Dagens travtips! V75 Åby 28/2-09

Nu var det länge sedan men här kommer sbergs travtips igen! =D

Mycket Nöje!

1: 3 - 4 - 8 - 9

2: 6 - 7 - 9

3: 5 - 9

4: 2 - 3 - 5

5: 1

6: 1 - 5 - 6 - 9

7: 2

Väl mött!

Sberg


Malin, saknar du ett öra?

Jag hittade ett öra här på golvet. Inte är det mitt. Malin, är det ditt?


Systermalin inspirerad av prinsessan Victoria =)

Mirakelmalin vs. Prinsessvickan!

Min syster Malin har varit helt inne i Victorias värld idag. Sedan nyheten släpptes har hon varit helt frånvarande på något vis. När hon kom in efter att varit ute och rastat hunden säger hon helt appropå:
-Ja, då får jag börja spara ut håret nu då. Hon förklarar vidare att hon vill kunna sätta upp en fin brudfrisyr.
Ja, fortsätter hon, försommaren blir ju bra och mummlar vidare.
Jag funderade en stund innan jag förstod vad det hela handlade om.
Malin har nog fått det hela om bakfoten. Det är Victoria som ska stå brud. Inte mirakelmalin.
Malin har dessvärre missuppfattat mediahändelserna idag. Malin tror att det är henne allt handlar om.

Hehehe! <3

Mirakelmalin ska åka och prova brudklänningar nu. Hon är visst redan påväg ;)Hej på er!

Hur mår ni idag? Här är allt bara bra.

Solen skiner och det känns otroligt skönt. Strålarna behövs! Vid denna tiden brukar jag alltid väcka mina övervintrade pelargonier men tyvärr lämnade jag dem för att dö ute i kylan i vintras. Noel skulle ha med tomatplantsfrö till skolan för att plantera. Härligt! Vi går åt rätt håll=). Undra om inte jag ska plantera lite frö här i år. Förra året gjorde jag det och höll på att dö av lycka när små groddar syntes. Tyvärr tog de sig aldrig. Tunna som hårstrån växte de sig låååånnngggga. Ledsamt nog orkade inte de smaaalaaa benen bära upp groddarna som föll ner, i ett störtdyk, och dog. De tvärvände helt enkelt de små jäklarna!

I morgon går jag in i vecka 23. Sparkar gör det och Elsa växer nog så saktligen. Det gör jag i alla fall. Med säkerhet. Jag är mycket större nu än vad jag var när jag väntade Noel. Utgångsläget var nog också större. Hur som helst så mår jag bra och märker inte av några graviditetssymtom alls faktiskt. Undra vad det är för en liten där inne... Hoppas att allt ska gå bra!

Huset går framåt. Sakta men säkert. Det ska bli skönare att vara där framöver när det blir lite varmare. I går kom jag på att jag nog inte vill ha pärlspont i taket utan helt släta men jag är inte säker. Jag är rädd att det blir för mycket spont då jag vill väggarna klädda i det samma. Renoveringen har gått jättebra men känner att det börjar bli mer trögt än innan. TIdigare blev jag överlycklig bara en bräda kom upp men det glädjer mig inte på samma sätt längre. Det räcker inte längre med en bräda. Jag vill ha ett helt hus. Det räcker inte längre med ett badkar utan vatten. Jag vill ha ett badkar med vatten. Jag antar att kylan spelar in och att man börjar se en ände på det hela vilket gör att jag blir lite otålig. Otålig för mig innebär arga örjan. Under den här veckan har jag så att säga skilt mig tre gånger. Vilken tur att jag inte är gift. Då gills det inte =). Björn är desto mer tålmodig vilket är en jäkla tur det! Han gör ett otroligt jobb! Steg för steg tar han en sak i taget. Att ta en sak i taget är otroligt viktigt för att orka med ett projekt som detta. Att inte fundera över allt jobb som ligger framför och framöver. Kanske kompleterar vi varann bra! =).


