God morgon!

Gick upp nu. Noel sover fortfarande! -Precis som det ska va när man är ledig! I dag ska jag färga håret brunt. Jag ska inte färga hela men lite här och där. Tycker inte om det när det är för ljust och föredrar lite mörka toner i. Städa behövs också göras... Ikväll och i morgon ska jag jobba. Det kan behövas för min plånbok är ganska tom. Nu ska jag sätta på lite skön musik så jag kommer igång.

Ha en bra dag!

image127

Allum

När Björn kom hem från jobbet hade jag en överraskning. Jag, Noel, Beata och Ludde, som jag var barnvakt åt, ville åka till Partille och kika på Allum. Tre vilda barn är utgör inget hinder vad det gäller shopping, de gör bara resan mer spännande! Här kommer lite bilder från vår shoppingrunda.

  En gla´Beata som fick sitta i framsätet.                    
Björn försöker prova byxor med tre små barn...                 
...på en kvm...    
 Ludwig freakade loss på Åhléns hattavd...               
...Beata likaså!

Papas con mojo -Så gott!!

Papas arrugadas con mojo
6 Portioner

1 kg Potats; små 2 dl grovt havssalt pr liter -vatten

Mojosås                       

5 Vitlöksklyfta
400 g Krossade tomater                                       
1/2 Röd paprika
1/2 Grön paprika
3 Färska chilipepparpungar
1 ts Spiskummin; stött
4 tb Citronsaft eller vinäger
1/2 dl Olivolja Salt Peppar 

Potatisen kokas i mycket salt vatten och blir täckt av en saltskorpa och rynkig. En mycket typisk rätt från Kanarieöarna. "Mojo" är en mycket stark sås som man dippar potatisen i när man äter den hel och med skalet på.

Borsta potatisarna väl. Koka dem i det kraftigt saltade vattnet utan lock så att en del av vattnet ångar bort. Då får potatisen en lätt saltskorpa på ytan. Kärna ur och skär paprika och chilipeppar i mindre bitar. Skala vitlöken. Kör vitlök, paprika, chilipeppar och krossade tomater i mixer eller matberedare. Tillsätt kummin, olja och citron eller vinäger och smaka av med salt och peppar. OBS! Ta inte all chilipeppar med från början utan tillsätt efter hand beroende på hur stark du vill ha din mojo. 

                                                image121

Dagens vill ha

image119

Hej!

Nu ska jag, Noel och Zannha, som vi är hundvakt åt, gå ut på byn en sväng. Vi ska köpa glass och gå till lekparken. Jag råkade äta upp den sista glassen vi hade hemma så jag lovade Noel att gå ut och köpa en till honom...

Kram så länge! 

   
Noel                         Noels kusin Rasmus

Pysslig

Nu har jag sytt döskallegardiner till Noels rum. Vidare ska jag göra schabloner på det jag kommer över... Tänkte göra lite guldtryck på lite glas, burkar och tanken har även slagit mig att gå över lite möbler. Bäst att skynda på innan Björn kommer hem...

 

Bakfull!

Fy vilken dag. Har inte mått något vidare och känner som vanligt -aldrig mer... Antar att det är fler än jag som varit och är bakfulla i dag. Festen var mysig i går och det är kul att bara umgås och ta det lugnt, men vad det regnade!! Inget regn, ingen midsommar... =)



Hoppas ni alla haft en go midsommar!

Diadem med blommor

Nu ska jag hem till en vän som är hänter med limpistolen =) Hon hade den fiffiga idén att sätta blommor och blad på diadem istället för den sedvanliga midsommarkransen. Fiffigt va?? Ska bli spännade!

Noel sommarlov!

Idag har Noel fått sommarlov.



Vi ska snart fika för att fira lite. Vi köpte en liten ljuslykta till fröknarna som jag slog in i cellofan (heter det så tro?) med lite snäckor runt, som en sommarpresent. Köpte även två lyktor till mig... Jag är helt såld på ljuslyktor och vet inte hur många jag har. Nu kommer Noel hem.

Kram!

Babybjörns pall en toalett?

