Någon som vill ha en påskbrasa...

Här har jag grejat ett tag ute för att få ihop en påskbrasa. Nu har det blivit lite många påskbrasor så jag undrar om någon vill ha en brasa?

Kom och hämta vettja!

Jag betalar =P
Vi har varit ute större delen av dagen. När Björn kom hem så sågade vi ner en del träd.Jag njuter för fulla muggar av att vara ute. Verkligen skönt att våren är här =).

Man tager vad man haver...Elsa i björns yllestrumporJag i Björns stövlar


Vi är inte så vackra här om dagarna. Det är underbart att bo på landet! =P


Kommer ni ihåg när jag mötte den här...

Kommer ni ihåg när jag mötte den här? Hua mig! Jag ska ju inte vara ormrädd längre så jag sitter här och tittar på ormen och tänker att den inte är farlig. Hahaha! Det hjälper inte. Jag tittar på ormen också äter jag lite godis. Kanske kan jag förknippa ormen med något gott! Hahaha, alltid finns någon anledning till att äta godis =P 

Jag skulle bara tala om för er att de har vaknat nu.I don´t like,  I really don´t like love snakes!

Sberg renoverar

Sberg renoverar. Björn är på jobbet. Bäst att passa på, tänkte sberg, och plockade fram sitt spackel och sin pensel.

   

Sberg backar tillbaka och tittar mycket belåtet på utfört arbete.

Sen kom Nisse...
Gissa staden!

Lite bilder från helgens resa.

 


  

En härlig utedag!

Idag har vi varit ute hela dagen. Jag har tagit bort en massa sly och annat så nu har vi en stor brasa att elda till påsk =P!

 

Det är så skönt att få arbeta ordentligt med hela kroppen. Det har det inte blivit mycket av kroppsarbete denna vinter men nu jäklar nu kommer det =). Kanske finns det någon mer där ute som gillar hårt arbete? Hjärtligt välkommen hit och arbeta =P.

Björn jobbar sent idag. Jag och Noel har bunkrat upp med en massa godis. Täcke och kudde har vi släpat till soffan. Lite gott måste man ju ha efter denna grävlingsdag.


Noel och hans vän fann en larv här idag =). Av citatet att döma så höll den ett rasande tempo.

"Noel titta en larv! Den går jättefort! Jag tror den springer!"


Hoppas att ni alla har haft en bra dag!

Hemlig resa!

Nu ska jag i väg på en hemlig resa över helgen. Det är första gången jag åker ifrån Elsa och jag är inte van att åka ifrån Noel heller för den delen. Det ska bli jätteskönt men nu känner jag mig lite blödig här inför avgång =P. Det blir nog lite skönt för dem att få lite rast från sberg the crazy mama!

Ha en trevlig helg alla!


Mark Levengood!

Jag sitter framför tvn. Elsa sover och jag sitter här och bara slappar. Skönt! =) Mark Levengood är på tv och de visade nyss lite klipp från hans debut. Han pratade om att människor är olika och hur roligt det är att vi är olika och konstiga! Han sa att världen blir mycket roligare av alla olikheter och att det inte finns något som heter rätt eller riktigt, bara olika. Bra tycker jag =). Han gick ut och gjorde ett repotage där han frågade folk på stan på vilket sätt de var "konstiga".
Från Sberg till er:


På vilket sätt är du "konstig"?

=)

Elsa har varit ute och gått.

När jag bytte blöja på Elsa förut såg jag att hon hade varit ute och gått -utan skor.


Mycket märkligt?!

Nu är det jag som dammsugar låser dörrarna här!
En underbar vårdag!

I dag har det varit en underbar vårdag här! Jag har legat under buskar och krafsat lite här och lite där. Hela vår tomt är en stor skogstomt som är helt ogjord så jag ligger inte och krafsar eller rensar för att få fina rabatter eller något. Nä, jag gör det för att det är så jäkla skönt när man har lust. En massa snödroppar har tittat upp =). Härligt! Nu är jag jättesugen på att köpar rosor, wight night. Det är en cremvit sort med stora rosor.

När sätter man egentligen rosor? Jag har ingen aning. Trivs de i solvägg? Är de svåra?  Jag antar att det är olika beroende på sort så jag får försöka googla lite.

