Go´ natt -snart i alla fall!

Nu har jag tittat på barnmorskorna! Är helt fast i programmet =) Blir ju onekligen lite skraj faktiskt... men det är väldigt fashinerande! (stavar jag rätt nu tro?). Jag längtar redan till nästa veckas avsnitt!

image368

I morgon bitti ska jag, Björn och Noel åka till Fredrikshavn för att spendera en natt på badhotellet där. Noel ser fram emot det och har packat badbrallorna. =) Hans glassiga svampbobfyrkant badisar =). Det ska bli mysigt. Nu ska snart denna gamla get dra sig till kojjs!

Sov gott hörrni!

image367 

Malins Beata trodde denna lilla skapelse var en ost. Inte helt konstigt =)

Noel wii och mormor

Rätt som det är hör jag mormor (noels mormor -min mamma) vrålandes i tvrummet, men mormor är inte här. Lite fundersam gick jag till tvrummet. Noel spelar wii med mormor brevid uppställd på bordet. Han hade satt på högtalarfunktionen på telefonen och ställt den på bordet brevid.

image366

Det var ju också ett sätt...

Om stress och krav!

Vi lever i ett samhälle idag där stora krav ställs, vi har både krav från oss själva och från omgiviningen. Vi ska vara lyckliga, vi ska förverkliga oss själva, vi ska göra karriär, vi ska vara snygga, vi ska ha en familj, vi ska ha många relationer och en fritid. Vissa människor klarar detta bra, andra inte. När vi rusar på i vår strävan efter alla dessa krav kanske det är lätt att man mitt i allt detta tappar bort sig själv. Man tappar sitt inre och sin mening. Kanske borde vi alla stanna upp ibland? Kanske borde vi inte jaga så mycket utan bara stanna upp för en stund, finnas till och ta oss tid att lyssna, till oss själva och varandra. Många är idag stressade där känslor av vilsenhet breder ut sig. Att lida av någon stressjukdom är också något som är tabubelaggt. Detta gör att många håller sig för sig själva med sitt upplevda misslyckande vilket gör det svår åtkomligt. Jag tycker i alla fall att vi alla borde sträva efter att få bort denna tabustämpeln och att det ligger i allas våra intressen. Vad kan vi göra för att dra vårt strå till stacken? Finns det något vi kan göra? Jag tror att vi alla kan göra mycket i små vardagliga saker så som att le mot människan du möter, en blick, ett hej... Självklart har vi alla våra skitdagar där vi beteer oss som små assholes men de måste ju också få finnas ibland. Vi är inte mer än människor.
Hur som helst kan vi alla behöva fundera i bland både för vår egen och andras skull.
Stress eller annat som gör att man mår dåligt kan ha många orsaker och handlar inte bara om ytte eller inre krav. Vår biologi påverkar  och påverkas så som också psykologi och miljö. Vi är unika och vad vi har erfarit av livet varierar. Vi alla bär på olika erfarenheter och resurser vad det gäller att hantera olika situationer.

Ta hand om dig själv och varandra!

Puss och Kram!

Djurtrauman!

Trauma 1: I natt hoppade vår katt in genom fönstret. Fönstret är precis där jag ligger med huvudet. Nisse hoppar in, det är bäcksvart i rummet men jag tänder lampan. Där rakt över mitt nyvakna huvud sitter Nisse med en dinglande råtta.

image365

Trauma 2: Sofia drar ut i skogen på sin härliga jogging tur! Flåsandes uti spåret kämpar hon på. Just som hon drar ett djupt andetag och njuter av fåglarnas kvitter hör hon också ett fräsande. Sofia får syn på värsta feta huggormen som reser på huvudet och väser hotfullt fuck off eller nått liknande. Sofia som har ormfobi börjar hyperventilera -hon börjar också lipa och ringer på sin sambo som får leta rätt på en hysterisk sofia ute i skogen.

image364

En dag på stan!

 

Något konstiga miner men här är vi i alla fall! =)

 

Syster Stina och Malin

Jag köpte faktiskt några klänningar idag, riktigt vårfina! Jag tycker det är så himla skönt att gå i varma sommar dagar. Hos systrarna knopp hittade en jätte fin vas/kruka som jag ska ta kort på sen. Kul att pyssla lite!
Solen sken ute och det har varit en härlig dag!

På apoteket rockade jag loss ordentligt och köpte typ allt som har med tänder att göra. Flourskölj, tabletter och tandpetarstickor. Tänk vad vuxen man är när man går loss där inne. =)

Sberg´s travtips V75 26/4 -08

Då var det åter dax för lite trav, V75 och sberg´s travtips!
Loppen idag tycker jag känns ganska klara och det är inga jättestora tveksamheter.

