Fredagskänsla!

Idag har jag en sån där härlig fredagskänsla i kroppen! Jag känner mig enrgisk och lättad över att ha några lediga dagar framför mig. Jag kom just hem från jobbet. Snart ska jag sticka iväg och köpa färska blommor. Färska blommor är lyx tycker jag och ibland får man unna sig det lilla extra! Jag kom just på att jag aldrig spenderar pengar längre och att det är hög tid att råda bot på det:). 


Puss :)


Hej!

Hej vänner!


Hur har ni det? Jag ligger på golvet och läser bok. Jag ligger platt fall mitt uppi leksaker och annat. Vet inte hur jag hamnade här, men här ligger jag.


Ok, tänkte bara säga det. Att jag ligger på golvet.


//


Sberg från golvet.


Lugn och ro...

Björn är på övervåningen och har varit där hela dagen. Björn fick ett spel igår, spelet har spelats oavbrutet sedan öppningsskedet så att säga. Tänk att man kan bli så totalt uppslukad av ett spel. Inte ett knyst har hörts från Björn på hela dagen. Mycket bra, i morgon ska han få ett till;).

Propp...

Kan man få blodpropp av ris a la malta? Jag har ätit en hel skål och nu har jag fått värk i ett ben... Jag gjorde en snabb liten konklusion här och kom fram till att jag har fått en blodpropp. Det är inte kul att ha blodpropp ska ni veta. Usch, vad det värker!

Sbergs ordskola

Välkommen till Sbergs ordskola.

Dagens ord: Frapperades.

Vad betyder ordet?//

Sberg läser bok.


Julbilder 2010

     

               

 
Mirakelmalin med mirakelkorv


Jag fick en nagelfil. Jag filade mitt finger länge och väl;).
Vad såg vi på tv? Jag tänkte på mina kusiner Arvid och Erik:)!


-Var är fjant? Här mamma!
Elsa fick en mycket uppskattad käpphäst  av sin farmor...

   
Assssså shiiiiiiiit!


Någon fick smink i julklapp...

 God fortsättning!


Hjälp!

Snälla, hjälp med med ett akut julrim!


Mirakelmalin ska få mirakelkorv.


En meter mirakelkorv till mirakelmalin.

Stöp vid mållinjen.

och precis vid mållinjen stöp den lille jäveln.

God Jul!God Jul till er alla från oss!


Prästen släppte bomben!

Idag har vi varit i kyrkan då Noel och hans klass spelade upp ett julspel. Noel var farfar i föreställningen som spelades upp. Det var väldigt fint och stämningsfullt i kyrkan. När barnen hade spelat färdigt så höll prästen ett tal för församlingen. Prästen berättade, som ju alla visste, att tomten inte fanns. Prästen demonstrerade detta mycket tydligt genom att ta på -och av sig, en tomtemask. Stämmningen i församligen blev stel och många föräldrar och små barn, som kyrkan var full av, började att vrida på sig;). De som förut trodde på tomten, tror inte längre. 


Prästen släppte tomtebomben!

Me and my mum!

För några dagar sedan var jag och min mamma iväg på en shoppingrunda. Det är alltid lika spännade när vi är på tur. Alltid händer något. Åker vi inte ifrån mc donald´s mat i mc driven, brukar någon av oss glömma nyss inköpta varor kvar i butiken eller så tappar vi våra betalkort. Denna gången skulle vi lämna våra inköpta julklappar i bilen för att avlasta oss. Vi kom till bilen. Den gick inte att öppna. Båda tyckte att detta var mycket märkligt...
Efter en stund gick det upp för oss...


Skrämmade lika ;).

Skrikfest.

Här ligger Elsa och skriker efter bulle.Här ligger jag och skriker efter solsemetser.Våra vänners liv

Såg ni nu på Våra vänners liv? Idag var sista avsnittet tror jag:(. Jag vill ha mer!
Har ni fastnat för någon karaktär? Jag har fastnat för dagisfröken :). Hoppas att ni tittade ikväll, annars har ni missat något.Björn är uppe och renoverar och jag sitter här framför tvn. Mysigt:)!


Ha en fin kväll!

Tapet till övervåningenGodmorgon alla!


Jag är ledig idag och det innebär ett runtsläpande i stortrosa och mjukisbralla. Skönt:)! Nu har vi fått hem tapeten som vi ska ha i hallen på övervåningen. Väldigt fin tycker jag och jag hoppas att det ska bli bra!
Tapet från Nextwall.
Jag tror tapeten kommer att göra sig fin och mjuka upp allt det vita som vi har där uppe. Björn är mindre glad över mitt val. Tapeten är förlimmad vilket innebär att den (hela tapeten) ska doppas i vatten innan upphäng;).