Jag är ros-sugen!

Jag har faktiskt ägt två rosbuskar en gång. Den ena dog med en gång. Den andra fick loppor. Där låg jag på alla fyra och sprutade diskmedel på en liten loppa-på-ros. Tillslut begav sig den också över till andra sidan.


Till Åke Vincent!

Nu börjar årets tävling!

Har du gödslat upp na´?

 

Klara, färdiga, GÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elsa äter mat och leker blåsfisk...

Elsa tycker att det är mycket roligt att blåsa när hon äter mat. Maten flyger överallt. Oh, ibland känner jag hur jag blir tokig inombords! Men mamman ställer sig utanför sig själv och intar "räkna till tio" positionen. Jag räknar till tio och Elsa blåser!

En sked in tio ut.Så här såg Elsa ut igår. Jag såg likadan ut ska jag säga. Helt sprayad med mat i ansiktet =P.
BUSUNGE! =P


Ännu en pärm

?!

Igår hade vi en tant här på besök. Det är en tant som kommer och hälsar på oss då och då. Det är jättemysigt när hon kommer för det är ju inte ofta man träffar så där riktigt gamla människor nu förtiden. Det är spännande att lyssna till hennes berättelser från förr och hennes levnadshistoria. Tänk vad allt har förändrats. Det är en märklig sak med denna gumma. Hon har en förkärlek till pärmar. Tror jag. När hon kommer brukar hon ta med sig en liten gåva. Första gången hon kom räckte hon över en plastpåse och sa; Varsågod! Tack, sa jag glatt och kikade nyfiket ner i påsen. Innehållet var fem begagnade pärmar. Jag öppnade en pärm och den, som alla andra, var tom.

?

Igår kom hon igen. Jag tog fram kaffe och fika och hon överlämnade en påse. Varsågod sa hon! Jag tittade, även denna gången nyfiket, ner i påsen. I påsen låg ytterligare tomma pärmar.

?

Kvällen igår gick åt att försöka komma underfund med detta givande av pärmar. Visst uppskattar vi att hon kommer med pärmar men vi undrar lite varför. Första gången tänkte vi att hon kanske kommit över dem billigt och tänkt att det kunnat vara bra för oss att ha. Men när det ständigt ramlar in pärmar här så vet jag inte. Tycker hon att vi har en massa papper överallt? Borde vi fatta piken? Ska vi få något senare att stoppa i pärmarna =P? Hade pärmar något särskilt värde på hennes tid? Eller är pärmar helt enkelt lite av hennes grej?


Den senaste pärmen till vår, nu ganska gedigna, pärmsamling.Vad tror ni? Varför pärmar? =P

Det är ju väldigt gulligt av henne att vi får pärmar =).


Herre gud

Nu var jag nära att glömma lägga ut lördagsmaten?!Phu! Vílken tur att jag kom på´t!

Renovering pågår!

Ja, nu håller sberg på att renovera lite här. Björn håller till där uppe och då passar jag på. Jag målar och spacklar lite här och där. Det blir jättebra. Jag måste skynda mig för Björn blir så ilsk när jag inte använder skydd för eventuellt spill förstår ni. Poängen är att spill från målarfärg och spackel går att ta bort men Björn lyssnar inte på det örat.

 

Ser ni spillet? Nu får jag skynda mig att få bort det där innan björn ser... Det blir ett herrans liv i luckan...Sberg spacklarNu ska sberg foga.

Jag och Björn diskuterar alltid verktyg. Björn tycker man ska ha de verktyg som man ska ha till diverse göromål. Jag tycker man kan ta det som passar bäst. Det är inte alltid de avsedda verktygen passar bäst. Ibland är fingrar, tops och annat mycket bättre. Björn kallar mig slarvig. Själv benämner jag mig som in(n)ovativ och självtänkande.

Mycket bra!

Herre gud!

Hur kunde jag glömma att lägga ut fredagsmaten?!
Jasså, där har någon ätit en tugga ja.
Fotbollsträning och räksoppa...

Nu har vi nyss kommit hem från fotbollsträning. Jösses vad alla springer =P! SilverSara, jag satt och tänkte på vilken fotbollstjej du var! Spelar du något nu förtiden?