Ha en bra dag alla! <3

Kramar från Sberg!

God morgon! -Sberg faceing the snow!

Nu sitter jag här med kaffekoppen igen. På radion spelas lugna favoriter. En skön start. Utanför ligger snötäcket tjockt och vägrar ge upp. Min midsommar middag igår fick inte snön att smälta bort, men jag fick i allafall en god middag med lite sommarfeeling.
Jag ska väcka Noel nu och säga till honom att vi slänger in pulkan i bilen och åker till en backe. Here we come! Leverpastejmackor och varm oboj ska med. Så länge det finns något att äta på är jag nöjd =). Det är förstås skoj att se Noel ha roligt, jag får bara möta snön helt enkelt och sluta tjura. Obojen blir extra god om det är kallt ute ;)!

Jag ska prova denna i backen tänkte jag =p!


Trevlig lördag!

Sberg <3

Hopp om livet...

Det gäller att krama ut allt liv innan man säger hejdå!
Valuta för pengarna mina vänner ;P!Jo, det är tulipaner! =) <3


Läxor...

Nu har jag och Noel gjort läxor. Noel skulle skriva E e, stora och lilla, i en skrivbok. Noel skrev två stora E sedan suckade han och sa:
- Nä, nu är det dax för rast. Mamma, du kan väl säga till mig när klockvisaren har gått tre hela varv?

Noel försvann och jag återfann honom liggandes i soffan där han bäddat in sig i filtar. Han hade även dragit för gardinerna så att solen inte skulle lysa in på honom...

Ja, det är dumt att ta ut sig =P!Grabben kan konsten att slappa =P.


Middagen avklarad!

Japp då har vi ätit middag. Något tidigare än vanligt men då hinner man få in en till =).

Dagens middag:

Sill, potatis, gräslök och gräddfil. Midsommarflaggan blev också framdukad.

Nu är det banne mig slut på vintern! 

  Glad midsommar <3!En hand med långa naglar...

...den andra med obefintliga. Jag är en nagelbitare av den värsta sorten. För ett tag sen gjorde jag en kompromiss med mig själv där jag lovade mig att jag fick bita på en hand men inte den andra. Nu har jag låga naglar på den ena handen och obefintliga på andra. Jag har vant mig vid detta och liksom glömt av att "Onehandlongnail"  and the "Otherhandnonail" modellen kan te sig konstigt för andra. Efter att fått två kommentarer idag från två olika personer har jag blivit påmind.

-Sofia, varför har du målade naglar på en hand?
- Därför att jag har inga naglar att måla på den andra...
- Sofia, varför har du långa naglar på en hand och inga på andra?


Hm, kanske man inte går omkring så här... Kanske ska jag ta och låta de andra naglarna på andra handen komma fram... Ja, jag ska fundera ett slag på detta =P

Elsa -en riktig gottegris!

Noel frågade efter maten vart sockerkakan var som vi gjorde i går.
- Sockerkaka svarade jag, med något höjda ögonbryn?
- Ja, sockerkaka sa Noel och förtydligade med att det var den sockerkakan vi gjorde igår.
- Jaha jasså den. Den har Elsa käkat upp! Läs bebisen i magen. Elsa är en riktig gottegris hon=P!

Matsäck och utflykt...

I dag när jag hämtade Noel på fritids så sa fröken att det var utflykt i morgon. Barnen ska iväg och åka skridskor hela dagen. Detta hade jag helt glömt av och kände mig lagom skamsen och svarade lite bortkommet:
-öh, skridskor..?
Vilken tur att hon sa det... Här glömmer jag som bara har ett barn. Tänk de i familjen annorlunda... Vilket planerande!

