Det är ju alltid bra att höra andras synpunkter och så fortsatte jag =P.Två öron och en mun...
Diar hon än?

Idag har damen som vi köpte vårt hus av varit här. Hon kommer ibland på cykeln och tittar till oss. Ibland klipper hon också häcken =P, -mycket uppskattat. När hon kommer hälsar hon alltid på Elsa. Hon tar Elsas lilla hand i sin och skakar den lite. Hon vänder sig sedan mot mig och frågar:
Diar hon än?


Elsa & Elsa


Sedan pratar vi marker, skörd, miljonkodlotteriet, trafik, senaste nyhetshändelser och bingolotto.


Det är trevligt när hon kommer.God dag!

Hej på er!


Dagen startade med trötta miner här i vår familj. Elsa har i några dagar inte velat sova om nätterna. När man tror att man har fått in fungerande rutiner ändras allt. Är inte det märkligt? Hon har vaknat och varit jättepigg mitt i natten så det har bara varit att gå upp.


?


Hon är kanske i någon utvecklingsperiod så vi får hålla allt lungt och fortsätta med våra rutiner. Det märks fort hur allas humör och tålamod tar slut när sömnen tryter. Ni skulle sett hur griniga vi var i morse! Hahaha här satt vi alla med håret på ända och gjorde surhetsminer åt varandra.


NOG!


Jag åkte och träffade min gamla kompis! Vi gick ut och gick en sväng fikade sedan på en varm och solig trappa. 

Underbart :)!


En påse kanelgrifflar senare var energin åter på topp!


Hoppas ni alla får skön dag i solen!


Nu undrar ni allt vad vi har för oss...

Björn håller på att gräva upp hål för plintar till altanen vi ska bygga. Jag sitter och tittar på. Jag säger till när jag tycker att han gräver snett och för sakta =P. Ibland (ganska ofta) kallar han mig för Eva Braun.
Jaha, tänk att Björn har en liten orb vid sin sida.
Jörgen, hans bror, hade en större men ok.
En orb är en orb =P.

Det är en fin kväll och jag har tagit många bilder på rosa himmel =). Vi har säkert flera hundra sådana...Förut tyckte vi oss se vår gamla fladdermus! Kommer ni ihåg? Vi blev jätteglada för att han/hon hade återuppstått. Björn flög fram och kastade sten mot skyn i väntan på, och med en förhoppning om, ett dyk. Ingen fladdermus dök. Vi väntande länge på ett återuppvaknande och stirrade rakt upp. Några nackspärrar senare såg vi att det var en sparv (eller nått. En liten pippibird i allafall). 

Nepp nu ska Eva Braun gå ut och ge order!

Häng med ut på en oförglömlig resa!

Nu har Sberg åter igen det stora nöjet att ta er med ut på en resa. En resa fylld av upplevelser. En resa ni sent kommer att glömma!Spänn fast er! 


Håll i er!


Nu drar vi!

Ni kan tro att folk blir avundsjuka när Sberg slungar denna retroborste ur bakfickan!Nu ska jag ut på en annan resa!
På återseende!


Sommarklänning till ElsaElsa hostade när vi gick förbi denna klänningen. Jag tolkade det som att hon vill ha den. Undra vad hon själv kommer att välja senare när hon kan? Det ska bli kul att se vad hon blir för en person. Just nu tycker hon mycket om hår. Hår drar man i. Hår tuggar man på. Hår gosar man med. Synd bara att mitt förnärvarande luktar amoniak och känns som svinto. Hon verkar dock inte störas av det.

Väl investerade pengar.

Jag trodde aldrig att jag skulle köpa ett par av dessa. Tiderna förändras kan jag återigen konstatera.
Tofflor medtages överallt!


Lika gångbara ute som inne =P. (Jag glömde byta skor när jag gick ut).


Har man en liten miniElsa fastklistrad på höften är dessa att varmt rekomendera!


Från Sberg i tha foppischshoe!

Sberg tvättar hår...

Sberg tvättar för närvarande hår. Håret gnisslar och det låter som en hel orkester när jag tvättar... Ni kanske förstår hur torrt det är.

Tack för tipset angående silvershampo =P!

Silvershampo är inköpt! I´m working on it!
Måtte jag få en liten nyans av silver, om än bara ett uns!

Jag måste ändå säga att det är en rad fördelar med att bleka håret själv hemma.1. Du behöver aldrig mer borsta håret -Det går inte.


2. Du behöver aldrig leva med risken av att få fett hår, inte ens om du inte tvättar håret på ett år. Billigt!


3. Du får en hårbotten som kliar -Vilken njutning det är att klia när det kliar ordentligt!


4. Dissonanseffekten gör att du ändrar attityd för vad ett bra/snyggt hår är.


5. Du har en hel symfoniorkester i huvudet. Bara du tar i håret får du en hel orkestertruddilutt uppspelad.


6. Håret trillar slutligen av. Ett problem mindre.


Efter mycket sveda och värk...


