Vårstrålar.


En ledig dag.


Jag föreslog nyss att jag kunde tapetsera här hemma idag. Tillsvar fick jag:

Näheheheähäähähähäeehehehähä, men en motivering om att det inte var min grej.

Vi får väl se vad jag kommer mig för idag. 
Ha en fin dag=)!


Lensway, prova glasögon online.

Jag var inne på lensway nyss. Har ni sett att man kan prova glasögon online?

Hur bra är inte det?!


Min sambo har just gjort ett försök.
Ja, vad säger man=)?

Jag eldar gräs. Det är vår:-D.

foto0590 (MMS)

Jag eldar gräs. Det är vår:-D.


Vår!

Idag är det vår! Ingredienser till våffor har inhandlats, eller ja ljuger jag nu? En färdig våffelblandning står i skåpet, grädde och sylt i kylen. Våfflor är vår. Snart ska jag ut och fixa i trädgården. Underbart att känna doften av gräs, mossa, jord och vår! Näe, nu får jag snart ut och gräva grop;). Jag ska ut och planera grusgång för hundrade gången. Jag kommer att gå en bana där gruset ska ligga. Jag kommer att stega alternativa gångar osv. På ett sätt är det bra att grusgången aldrig blir gjord. Hade jag haft min grusgång nu hade jag inte kunnat planera den idag. Det kommer att bli tomt den dagen gruset är här.  Nu jäklar ska vi gräva grop och plocka pinnar!

Destination storstad.

Om du fick välja mellan Rom, Venedig, Milano, Paris, Barcelona eller London, vad hade du valt och varför=)?
                                                
Vi sitter i kö till bilprovningen. Jag har...

foto0589 (MMS)

Vi sitter i kö till bilprovningen. Jag har nervRyck för att det tar lång tid. Det är mycket bilar i kö. Kön rör sig inte. Jag har hjärtklappning och känner stress. Björn härmar mej, han håller krampaktigt i ratten och biter i hop käkarna hysteriskt. Sen skrattar vi.


Vad gör du och vad gör du inte?


Visst är det så att vi placerar oss själva i fack precis så, som vi placerar andra. Det är tryggt och behändigt men processen kan också ibland vara begränsande. Med stämpeln vi sätter följer ett manus av vad vi gör eller inte gör, vad vi säger eller inte säger, vad vi gillar eller vad vi inte gillar, det blir en självuppfyllande profetia. De handlingsmöjligheter som inte ingår i vårt manus faller bort. Tillvaron kan upplevas lite tråkig och inskränkt. Visst är det så att vi identifierar oss med olika saker och utifrån den bild vi har följer olika aktiviteter, kanske också vilken bil du kör eller vilka kläder du bär.
"Jag gör inte det, jag är inte en sån".
För någon vecka sedan var jag och kallbadade i havet. Jag var livrädd när jag klev in på badet. Steget in till badet var ett steg ut på okänd mark. Jag mötte en dam som satt spritt språngande naken och solade på en bänk i minusgrader. Damen hade ett stramt uteseende. Hon var mager, hennes kotor på kroppen stack ut och hennes bröst var tomma. Hon hade håret uppsatt i en stram knut på hjässan. För mig såg hon ut som en typisk sektmedlem, sträng och stram. Jag såg i min fantasi hur den strama damen skulle komma mot mig naken med  basturis i nypan. Hon skulle piska och tukta mig. Jag kände mig livrädd för kvinnan men samtidigt var jag nyfiken. Hur var hon, Hur hamnade hon här, brukade hon alltid ha knut? Jag gick förbi livrädd och stel men nyfiken. Kvinnan log, jag tolkade leendet som ett välkommen till sekten-leende. Livlig fantasi? Jag gick förbi och vidare in i bastun. Jag satte mig på en rad högt upp. Jag satt stelt tryckt upp mot väggen med axlarna uppdragna till öronen. Men med en fantastik vy ut över ett gnistrande iskristallhav sjönk mina axlar långsamt ner till en hälsosam nivå.

Vad har du för bild av dig själv?
Fundera över om bilden du har på något sätt begränsar dig?
Finns det för något som du inte kan se dig själv göra bara för att du inte är sån?
Fråga dig om du ändå inte ska testa att göra det där som du inte gör, just för att du inte är sån.

Att ta sig utanför de där fyra ramar som man omger sig med kan vara otroligt uppfriskande, för mig var vinterbadet en sån uppfriskande upplevelse, man sätter bollen i rullning, ramarna flyttas fram och ändrar skepnad.
Obs!

Smal kvinna med stram knut på hjässa i kallbad = sektmedlem. I´m sure =PMåsa, måsa.

Nu står jag och steker kyckling. Jag steker och småsjunger lite med stekspaden. Jag har varit på zumba i kväll och sången jag sjunger nu spelades under passet.  Jag tycker låten är bra, även om den påminner något om en västgötsk mås, särskilt då kanske min variant. Det jag kan på låten är:


Måsa, måsa nananananananaaaaa, måsa, måsa nanananananaaaa.


Lyssna här:


Från Frida till Vivianne.

Idag gratulerade jag min Frida på namndagen. Jag skickade ett grattis-sms.

-Grattis Frida på namnsdagen. Hoppas att du får en fin namnsdag:).