Nu har vi i alla fall fixat matsäck. Macka med stekt ägg, pannkaksrullar, nyponsoppa, päron och kanske en bulle. Jag minns första utflykten Noel skulle på. Noel fick med mat och chokladboll. Inget annat barn hade med sig fika. Jag minns att jag blev helt osäker på om de fick ha med sig fika och helt nojjig där jag framför mig såg katastrof ute i skogen bland barnen där Noel satt och smaskade på sin boll... hahaha. I morgon ska han nog få med en liten bulle i alla fall. Lite gott ska det allt vara. Ja, det där med matsäck och dess innehåll kan vara lite klurigt för en oerfaren =).

Vad har ni i era barns matsäckar?

Nu är jag jättetrött och ska nog bara titta lite på tv tror jag.

Kramar från en gäspande sberg! <3

Arbetslöshet och examensarbete...

Jag är på jakt efter någon i åldern 18-29 som är arbetslös. En omfattade grupp unga är arbetslösa idag och detta är något som bör lyftas upp. Jag är ute efter någon arbetslös som vill ställa upp på en intervju och som vill delge sina erfarenheter och upplevelser av denna situation. Intervjuer som görs kommer att vara till grund för mitt examensarbete och är under full anonymitet.

Är du intresserad hör av dig!!!

Sofiaberg1@hotmail.com

Vi har en bil som är trasig men utan fel!

Vi har en bil här som inte fungerar men efter att lämnat in den två gånger på olika verkstäder så har vi fått beskedet att det är inget fel på den. Mycket märkligt! Det är svårt att få fel åtgärdat med besked att ingenting är fel.

Vad göra?

Bilen dör var gång jag bromsar. Startar gör den inte heller. Har jag tur så startar den efter att jag stampat gasen i bott en si så där tio gånger. Grannarna tror nog att jag har problem med att släppa foten från gasen så som jag gasar på... När jag och Noel åkte förut vände sig ett gäng unga killar om när jag fick till värsta däcktjutet för att inte bilen skulle dö. Noel och jag fnissade och kände oss som biltjuvar.

Vi har en bil som inte fungerar, men det är inget fel på den. Mycket märkligt!

Någon bosse bildoktor ute här på nätet? =)Middagstipset...

Idag har jag läst lite och fått gjort lite skolarbete även om inga stordåd har presterats. Efter läsningen åkte jag till skogen och gick en sväng skönt. Nu står maten och puttrar på spisen.  Dagens middag är:

Spenatstuvning, spätta med citron och kokt potatis!

Dagens middagstips! Lätt & Gott!!

Rensning!

I dag har jag rensat hemma! Det känns så skönt! Kläder har lämnats till klädinsamlingen och tonvis med glasflaskor har slängts. Fy vad det klirrade när glasflaska efter glasflaska landade i glasåtervinningssburken. Jag funderade faktiskt på om jag skulle fylla upp hela grejjen med mina flaskor. De som gick förbi tänkte nog att jag hade haft brakfest utan dess like.

Hur vore det om man skulle få gjort detta lite oftare Sberg?
Hur mår ni idag? Fick ni någon kärlek i går?

Kram på er!Hård kamp i provhytten!

Idag drog jag och mor iväg på lite desperat shopping med tanke på att jag endast har ett set kläder som jag kommer i nu. Inne på HM fick jag tag på ett par mammajeans som var snygga. De var lite snyggt slitna och jag fick med mig ett par 36 in i hytten. Dessa fick jag knappt över fötterna. Mamma fick rusa efter ett par 38. Nu gick de till vaderna. Mamma fick återigen rusa efter ytterligare jeans men nu i storlek 40! Dessa gick till rumpan och där tog det tvärt stopp. Nä, vad är detta som har hänt tänkte jag. Mamma sa utanför, efter att ha hört mitt stånk och stön där inne:

-Men tar du på dig de rätt då? Du måste göra nått fel?
-Nä, hur fel kan man ta på sig ett par byxor, svarade jag.

Mamma, en enveten en, tar sig in bakom skynket till hytten. Nu är vi två som stånkar och stönar. De utanför tror nog att en kärleksakt äger rum där inne, att några ungdomar är ute och förvildar sig och prövar sina vingar =). Det är inga ungdomar. Det är jag och min mamma. Det är ingen kärleksakt. Det är en kamp. Vi sliter och drar. Mamma säger åt mig att spänna skinkorna lite så att de inte följer med upp när hon drar. Hon drar. och hon drar. Jag spänner skinkor.

