God morgon!

I dag är det första advent och jag ska banne mig komma ihåg att tända ljuset. Vi brukar ju få en ljustake med lite udda form i den här familjen eftersom det första ljuset alltid glöms av och resulterar i att de två första ljusen är lika långa då båda tänds 2:a advent. Mitt gardinproblem löste sig... Vi drog till vår tygaffär och köpte nya. I ett drag av sparsamhet gjorde vi gardinaffären, vi köpte två längder men klippte isär dem till fyra... -Man får inte vara dum! Lite "fecshligt" blev det men va f.. det duger gott! =D

I dag ska vi sätta in våra verandafönster och pardörren som hör till! Det ska bli jättekul! Så jag har väntat på detta =D

Trevlig Söndag alla!!!

Grisrosa eller chockrosa julgardiner!

Det var jätteroligt att julstäda ända tills julgardinerna skulle upp...



Hur kunde jag glömt att dessa blev missfärgade förra julen?! Hur hur kunde jag dessutom spara dem?! Kanske kan jag skapa en ny trend med gris eller chockrosa julgardiner...

Julstäd!

I dag har jag varit i Skövde och haft ett seminarie. Nu är jag hemma igen och har satt i gång med julstäd. Det går som bara hejsan med musik på högsta volym. Vi hade sån tur idag då en restaurang här har julmat som vi ska köpa ikväll. Kan det bli mer passande? Så jag har längtat efter jansons! Skitmysigt ska det bli =D. Åter till städet!

Ha en mysig Fredag!

Kram!

Ligger det någon där inne och kvider av smärta?



Otäck syn det där =P

Frida, ligger du där inne? Har du klämt dig? =P Fffiiiidddaaaa?!!

Noel om livets mening!

Jag sa just till Noel att det var läggdax nu. Nä, sa Noel och ville va uppe lite till. Nä, sa jag. Nu är det dax. Du blir jättetrött i morgon om du är uppe för länge. Noel svarade: Det är livets mening(?). Ibland undrar jag var han får allt ifrån.

Uppdrag!

Jag har just kommit hem från en vän! Kvällen har spenderats med fika och babbel. Mysigt! =) Under kvällen fick jag reda på en konstig sak, eller en mycket konstig sak, som nu är ett uppdrag till er.


Här kommer ett uppdrag till alla er med en bilnyckel med upplåsningsknapp eller låsningsknapp till bilen. (Förstår ni vad jag menar?).

Ställ er på ett så långt avstånd att blien inte låses upp när ni trycker på knappen. Konstatera att ni står för långt ifrån för att upplåsnings -eller låsningsfunktionen skall fungera.

Håll sedan nyckeln med upplåsningsknappen mot huvudet och tryck igen. Vips så går det -trots det för långa avståndet!

Testa detta NU och kommentera tillbaka och redovisa ert resultat. Hur konstigt är inte detta?! Det fungerar!!!



(Fan ta dig M om det är jag som är lurad!!! ;D)



Lycka till!


Snygg idag minsann!

Björn kom just in här och kommenterade att jag var väldigt fin idag. Han ska nu iväg på någon hockeygrej. Jag slog blicken nedåt och konstaterade det samma.



Pennkjol, vita torra ben, tubsockor 100% bomull och ylltofflor.

Kram på er!

Gissa kakan!



på något konstigt sätt brukar butterkakor som hittat hit alltid se ut så här... Konstigt?! 

Glykol blandat med bensin -no good!

Jag har precis hämtat mamma vars bil inte startade. Hon kunde inte förstå varför den inte startade och hon ringde till en bilkunnig Björn.

Mamma: Jag kan inte förstå varför bilen inte startar. Att den inte startar kan väl inte ha något samband med att jag fyllde på en liter glykol förut.

Björn: Nä, det har inte med saken att göra.

Mamma: Nä för jag hällde ju i en liter i tanken och sedan tankade jag fullt.

Björn: Va?

Björn: Inte hällde du glykol i tanken?

Mamma: Jo...

Harry har lite svårt med vissa uttal...

Nu är jag hos min mamma och hälsar på. Harry är också här som är min brors pojk på 4 år.

Harry kan du säga Jörgen?
-Ja, Rrrrrrrrrunken.
Harry kan du säga mormor Britt?
-Ja, mormor Dick.



Strålande sol!

Ännu en dag med strålande solsken =D! Jag ska dra ut till skogen nu och gå en sväng. Det är så jäkla skönt att bara gå i skogen, fågelkvitter och djurliv, porlande bäckar och doft av gran! Hihihi, det blev nästan poetiskt här nu.





Ha en skön Söndag vänner!

Godmorgon!