Lycka till!

Lopp 1: 1- 3 - 9

Lopp 2: 8 - 12

Lopp 3: 2 - 8

Lopp 4: 2

Lopp 5: 5 - 15

Lopp 6: 3 - 6

Lopp 7: 7 - 8 - 11

image359

Godmorgon!

Morgonkaffe och Amy Diamond! Noel ligger fortfarande och sover och jag väääntar på att han ska vakna. Tänkte vi kunde åka till stina och gå på stan lite idag. Länge sedan nu!
Var det någon som såg på Bert och Carina Berg i går? Åh, vad skön hon är!  Bert också faktiskt även om han är riktig gris. Han är så mycket gris att det slår över och blir coolt. Nog om tv!
I kväll ska jag ut i spåret igen. Det har inte blivit någon motion på hela veckan så jag ska ta en sväng idag. I går efter tentan blev jag så jäkla röksugen! Det var verkligen ett test! Efter att man spänt sig och när man sedan pustar ut är lägen som kan vara svåra tycker jag. Efter gårdagens tenta var det många som gick ut och rökte. Det var ett hårstrå från att jag gjorde det också men inte.

Ha en bra Lördag!

Trött och sliten!

Åh, idag är jag riktigt sliten. Råkade gå förbi en spegel förut och det var det jäkligaste jag sett..! Dessa dagar måste väl bara komma i bland...=( Har gjort en tenta idag i alla fall och nu ska det bli riktigt skönt med helg! Jag ska vara ute i huset tror jag och framför allt mysa med Noel, han har inte direkt fått någon tid i veckan och det känns inte bra...


Nu ska vi grilla lite och jag ska vräka i mig vitlöksbröd, det är ju så gott!


image358

Kram på er!

Från en -trött- ful- sliten- men än dock en sberg =) å hon mina vänner går ju inte av för hackor! Nä, nä lite grådassig hy, torrt rishår, rynkor och annat tar inte knäcken på na´! =)
-Å det är väl en jäkla tur det?!!

Fullmåne!

Har just kommit in från en promenad med stinas vovve Charlie! En härlig kväll ute och våren hänger i luften så och en sttttoooor måne! Fullmåne utan dess like! Ja, undra om varulven kommer fram inatt...=)? Jag har kännt mig lite konstig hela dagen nu vet jag varför! Passa er i natt alla ni där ute!

image357
Sberg by night! Whatch out!

Sberg´s travtips denna Lördag! V75 - Olympiatravet!

Här kommer sberg´s travtips denna lördag!

Lopp 1: 2

Lopp 2: 7 - 12

Lopp 3: 1 - 6 - 9 - 10

Lopp 4: 3

Lopp 5: 6 - 9

Lopp 6: 8 - 10

Lopp 7: 4 - 8 - 10 - 12

Hovarna på dessa kusar ser mycket fina ut! Kom i håg de glansiga vinner! Glöm odds, titta hovar!

Lycka till!

image356


Låsa datorn!

Hej på sig!

Finns det nått sätt att låsa/spärra datorn för sig själv?!
 
=)

Hej på er!

Åh, vaknade till fågelkvitter och sol idag! Underbart! Med stapplande steg tog jag mej till kaffebryggaren och fixade mitt sedvanliga kaffe. Sedan vidare till datorn och på med Ami Diamond. Denna taktfulla tjej är min nya idol! Japp! Asså ni ska se hur mina näsborrar fladdrar i takt med att jag tar ton! (Shit asså man kan nästan tro att jag ska lyfta med dessa vingar till näsborrar! - Å´när jag whailar ska vi inte tala om!)
Idag är det plugg som gäller hela dagen! Får hålla ganska hårda tyglar nu, jag har massa att göra/läsa! Dagen består av läsning, lite dans med amy mellan varven och en löparrunda i kväll.

Hoppas alla mår bra där ute i cyber och att ni får en fin dag!

Kram på er!

Sberg =)

Karriär sprinter

Min karriär som sprinter artar sig bra! I dag hamnade jag på tiden 42min -och detta utan lögn! Åh är riktigt stolt över mej! Många karriärer har jag prövat *skratt*! En dag för ganska länge sedan frågade mina familjemedlemmar vad jag höll på med! Jag slängde mig med diverse oljemålningar på ett mycket avancerat sätt. Jag var i full färd med min karriär som konstnär. Det hela slutade med att jag slängde in handuken och påbörjade en annan karriär. 
Detta var en karriär bland många karriärer.=) Nu är jag i alla fall en sprinter, bara så ni vet... Men inom kort ska jag satsa på nått annant! Skam den som ger sig! ;) 

Lögn!