Gud vad vi skrattade! Tårar, lite här och där, sprutade! =)
Blod, svett och tårar!Jag bryr mig inte hur tjock jag än blir. Huvudsaken är att vi mår bra =) -och det gör vi!With love!

Sberg

Het natt här på t-gatan!

Ja det är nog i allafall vad våra grannar tror att jag och björn har haft inatt...

När jag kom in på Noels rum förut möttets jag av en konstig syn i fönstret.-Jasså du Noel du har kalsonger växandes på dina blommor?
-Ja, svarar en fnissig Noel och säger vidare att det är inte alla som har det.
-Nä, sannerligen inte, svarar jag.

Nu har nog ryktet startat här att jag jag och björn har så vilt nattliv här att det växer kalsonger ur blommorna...

Nattbesök!

Noel har under en period kommit till oss på natten. Han smyger in och kryper ner i fotändan under mitt täcke. I morses vaknade jag av tio små olivdoftade tår i ansiktet. Jag låg där och tittade på de små potatistårna. Vilka fina små tår!
Vilken tur att jag inte bet av en igår under pulkaturen när Noel vägrade komma ner från backen! Tanken slog mig.


Spabehandlingar

Noel sover än. Han sover nog en riktig skönhetssömn. I går kväll gjorde vi spabehandlingar på varandra. Vi tog en lång duch gjorde inpackning på varandra och sedan blev det krämning, som Noel säger. Noel krämade in mig och jag honom. Min hud är så torr att den nästan trillar av så det var välbehövligt. Fotmassage och insmörjning med mjukgörade olivkrämer var behandlingar som utfördes på sbergs och Noels spa! Härligt!
Tänk att det ska till hudavfall innan jag tar mig an dessa vårdande produkter... Hur som helst är huden bättre idag och glänser lite till och med. Det är inte illa mina vänner! =)


Besök av arga Örjan!

I går när jag åkte till skolan kände jag helt plötsligt att jag behövde få vara arg. Mycket riktigt letade jag upp mitt offer i telefonlistan och ringde min sambo.
- Hallå, svarade han.
- Hej, sa jag mycket kort och lite spydigt. Björn visste nog direkt vad det var frågan om.
Sen så hördes nog bara....
-Blablabla, fan! Rattattatttatttatttataaaaaa! Fan! För lång tid! Planera! rATTTatttattttttataaaaaaaaaaaaaaa! Fan! Kommunikation!!!!!!!!!!!! Björn i andra ändan hade kunnat lägga i från sig telefonen i en kvart för att sedan slå ihop den. Efter allt rrrratttatttttttatttttttttttaaaaaaaaaataaa slände jag på luren och åkte vidare. Jag kände mig nog lite lättad och riktigt fri för en sekund. Undra om jag inte kände mig lite nöjd också där jag satt och funderade på om jag nog inte är lite tempramentsfull när allt kommer om kring.... men nä.
Jag kände mig usel. Jag skickade ett meddelande där det stod:

Förlåt!

halv åtta hos mig

Nu har jag och Noel just tittat på halv åtta hos mig. Jag, som nuförtiden har en aptit som är bättre än bra, är efter att sett programmet jättehungrig! Åh, vilken god mat de gör -och så fint!  Alla recept från programmen hittar man här

Vad skulle ni bjuda på om ni vore med i programmet? Till förrätt, varmrätt och efterrätt?


Annars i dag har jag varit i skövde och väl hemma gick jag och noel ut och åkte pulka. Det var mysigt men det var inte lätt att få med Noel hem igen =) -Bara en gång till! hörde jag en sådär hundra gånger innan det bar av hemåt med förfrusna tår =).
Hoppas ni har det bra!

Kramar!

Fest och basar!