Förövrigt så är jag övertygad om att jag kommer att fira jul med Jean Banan! Noel har lyssnat på Jean banans jullåt konstant i flera dagar. Nu gör Elsa, och alla andra det också. När låten har spelat klart blir Elsa galet arg och det är bara att sätta på den igen. Låt mig säga såhär, jag kan låten utantill. Jag kan den utantill, inte bara framlänges, också baklänges. Ni kanske förstår mitt öde:).


Please save me from Jean Banan...
Ha en fin dag!

Assså shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.

Nu ska vi ha fika. Beata, data, som elsa kallar henne, är med. Data har varit på klövargården och ridit. Data pratar på om hästarna och berättar om stallet. Assså shiiiiiiiiiiiiiiiiiit, säger Data och pratar om Jimmi, hästen som hon just ridit på. Assssså shiiiiiit, vad jimmi hade mycket smuts i hovarna idag, assså shiiiiiiiiiiit. Asssså shiiiiiiit, vad jag frös om mina fötter när jag red, asssså shiiiiiiiiiiiiiit. Det är Data och flickorna på klitteholm.

Assså shiiiiiit, säger Data!
Data på klitteholm!Opppsi!

Klockan står på 5.30. Dax att sova, säger Sberg och skurar sin guldtand.
God natt och sov gott:)!


Undra vad tomten kommer med till Malin...

Kommer ni ihåg att min syster, MirakelMalin gjorde sig rolig över sitt julklappsinköp förra året?


Ser ni Miraklet Malins julklapp i granen?Jag undrar vad tomten har till Malin i år;)?

Undra, undra sa apa, häst och flundra!

Elsa säger...


Elsa säger...


Glögg!

Dagen består av julklappsinköp.

Idag är dagen då jag ska inhandla mina julklappar. Jag ska snart ge mig bege mig. Noel har själv köpt julklappar i år. Ingen vet vad han har köpt och det ska bli spännande att se vad han har valt ut.

 Jag minns förra året då vi hade en julklappslek. Alla som deltog under en middag fick bidra till leken med två julklappar var. Noel fick själv välja affär och vad han skulle köpa till julklappsleken. Min vän Ulrika fick Noels present, från leksaksaffären. Hon blev mycket nöjd!

 
Noels bidrag till julklappsleken: En formbar geléplastkorv :).
 Ha en fin dag!


Stängd men öppen blomsteraffär.

Häromdagen när jag skulle handla blommor kom jag till en stängd men öppen blommsteraffär. Jag stod framför dörren till affären och försökte komma in i minst tio minuter. Dörren öppnades inte. Jag kontrollerade klocktiden mot öppetider. Affären var öppen. Det rörde sig en massa människor inne i affären. Mycket märkligt, tänkte jag där ute där jag stod med köldskadad nästipp. Jag försökte febrilt att ta mig in.

Vad gör man?

Vad gjorde jag?A) Ringde till butiken och meddelade att jag inte kom in.

B) Knackade på dörren.

C) Alla gymnastiska övningar som överhuvudtaget kan tänkas åstadkommas av mänsklig kropp, i hopp om att fånga dörrens sensoriska öppningssystem. 


Usch!


Det borde vara förbjudet med oförutsedda händelser. Eller är det de som gör´t:)?

Våra vänners liv.

Glöm inte Våra vänners liv!


SVT1 kl. 21.
Klockan 21 börjar dagens avsnitt av den svenska feelgoodserien Våra vänners liv. Jag sitter, eller kanske snarare ligger, bänkad i soffan :).


Måste ses!


Afterski...

Nu lyser solen på vår snötäckta altan:). Jag sa till Björn att vi kunde ha afterski med varm choklad och grädde. Björn sa nej och svarade att han inte gick på afterski med sådan servering... Nu håller vi på och sätter ljus i granen jag inte fick ut ur bilen igår. Måtte ljusen fungera:)!


Here we go again.

Här kommer ett julklappstips från mig. Björn och Noel vägrar att ta till sig mina tips;)?!
Titta här!

Uppblåsbara frisyrer, hur kul som helst!


Här kommer affrofrissen!
                                                             coolstuff

Tänk vilket skratt som skulle utbrista på julefesten!
Kul, säger jag! Inte kul, säger Björn och Noel.
Jag undrar vad Björn och Noel ska få i sina klappar ;).

Lite om dagen.

