Halloweenfest!

Här sitter jag och försöker få igång fest... Lite trögt går det.

Sberg: Ok, nu har vi en spökfest. Sberg går runt och pekar på väggen:
Spindlar här och spindlar där! Har vi nätet kvar från förra året? Hm, ah vi fixar det med lite bomull.
Sambo: Du, kunde inte kommit på detta lite tidigare så vi kunde planera lite?
Sberg: Nä, det går bra ändå. Vi har allt vi behöver för kvällen. Hm, en ficklampa var till alla barn så går vi på spökpromenad.
Sambo: Vi har inga ficklampor.
Sberg: Då tar vi lyktor det har vi. Jag har svarta ljus också. Det blir ju bra!
Sambo: Suck!
Sberg: Bra. Vi går till kyrkogården... längs vägen kan vi ha lite läskigheter som vi stöter på när vi går...  På morfars grav ställer vi godispåsar...
Sambon suckar och börjar prata om trauman, obefintlig och farlig väg som inte syns i mörker och som dessutom har farliga hålor i sig. Sambon pratar vidare om att nog ingen vill komma på spökfest som är såhär sent påkommen. Han fortsätter vidare med att vi kan ha spökfest själva med någon blodig kötträtt.


Jag vill ha spökfest! 

Ja, vi får se om jag kan fixa lite spökparty så här sent... Kanske kan jag skrämma sambon på något bra sätt i alla fall... hm... Tål att tänkas på! 


Sberg´s travtips!

Här kommer nu dagens travtips från sberg! Denna omgång av V75 upplever Sberg vara förhållandevis lätt och förutsägbar! Fina väderförhållanden och fina kusar gör det ganska enkelt att förutse vilken rad vi kommer att mötas av i eftermiddag! Lycka till! =P

V75 31/10 Jägersro!


Lopp 1: 1 - 4 - 12

Lopp 2: 7

Lopp 3: 1 - 3 - 8 - 9

Lopp 4: 4 - 8 - 9 - 11

Lopp 5: 7 - 10 

Lopp 6: 5

Lopp 7: 5 - 9Väl mött! =P

Vi drar till stallet istället =)!

Idag har moster sberg varit i stallet. Tidigt bar det av, i pyjamas och hellyhansen jacka, till stallet. Beataindian och Ludwig hade deras första ridtävling! Hej och hå vad det skumpade där uppe på hästryggen. De red jättebra båda två. Ludwig var nära att trilla av för en stund men han knep så hårt med benen att han satt kvar =). Duktiga ryttare säger moster!

En stressad pappa. Det var i sista stund innan tävligen =)BeataIndian kämpar om en medalj!BeataIndian efter matchen! Svettig och trött men nöjd med dagens insats!BeataIndian tackar hästen för en god match!LuddeBudde mycket nöjd över medaljen! Tyckte dock att hästen ryckte lite onödigt mycket ett tag!


Nu lagar jag sbergs mycket omtalade köttfärssås!


Elsa sitter i vagnen för första gången.Elsa provsitter stol första gången.

En fin dag! =D

Elsa, Elsa och Elsa!

Nu har jag och Elsa varit ute och gått. Hon somnade i vagnen som sig brukar. Elsa tycker fortfarande inte om att åka bil. Den enda teori som fortfarande håller är åksjuka. Hm, har jag sagt att vi har båt också?

 


Elsa tycker om att äta och bada. Så ja, våra dagar består av promenader, badning, busa mod Noel och matning. Hon vill inte göra någonting annat. Hon vill inte ens diskutera saken. PUNKT. Hon har alltid sovit bra om nätterna tills för någon vecka sedan. Nu vill hon äta lite hela tiden. I går introducerade vi gröt för första gången. Det gillade hon trots att det bara var en tesked.


I dag ska vi åka till Lidköping och bada i en större basäng än den vi är vana vid. Vi ska bada varmvattenspool. Det ska nog bli skönt. Undra hur färden dit blir bara...


Gabbi och Becka är ni sugna på bad vid 18.00 packa badpåsen och meet me at the pool! Be(e) there or be(e) dead! =DElsa smakar på sin vän LammBert!


Julklappstips!

Nu närmar sig julen och vad lämpar sig bättre än lite julklappstips här på bloggen?

Här kommer nu ett tips från Sberg.Dräkterna har en inbyggd fläkt och blåser upp sig själva. Mycket bra! Sbergs sambo tyckte att detta var en mycket onödig produkt. Det tycker inte Sberg.

Köp på www.halens.se

Sedan Elsa kom har jag blivit en mästare på nätshopping och postorder!


I går putsade jag fönster.

De blev jättefina...

tills en jätteskitnödig fågel kom förbi och släppte sig.

Hej!


Ser ni mig?


Det är inte alla som ser sig själva när de sitter på toaletten. Det gör jag!

Slit och släp!