I dag fick Noel sportlov. När han kom hem från fritids bestämde vi oss för att ha en spontan sportlovsfest! Vi stormade iväg till affären därt vi inhandlade lite gott. Väl hemma ringde Noel runt och raggade gäster, skrev placeringskort och fixade lite feststämning.

   
 
 Första gästen in -Mormor! 

  mer gäster...

  

Noel har fått upp sportlovsstämningen här och ser fram emot att få somna i soffan i kväll. Det får man här när man är ledig och det är lite lyx över det ;). I morgon funderar vi på en bio -Bolt...  


Sberg på radion!

I dag har jag och mina kära gruppkamrater varit här hemma och pluggat. När vi satt här inne såg vi en bil som parkerade utanför. Ut kom en man och en kvinna med blommor i handen och en mikrofon. Jag kände att mitt hjärta började skena i takt med att de närmade sig min dörr. Allt eftersom avståndet mellan min dörr och mikrofinen minskade, ökade min nervositet. Knackningar hördes, min puls höjdes och min andning upphörde =P. Jag rusade in i sovrummet, inte nog med det, jag rusade längst in i klädkammaren, stängde in mig och ropade ut till mina vänner med skräck i rösten att jag vägrade att öppna... hehehe.
-Inte kan man öppna när en stor mikrofon står utanför dörren?!. 


       


Tillslut fick jag ta mitt förnuft till fånga och öppna. Jag möttes av den skräckfyllda micken och av jättefina blommor! Jag fick blommor från Malin med en nominering och ett grattis till bebisen i magen, huset och att jag snart är färdig med skolan! Hihi så gulligt! Tur att jag öppnade! Nu har jag fina tulipaner här =). Tack Malin så gulligt! 

                          


Badrum I dag har vi varit ute i huset. En underbar vårdag! I dag har vi fått in badkar, toalett och spegel. Vem behöver vatten när man har ett badkar =P. Jag har badat men utan vatten =). Jag har suttit på toaletten, men utan att uträtta något ärende. När jag satt på toan upptäckte jag att man såg sig själv i spegeln... haha! Då kan man kissa och fixa sig samtidigt. Jag sprang ut i husvagnen och hämtade ljus. I morgon ska jag ta med en tvål, badsalt och tvättsvamp. Björn suckar och vickar på huvudet =). Det är mycket kvar men för mig är det lyx att ha spegel, badkar och toa. Lyx, med eller utan vatten. Här kommer lite bilder...  
 
Morn, morn!

Hur står det till idag mina vänner? Vi ska snart åka ut till huset. Idag ska vi städa ur badrummet för att ställa in badkar, toalett och limma upp en spegel. Jag ska också vårda mina snödroppar som har kommit upp =) Jag ska prata med dem lite. Åh, härligt att se lite blommor! Jag vill ha vår. NU!

Här kommer ett klipp från Mia och Klara! Tabita är väl för skön? Jag tror jag hade gjort mig rätt bra som Tabita =P. Tänk vad roligt de har när de spelar in!

Som ni säkert märker har jag just lärt mig att få upp youtuberutan här på bloggen =P.Trevlig Lördag!

Många kramar från Sberg!


Fredagskväll och arga örjan!Här har vi en lugn fredagskväll framför tv´n. Progrmmen är let´s dance och hjälp. Undra om inte jag har haft en liten ilsken Örjan i mig idag? =) Det har nog alla då och då: Jäklar vad ilsken och dryg han är =P. Ibland får man bara sån lust att vara Örjan eller hur?!... Hahah!
Nu har jag ätit en massa bigaråer (stavas det så? ) och ska snart äta en smootie med hallon och mango. Gott! =)
Lite för mycket ledighet...


Nu har jag varit ledig. Det märks. Min vanligt dåliga humor har blivit ännu sämre. Mamma är här nu och vi har just ätit. Eftersom min aptit har blivit påpekad några gånger skojade jag till middagen lite extra.