Okej, okej jag ljög i inlägget nedan. Fan att man aldrig kan få ljuga lite med gott samvete! Jag gjorde 7 på 46min...

Rökfri 3 veckor!

Nu har jag varit rökfri tre veckor... Eftersom jag aldrig skriver här att jag börjat igen så skulle man ju kunna tro att jag varit fri från rökningen hela tiden ;P Hur som helst har jag nu hållt upp i tre veckor och än så länge utan några bekymmer. För er som noterat att jag börjat en karriär som sprinter kan jag meddela att detta hänger i hop med min nya rökfria image! I går gjorde jag 7 km på 45 min! Inte illa. Jag hörde på radion att det fanns en elektrisk cigg man kunde beställa där man endast rökte vattenånga, helt ofarligt. Låter ju skit bra!
Får dock en lite konstig bild av mig själv när jag röker en elektrisk cigg... Lite konstigt att ha sin cigg på laddning...

Travtips V75 12/4

Välkomna till Sberg´s travtips denna 12 april 2008!

Lopp 1: 1 - 2 - 3 - 4 - 10

Lopp 2: 2 - 3 - 6 - 9

Lopp 3: 4 - 5 - 10

Lopp 4: 5 - 10 - 14

Lopp 5: 8

Lopp 6: 1

Lopp 7: 9Lycka till!

Hyss!

I går åt vi korv med bröd. Noels korv åkte ner fasligt fort och jag tänkte att han måste varit hungrig. Jag frågade Noel om han ätit upp hela korven med tanke på hur fort den åkte ner. Noel såg mycket riktigt lite skamsen ut men jo det hade han. I dag fick jag en konstig syn!

image352

Hm... vad är detta. Jag tycker mig se en korv på ett mycket konstigt ställe. Bakom soffan är den plaserad...Noel är nu i vedbo´n och täljer trägubbar!

Fredag =)

Började dagen med lite socialpsykologi. Läste inte jättemycket men fick i alla fall gjort lite. Efter en timmas läsande gick jag in på Noels rum. Han låg och sov... Jag satte på Amy låten från melodifestivalen och gjorde värsta dansen tills han gick upp =). Lite imponerade av mina moves blev han nog! Hur som helst gick han upp och bad mig gå in i sovrummet. Jag fick inte titta efter vad han gjorde. Jag hörde att han pysslade med något där jag satt i sovrummet. Efter en stund kom han in. Han hade gjort mackor! Jag fick frukost på sängen =)! Vilken grabb!! Varsin knäckemacka med gurka och ett glas vatten! Det ni! ;P <3


 

God morgon!

Vart tog våren vägen? Idag ska vi bege oss  till Borås. Det är hem och trädgårdsmässa där nu. Även om våren och allt som har med trädgård att göra känns lite avlägset idag så ska det bli skoj. Hoppas jag hittar något fint! Jag kan bli helt galen och gå loss på krukor och det skulle det finnas gott om. =)

Kram!

Travtips V75 5/4 -08

Japp då var det dax igen. Här kommer sbergs travtips denna lördag femte april.

Lopp 1: 1 - 2 - 4

Lopp 2: 1 - 6 -  8 - 12

Lopp 3: 4 - 5 - 9

Lopp 4: 1 - 9 - 10

Lopp 5: 11

Lopp 6: 11

Lopp 7: 2 - 5

image349

Rekord på rundan och överdriven reaktion på poliskontroll!

Idag joggade jag min runda på 45 min. Rekord för att vara mig! Det gick faktiskt ganska lätt idag och jag ser inte riktigt lika döende ut när jag väl är i mål. På vägen hem rusig av mitt rekord körde jag och sjöng till radion=) Hm, så fick jag syn på en poliskontroll. Skit tänkte jag som inte hade något körkort med. Jag blev aldrig invinkad men full i skratt när jag kom på min reaktion på poliserna. Med en lååååång kö bakom mig körde jag i 50 km/h på E20! *SKRATT* Kanske något överdrivet.. på 90 väg..

En vän som påminner om min farmor!

Jag har en väninna som påminner något ofantligt om min farmor. Min mamma och min syster håller med så det är inte bara något jag själv tänkt på. Hm, vad det är som gör likheten är nog spontaniteten de båda har men också att allt de gör, gör de med en slags njutning. Den där koppen med kaffe är inte bara en kopp kaffe utan något alldeles speciellt. De båda är lite galna mycket på grund av spontantiteten skulle jag tro. Den här vännen är i alla fall mycket speciell så som min farmor. Ord som glimten i ögat, spontan, kärleksfull, varm, mjuk, hård, positiv, energisk, banbrytande, envis och mycket, mycket mer är ord som träffar rätt när jag ska försöka beskriva.