Noel var helt slut efter förskolan idag. Han somnade så fort han kom hem. Jag hörde något och gick ut och tittade efter vad det var. Det var Noel påväg till badrummet. Hej du, sa jag, har du vaknat nu. Noel nickar och försöker få av sig byxorna. Först var han påväg in i väggen så jag borde ju förstått att han gick i sömnen... haha. Han fick i alla fall av sig byxorna och jag förstog att han skulle kissa så jag skyndade mig fram för att styra honom till toaletten. Noel blev arg och puttade iväg mig. Han ställde sig och kissade på hans badrumspall.
Detta är andra gången han går i sömnen och kissar på pallen. Undra varför just pallen? Efter det vände han bestämt men belåtet på klacken och återvände till bädden och djupsömnen...
Jag skurar golv och pallen. Fy jag tycker det är skit äckligt med sömngångare. Det syns ju inte alls att de sover. Min syster Malin gick mycket i sömnen som liten och jag var panikskrämd var gång. Herre gud en gång skulle hon baklänges klättra in i frysen!! Värsta skräckfilmen ju!

Häj =)

Länge sen jag bloggade nu och har inte haft lust på ett tag. Det är mest lata dagar som flyter förbi. Här hemma är det bara jag som är ledig. Jobbar gör jag också men inte så mycket utan hoppar in när det behövs.
Härom dagen kom jag på mig själv med att automatiskt gå och lägga mig med de övriga (som ska upp tidigt) trots att jag är ledig så de senaste dagarna har jag gjort ändring på detta. Jag sitter uppe sent, frossar godis och sover läängge på mornarna. Så skönt =).
I går drog jag i väg till tygaffären igen. Jag kom på att jag var tvungen att klä en stol. Jag letade rätt på ett ljust, romantiskt och gammaldags tyg och köpte lite tillbehör. Hem och började klippa och sy som i extas. Jag sa till mig själv 1000 gånger att nu ta det lugnt och försiktigt. Det gick bra till en början. Som vanligt så glömmer jag min intalning och trycker gaspedalen i botten. Jag njuter och syr så det ryker. Slutar gör det alltid på samma sätt. Jag har sytt ihop hela skiten. De som jobbar i butiken, där jag köpte tyget, säger nog till varandra; Jaha hon dyker snart upp igen=). Hur som helst så tycker jag det är jädrigt kul till en början och det är väl huvudsaken. Stolen blir nog klädd idag i alla fall.

Rebecca om du läser... Jag träffade Pepe och Lisa i måndags. Det var mysigt! De berättade att de just varit och hälsat  på. Det var kul att prata för det var länge sen. Hoppas du mår bra och att vi ses snart!!

Pipig andning...

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Med mig är allt bara bra. Jag trodde dock inte det. Min andning har pipigt väldigt mycket det senaste. Jag trodde typ jag hade lungcancer eller kol eftersom jag rökt. Min läkare fixade en lungröntgen och lite annat. Svaren på röntgen väntade jag på ett tag och när brevet damp ner i lådan var jag beredd att ta emot min dom. Det såg bra ut, och jag pustade ut. Senare fick jag besked om att jag även skulle göra ett prov där man andas ut i en apparat som mäter styrkan. Detta gjorde jag idag och var än en gång redo att få min dom. Jag fick instruktioner om hur jag skulle göra. Jag andades in ända till tårna och tog i allt vad jag hade när jag blåste ut... Jag tänkte shit detta blir inte kul... Läkaren sa: Du måste träna en del? Va, sa jag och trodde inte mina öron. Nä, eller jag går ibland om det räknas?? Tydligen låg min lungkapacitet över normal snittet... hahaha det blev lite skratt där inne. Jag var helt övertygad om att hon skulle baxna över mitt resultat. Herre gud, sa jag, så mina lungor fungerar??? Ja, sa hon, och skrattade, nu är det bara pipet vi ska komma tillrätta med =) Undra vad de tänker när jag söker för typ astma och andas bättre än snittet.


Trädgårdsfika!

Idag fick jag besök av Madde och Ulrika! Härligt att kunna umgås lite igen.
Över en kaffe i solen satt vi och tjötade lite.
Givetvis fick jag fram kameran. Ingen kommer undan =)

 

Kinky!

