Sömnlöst!

Vår bebis har slutat sova?! Det känns som om jag inte sovit på flera veckor... Jon Blund har helt enkelt tappat bort vår adress! Så här sitter jag nu och känner mig schelten! Helgen är mer än välkommen!

Trevlig helg!


Bad!

Badmössan är nerpackad!
Nu ska jag bege mig för att bada bubbelbad! Det ska bli så skönt =).

Trevlig kväll hörrni!

 

Det bästa med att inte äta frukt!

Det bästa med att inte äta frukt är att man känner sig jättenyttig när man väl gör det. Jag har ätit en apelsinklyfta nu och hujedanes vilken hejdundrandes energiqick jag fick av alla mina nyttighetskänslor! För er som äter frukt till vardags räcker det väl inte med en klyfta precis för att upp nå samma nyttighetsgrad.


Är det inte märkligt?

Är det inte märkligt? Här sitter jag i lugn och ro och dricker en varm kopp kaffe. Jag sitter här med min fina familj omkring mig. Solen lyser och himlen är blå. På Haiti råder kaos och katastrof. Människor kämpar och sliter som små djur efter kvarlevor, mat och föda. Livet är märkligt. Någon möter i denna stund lycka. Någon annan, sorg. Någon möter livet. Någon möter döden. Allt, sida vid sida, i en och samma stund.

 

Är det inte märkligt?

 

Jag minns när jag själv gick igenom en kris. Jag minns att jag slogs av allt som pågick utanför. Utanför fönstret fortsatte allt precis som vanligt. Tidningen kom. Dagen kom och dagen gick. Det blev ljust och det blev mörkt. Människor åkte till jobbet och de åkte hem. Allt rullade på precis som vanligt. Jag förundrades över hur allt var som vanligt fast ändå allt annat än vanligt.

 

Ja, livet är märkligt.

 

Jag känner en oerhörd tacksamhet inför livet! Tänk att man glömmer ibland!

Ta hand om varandra och gör det bästa av den lilla stund ni har <3!


Rädda liten spindel från fire!

Här skulle jag just tända vår kamin. Jag skulle inte. Jag tände. Tror ni inte att jag såg en liten, liten spindel, på en pinne längst in, just som jag tände på. Jag fick panik och började leta efter den lilla, lilla spindeln som sprang allt längre in. Spindeln sprang in i en grotta på grenen där inne i brasan.

Vet ni vad Björn gör nu? Han letar liten spindel i brasa.


Spindeln kom aldrig fram =(. I feel bad!


Sagan om ängen.

När jag var liten berättade alltid min pappa en saga för mig. Han berättade om en äng som fanns uppe i himlen som var full av liv och blommor. Han sa att varje människa hade varsin äng att ta hand om. Var gång man gjorde något dumt, typ sa fan eller nått =P, så vissnade en av alla de blomstrande blommor på ängen. Denna saga ligger mig varmt om hjärtat och igår förde jag den vidare till Noel. Pappa får leva vidare genom sagan om ängen =).
Noels äng lär vara fullproppad av blommor i alla dess färger!


Stor T-shirt och mysbyxor!

Idag går jag hemma i stortröja och mysbyxor. Ibland är det bara så skönt att dra omkring. Denna t-shirt fick Björn av mig och Noel på farsdag. Bilden på togs i Köpenhamn då Noel var fyra månader =). Björn skulle resa bort har jag för mig och då tyckte vi (jag) att vi kunde få åka med på ett hörn. Titta vilka klotögon vi båda har. Jag försökte få Noel att skratta minns jag, därav mitt breda leende. Jag har svårt att förstå att det är 7 år sedan nu... (Eller är det sex jag är dålig på att räkna. Han är 7 år nu =P). Texten kommer från en reklam som gick då. Det var en tok som lekte krig i sin lägenhet =P... Kommer ni ihåg? Han smög omkring med sin tandborste eller vad det var och lekte krig. Han sa;

-GIVE UP Your smack! I have to secure the area. Tror jag i alla fall.remember?