Här sitter en trött mamma! Fingrarna liksom släpar sig över tangentbordet. Slit och släp var eviga dag! Tvätt och städ! Ja, det tar på krafterna att vara tvåbarnsmor.
I dag har jag sjungit karaoke.Det var jättekul!

Status: slapp och porös!

Ja det går utför. Idag var jag på efterkontroll. Allt var bra och det är ju skönt! När journalen fylldes i så kryssades rutan slapp i. För ett tag sen kollade jag mina bröst för jag hade en svullen körtel på ena sidan. I den journalen beskrevs de, brösten, som porösa. Ja, det går ut för. -Sberg slapp och porös.


Status: slapp och porös! Undra om jag ska ha med det i mitt cv =P.

Nu ska jag träna mig lite =).

När jag åkte hem i bilen upprepade jag min status för mig själv. Slapp och porös. Slapp och porös. Jag upprepade begreppen så många gånger att jag glömde dess innehåll. Väl hemma gick jag in på datorns wordprogram. Jag skrev begreppen och klickade på synonymer för att åter förstå ordens innebörd. Det skulle jag inte gjort.

//

Sberg, slapp och porös.

Maria Montazami

I går kväll hade vi lite middag här. Det var mycket trevligt! En höjdpunkt under kvällen var när Maria Montazami härmades, min favorit från hollywoodfruar =). Hahaha! Ja, hon är för härlig =D.

Undra hur många i Sverige som härmar henne just nu?


Fest och baszzzzar

Nu har jag varit och putsat fönter i vår gamla lägenhet. Inte en dag för tidigt. Fönstren är jättegammla, repiga och skitiga. Det gjorde arbetet ännu roligare. Att de är så gammla och ruttna kryddade det hela lite extra. En ruta hade ju kunnat trilla ut! Jätteroligt! Ja, allt handlar verkligen om inställning. Jag önskar jag kunde ha lite fler gammla fönster att putsa... Sådana fönster som man måste öppna för att kunna putsa inuti. Fönstren ska helst vara så gammla att man får kämpa länge och väl för att ens få upp dem. Jätteroligt. Helst ska de vara repiga också så att trots putsning inte går att få rena. Precis som dessa var. Lovely!

I morgon ska jag på efterkontroll. Inte en dag för tidigt. Två månader försent tror jag närmare bestämt. Det blir skoj. Obefintliga muskler kryddar det hela lite extra och sätter en lite utmanande prägel på besöket! Härligt med små utmaningar som förgyller livet! Vad vore ett liv utan små utmaningar som dessa? Sen ska jag till tandläkaren. Det ska också bli skoj! Jätteroligt!

Nu ska jag städa element i lägenheten. Det ska bil roligt. Jätteroligt! Elementen är jättegammla. Så gammla att all gammal lort inte går att få bort. Det gör det hela ännu lite roligare! De har små springor också som man måste tvätta mellan. Då får man använda tops och lite andra verktyg. Skojsiskoj! Åh, jag har inget roligt kvar när detta är gjort =(!

Suck!

Många glada kramar från mig till er!!!

Fest och baszzzzar!!!

Min inre polis ger sig nu, i skrivande stund, tillkänna. Han huttar med batongen, vevar med handbojjor och pangar hej vilt med sin pikkadoll! Min inre konstapel:
Stopp och belägg! I lagensnamn! Perspektiv unga dam! Gnäll inte!

Sberg: Ja, jaaajajaaaaaaa!


Hej och hå jumman jansson tralla tralla la hej och hå jumman jansson...

Färska blommor!

Jag har alltid sagt att om jag blir rik vill jag ha färska kvistblommor hemma varje Fredag (och färsk fisk från fiskbilen =)). Nu har jag kommit på att man inte behöver vara så fasligt rik för att ha färska blommor hemma lite då och då. Blommorna doftar ljuvligt och de ger mig en lite lyxig känsla. Det kan man väl få ge sig själv ibland? För tre kvistar av lilja gav jag 90 kronor tror jag. För 90 kronor får man ingen stor bukett, men av liljor ser det ändå mycket ut tycker jag. De står länge, är vackra och helt klart värda sitt pris.
I dag har jag varit ute och gått. Först hade jag ingen lust alls men det var ändå skönt när jag väl kom ut. I kväll kommer lite vänner från skolan hit det ska bli himla mysigt!!! Vi sågs ju så intensivt under skoltiden och jag har allt saknat det!

Ha en trevlig Lördag där ute!

Kramar!

Hotta brills!

Noel kom inspingandes förut och hade hittat jättegamla glasögon ute i ladugården. Åh bra, sa mamman, och såg sin chans till att bli lite upphottad i de nya glasögonen! Mamman tog på sig glöggerna. Pappan sa att det nog inte var en bra idé att mamman skulle ha dem på sig. Glasen hade en styrka som kunde få vem som helst att bli full. Mamman blev minst sagt full! Ser ni någon fyllegubbe med jätteögon ramla förbi så är det nog mamman i ett upphottningsförsök =P!


Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott allihop! Här sitter jag och Elsa med varsina sovfrisyrer. Jag sitter med min kaffekopp och tycker det är väldigt tidigt. Det är ju jättemörkt ute! Elsa hade lite vajsing på sin inbyggda klocka i natt. Hon har babblat och varit glad flera gånger. kl 03 var hon jättesugen på lek och bus. Klockan 06 var hon lika lek -och busig igen =). Min reaktion var lika fin båda gångerna. Jag spelade oväcklig. Nu är vi i allafall uppe och bustjejen ska nog få smaka på lek =)


Godmorgon Lördag!Envägskommunikation!Elsa ringde just till sin kusin Mayia. Mayia är en mycket trött kusin. Hon låg och sov när Elsa ringde. Elsa fick prata med den sovande Mayia ändå. Ja, det var lite av en monolog. Elsa var dock lika glad. Hon fick snattra utan att behöva lyssna. Trötta Mayia fick sova och behövde således varken tala eller lyssna.

A win, win situation!


Guidad tur i vårt hus!

Som ni vet renoverar vi hus. Vi bor alla just nu i samma rum på nedre plan. Här kommer vår övervåning!


Välkomna!Här är vår hall. Mycket fint!Vårt, mitt och Björns, sovrum. Ja, dax att kånka upp sängen =P.Noels rum!Toa! Tittar ni riktigt noga så ser ni den, toan. Jodå! Titta noga sa jag! Ok, ni måste titta länge också. Länge och noga. Visst ser ni toan?
ArgaSnickaren, du är hjärtligt välkommen! Kom hit och var arg om du vill. Kom hit och var riktigt arg bara du kommer. Jag bjuder på kakor.

Tack på förhand!

Hösthäng.

Elsamus har fått hösthäng. Inte vill hon gå upp på morgonen. Hon vill inte gå ut. hon vill helst inte göra någonting. Hon känner sig håglös, lite dyster och ledsen. Jag har sagt till henne att hon blir piggare bara hon kommer igång lite. Att en frisk promenad kan göra susen mot hösthäng. Jag har talat om för henne att det är fullt naturligt att känna hösthäng ibland men att det faktiskt finns saker hon själv kan göra som lite motgift mot hänget. Hon tror mig inte. Inte alls. Elsa vill helst bara sitta här i sin pyjamas så ja, det är väl just vad vi får göra. =)
God morgon världen!

Tidssparande tips!

Tips för stressade husmödrar/fädrar. Vi lever i ett stressat samhälle. Mycket ska hinnas med och många upplever att de springer för livet i det, i vår tid, berömda ekorrhjulet. De springer och springer utan att riktigt hinna med.

Här kommer nu tips!

Från Sberg till alla er ekorrar där ute! Spring inte! Stanna upp! Varva ner!


Vår bestickslåda har de flesta av er redan sett. För er som inte har gjort det, här kommer den:
Den är mycket tidssparande. Vänd upp och ner på diskmaskinskorgen när disken är klar. Klart.

Vår storlåda ser ut så här och följer samma tema:

 ´


Elsas garderob:Fatta tag om den rena tvätten. Gå till garderoben. Ta i från tårna och tryck till! Sådär ja, då var det klart!
Obs! Ibland kan hända att även lite kroppstyngd behövs. Svårt att hitta? Nejdå. Stick in handen, rör runt.  Vips får du tag på det du önskar.

Mycket bra, mycket bra!

Följ mina råd och du spar tid!

//

Från en husmoder till en annan.

Sberg husmoderns husmoder =P

Från Frida...

Denna video fick jag av min vän Frida. Kan man bli annat än glad? =) Värme och kärlek! Gabbi vad tror du om detta om man någon gång får till ett giftermål? =)Jag har tittat på denna entré flera gånger =). Visst blir man glad <3

Var sak har sin tid...

När jag kom hem härom dagen hade Noel och hans kompis släpat fram mina gamla partyskor. De hade minst sagt roligt med mina skor. Det hade jag också. Hahahah! Känner ni igen dem Becka och Lotta? Var gång då det vankades fest åkte de på. Men innan jag gick ut sprayade jag dem med svart billacksspray. Jag begrundade mina skor, mindes och log. Jag gjorde ett konstaterande. Var sak har sin tid.Ja, var sak har sin tid.


Vaknade på fel sida...

Inte Elsa. Inte Björn. Inte Noel utan jag vaknade på fel sida! Jag har varit jättetjurig. Rent av ilsken. Äntligen! Vem orkar gå omkring och vara glad jämt?! Jag har rensat bland gamla kläder. Rensat kanske är en överdrift men jag har fått kläderna ut ur huset i allafall. Nu är det fint inne. Kläderna är ute och själva rensningen och bortförandet spar jag tills i morgon. I dag ska jag sura.