Väl hemma drog jag igång kockningen! Noel ville ha spagetti och köttbullar. Jag ville ha räksoppa. Nu sitter vi här och äter och tittar på halv åtta hos mig. Det är både mitt och Noels favvoprogram! Det är så roligt att se hur folk gör sin mat och så får man lite inperation hemma i köket =).

Hoppas ni har en bra kväll!
Lite vatten
rivna morötter
Vitlök
2 dl grädde
2 dl creme fraich
400g räkost
salt
peppar
cayenne
räkor
dill

Gott!

Servera med vitlöksbröd och en klick creme fraich!

Skit också!

Jag har fått brev om att jag ska ta ny bild till mitt körkort!


Det är väl fan! Detta är den enda bild under hela min livstid där jag tycker att jag är snygg! Det märkliga är att ingen annan tycker det. Brukar det inte vara så att då man själv blir nöjd över ett foto så tycker andra att man ser väldigt tillgjord ut.

Tillgjord?

Jag tycker att jag är fin där och jag ska skriva ett brev till trafikmyndigheten och fråga om jag kan behålla mitt gamla körkort.

Lägg nu upp era körkort på era (heter det era?) bloggar och visa hur ni ser ut!


It´s an order!

Förbannat!

Här har jag gått och muttrat en tid över mina, ganska nyinköpta, gummistövlar.


"Det är väl självaste fan att det ska läcka in trots att man har gummistövlar!"

"Men vad i helvete! Här går man och köper gummistövlar och lika förbannat läcker det in!"Nu förstår jag varför:

Godmorgon!

Nu sitter jag och Elsa här och snorar. Vi har blivit jätteförkylda.Hoppas det ger med sig snart.
I går var vi i lidköping. När vi åkte igår så nös jag då jag och Elsa stod vid ett rödljus. Det for snor överallt och jag fick inte tag i min toarulle... Det rann från näsan som vatten. Där satt jag fast i trafiken med långa strängar rinnandes under näsan. Vad gör man?  Jo man snyter sig i handen. Killen som stod utanför, och som också väntade på trafikljuset, tittade på mig. Jag såg tydligt rysningen längs hans kropp =P. Ja, men vad ska man göra när man är mitt upp i trafiken? Tur att man har våtservetter säger jag! Jag log lite till killen utanför. Killen log inte tillbaka.

   
 
Här kommer jag släpandes på toarullen!


Elsamus sov gott utanför fönstret då vi åt mat =).
En härlig dag på stan. Vi gick och kikade här och där och köpte thaimat med oss hem sen. Vi träffade Konstapel Anders som satt och spanade på cyklister på gågatan. Jag hade ingen aning om att man inte fick cykla på gågator. Jag trodde man fick köra bil där också?! Nä, bil visste jag men inte cykel. Man lär sig nått varje dag =). Vet ni hur många gånger jag har fått böter i trafiken utan att jag själv har vetat om att jag gjort en överträdelse? Nä, det tänker jag inte berätta =P. Mina polisvänner har gett upp hoppet om mig i trafiken. Usch, jag hör min körlärare vara uppgiven på mig än idag =). Jag glömmer aldrig när han frågade mig vad man skulle hälla i en behållare under huven. Jag svarade att jag inte visste. Han gav mig en ledtråd och frågade vad jag druckit under semestern jag nyss varit iväg på. Jag tänkte efter en stund och svarade glatt: Coca cola! Jag hörde en suck och jag kom på vad jag just sagt inför min lärare och de andra som var med. Hahaha! Ibland blir det knas. Han fick ha mycket tålamod med mig min käre körlärare. Jag vet inte hur många gånger jag fick höra: Sofia hade bilen kunnat prata nu, då hade han sagt aj. Samma replik var gång jag körde på eller in i något. Hahaha! Många fina skratt minnen har jag minsann!Nä, nu ska jag ut och gå med lilla Elsamus. Vi ska gå och titta på lite ankor tror jag.
Ha en fin dag hörrni!

Hejsan!