Inget svar kom och jag fick onda aningar. Jag gick förbi almanackan, där stod dagens namn, det var inte Frida, det var:V-i-v-i-a-n-n-e

Vad gör man? Man skickar ett sms till.-För du heter väl Vivianne? 
Vivvi, vi ses på torsdag;)!


Stillhet.
Här sitter jag och grejar med collage. Upplevde ni någon stillhet?

Vår.

Lite tidigt men nej, nu är det dax.Två små godingar.


Elsa:
Mamma, kan du ställa upp mina godingar?


Mamma: Ja, vart ska jag ställa dem?


Elsa: I Noels rum.
Jag är dock tveksam till om Noel uppskattar de små godingarna;).Mello!

Ok, här kommer sbergs efterlängtade kommentarer till kvällens mello. Jag förstår att ni har gått i blindo i er röstning, jag är ledsen för det -och för min sena uppdatering.

1. Ranelid äger!


Jag säger bara en sak, MIRAKEL (sen säger sambobjörn mycket inlevelsefullt, hastigt, intensivt och lite brutalt KÄRRRRLEKEN)! Kanske har det skett en liten identifiering här??? Det tycks så att säga ha uppstått en liten förvirring över vilken Björn som heter Ranelid i efternamn.2._________________________________


3._________________________________
(Gina och Sibel, tvillingar?).
(Ja, Helena Bergström är skön).


Det var kvällens det.

Tapet.
När Noel och jag kom hem från Malmö sent i går kväll så blev vi glatt överraskade. Björn hade tapetserat i köket. Visst blev det fint:)? Jag är fortfarande inne på blåvitt som jag har varit de senaste åren. Härligt med lite mönster!


Nu är vi hemma hos Malin och co. Alla är sjuka här men vi tvingade oss på ändå med en burk korv. Nu ska vi äta :). 


Ha det bra!  

Glasögon.

Tittut!Vid havet.Ribersborgs kallbadhus.

Ni anar inte vad jag har gjort idag. Jag har haft världens upplevelse och jag är som en ny människa. Jag har badat i havet!

Mot malmö!

Nu startar jag bilen mot malmö. Håll tummarna för en bra resa! Jag grinar redan över att jag ska lämna Elsa... Usch, vad jag är mesig!Ha det bra alla:)!


Kramar!

Svärfar vet hur man gör affärer.

Här ser ni min svärfar. Han har just kommit hem från thailand. I thailand tog han sig en massage. Efter massagen betalade svärfar. Med massörens pengar.
Ser ni de två väskorna på bilden nedan? Det gjorde inte min svärfar. Han tog de båda väskorna för en, sin egen och stoppade ner näven i fel (eller rätt) väska efter pengar och betalade med fel (eller rätt) pengar.
 

Lika väskor, ser ut som en tänker svärfar...
Svärfars massage betalades således med massörens pengar.
Svärfar gick vid upptäckten, mycket skamset, tillbaka till en mycket arg massagekvinna och bekände sitt brott.
Matlagning.

Här lagas det mat på hög nivå. Stekpannan är något överdimensionerad med det är ok ändå, det funkar.

Man tager vad man haver, säger Elsa och fattar tag om sin sandlådespade.

Vilken fin dag!Storpappan går på bestämd fot mot grillen. Eld, tänkte han och satte en fot framför den andra.
Här bor tomten.Jag vill också se, säger Elsa.
Telefonbok.

Jag sitter och tittar på Elsa och Welma som leker. Elsa ringer till mormor och hon ringer till Stina. Sedan ringer hon till mormor, sedan stina. Sen ringer hon till mormor och Stina. Elsas telefonbok tycks ha två kontakter. Mormor och Stina. Welma borstar tänderna.


Tänk på dina tänder, säger Welma och borstar överläppen.

Vem är du?


Här är jag.

WTF!


Bibliotek???


Skulle inte tro det. Det skulle bli kycklingdräkt dagligen =P (jag skulle så att säga kunna bli bättre på återlån inom utsatt tid).


Nå,

Vem är du?
Bad!

Nu ska jag slänga mig i ett långt, varmt bad. Jag ska ligga i badet länge och bara stirra in i väggen. Jag tror att jag blir avslappnad när jag gör så. Det ska bli så skönt! Tänk när jag lurade hit Malin och Charlotte på bad... Minns ni? Hahha, jag hade sjåsat upp badstämningen ordentligt, problemet var bara att varmvattnet inte räckte. Det blev ett kallt isbad, en kall vinter...

   


Jag hoppas att ni har det bra!


Framför brasan!

Jag sitter framför vår brasa och värmer mig. Vilken kyla vi har fått! Det är så härligt att bara sitta med en kopp kaffe och stirra in i den knastrande elden. Stina och Mayia är här nu. Den lilla skruttongen pratar med riktig skånsk dialekt;). De är här över helgen för vår bror fyller 4o och vi ska dit ikväll och fira. I slutet på veckan har jag varit på MI kurs igen. Vår kursledare är en riktig underhållare tycker jag vilket gör det hela än roligare. När jag tittade på mina anteckningar från föreläsningen slog det mig att jag antecknat föreläsarens uttryck, de som tilltalade mig.Tilt i maskineriet.

Bemanna mig.

Tala till den högre instansen.
Rörelserna till får ni en annan dag.


RSS 2.0