Det finns inget ont utan att det för något gott med sig

Det finns inget gott utan att det för något ont med sig =P.

//

Sberg.


Elsa tyckte...

Elsa tyckte jag blev mycket ful i min nya lugg... 

PickNick!

Nu har vi varit ute på picknick. Härligt! Först blev det ett jäkla liv på alla innan vi kom ut. Noel vägrade! Han skulle spela wii. Björn tyckte det var alldeles för kallt ute. Jag blev skitsur och tyckte alla var något ut i h* tråkiga. Hahaha! Tillslut kom vi ut! Jag fick med lite varm oboy och mackor. Ingen ville ha eftersom vi just åt frukost. Jag ville ha =P. Vi hade picknick bakom en buske på vår väg som går runt huset. Skitmysigt tillslut =).


Utsikt =P E20!Sberg: Undra vart den bilen ska?

Björn: Kanske till Frankrike.

Sberg: Undra vart den bilen ska?

Björn: Kankse till Malmö.

Hoppas ni alla får en fin dag! <3


I´ve done it again!

Nu rök luggen igen... Jag tog massor av det långa håret och kapade av. Har man en jättelång panna så får luggen starta bak i nacken. Nu har jag en jättetjock lugg. Omodernt? Nej då! Problemet är att jag inte ser =P. Det kanske inte gör något. Vem behöver se liksom...


   

Ser ni en sladd ibak? Det gör inte jag.

//

Sberg siccorhands

HungryMamaII

Hej! Här har ni HungryMama II på tråden. The HungryMama´s calling out from the sofa! Jag ligger bakom Noel i soffan. Vi är ovänner. Jag har tjatat på honom att jag ska få hans efterrätt. HungryMama II har ätit upp sin. Noel har lite ont i magen och sparar sin tills det har gått över. HungryMama II ser sin chans att snika till sig ännu en efterrätt...
Foto från min position bak i soffan. Noel ska alltid ligga ytterst =P. Jag ska också alltid ligga ytterst så här börjar gnabbet... =). Titta så mycket smask han har kvar... Han kan väl dela med sig till sin arma hungryMama II?!


Idolfavoriter: Alla är bra men... RabihZlatan och Mariette är mina favoriter!Over n out!

//

The hungryMama Sberg II

Hungrymama I!

Så där ja!

Björn och Noel får dela på resten!//

HungryMamaI The Sberg <3Fredagsdessert! Vit chokladmousse med hallon -och rabarberlager

Denna fredag består av ännu en dessert från tv4:s program: halv åtta hos mig. Vi ska göra desserten ikväll och sen kommer en recension. 


Vit chokladmousse med hallon -och rabarberlager


 Foto tv4

Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

Maränger
4  st äggvitor 
2.5 dl florsocker
några hallon
1 krm vinäger

Vit chokladmousse
200 g vit choklad
1 st ekologiska ägg
2 dl eko vispgrädde

Hallon- och rabarberlager
2 dl skogshallon (eller andra hallon)
0.5 dl socker
6 st stänger rabarber skurna i bitar
2 msk Sauternes
1 dl vatten
1 dl socker
0.5 msk agar agar
1 st vaniljstång

Gör så här

1. Maräng: Sätt ugnen på 100 grader. Skrapa ur en skål med en halv citron och tvätta sedan ur skålen med vatten och torka helt torrt. Vispa 4 äggvitor till hårt sku. Vänd ner 1 krm vinäger. Fortsätt vispa och häll långsamt i florsocker, lite i taget samt hallonen, låt dem krossas. Spritsa ut små toppar och lägg på smörat och mjölat bakplåtspapper. Sätt in i ugnen bakplåtspapper i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt kallna. Detta blir många maränger, lägg undan och spara i två veckor till glasen eller liknande

2. Vit chokladmousse: Smält vit choklad i vattenbad. Vispa 1 ägg och vispa sedan långsamt i chokladen. Vispa 2 dl vispgrädde. Vänd i grädden i chokladsmeten. Sätt in i kylen.

3. Hallon- och rabarberlager: Koka hallon och socker i cirka 5 minuter och rör om. Låt kallna och häll upp i fyra vinglas. Skär rabarber och koka i 5-10 minuter i vatten och socker. Skrapa en vaniljstång och ha i den kokande rabarbern. Häll i sauternes. Häll i agar agar enligt förpackningen, koka 2-3 minuter och låt sedan svalna.

4. Sammanställning: Häll först i skogshallonen och sedan vit. Chokladmousse. Avsluta med rabarberlagret. Toppa med en maräng och några hallon. Torka av kanter efter ev spill. Ställ in i kylen.


Fredagsbadet avklarat!

Elsa älskar att bada! Hon babblar och babblar i vattnet =). Hennes badbalja har hon växt ur, så nu badar hon i badkaret.

 

 

 Nu slappar vi på soffan!