Jag skrattade så jag kissade ner mig. Ingen annan.

Tänk vad roligt man kan ha med en blomvas! =) Undra om Björn kommer att skratta när han kommer hem och öppnar kylen... Jag ska nog inte blogga mer idag. Kanske borde jag gå och lägga mig? =P

Tjockis!

I går var jag hos mamma och ställde mig på hennes våg =P. Oppps, kan en bebis väga upp mot 10 kg i vecka 20? *Skratt*!

Men man ska inte vara alltför säker...

Jag hör inte vad som sägs här på denna datorn men ut kom en stor bebis i alla fall...


Den berömda fis-maten =)


Nu gör jag sbergs köttfärssås här igen. Denna fick jag ju tyvärr skäll av här på bloggen från någon ilsken läsare men oj vad god den är =) och jag får i alla fall ingen fismage! Vågar ni? =D

Recept och omdömme kan ni läsa här:  Sbergs köttfärssås =) 

Nu sitter jag här med kaffet igen =)
Idag gick jag in i vecka 20=). Jag vaknade av små sparkande fötter från kanske en liten Elsa =). Jag ringde till MVC för en kontrolltid men ska inte komma förens 9/3. Sitter nu och kollar lite mammakläder över nätet men hittar inget. Någon som har något tips där man kan köpa mammakläder kanske? När jag väntade Noel så var det den varmaste sommaren på 65 år om jag minns rätt. I slutet hade jag inga kläder  alls att få på mig i värmen. Än så länge så kör jag med vanliga leggins men snart går det inte längre och det kan vara skönt att ha lite att byta med och som inte sitter åt.

I går var vi och tittade till vår toalett som har blivit kaklad. Tror det kommer att bli jättefint faktiskt. Golvet är sjösten i en ljus, beige ton, 10*10 plattor. Väggarna är också 10*10 fast en vit högglansig lite bucklig variant. Kanske kan jag lägga ut en blid i kväll.

Ha en bra dag!

Bara varit nära döden en gång idag...

Nu står laxen i ugnen och jag ska snart inta dagens andra middag =). Jag kom just på att jag bara har varit nära döden en gång idag och det är inte dåligt. Denna näradödenupplevelse var som vanligt på hemresan mellan vara - skövde. Mina resekamrater har sedan de började åka med mig börjat uppskatta livet och se livet med lite andra ögon. När de säger hej då till de nära och kära inför resan till skolan ser de alltid till att vara vänner och att inget avsked sker under dåliga omständigheter.


Är inte det en gåva? Att jag kan få andra att vara tacksamma över livet?

Take a ride with me and you´ll learn to live and to love your life!


Ultraljudet gick bra!

När jag först kom in fick sig barnmorskan ett gott skratt! Jag läste på nätet att det skulle vara bra med en full blåsa då lilla bebisen skulle synas bättre. Detta köpte jag fullt ut och tankade upp mig innan vi åkte. Det första barnmorskan fick se var en jätteblåsa. En jätteblåsa och ingenting annat. Hon skrattade och skickade ut mig på toaletten. Tack för det! svarade en jättekissnödig Sberg. När jag kom in igen så började vi om och rätt som det var ploppade två små fötter upp på screenen! Underbara små fötter med små, små tår =). Bebisen var en riktig hösäck och låg till största delen med sitt huvud mellan sina ben. Barnmorskan fick buffla lite hit och dit för en possition där alla mått kunde tas. Datumet sattes till 1/7. Allt såg bra ut och tre små streck syntes... Undra om det inte blir en lite flicka minsann =)! Nu känns allt så himla bra!

Kramar på er!

Dagen D

God morgon!

Har ni sovit gott? I eftermiddag är det ultraljud. Det är blandade känslor och jag är både förväntansfull och nervös! Jag har drömt hela natten om det här. Man vet aldrig vad man möter men hoppas verkligen att vi får se en sprattlande liten krabat där inne som mår bra... Pirrigt!

Kram på er!

RSS 2.0