Ännu en dag med blå him(m)el och sol =). Gårdagen var lika fin. Härligt! Jag har under en tid varit upp och ner i humöret. Jag har inte riktigt känt mig tillfreds. Elsa har varit sjuk och jag har känt mig trött ända in i benmärgen. Jag har har oroats över framtiden med allt vad det innebär. Jag har oroat mig för vad jag ska jobba med och om jag minns något från min utbildning. Hallå?! Kunskaper hit och kunskaper dit! Hur vore det med lite medmänsklighet? Ibland är det konstigt vad man kan fastna i sina egna tankar och bli insyltad på sig själv. Det gör inget gott. Jag vet med mig själv att jag har en tendens att bli såhär då jag är mammaledig. Jag minns att jag blev lite vacklande när jag var hemma med Noel också periodvis. Det är inte det att jag inte uppskattar eller älskar mina barn. De är de bästa jag har i livet. Däremot tror jag situationen av att vara hemma, själva förändringen från tidigare sysselsättning och tröttheten gör mig lite svajjig. Vi är alla olika och gungar av olika anledningar och vi påverkas olika av yttre omständigheter. Det gäller att hitta sina egna gungningar och tackla dem på rätt sätt. Jag vet vad som får mig att gunga och det är skönt =). Ibland får man leta lite längre efter sitt perspektiv men det är så jäkla skönt när man hittar det =)!I går kom en vän hit. Hon var här hela förmiddagen. Hon hade mat, fika och blommor med sig. Då brast det för den här damen. Jag blev så rörd att jag bölade för allt vad jag var värd! Tårar sprutade åt alla håll! Jag är så jäkla tacksam för det jag har i livet! Mig själv, min sambo, mina barn, vänner och familj! I går var vi ute och gick större delen av dagen. Vi gick hem till en annan vän och drack kaffe. Inte dumt att gå runt och dricka kaffe! =)

Idag ska vi åka till en väninna i Lidköping. Vi ska ut och gå på stan lite =).

Det är stor sol ute =)

Hoppas ni får en fin dag!

Elizabeth arden green tea

För er som gillar denna parfym så säljs den för 10 kronor på bellme fram till klockan 24.
Billigt och bra!


Ledsång!

Viva la vida! Denna låten gör mig så glad! Nu rockar jag och Elsa loss här till Darin. Det gäller att hitta låtar som väcker till liv när man vissnat till. Jag dansar och Elsa hejjar på! Hon blir som tokig. Hon rycker med armar och ben och ylar som en varg =P. Jag tolkar det som att hon gillar sin mors dans =P.


 Jäklar vad musik kan pigga upp! =D

Kom igen nu!

Shake that ass!

Bitterbloggen!

Detta är andra bitterhetsinlägget idag! Jag såg till min förvåning att det första inlägget inte hade publiserats. Kanske var det tur det =P. Det handlade om en hysterisk mamma som andandes djupt och räknade till tio=P. Nu har jag och Elsa varit ute. Vi skulle gå en promenad i solen. Vagnen fungerade inte idag. Elsa fick sitta i bagaget och titta på sin mekande mamma. Elsa tyckte det var ganska roligt. Hon satt där och var glad. Inne var hon inte glad. Jag mekade ett bra tag innan jag gav upp. Jag tog Elsa under armen och tänkte gå en sväng utan vagn. När jag skulle dra igen luckan till bilen såg jag att vår katt Nisse hoppat in. Nisse vägrade att komma ut. Med Elsa under armen jagade jag vår katt i bilen. Lögn. Katten Nisse kom inte ut. Nu räknade jag till tio igen. Jag och Elsa jagade en bra stund. Tillslut kom katten ut. Då gick mamman, med Elsa under armen, in.


Trasig vagn
Elsa bak i bilKatt bak i bil//

Sbergbitterblogg!

Ps. Hopp om livet min vänner! =P

En trötthetskväll!
Ikväll har det varit en riktigt trötthetskväll här i vårt hem. Allas energi och lustar verkar gå lite på tomgång. Sura miner, suckar och dåligt tålamod har varit kvällens tema. Jag undrar om vi inte behöver lite vår nu? Dessa stunder är tråkiga men de hör likväl till livet då och då. Ibland får man bara låta varandra vara och var och en får vara lite på sitt håll. Kanske infinner sig ny energi i morgon...
Hoppas ni alla får en fin kväll =)!

En sak jag verkligen inte kan något om...