Ica reklam... Jerrypraktikant...

Så vad tycker ni nu om den nya ica-reklamen? Tycker ni att den är nedlåtande eller tycker ni just tvärtom? Tyck till!  Varför bra? Varför dålig?Spring och köp!

Innetofflor!


Björn fick innetofflor i födelsedagspresent. Alla i olika storlekar. Dessa tofflor tänkte jag lägga i en gammal korg och ställa í entrén. Jättemysigt faktiskt! Tofflorna säljs lite här och var. Min syster hade nog sett dem på ÖB bland annat. Innetofflor till gäster är väl toppen att ha i entrén? De ger ett mysigt och välkomnande intryck tycker jag =).

Spring och köp!


Tofflorna låg, när de kom, i en jättetoffla:

Elsamus i jättetoffla!


Kurs!

Kom ni ihåg datumet 15 oktober igår? Jag gjorde det precis =P. 15 oktober är sista ansökningsdagen för olika högskoleutbildningar till vårterminen. Jag sökte en kurs på halvfart MI, motiverande samtal. Det är bara 4 månader sen jag tog min examen men det känns som evigheter sedan! Mycket har hänt sen dess. Nåväl jag vet inte säkert om jag kommer att gå men nu har jag i allafall chansen om jag skulle vilja.


Högläge.

Jag och Elsa har fått ligga i högläge idag. Vi, jag, hamnade i lite chock förut. Nu tänker ni sockerchock efter sockerkakan, me, my self and I fikade på förut. Fel, fel, fel! Jo, när jag och Elsa hämtade posten mötte vi en ensam, stor, skällande och arg hund. Jäklar vad rädd jag blev! Jag såg framför mig hur den skulle hoppa på mig och elsa och ta oss till lunch! Aldrig förr har jag gått så fort hem! Väl inne blev vi jag väldigt skakiga så vi fick ligga med benen i högläge =). Är det inte möss eller tjuvar så nog f är det hundar... =p

 

Aldrig nöjd...

Tänk att aldrig är man nöjd. Idag har Elsa sovit jättelänge. Tre timmar mitt på dagen. Jag som alltid brukar klaga på att hon endast sover 20 minutare borde ju nu vara nöjd. Inte. Efter att Elsa sovit i två timmar var jag där och petade. Borde du inte vakna nu, sa jag till Elsa? Elsa sov och svarade inte. Jag petade lite. Elsa kikade lite men ville sova vidare. Jaha, tänkte jag och lät henne sova. I en sekund till. Sen var jag där igen. Jag petade lite. Jag petade lite till och lite hårdare. Jag råkade hosta väldigt högt. Jag råkade ramla och putta till vagnen där Elsa sov. Tillslut och efter mycket om och men vaknade Elsa. Hua! Tack för det! Tänk att aldrig är man nöjd. Man hittar, som förälder, fel överallt, närsomhelst, hursomhelst och alltid.Elsa, du får inte sova sådär länge igen... Ok? Då måste du säga till först!

Härliga dag!

Ledsen att jag tjatar så om vädret men det är ju helt underbart! =). Jag blir lite ältande dessa fina dagar. Me my self and I sitter på trappan i solen och fikar. Trevligt med fikagäster =P. Husmusen sover här brevid. Ja, livet är hårt! Slit och släp. Nä, skämt och sido livet kan vara hårt men också lätt! Visste ni det redan..? Ja, ja skönt att det varierar. Det går upp och det går ner och man får göra så gott man kan... Nog tjatat från mig här på trappen.

 


Elsa ser sådär road ut! Jo, men lite kul tyckte hon nog att det var.
Tror ni inte det? =) Hon är så fin lilla husmusen!

Puss!

Lika fin dag idag!

Frost, sol, blå himmel och ja, ni vet resten! Åh, vad jag njuter dessa dagar!

Denna morgon har spenderats framför spegeln. Jag har arbetat med att reda ut en stor kuckla i håret på mig =P. -Så går det när man lever ett så intensivt liv som jag;P... Undra vad Anna Anka hade tyckt om mig om hon såg mig... så ovårdad =P. Nä, men jag är ganska fin ändå trots att jag slarvar lite ibland=p. I går var det Björns födelsedag. Lite gäster dök upp på kvällen, mysmys. Jag gjorde en simpel kladdkaka. En kladdkaka kan man ju inte misslyckas med, eller? Jo, det kan man faktiskt. I går när jag skulle stjälpa (säger man så på bakspråk?) upp den nygräddade kakan bland alla besökare så sa det: Plaff! Vad gör man? Jo,  man säger: Var så goda! Hugg i nu i spyan! också ler man lite.  Beata tyckte det var jättegott i allafall! =) 


  


 
Noel fixade ballonger inför pappas hemkomst!