Sberg åkte hem till sin syster. Systrarna, MirakelMalin och Sberg, bestämde sig för att åka till deras farfar på besök. De hoppade ut i bilen. Rutan var fryst, den behövde skrapas. Den ena av systrarna svor men gick ut med skrapan i handen. Det konstaterades under svordom, att isen var på insidan. Systern hoppade åter in i bilen och började än en gång att skrapa rutan. Skrapan var dålig och det blev bara ynka små isfria streck i rutan. Systrarna startade bilen, de satte på fläktsystemet och väntade tåligt på en isfri ruta. De väntade och väntade...
De åkte till den lokala blomsteraffären för att köpa en liten blomster till deras farfar. Där bjöds det på kaffe.
Mycket bra, sa Sberg och satte sig en stund,  hon njöt av kaffet som bjöds. Den andra systern gick runt, runt i affären bland blommorna.En blomma inhandlades och de båda systrarna åkte vidare till farfarn.Med blomma i famnen poserade mirakelsystern...Systrarna tyckte att det var mycket trevligt att besöka farfarn! De pratade om livet och annat smått och gott! Det bjöds på skratt och prat!

Mirakelsystern åkte hem, den andra åkte och handlade.

Inga barn i bilen men...en gran. Sberg tyckte att det gick bra att få in granen bak i bilen, annat var det att få ut den, sa Sberg.Nu sitter sberg här med en styck julgran fast i bil.


Snart ska jag baka. Det blir mjukpepparkaka i form, recept från bevermyrs.blogg.se.
 

Go kväll!


Sberg på skida.

Snart ska jag införskaffa skidor. Jag ska spåra upp en bana här utanför. Om någon vill åka med mig på skidor så är du/ni hjärtligt välkomna!

Finns det skidor med motor på :)?


Vintertrött!

Oh, jag är vintertrött. Nu står vattnet och rinner ur badkarskranen och jag ska snart lägga mig i ett varmt och bubblade bad. Lyx:)!

Det är verkligen fint ute med all snö men jag kan inte hjälpa att jag är lite vintertrött. Den här tiden är lite som att hålla andan tycker jag och när våren kommer så kan man andas ut igen. Björn brukar säga att han är trött på att stå mitt i brallan :). Står mitt i brallan gör man när man fryser och inte vill nudda nerkylda kläder. Jag vill andas och björn stå fritt i brallan :).


//

Sofia i andnöd. Björn mitt i brallan:)!

Allt går...

Allt går! säger Elsa och åker sin väg på sin, något underdimensionerade, bil.


Franskt dokument!

Äntligen har jag beställt ett franskt dokument!
Jag hittade det här. Det kommer att göra sig fint över vårt månbord :).


Grejjjat...

Nu har jag äntligen sytt min duk... Sytt och sytt men i allafall fållat den;). Jag tror jag sydde ihop duken fyra gånger under fållningen (heter det så)? Fort går det, jag har inget tålamod med segkörning. Hela bordet skakar när jag syr, det dånar och det hörs svordomar här och där..;)


   
      


Hahahahahahaahahahahahahahahahahaahaahahaahahahaahahahaahahaahahahaahhahaahahahaaha ;)!

Usch, vad roligt jag har nu! Oj, vad jag skrattar...Fin kväll på er!

Toy chest

Noel var för ett tag sedan iväg på en julmarknad, utan sina föräldrar. Han fick med sig fickpengar och fick köpa vad han ville, om han hittade något.

Det är spännande att se vad som köps vid fria händer:). 

Noel kom bland annat hem med den här:

Visst är den fin:)? Jag tittade länge på kistan som Noel kom hem med. Jag gillade den och den påminnde mig om något... Jag vände på kistan och såg de ynka priset av 5kr:).


När man kom till farmor och farfar förr om åren, mötte man alltid ett rött och juligt hem. Jag minns att det var pynt i varenda vrå, nästan överdådigt. Det sparades inte på krutet. Det gnistrade och glimmade överallt. I den julbeklädda granen hängde guldglitter, änglaull, norska flaggan, tomtebloss och levande ljus;) (julgranar och ängla ull brinner förövrigt bra;)). 


Stämmningen var stimmig, en massa barn och lika många vuxna, rörde sig runt i vardagsrummet och ljudnivån var hög. Det pratades intensivt och mitt i allt prat, hördes ett plingade från ett änglaspel. Imma på fönstren gjorde det svårt att se ut. Jag minns att det var varmt. Jag minns doften... Dadlar, apelsiner, stjärnstruvor och nötter i alla dess former låg på faten. Allt detta minns jag lite i periferin. Klart är minnet av den eviga väntan, som katten kring het gröt strök man omkring i väntan på kistan fylld av julklappar:).

Alla barn (en hel hög och lite till) väntade otåligt på att säcken eller kistan full av klappar skulle anlända. Paketen var många, i olika former och slarvigt inslagna. Den lite slarviga, eller ska jag säga kreativa, inslagningen gjorde det hela än mer spännande. I paketen kunde det ligga allt från munspel till en fejk baja;). Hos farmor fick barnen en massa småpaket. Magiskt! 