Det finns en sak som jag inte kan något om. Jag vet inte vad en kolhyderat är. Jag vet inte vad en proteiner är. Jag vet inte vad något är på en innehållsdeklaration. Ibland undrar jag hur jag har kunnat undgå allt vad gäller mat men så är det. Jag äter helt enkelt lite av allt och det jag tycker är gott. Jag är inte intresserad. Bryr man sig om sin hälsa kanske man borde vara intresserad? Jag vet inte. Ansvarslöst? Ja, kanske.


Har ni något område där ni är helt ointresserade men som ändå är något man borde känna till?

Jag googlade på bilder med sökordet: INNEHÅLLSDEKLARATION:

 

?


Godmorgon!

Nu sitter jag här och googlar lite på kryddor och näckrosor. Våren är påväg och jag längtar tills jag kan greja och pyssla ordentligt ute. Jag har förodlat en massa kryddor här och hoppas att de ska växa sig större så jag kan sätta ut dem (det är inte att lite på när jag odlar). Jag har också en stor gammal zinkbalja som jag släpat fram och som jag planerar att ha en stor vit, eller rosa, näckros i. De är ju så fina! Tydligen planterar man i en påse som man sänker ner och som sedan kan hållas nere av stenar. Tänk er en gammal zinkbalja med fina näckrosor och lite flytljus!Skit också!

Jag har en dålig period framför mig. Jag drömde i helgen att min son blev attakerad av en orm. Jag kommer aldrig ihåg mina drömmar. Jag blev väldigt övertydad om att just denna dröm var ett tecken på något. Jag såg framför mig en drömtydning av lycka, framgång och mycket pengar. Jag googlade ivrigt upp min dröm.

Tydligen ska jag bli sjuk

Tydligen lider jag av avund.

Tydligen ska jag utsättas för falskt smicker.

Tydligen ska jag in i finkan. 

Skit också!

Dröm inte om ormar säger jag!  Finns det någon drömtydare här med annan tolkning? Det behöver inte vara någon drömtydare. Det går bra med vem som helst!Ps, får man god mat i finkan?


=P


Vad gör du?

Sbergs sambo sitter i köket. Sberg sitter i soffan. Sberg frågar sin sambo:

-Vad gör du?!

Sbergs sambo går in i badrummet. Han rotar efter något. Sberg frågar sin sambo:

-Vad gör du?!

Sbergs sambo går in i tvättstugan. Sberg sitter kvar i soffan. Sberg frågar sin sambo:

-Vad gör du?!

Sbergs sambo svarar: JAG SITTER HÄR OCH SKITER!!!!!!!!!!!!!!!! Kärlek när den är som bäst!


=P

Dagrapport.

Idag har Elsa blivit vaccinerad mot svininfluensan. Det gick bra och än märks inga biverkningar. Kurvorna såg fina ut. Skönt att få det bekräftat nu när jag har slutat amma. När vi kom hem från BVC konstaterade jag att jag säkert fått någon liten jäkel att le idag.

 =P 

Vårt nya husdjurVisst ser det ut som en chiwawa? Lite långa ben kanske men i ansiktet... Ja, det är nog en blandras i allafall.

En dag av tvätt och städ och lite plantering av pärlhyasinter... Nu ska jag snart sjunka ner i soffan med några kvällsmackor och lite te tror jag. Först te sedan cola!

Nu ser jag fram mot påsken! En underbar helg tycker jag =)!Fin kväll hörrni!


Godmorgon!

Nu sitter jag, elsa och lilla anna framför tvn. Elsa leker med lilla anna. Elsa räcker ut tungan mot lilla Anna. Hon väntar på att lilla Anna ska göra detsamma men det kan bli svårt. Nu ska jag snart iväg på loppis. Det ska bli riktigt skoj. Jag hoppas att jag hittar något fynd! Dagens bilder på rosahimmel och trädgrenar =P

  

Fin morgon!

 
Ha en bra dag alla!


Fredagsmys!