 

Elsa klädde upp sig och gjorde sig fin dagen till ära.
Känner du igen dagens outfit Gabbi? =)
Noel skrev ett litet brev till sin gamle pappa =).
Jag och Elsa har fortfarande pyjamas, slappardag =)! (Intenstivt liv...)Ha nu en underbar dag!


En underbar men kylig höstmorgon!

Åh, vad fint det är ute nu! När jag vaknade och tittade ut blev jag alldeles te mej i trasera! Blå himmel, stor sol, ett täcke av frost och löv i alla dess färger. Visst är det otroligt?! =). Jag sitter här framför kaminen och värmer mig. Det  var jättekallt i morse. Björn gick yrvaken ut i i boden som han gör varje morgon. Han tar en stor vedkorg med sig som han fyller med ved. Hahaha, hela grejen med kyla, ved, vedkorg och eld ger mig lite vildmarkskänsla. Vårt vatten hade fryst idag så jag sitter och väntar på att det ska tina. Är kissenödig =P. Snart ska jag och Elsamus gå ut. Vi ska fota höstbilder.


 
Ha en bra dag!


Den nymålade byrån... Kasta en snabb blick!

Här är nu min byrå som jag har målat och slipat! Det blev nog bra -allafall när det är mörkt ute och om man tittar väldigt fort =P. Den är bara grundad än så länge men nu tar jag paus och den får vara som den är tillsvidare. (Förmodligen för alltid).

  

På bilden fastnade också vårt avkapade trappräcke... Ni får ha lite överseende =P. Golvlisten är visst inte heller där, men byrån är där! Inte illa!

 


Dagen

Dagen har bestått av en massa slipning, målning slipning och målning. I ett tidigare inlägg sa jag att jag tyckte det skulle bli jätteskoj att måla men att det säkert skulle komma svordomar. Hahaha, självkännedom eller vad? Fy f* vad jag har slitit med den j* byrån!

Jag och Elsa har varit ute och grejat i trädgården idag. Jag fick möta sidor av mig själv.
Vårens iver över liv och plantor har liksom lagt sig. Kan någon påminna mig nästa vår när jag börjar babbla och svamla om frön, blommor, växtlighet och spirande liv?                             
 
    

                       

En härlig höstdag idag! Nu tittar jag på svenska hollywoodfruar och äter godis. Den sega damen, Maria, är allt lite charmig tycker jag=). Åh, vad fint hon gjorde i sin kyl!


Börja aldrig måla möbler. Aldrig

.

Hej Lördag!

I dag var vi alla uppe med tuppen! Elsa och Noel har på morgonen tittat på svampbob. Själv har jag fixat ner en byrå från övervåningen som jag har tvättat och nu ska måla. Byrån är gammal, vi fick den då vi köpte huset. Luckor och beslag är borttagna så jag ska bara köra igång. Jag har än en gång lovat att inte involvera Björn. Just nu tycker jag det ska bli superkul men om en stund står jag garanterat här och svär =P.

Wish me luck! 

Desserten igår blev jättegod och den kan varmt rekommenderas! Vinet som skulle vara till, eller i, fick vi inte tag på så vi tog ett annat dessertvin.  

Trevlig lördag!

Dessert!


Här kommer nu min dessert! Lika sent som alltid.
Tyvärr hade vi ingen citronmeliss så det fick duga med basilika =P!


Bortprioriterad.


Björn har känt sig bortprioriterad sedan Elsa kom. Han som aldrig gör ett ljud ifrån sig har nu börjat med de mest märkliga saker. När jag och Noel njöt som allra mest av våra räkor framför idol kom han. Titta här: 


  Hua! I morgon är det jag som bekräftar Björn!


Räkor och chokladmousse!

Nu håller vi på med desserten som jag la ut i ett inlägg tidigare i veckan. Hoppas nu det ska bli gott! Jag och Noel ska äta och mysa med räkor. Björn avstår. Han tycker inte att det är mat =P.Trevlig kväll vänner!

Textproblem!

Elsasånger. Elsa får dagligen höra två sånger. Den första lyder: I ett hus vid skogens slut liten tomte tittar ut... Ni vet va? Sen får hon också höra en sång från Emil i Lönneberga.

Jag sjunger som jag alltid gjort:

Upp och ner. Ner och upp. Träden gal i granens topp. Upp och ner. Ner och upp satt och tugga snus. Dajdajdajdaj satt och tugga snus.

Och sen från början!

Upp och ner. Ner och upp. Träden gal i granens topp. Upp och ner. Ner och upp satt och tugga snus. Dajdajdajdaj satt och tugga snus.

När jag idag funderade över innehållet insåg jag att jag nog hade lite fel text. Träden gal i granens topp?


Vilken morgon!