För några veckor sedan fick jag en gåva från min farmorsliknade väninna. Gåvan utstrålar hela henne -och min farmor. Det var påsktider när jag fick min lilla present. Jag såg något gult som skymtade ur pappret. Åh, en kycklig tänkte jag. Så fel jag hade det borde jag förstått...

image346

Dessa grilliga glasögon fick jag! Att jag inte förstod..
Min vän sa: Du kan se i dem också! Hihi dessa är tänkta att ha i solarium men jag tänker även ha dem på stranden =)!

Jag är glad för att du finns och att du är min vän!

Power walk och omkörning...

När jag var ute på en power walk nyss. Så kommer en jävel och kör om mig! Jag kunde inte hålla mig utan fick iväg en kommentar. Älgen med älgkliven hade hörlurar i så jag tog till orda extra högt.
-Jasså du kör om mig du. Jag log trots allt och hon svarade lite belåtet:
-Ja det var tråkigt va. Hm, tänkte jag för mig själv.
Inom en minut var älgen med älgkliven endast en liten prick som skymtades vid horisonten. Hur som helst såg jag att hon långt där borta sneglade bak mot mig mycket belåtet.

Hämden är ljuv =) Kom tillbaka om några veckor så ska du nog fan få se på älg!

image347

Iakttagelser under power walk!

Möts man i samhällen eller i staden så hälsar man inte på varandra. Man ger ett ex antal snabba blickar. Så fort man kommer ut på landet så säger man hej när man möts. Jag har idag gått ut från samhället och ut på landet. Jag funderade på vart gränsen går från när man säger hej och inte... En ganska kul tanke om jag får säga det själv =) Ut och testa!

Detta är en mycket viktigt information för statsbor som ska till landet. Landetborá ä´ente å leka mä´! Säger i´ente häj när i´ä´ute å går följer starka sanktioner!!!

image348

*Def. Power walk: En slags gångstil. Vilken du vill. Hastigheten har inget med begreppet att göra!

Förlossningstv!

Snart är det dax för förlossningstv! Klockan nio bänkar jag mig bara så ni vet! Förra veckan tyckte jag alla var så lugna. Själv låg jag och skrek på mamma! Hahaha!  Där låg jag i full färd att bli mamma skrikandes efter min egen!  Dessutom åkte vi och lånade bensinpengar av mamma när jag skulle in och föda *gapskratt* det säger en del =) -Ett roligt minne i alla fall!

image344


I love europe och talande skor!

Idag vaknade vi till en melodifestivalskiva här hemma. Björn kom hem med den i går kväll och smög i morses in på Noels rum och fick på I love europe. Noel vaknade upp lite förvånad men överraskad! =) Dagen spenderades för min del i skövde där jag varit på föreläsning.
Väl hemma joggade jag igen. 7 km på 47 min! Hahaha inte illa för en träbock! Nu under em var jag iväg och köpte ett par skor. Fastnade för ett par otroligt fina pumps! Det var hög klack och öppen tå... Något hände när jag skulle ta mig till kassan. På något konstigt vis fick jag svårt att se mig i dessa hysteriskt läckra skor. Jag intalade mig att de var helt fel med tanke på att jag renoverar och mest är skitig om dagarna. Dessutom hade väl den där lilla tån  i fram förmodligen varit helt blå, röd och svullen med  tanke på all belastning som den hade fått ta emot av den höga klacken -kanske till och med lilagrön. Mycket riktigt fick min förnuftighet styra köpet och ett par svarta, platta, fotriktiga och väldigt basic skor inhandlades.

Japp så nu står de här, - svarta,-platta,-fotriktiga, väldigt basic och tillintetsägande, -och glor på mig. De pratar också... de säger mig att jag nog är lite tråkig?!


Egentligen...

Vad gör väl en blå tå och vem har påstått att man inte kan renovera med klack? Herre gud klart man kan! Förresten, när annars ska man ha dem? Förmodligen skulle jag renovera mycket bättre i sånna där skor?! Jag skulle ju bli mycket längre till exempel. Ja tänk vad det skulle underlätta. =)

image345


Hej!

Vilket underbart väder! Idag har jag fixat en del skolarbeten. Känns otroligt skönt när man är så där effektiv och får massor gjort! Fick även joggat. Åh det var så härligt i skogen och flåsandes njöt jag av solstrålarna som sken in mellan träden. Nu på em åkte jag och Noel och köpte fika. Mitt på Noels studsmatta satt vi och hade picknick=)
Nu ska jag städa sedan lite plugg igen. Hoppas ni alla har haft en fin dag med mycket sol och energi!

Kram!


 

RSS 2.0