Nu håller björn på och lägger Elsa och vi gör tackopizza ikväll. I morgon ska jag upp tidigt för att åka på loppis. Det ska bli kul och jag hoppas jag hittar något från min inköpslista! Jag fick frågan om jag skulle med ut i morgon. Jag har velat fram och tillbaka här. Usch, jag är nog en riktig trökmåns ibland. Tvsoffan är bara så jäkla skön =P. Tanken på att vara ute sent och gå upp tidigt är inte riktigt lika tilltalande längre. Samtidigt är det inte fel att träffa vänner och dansa lite. Jag älskar att umgås och jag älskar att dansa! Tänk att den här damen har stått på dansprispallen en gång i tiden =P. Jag tänkte jag skulle återuppleva detta i morgon =P.

Hoppas ni får en trevlig Fredagskväll!


A moment!

Jag har haft a moment idag! Det slog till när jag åkte till Lidköping. Jag höjde radion till max och jag levde ut =P. Jäklar vilken energi jag fick där i bilen! Att inte biljäkeln lyfte säger jag! =P Jag sjöng för allt vad jag var värd, jag levde och kände hur det spratt i hela kroppen. Jag var fri, vild och galen! Hahahhaha!  Det är lite krut i kärringa´ändå =O


Det är nått visst med mig, bilen och radion...

Godmorgon!

Hej på er alla goingar där ute! Nu sitter jag här och dricker kaffe. Elsamus sover. Idag ska jag ta bort min tandställning. Jag har förevigat rälsen med en massa foton! Hoppas det inte ska isa allt för mycket när de slipar bort klistret. Jag har lite känsliga tandhalsar då jag tydligen borstar lite väl hårt =P. Det är typiskt mig att ligga och hålla på att dö av ilningar utan att säga ifrån. När de frågar om det går bra så svarar jag:
Jaaaa, det går jättebra! Trots att jag är halft avliden. Hehehe! Ja, dagens övning får bli att be om bedövning om så behövs. Det ska bli så skönt att bli av med den. Slippa hålla på med tandpetare och annat. Vet ni vad? En ganska äcklig grej. När vi hade en gammal tant här på fika så såg jag att det låg en tandpetare på kakfatet.
Fråga mig inte hur den hade hamnat där men jag höll på att dö när jag fick syn på det! Tanten hade dålig syn och åt kakor ändå. Hahahahah! Fy vad äckligt! Jag sparkade till på Björn som satt mitt emot och pekade lite diskret på kakfatet. Att vi inte dog av skratt.

Någon som vill komma och fika =O?

Jag har fått hund.Becca vad tror du chanel tycker om sin nya kompis?


Tänk att gå ut och gå med den här jäkeln! =P

När jag stod och lagade middag förut så såg jag något i fönstret. Jag undrade vad det var för en som smög på mig.

Såhär nära har de aldrig varit förut. Nu är de allt hungriga! Undra om de gillade mina potatisar, fisk och äggsås jag slängde ut för ett tag sedan? =P
Loppislustar...

Nu är jag i pysslartagen! Listor skrivs över saker som ska köpas. Uråldrigt tvättjärn, zinkbaljor, ploppar eller handtag till garderober i tvättstuga, blåvit trasmatta, rotborste och en massa naturfärgade gamla klädnypor... Det ska finnas en bra loppis i skövde som ska vara ganska stor... Någon som vet vart?


Hylluppsättning i tvättstugan...

Nu har vi fixat lite hyllor till tvättstugan... Jag är ivrig som vanligt och så fort hyllorna kom upp började jag ställa upp en massa saker. Fort går det =). Jag är verkligen snabb ibland om inte allt som oftast...Jag får fixa bättre i morgon och se över vad jag ska ha... Mellan bänkskivan och en bit uppåt ska jag sätta fuskpärlspont. Ni vet en sån färdig mdf...

Det är allt kul att greja i allafall! Nu när det går mot våren så känner jag hur lusten börjar återfinna sig till pyssel. Den har varit vilande ett tag.


Dagen! 

Elsa sliter i tvättstugan med barnmatsfärgade kläder. Slit och släp säger hon och suckar! Hon tvättade all vit tvätt i klorin (får man göra det?) och den blev som ny! Mycket bra!

Jag och Elsa åkte till blomsteraffären. Det brakade till ordentligt från taket och jag tog elsa och rusade ut! Hahahha, inga blommor inhandlades. Har jag sett lite mycket på nyheterna kanske? Usch jag såg takras framför mig. Det gjorde ingen annan för det var bara jag som rusade ut... =P
Ingen tand än säger Sindre...Soligt ute...