I bland undrar jag om inte min blogg kan helt bygga på Noels dagliga färd till skolan. Idag skrek Elsa under hela resan. Hon tycker ju, som ni förmodigen hört förut, inte om att åka bil. Hennes gråt får hennes mamma att tända på alla cylindrar. Hennes hjärta dunkar hårdare. Svetten gör sig påmind och andningen blir något tyngre än vanligt. Tankarna blir påverkade så som diverse känslor. Nåväl ni mammor och pappor där ute vet säkert vad jag pratar om. I dag var det ännu ett ljud som var med oss på vår färd. Det var bältespåminnaren. I dag vägrade bältet komma ut. Bältet hade låst sig så mamman fick åka obältad. Bilen är ny. Ljudet plingade långsamt till en början. I takt med att Elsas skrik tog i allt mer, ökade också bältespåminnaren. wiiiplingplång, wiiplingplång. På instrumentbrädan lös och blinkade en uppmaning om att jag skulle ta på mig bältet. -men jag har ju för helvete försökt svarade jag till den blinkande uppmaningen.  Som om detta skulle vara nog. Noel hade glömt sin mössa.  Ett tag funderade jag faktiskt på att stanna bilen och gå ut på vägen för att dunka mitt huvud där i. Vid närmare eftertanke var inte detta en bra idé.

God morgon!Här har ni skitbältet. Jag drog långsamt, snabbt och jag ryckte. Inget hjälpte.
Björn sa att bilen nog trodde att den hade krockat för då låser sig bältet som en säkerhetsåtgärd.
Jag svarade att jag för i helv* hade talat om för bilen att den inte hade krockat...

Sbergs konversation  med bilen efter en stunds utskällning:

" Förlåt att jag var ond på dig. Du har inte krockat lille vän. Du bara tror det. Du mår bra, så var glad nu hörru... Lita på mig. Du har inte krockat. Seså släpp nu ut bältet..."

Skitbälte.


Halv åtta hos mig.

Nu har jag och Noel suttit bänkade framför tv programmet halv åtta hos mig. Vilken god mat som lagas! På min fredagsmeny ska jag ha den efterrätten som visades under programmet idag. Här kommer den:

Vit chokladmousse


Ingredienser

2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 st ägg
1 dl kesellaMarinerade hjortron

4 dl hjortron
3 msk strösocker
1 dl vin santo

Gör så här

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i portionsformar. Sätt in i kylen i ca 1 tim så de stelnar. Servera med de marinerade hjortronen.


 Foto Tv4


Första badet för elsa...

Nu har vi varit och badat. Vi hyrde det lokalabadhuset i veckan. Familjen NymanBerg hade glömt att vi skulle bada idag. Ett ljus gick upp under middagen. Vi fick bokstavligen kasta i oss maten. Jag överdriver inte. Jag har bevis. På väg in till badet pratade jag med Björn i bilen. Björn kastade en blick på mig under samtalet. Men hur ser du ut sa Björn?!. Vaddå sa jag? Ja, du har mat runt hela munnen. Jag tittade mig i speglen. Mycket riktigt hade vår middag hängt sig i muschen. Inte bra. Har man brottom så har man... Jag är dock ganska tacksam över att Björn upptäckte detta faktum! Det ser ju inte jättetrevligt ut =P.
Kanske borde jag bespara er, sbergs läsare, detta men äh lite mat är väl alltid roligt. Gissa maten =P.

Elsa tyckte mycket om att bada i allafall! Det finns en varmbasäng som skrollan plaskade i. Plaskade var nog att ta in... Hon ser måttligt road ut...
Efter badet åkte vi hem och fikade lite...


Nu väntar jag på bingolotto! Tråkigt? Nä, nu har ni allt lite fel. Det ska bli jätteskoj! Tyvärr är det bara jag som tycker det!


Hoppas ni har haft en bra dag!

Kramar!


Dagens morgonsamtal från mamma.

Mamma: Jag har ramlat.
Sberg: Har du ramlat. Ovanligt. Vad har du gjort nu?
Mamma: Jag har gungat. Jag hängde upp en gunga i taket. Jag satte mig i och gungade.
Sberg: Hur hängde du upp gungan då?
Mamma: Jag tog ett skärp och hängde upp gungan i taket.
Sberg: Det kanske inte var så smart?
Mamma:
Sberg: Slog du dig allvarligt?
Mamma: Jag mår lite illa och har lite ont.
Mamma: Du kan väl ringa sen och kolla att jag lever.

Detta samtalet pågick i morse. Kanske dax att ringa nu...

Morn, morn!

Har ni sovit gott? Jag har sovit som en Sberg utan bebis. Elsa somnade kl 19. Hon vaknade kl 6 för en portion mjölk. Damen gick upp kl. 9. Dessa sömnvanor kan faktiskt få bli en god vana.