Jag lever!

Hej på er!

Nu var det länge sedan jag bloggade senast! Det värmer att se att jag ändå har trogna läsare som hänger i =). Vi har det bra här jag har bara haft en massa annat för mig så bloggen har varit lite bortglömd. Jag har faktiskt inte varit ute på nätet alls på två veckor. Tänk att man kan vara helt avstängd från omvärlden! Ja, nu har jag mycket att läsa igen här. Jag har helt tappat mina nätrutiner under dessa två veckor. Hoppas ni har det bra där ute!

Kram på er! =)Sberg hittar rynka.


Det sägs att man tycker mer om det man ser ofta. Om du ser ett fotografi på dig själv tagit av din spegelbild så tycker du mer om det än då du ser ett vanligt foto. Fundera på det ni.

En guldklimp med kylan!

Björn var ute och grejade lite igår kväll. Han hittade en positiv sak med kylan som har etsat sig fast över Sverige denna vinter. Han konstaterade att han inte behövde hålla i verktygen som han grejade med. De hade fryst fast i han(d)sken! Alltid något=P!

Idag ska jag göra en jordgubbstårta! Jag gör vad jag kan för lite sommarkänsla =P

Jag gjorde just ett avbrott för ett samtal! Det var ett efterlängtat samtal! Önska mig lycka till nu!
Tack madde och mollis för en mysig fika igår!


Renovering...

Björn är där uppe och renoverar lite. Jag är här nere och renoverar lite. Det vet inte Björn. Det man inte vet har man inte ont av. Eller? =P Jag höll faktiskt på att måla ute honom... Det är ju svårt att gå ner från övervåningen om trappan är nymålad... Hahaha! Ibland är man lite dum minst sagt... =P
Här grejar jag!

Hoppas nu att detta ska bli bra tillslut =)!


Just nu...

Just nu håller jag på och lagar middag, bakar bullar och bloggar. Allt på en och samma samma gång. Är det inte märkligt hur vi människor fungerar. Jag arbetar som bäst då jag har en massa projekt huller om buller. Björn är mycket strukturerad och gör en sak i taget, i tur och ordning. Han får stundom lite krupp på mitt sätt att arbeta och jag på hans. Tillvägagångssätten uppvisar oftast lika gott resultat trots att vägen dit ser helt olika ut. Dock kan "mitt" sätt upplevas, för den strukturade, förhållandevis kaosartat. Det är det inte! Här hemma möts vi ofta av dessa olikheter mellan oss. Då och då får vi ett gott skratt! Vi kompletterar varandra bra och har mycket att lära av varandras tillvägagångssätt =)!


Dagens middag: Lax i ugn, potatis, sås och citronpressad grönsallad!


 

Ser ni vad jag ser? Två jäklar utan pärlsocker... =P

Middag och Middagsgäster

  Mormors gamla jordgubbsskål =).
Jag tänker på henne varje gång jag använder den!
Mysigt=)
Paranormal activity!

Nu ska jag och B titta på paranormal activity. En mycket passande film för mig som inte alls har vild fantasi som det redan är. B har lovat att han inte ska bli rädd (en omöjlighet att lova innan han har sett filmen) så det känns tryggt. Jag minns en gång när vi var i mitt föräldrahem. Vi var ensamma och av någon anledning blev vi rädda för något. Vem tror ni låste in sig på toaletten med kökskniven?! Hehehe, ett kärt minne =).
Fisprinsessa

Jag låg i sängen förut och vilade lite. Jag hörde hur Björn och Elsa umgicks. Det lät såhär:

Åh lella (läs lilla) Elsa, lella, lella Elsa=).
Åh, dra åt skogen!
Hallå där!?
Lella, lella Elsa.
Åh, usch!
Näe!
Elsa?!

Åh, dra åt *!
Det var det jäkligaste!
Elsa lekte på som vanligt. Jag hörde hur hon blåste och viskade så som hon gör =).Så här höll det på. Jag undrade just vad de höll på med där jag låg i sängen med utfällda öron.