Bli inte rädda nu... Det blev jag först men lugnade mig tillslut =PMin vän är lite av en vapendragare...
Detta är en demonstration av en dessertbrännare... Jag vet inte vad de heter men en pistol som man kan använda för att få lite brännyta på det göttiga... En käck present att ge bort faktiskt eller att investera i själv... Om inte annat kan man ju alltid tända eld på nått.Tack för god fika, sällskap och bröd =P!
 


Nu jäklar ska jag få liv i den jäkeln =P

I går väckte jag upp mina pelagoner från vintervilan. De har överlevt hela vintern men dog då jag la min återuppväckande hand på dem. Det verkar dock som en av pelagonerna har lite liv kvar.

Här jobbas det med överlevnad mina vänner!

 Extraljus!

 Värmefläkt!

Hopp om livet!

=P


Vad tycker ni om omdömen från lågstadiet?

Som ni vet så sätter man omdömen på elevers prestationer redan på lågstadiet. Vad anser ni om detta? Själv är jag emot i nuläget. Jag tänker att det alltför lätt kan gå illa med tidiga omdömen och hanteringen av dessa. Detta av flera anledningar. Ett stort ansvar ligger på lärare som får sätta och ta emot omdömen och ett stort ansvar ligger också på föräldrar vid hanteringen. Hur kan detta satta omdömet komma att påverka eleven i en så tidig ålder? Hur kan det satta omdömet komma att påverka synen eleven har på sig själv och själva bemötandet från andra? Kan en förförståelse av någon/något påverka framtidens utslag? Det vore ju dumt om de små tidigt i livet placerades i ett fack som senare kan komma att förfölja dem. Man ser lätt hur en stereotyp  
skulle kunna bildas utifrån detta där en stämpel sätts som vidare leder till en självuppfyllande profetia.

 Är eller kan tidiga omdömen vara ett led i denna anda?

Läs om Rosenthals experiment


Hur tänker ni?

Vad lägger ni i den positiva vågskålen? Den negativa?

Vilken väger tyngst?


Låt mig få höra er mening!


Ett snabbt skrivet inlägg färgat, enögt och slarvigt men ni får har överseende. Elsa sover och jag ska uträtta mycket på denna tid =P.

Låt inte ett betyg tala om ditt värde! =PJörgen!

You are not alone!Här kan vi snacka orb! =P

OBS!

Skriv för guds skull aldrig att ni tycker att sex är tråkigt på era bloggar... =P 

Jag skrev, när jag sökte undersökningsområde, att jag tyckte sex var ett tråkigt ämne att undersöka.

Det skulle jag inte gjort...Attans!

=)

Vår!

Känner ni doften från tussilago? Nu är det vår vare sig ni vill eller inte. Jag har planterat kryddor och väckt upp mina pelagoner från vintervilan. Tyvärr ser de helt rötna ut men jag ger inte upp hoppet. Jag gjort förstahjälpen och hoppas de återuppstår...Vårkrukan är framplockad. Jag har blivit så sugen på blått och vitt... Blått och vitt är fräscht tycker jag ihop med beiga ljusa tapeter... Hm. Konstigt hur man bara kan bli sugen på färger sådär. Denna kruka fick jag från damen vi köpte huset av när de var här på fika. Det var en kruka hon hade tagit med från hemmet. På undersidan satt en röd gammal prislapp. Den var halft avskavd men jag såg att det stod centrumhallen. Hahahaha, det var en tag sedan den inhandlades. Jag tycker om den!

En liten Elsa handlar på coopI dag hade Elsamus en bvc-tid. Jag avbokade den för det var så dåligt väglag (och det var en tidig tid). De var tacksamma för att jag avbokade då de hade massor att göra.

Ha en fin dag hörrni!

Glöm inte!

Det är vår!!!!!!Lunchtips!

Här kommer lite lunchtips från sberg!

Köttfärstårta

En smörgåsbotten
Köttfärsås med allt ni tycker om i
Lägg i mellan smörgåsbotten
Garnera med ost och tomater
In i ugn en liten stund.

Servera med en god grönsallad!


Här har vi då missat garneringen men det var en sparavariant =P


Jättegott dagen efter!

Dessert:

Hallon
Grädde
GlassRSS 2.0