Kom just in från en kvällsrunda i min trädgård. Vad fick jag syn på om inte de gökande igelkottarna -igen! Dessutom hade de ikväll med en tredje kotte! De måste ha ökat i år för jag tycker det är skyttetrafik här.
Ja, ja nog om igelkottar. Är det inte tranor så är det igelkottar =).
Men jiiiiseees vilket läte de har... å har de inte ökat förr så lär de göra det nu.

Go natt!


En solig dag i Vänern


Här kommer lite bilder från dagen som har spenderats ute på en ö i Vänern.
Noel hade sällskap av sin kusin.


Ännu en bilresa.

Färden till Gbg gick bra och tjejerna kom helskinnade fram till festen. Skönt. När jag kom hem kom min son Noel ut och sa att jag hade fått post. Jag öppnade brevlådan och där låg ett litet kort  med en framsida där det stod - Till dig. Inuti hade han målat huvudfotingar som kramades. Min älskade lilla guldklimp! Han förgyller livet!

Kram på er!  

Lugn dag.

Var ganska trött i morses när jag vaknade. Var hos en vännina i går och vi drack några öl. Det var en riktigt skön kväll och mysigt att bara sitta och prata. Har varit på utvecklingssamtal idag på Noels förskola. Han beskrevs med precis samma ord som jag när jag var liten... hihi! De är helt underbara på förskolan där Noel går och han trivs som en fisk i vattnet.

Tittade mig i spegeln förut och tyckte mig se en massa hår... så jag fick fram vaxet och började vaxa ansiktet... Nu är jag lagom flammig men hårlös. Undra hur detta kommer att te sig när det börjar växa ut. =) Det här med underhållning är bara att glömma. Hårbortagning sker endast då andan faller på.
Snart ska jag köra några vänner till Gbg. Jag är inte så van, eller inte van alls, att köra i stan men de får åka med på egen risk. I morgon blir det en dag i båten. Härligt! Hoppas ingen orm dyker upp bara.

Kram! 

Marie & Lucas

Här kommer en bild på mig och Björn från bröllopet i helgen. Roligast hade varit att lägga upp ett foto på brudparet förstås men jag har inte frågat om tillåtelse så bild på oss får duga så läge.
Bröllopet var otroligt fint! Åh, jag blev tagen!
Underläppen började darra vid några tillfällen men det gick bra!

  

Tzatziki!

Nu ska jag äta tzatziki och baguette!
Björn tränar på att göra slipsknut inför i morgon. Herre gud, en hel vetenskap ju.
Noel ligger och sover nu, och jag ska passa på att mysa mig i soffan framför tvn.
Vi har alltid så bra dags här i detta hushållet...
Ja, ja nu ska jag mysa i alla fall. På med mysbyxor och fram med smask!

image99

Kram!

salack??

Ringde min svåger förut -trodde jag...
Tut, tut
Salack (enligt mig)
Jag: Va´???!!!! Varför säger du salack???
Den andre: Öh förlåt?
Jag: Va´??!! Vad håller du på med??? Varför svarar du salack???
-och dividerar väl en si så där i tio minuter om varför han svarade salack innan jag insåg att jag ringt fel!
Jag: ^Åh eh förlåt... Jag trodde det var någon annan... hihi
Den andre: Ja, jag förstod det men det gick inte att hindra dig...

image98


Keep on smiling =)

Gökande igelkottar!

I natt när jag och Björn gick och la oss hörde jag ett konstigt, gnagande läte..
Först ignorerade jag det men sedan efter lite fantasier om råttor fick jag upp Björn.
Han var helt säker på att det var en antennsladd som lät. Det blåste ute och vår sladd är utvändig. Nåväl efter mycket om och men (långa historier om kloakråttor) tittade han efter...
Det var ingen sladd. Det var ett par gökande igelkottar!!
Vilket läte!!!! Ja så vi tittade på natur film i natt =)

image97

Där hängde vi ut genom sovrummsfönstret =) vilken syn!

Nu ska jag iväg och handla lite. Ska på bröllop i morgon =)

RSS 2.0