Kistan som Noel köpt, påminner mig mycket om julen då jag själv var barn :).


Sagan om ringen

Björn har fått en ring på sig. Han brukar aldrig ha ring på sig. Ett tag trodde jag att han hade tänkt att förlova sig. Nä, så var det inte! Jag tror att Björn tror att han är med i sagan om ringen. Han går här med sin ring och härskar... ;). Jo, men han är banne mig lik Gollum om jag tittar noga... Jag behöver inte titta noga, det räcker med att kasta en snabb blick, ett getöga som bondeRoger/Rogerbonde skulle ha sagt;).


Lagt kort ligger...

Jag och Björn har köpt en jätte-kortlek.Korten har en storlek som täcker min överkropp, i allafall halva ;). Väl investerade pengar:)! Nu tänker ni att vi har spelat poker här hela kvällen. Nej, nej vi har lekt lagt kort ligger. Kommer ni ihåg det där tv-programmet där Magnus Härenstam var programledare? Vi går här, både jag och Björn, och leker att vi är de där snygga tjejerna i programmet som vände på korten..:) Kommer ni ihåg? Nu säger någon här att jag har fel, att det inte var några som vände på korten utan att Magnus vände själv?! Det där hörde jag inte.

 Lagt kort ligger..:)

Bilder från Köpenhamn...Fullt av mysiga små gränder...


 
Metro, förarlöst tåg. Vågar du?,
Aj, tänkte jag och fick lite ont i rumpan!

 

Noel tyckte att jag skulle köpa dessa. Klacken var uppskattningsvis 45 cm hög ;). Usch, hemska syn:)! Jag riktigt såg mig komma stapplandes precis som Sally ;).Jag tittar på bilderna och tänker att jag borde blivit cykelhandlare ;).


Köpenhamn är en underbar stad, tycker jag!

Måndag!

Ok, vänner, måndag!


Nu ligger ni allt under täcken och kuddar och rullar runt va? Nääää, nu ligger ni där och snoozar, med tungan hängandes utanför, långt upp på kudden! Usch!Upp! Upp! Upp!


Där kan ni inte ligga och lata er!


Gå upp, säger jag!
Jaha, här sitter Sberg, pigg som en mört och inväntar arbetsdag. Sberg visslar liten morgonsång.

Någon Annanstans

Efter fem timmars bilfärd kom vi fram, fram till någon annanstans. Jag satte nyckel i låset och klev in till ett hem, någon annanstans. Jag gick runt och tittade. Tankar tog vid över hur hemmet och livet kunde te sig här, någon annanstans. Jag försökte fånga livet av de som kallar hemmet någon annanstans, hem. Jag möttes av en hall fylld av foton. Foton som vittnade om sommar och hav, älskade barn, värme och kärlek. Jag gick vidare in till vardagsrummet. Jag möttes av konstprydda väggar. Länge tittade jag på de dukmålade tavlorna, som hängde längs väggarna. Jag satte mig i soffan och sneglade ut mot köket. Ett stort matsalsbord med pampiga stolar och en lika stor och pampig julduk, gav mig en syn av sena middagar. Jag såg några flaskor rött och ett skåp, fyllt av porslin. Jag satt i soffan och såg för mig hur det pratades runt bordet. Vad pratar de om, där de sitter runt bordet? Vilka är de som sitter där? Jag såg också en mamma, som efter jobbet och hämntning från skola, åt kvällsmat med sina barn. Jag fann en almanacka fulltecknad av möten, resor, bokade tandläkartider och barnaktiviteter som avslöjar hektiskt liv, långt bort från mitt eget men samtidigt så likt, så exotiskt men vardagligt. Min nyfikenhet av livet någon annanstans, tog mig vidare in i sovrummet. Den luxurösa sängen som jag möttes av, var prydligt bäddad och vittnade om ett liv annat än mitt. På natduksborden låg tjocka böcker. Sängen var bäddad mycket prydligt och nertill låg stora handukar. De doftade nytvättat och fräscht. Jag satte mig på sängen och njöt av doften som virlvlade upp från handukarna. Jag insöp atmosfären. 
Jag ser ett mixat hem, ett uppblandat hem, blandat av tidsepokrar, påbörjade, avslutade och pågående relationer. Jag tänker mig ett liv fyllt av andras liv och erfarenheter. Jag ser framför mig en stor gryta, en kittel som hänger över öppen eld. Olika liv och ingredienser har slängts i grytan, där innehållet har rörts ihop och skapat en soppa full av styrka och smak. Jag tänker på hur olika, men ändå lika, våra liv ser ut. Jag dricker en klunk av kaffet i någon annans mugg, någon annanstans.


//


Någon Annanstans.


RSS 2.0