Vaknade av en stor gul sol idag  =D. Underbart med blå himmel och sol! I går åt vi tacopaj och såg på Madagascar. Klockan 00 vaknade jag av hetta och upptäckte att alla tre hade slocknat och ingen hade sett filmen =). Jag, Noel och täcket låg ihop trasslade i soffan. Björn hade knöcklat i hop sig i fotöljen.



I dag väntar promenad i skogen och lite husrenovering skulle jag tro.

Trevlig helg!

Fullt sjå med räser ränder i rutan!

Behöver jag säga att jag hade full sjå i morses då jag skulle skrapa vindrutan?



Jag skrapade och skrapade och som ni säkert förstår, av skrapan att döma, bildades fina ismönster kors och tvärs över hela rutan. Frustrerad dök jag på Björn och undrade vem det är som är så inne  h*  dum som tillverkar en isskrapa med spår i och dessutom vem som är så dum och köper en?!

Lungt och sansat svarar Björn att det är spackelspade, ett verktyg till kakling.

Drömtårta med skruv...

I dag blev Noel och jag så godissugna så vi bakade en drömtårta. Tror ni inte på fan att i denna drömtårta ligger en skruv inbakad?! Antingen är det renoveringen som sätter sina spår lite här och där eller så är det någon som vill påpeka att jag eller Noel har en skruv lös?! Jag blir inte klok på hur en skruv kan ha hamnat i kakan, inte Noel heller men vi fick oss ett gott skatt!

Trött på läsning!

Idag har jag legat inne hela dagen och läst. Det har gått trögt och jag har ingen koll på vad jag läst faktiskt. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag god lust att slå en drill på böckerna och elda upp dem! Jag vill inte läsa ett ord till!



Jag vill åka utomlands!

Noel Barack Obama sveriges kung...

Noel helt appropå: Mamma! Det finns en kille som heter Barack Obama.
Mamman: Ja just det.
Noel: Det är Sveriges kung va?

=)

Varning!

Varning! Förtäring av tre räktoast under loppet av två minuter innebär en hög hälsorisk!


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen. Föreläsningen var helt ok nu återstår bara en MASSA läsning. Hemresan gick fort och detta berodde på att jag hade räktoast, potatisgratäng och köttgryta som väntade på mig hemma. Denna smarriga mat fixade jag och Noel igår som en liten överaskning åt Björn. Mat kan verkligen förgylla tillvaron!
För er som vill göra räktoast på mitt lätta vis gör så här:

Räktoast

Lite creme fraich, majonäs, dill och hackad rödlök -Allt efter behag.
Koka ägg och mosa ner i smeten.
Häll i räkor och lite salt och peppar.

Servera röran på en rostad macka. Garnera med lite citron, dillkvist och en lite paradistomat kanske =)

Klart!


Nu kurs!

Snart ska jag bege mig till Skövde. Idag börjar en ny kurs och jag hoppas att den ska vara bra och givande! Nu är det inte lång tid kvar för mig på utbildningen. Skrämmande men också spännande. Jag har tänkt att fortsätta läsa kurser sen tror jag, allafall de som jag känner att jag vill ha inför kommande yrkesliv. Det finns ju många möjligheter att läsa på distans. Jag har läst mycket teoretiskt nu och skulle vilja ha lite mer konkreta kurser som är lite praktiskt lagda.

Ha en bra dag alla!!!

Pussar och kramar på er!

Grodjakt!

Nu sitter jag i husvagnen alldeles dyblöt efter att jag och Noel har varit ute på grodjakt. Jättemysigt här inne nu när regnet smattrar på taket =). Inga grodor hittades tyvärr och Noel ville dessutom inte leta några grodor.

Noel: Mamma, det finns ju inga grodor!
Mamma: Jo det gör det visst!
Noel: Nä, mamma, jag ger upp nu! Ger du upp nu?
Mamma: Nä, ge upp kan man inte göra då hittar man verkligen inga grodor. Du som har haft grodtema i skolan vet ju hur de lever.
Noel: I lövhögarna.
Mamma: Bra, då letar vi där.
Noel: NEJ! Jag vill inte leta grodor!!
Noel: Jag vill inte leta grodor.
Mamma: Jo det  vill du visst!

Efter en stund upptäckte jag att Noel inte var med mig längre. Jag letade grodor själv och Noel hade gått in. Jäkla skitgroder where the hell are you?! Inte en enda jäkla groda fick jag tag på!

God morgon!

Idag gick jag och Noel upp tidigt. Björn skulle få frukost på sängen eftersom det är farsdag! Scrambled eggs, bacon mjölk och kaffe serverades till en trött björn med skrynkliga och lite svullna sovögon. Noel ritade också en teckning av familjen med ett hjärta runt =). Nu ska vi ut till huset och renovera. Solen lyser ute och det verkar ganska milt, skönt. Kaffe och bullar är nerpackat!