Är jag nu blond.

Efter ett flertal allergiska chockreaktioner, håravfall, bränder, skrattanfall är jag numer blond. Det finns många nyanser av blont. Det finns nyanser av rött. Det finns nyanser av grönt. Det finns nyanser av grått. Jag har haft dem alla. På en och samma dag. På en och samma slinga.

Nu är jag fattig på hår, pengar, hjärnceller och näshår som rök av all amoniakdoft men jag är omåttligt rik på nyanser.

Alltid är man rik på något =P


Härlig påskhelg!
Godmorgon!

I dag vaknade jag av ett sprakande ljusspel här inne. Jag for upp ur sängen och puttade på Björn.
-Titta vad fint det är här inne! Titta vad solen strålar. Björn var inte riktigt lika upphetsad till en början =P.


Det ser ut att bli en fin dag! =)


  


Glad Påsk på er alla!


Rulla köttbullar...

Nu ska jag och Mr Beer rulla köttbullar. Det finns inget som får mig att känna mig så duktig som då jag rullar köttbullar. Det händer inte till vardags. Åh nej! Det händer vid jul och påsk.

Jag har ett tips. Jag har ett tips som min vän Maria lärde mig. Jo, när man ska göra mycket köttbullar gör man dem i ugn! Tack säger ni. Jag säger varsågod! Man ruskar på plåten någon gång ibland så att de, köttbullarna, inte bränner fast. MMmmm jag vet, husmorstips utan dess like =P. Noel har övergett oss för i kväll och sover över hos moster Stina. I morgon kommer de hit och sover här.

Time to go!

The meetballs have to be done and they have to be round! (Så här låter det till en början. När jag har ledsnat gör jag en fyrkantig jättebiff =P).

Har ni inget för er så har jag ett förslag.

-Kom och rulla!

Kram på er vänner!

Elsa plåtas!

Elsa pratar gammal telefon. Hon vevar och vevar och säger:

Tjenare, tjenare Kalle! Precis som i en svensk långfilm ni vet...

     


   

Elsa sitter i trälådaElsa vill inte sitta trälådaBASTA!

Påskkärringar...

Nu har jag sminkat en hög med barn här som skulle gå och påska hos vår granne. Det är inte så många att påska för här ute i bushen =P. Barnen hade målat teckningar som de skulle ta med då de önskade glad påsk.

Jag såg just vad för påskteckningar de målat.

Hoppas grannen har humor... :/


Låååång Fredag!

Tänk vad lång denna fredag upplevdes när man var barn =). Hänger ni i fönstren nu och kikar efter påskkärringar påväg till blåkulla? Det gör jag och Noel. Än har vi inte sett någon men de kommer nog =P.
Påskhelgen är härlig tycker jag. Ganska behaglig. Jag har många fina barndomsminnen från påsken. Mamma och pappa gömde alltid påskägg ute i trädgården och gav oss, mig och malin, en karta över vart äggen låg. På något konstigt vis såg de alltid när påskhönan (vi har påskhöna) anlände. Som tokiga sprang vi runt i trädgården och letade. Vädret är som varje påsk blandat. Regn och sol.

Jag har varit ute nu och fixat lite ris och gjort lite kransar. Ägg är uppkörda i ihåliga trädstammar. Idag ska vi ordna lite påskmat och mys.

    
 

Igår försökte vi, ganska ihärdigt, få fyr på en av våra påskbrasor. Efter ett par timmar gav jag upp och gick in stelfrusen med blå läppar. Björn kämpade ett tag till men kom in sedan. Ingen eld. Hoppas på bättre lycka idag.

Noel vägrar som varje år att ta på sig sin höndräkt som hans mamma så fint sydde till honom en påsk. Tänk vad sur jag var när han vägrade att bära den! =P
Tradition!

Hoppas ni får en lååång och fin fredag!

Sberg renoverar...

Sberg renoverar. Björn är på jobbet. Bäst att passa på... =P
Vi har en massa sprucken pärlspont i huset. Det ser så tråkigt ut och idag fick jag nog. Jag fogade igen alla sprickor. Det blev jättebra!

Till er som har en massa sprickor i er pärlspont: FRAM MED FOGEN!

Mycket bra! Inga sprickor så långt ögat kan nå. 

Undra om jag inte borde jobba som hantverkare ändå?! =P

Elsamus leker med påskris... Mamman jagar...

En björkriskrans... Fint att hänga lite här och där tycker jag.


Nu är Noel och mamma och hämtar Stina och Mayia på tåget. Äntligen =)!

Ha en bra dag alla!!RSS 2.0