Vi har fått en gasmaskin här hemma. Odören som kommer ut är inte att leka med. Fismaskinen verkar dock inte lida utan är tillsynes oberörd.

Oj då!

Idag har vi varit iväg och shoppat lite. På väg hem köpte vi med mat från Mc Donalds... Vi köpte med mat för att äta hemma.

Den här påsen stod i mitt knä under hemfärden. Innan jag visste ordet av det, var allas pommes frites slut.

Oj då!

Jag måste varit hungrig?!

Den här påsen smusslades också fram.
Då började Noel storma i bak över att det luktade Milk shake. Tänk att aldrig kan man få äta i fred, tänkte mamman och gömde undan sin milkshakedoftande godispåse igen.

Vinterbild från bilen =)Elsa och NovaHärom dagen hade Elsa en kompis här. Elsa tyckte det var mycket roligt att träffa en bebismänniska som såg ut på liknade sätt som Elsa och som tog sig fram på samma sätt. De åkte runt i sina bilar, pratade servo och andra funktioner. De tyckte att vi vuxna skulle hålla oss utanför.


Skotta var det ja... bäst jag går med detsamma!

Kram på er!

God morgon på er!

Här sitter en lite trött sberg framför datorn. Elsa tycker mycket om att äta på sin mamma om nätterna och i natt har hon nog snuttat varje timma. Nog för att mina matbomber är lite längre än vad de en gång men jag önskar de hade varit längre. Tänk vad bra att kunna rulla ut brösten in i Elsas säng om natten. Hon hade då kunnat äta hela natten och jag hade kunnat sova hela natten. A win, win =)!


Nu mina vänner ska jag ut och skotta.

Förra veckan fick vi ett vykort som såg ut så här:
I dag fick vi ett vykort som såg ut såhär:Kanske dax nu?! Bäst jag går på en gång!Hoppas ni alla får en bra dag!
Pulka och Bertilskida!

Snart ska vi iväg och åka pulka. En lika fin och kall dag som igår. Bäst att ta tillvara på tiden när solen är framme. Jag har packat lite mackor och varm oboj. Packa inte ved sa björn (Jag brukar vilja ha med ved för att det är så mysigt att tända upp en brasa). Nä, svarade jag, och packade ner ved. Här respekterar vi varandras viljor =P.

Björn ska åka miniskidor och jag ska åka Bertilskida, hehehe. Bertilskidan är en skida som har tillhört Bertil 97 år. Bertilskidan åkte han på som litet, litet bertilbarn. Nu är det min tur att prova bertilskidan. Bertilskidan är väldigt, vädigt låååång och mycket smaaal =P.Jag föreställer mig Sberg på Bertilskida i backen... Det blir bra det här! =P


Fin vinterdag!

Nu har jag varit ute och gått en sväng. Solen lyser och det är -12. Jag får sån lust att åka långfärdsskridskor dessa kalla och soliga dagar. Undra om det finns någonstans att åka här i närheten? Tänk er att åka längs en stor älv eller en sjö med gassande sol och gnistrande snö! I packningen ligger varm choklad, ostmackor och lite bullar =).

   

 

Här är jag. Obs! Riktigt såhär lång är jag inte i verkligeten. =P


Ikväll ska vi får lite besök här. Det blir mysigt!


Hoppas ni alla har det bra ute i vintersverige eller vart ni nu befinner er =)!


Pulka

Igår skulle jag och Noel ut och åka pulka. Tyvärr hittade vi ingen pulka och Noel blev mycket besviken. Man får ta vad man har! Noel vägrade till en början men gick tillslut med på att ta vårt fordon från jesufödelse.Se upp i backen! =P Skenorna är inte vanligt långa, de är närmare 2 meter.Noel flög fram. Det slog faktiskt hastighetslågor ibak.Aj! Fordonet från jesufödelse hade ingen servo precis och var lite svår svängd!Mot thailand, sa mamman.


RSS 2.0