I går kväll åkte vi till ljusfestivalen som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Det började bra. Vi gick åt fel håll. Det enda ljusspel vi kunde skymta var från några ensliga lyktstolpar. Tro nu inte att denna lilla grej skulle vara nog. Hehe, nä ni mina vänner, inte nog! Alltid ska det ju hända något som förgyller lite extra sådär. Jag fastnade med håret i min jacka. I dragkedjan så jag gå fick resterande del av promenaden med huvudet i 90 graders vinkel för att inte bli luggad. Vi hade nu inte ens hittat till promenaden. Hur som helst så kom vi rätt tillslut. Här kommer lite bilder: från mitt perspektiv. 


Lyckat bak!

Bullarna blev jättebra! Nu ska jag åka på bulltur. Jag ska hänga lite bullar på några dörrar. Tyvärr hade jag inga band till bullpåsarna. Det blev elkablar istället =P.
Update Storbulle!

Nu tror ni att jag har ledsnat. Det har jag inte. Björn går omkring här likt en katt runt het gröt. Han frågar om jag har ledsnat på baket än. Nepp. Här ledsnas inte svarar jag =P. Jag är inte som jag brukar. Jag är någon annan.
Han berättade om en tjej som bakade så goda bullar. Hon gjorde de så stora, sa han.

Ja, han ska nog fan få smaka på storbulle!Vikt: 0,5 kg.
Tillagningstid: Jag höftar.


Heeelp!

Kan man knö formen såhär?

Jag ska inte fråga Björn! Degen jäser nu och Björn är inte involverad än...

Heeelp!

Penslar man bullar med vitan eller gulan? Ägg alltså... Kanske både vitan och gulan??????

Jag ska baka bullar. Dubbel sats!

Björn vet vad det innebär och tycker inte jag ska baka bullar. Jag har lovat, dyrt och heligt, att jag ska slutföra uppdraget själv och hållla Björn utanför =P.Nu ska JAG, Sberg, baka bullar. -Dubbel sats!


Dajdidajdajdaaaa! Rajdidajdajdaaaa!

För er som bor i byggden och inte vet vad ni ska göra ikväll.

Jag har en plan för er som inte vet vad ni ska göra idag. Jo, ni har visst bett mig att lägga upp er dag! 

Åk till Grästorp och gå på ljusfestivalen. Parkera vid golfbanan. Man går efter mörkretsinbrott en promenad i skogen längs vattnet. Under promenaden möts ni av fantastiska ljusspel och en massa kusligheter som häxor och troll. Passa på i dag, när det det busväder ute. Riktigt stämningsfullt för häxor och troll!


Tack för tipset säger ni. Jag säger var så god =p!
Gröna gåvan!

Vi har en blomsterbutik i närheten där jag bor. Butiken heter gröna gåvan. Jag frågade min sambo om vi skulle åka till gröna gåvan. Min sambo blev ovanligt glad i hågen där han svarade jakande på min nyss ställda fråga. Konstigt, tänkte jag för mig själv?!

 Vi hoppade in i bilen och åkte iväg.

Björn hoppade in på sin gröna gåva. Jag på min.

Elsa är en Ingalls!

Har ni sett lilla huset på prärien?

Elsa är en Ingalls. Jag är säker. Se själva.Hon har dessutom sagt paa hela kvällen.
Ordning

Jag har fått mycket kritik över min besticklåda.
Jag kan inte förstå varför.Ordning kan se olika ut.
Faktum är att jag bara kan vända upp och ner på diskmaskinens bestick-korg när disken är klar.
Mycket bra om ni frågar mig.

Noel passade på...

När elektrikern var här passade Noel på... Det gäller att suga ut allt man kan av hantverkare medans de är här;).


Noel gick fram till herr elektriker och frågade om han hade haft av strömmen. De babblade på en stund och jag undrade vad Noel ville komma till. Vad han hade för tanke med samtalet. Hur som helst så fick han elektrikern att se över hans wii spel som inte vill starta. Elektrikerns arbetsdag var över men vem kan motstå Noel med talets gåva?! =).
Nu blir det Noel som får ringa efter hantverkare om vi behöver några =P.Vaccineringen är gjord! Hagelpromenad, storpanna och sång för elektriker...

Nu har elsa varit och vaccinerat sig. Det gick jättebra. Skönt! Lillfisen har en så go´bvcsköterska! Efter sprutorna (2 stycken) så gick vi vår runda. Det var riktigt busväder ute. Det haglade och min panna fick lite köldkrämper. Jag har ju ganska mycket panna så hagelbitarna hade lite att landa på om man säger så =P. Nu är vi hemma. Jag har en hantverkare här som fixar med el och termostater. Jag sa precis till honom att:

-Jaha, nu är det snart fredagsmys då. Han tittade undrande på mig med aningen höjda ögonbryn. Jag, fortsatte:

-Ja, du har väl hört reklamen?

-Nä, säger han.

Jag fick sjunga lite och förklara reklamen. "Nu är det Fredagsmys, nu är det slut på veckan... =P". Typiskt mig att hamna i sånt där. Han tycker nog jag verkar lite knas =).


Hoppas ni har det bra allihop!


Kram!

RSS 2.0