Ha en underbar söndag!



En bild på huset från i sommras. Idag ser det lite annorlunda ut då vi har byggt ut, men visst är det fint =)! Jag längtar jättemycket till vi flyttar ut. Det blir nog i mars skulle jag tro...

Gissa låten!

http://www.tv3.se/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=1688


Tycker ju att detta är jätteskoj =) Tysken i duschen är ju skitkul -inte att leka med! Hihihihohohehehhuhuhu!

Snart kommer sing a long på tv! Måste ju bara se gissa låten tävlingen =P

Noel en familjerådgivare?

Noel lekte med vindruvor. Han delade på dem på jakt efter kärnor. Han sa till den ena delen:

-Nu har ni förlorat kontakten med varandra.

Jag spetsade öronen och undrade vilka som förlorat kontakten.
Efter kommentaren om den förlorade kontakten börjar han sjunga al bundys låt:

-Love and marriage, love and marriage...

Jag kunde inte hålla mig längre utan frågade vad eller vilka som hade förlorat kontakten?

Noel svarade att vindruvan hade fått sin slang i magen avklippt så magen och slangen hade inte längre kontakt...
 



Hm ok! Vilken fantasi=) Snacka om att man lägger i vuxna värderingar i sina barns funderingar... Men visst var det klockrent med förlorad kontakt och sången love and marriage!

Hihi!

Wall-E och hamburgare!

I dag får Noel och jag helg! Detta innebär mys i soffan med Walle på tvn och hemmagjorda hamburgare =D! Kvällen slutar med att vi somnar i soffan -mysigt!

Visste ni att det är gott att ha ost, skinka och stekt ägg på hamburgaren?

Hoppas ni alla får en fin kväll! <3


-Mamma jag vill ligga med dig...

Noel: Mamma jag vill ligga med dig! (Läs mysa)
Björn: Det vill pappa också! =)



Platt rumpa!

Sedan internet kom till världen har min rumpa blivit väldigt platt och bred... Konstigt?!

Rumpan liksom hänger där livlös och dyster. Inte ett uns av liv utstrålas, bara död, dödastedöd. Funderade förut på att klippa av dammsugarslangen för att sticka till och ge de små döda, dystra skinkorna en elchock, för att om möjligt väcka upp till lite liv... eller kanske borde man köpa en sån här:




Hahahaha! Snacka om att det finns grejjer för allt?! Åh, vem orkar dra på sig en sån där?! Nä, nu rycker dammsugarslangen! Nu jäklar ska röva rycka upp sig och få smaka på liv!

Julklappstips till barnrummet!



Vem vill inte ha en egen klättervägg?

Kanske nått för sberg? Jag gick förbi en skolgård för ett tag sedan. På gården hade de en klättervägg. Jag smög mig dit, det var mörkt ute, och gav mig på väggen. Herre gud! Jag kom inte ens upp på första pluggen! Sur gick jag därifrån!
Nä, det där behöver jag träna på!

2 Dagar ledig...

Nu har jag tagit mig ledigt från skola och läxor i två dagar. Mysbyxorna har växt fast på benen. Jag har avverkat hem till gården på tvn och nu tittar jag på svt 24; Sociala frågor/politik/ekonomi.



Sänds inte days of our lives längre? =)

Så gnällig att en trasig telefon hoppade igång...

De senaste dagarna har jag bara läst. I dag har jag känt mig otroligt less på läsningen! Jag slog i hop diverse böcker och gick och lämnade tillbaka dem! Skönt! Ute är det grått och dimmigt eller dammigt som noel säger=). Hur som helst så kände jag ett otroligt stort behov för att gnälla! Jag valde ut mitt offer och ringde till Rebecka. Vi babblade om det ena eländet efter det andra. Rätt som det är säger Rebecka: Meh, denna telefonen är ju sönder?! Nu pratar jag i den?! Det ska inte gå... Antagligen kände telefonen av mitt miserabla behov av att få gnälla så jag fick den att fungera! =)

-Någon mer som behöver ha igång sin mobil?



Hur som helst så efter lite babbel och lite motion är det nog inte så trist trots allt...

Barnfritt i kväll!

I kväll ska Noel sova hos mormor! De ska ha älgsaffari =). Varma kläder och ficklampor ska packas med! Där mormor bor finns det gott om älg. När jag var där härom dagen såg jag två stora älgar och två ekorrar som bor just utanför! Verkligen naturskönt! Jag och Björn ska laga god middag i kväll, tända en massa ljus och bara mysa! Härligt! =).

Tjejmiddag!

I går var jag på middag! Så härligt det är! Massa god mat, gott vin, massa babbel, skratt och goa tjejer =)! Tack för en fantastisk kväll Petra!

  

RSS 2.0