Some secret moves.

Nu har jag stått och dansat framför spegeln. Herre gud vad man kan komma igång alltså. Jag gjorde några rörelser som jag egentligen inte visste att jag kunde.
 
Noel tittde på och hejade på sin mamma (om än lite smygande).
 
 

Jag hör min far.

Jag minns hur min far kunde riva sitt hår över att jag som liten alltid lämnade mina skor just där jag hoppade ur dem, mitt i entren.
 
 
Oops!
 

Frusen sommarfot.

Vår grillgäst blev frusen om foten och önskade låna strumpor. Be careful what you wish for tänkte jag och stack efter ett par.
 
Den svenska sommarfoten.
 

Skada i vaden.

I ca två veckors tid har jag haft känningar i min vad. Under mina löprundor har det inte varit så farligt men direkt efter passet, har det varit värre. Jag har pågrund av detta tagit det lugnt men idag gjorde jag ett nytt försök. Jag joggade en tur i skogen. Under joggingen så gick det bra, men nu i efterhand så kan jag knappt gå. Det hugger som knivar i vaden (ca 15 cm ovanför fotknölen) så fort jag belastar. I morgon får jag boka en tid och undersöka saken.
 
Vad tror ni det kan vara?
 
//
 
Sberg i framstupasidoläge med värmepåse om vaden i soffan.
 

Tonåring på sommarjobb.

Idag har tonåringen varit på ett så kallat sommarjobb...
 
 
 

Regn hos mig.

Jag tänker på Orups gamla dänga, Regn hos mig. Regnet fullkomligt öser ner utanför fönstren och får mig att tänka tillbaka på alla mina sommarsemestrar i norge. Regnet har sin tjusning. Jag tror jag ska tända upp kaminen, det är fuktigt och rått här inne.
 
 
Ha en fin dag alla!

Cykeltur.

Idag tog vi en cykeltur. Det tog flera timmar av mek innan vi kom iväg, cyklarna är inte helt färska så det blev lite renovering innan däcken kunde rulla och styret kunde styras. Björn yttrade kommentarer som:
 
"-Jag kan inte förstå varför det alltid ska krångla". Jag svarade tillbaka:
 
"-Kan det ha något att göra med att cyklarna inte är helt nya tror du?".
 
 
Hur många verktyg kan du hitta på bilderna?
 
Det brukades en och annan svordom innan avfärd.
 
"-Fan ta dig om ett däck ramlar av, var det någon som sa, just när cykeln kom i rullning".
 
Big and little old mama on very old bicicleta.
 
Just som mamman kom i rörelse var det någon som ropade efter henne. Mamman som nu börjat bli otålig stannade cykeln och vände sig om.
 
 
Papa hade fått punktering...
 
 

Aldrig!

Jag: Noel, nu får du och jag åka själva i båten.
 
Noel: Mamma, jag åker aldrig ensam med dig i båten.
 
???
 
Vad är det nu då?!
 
 

Midsommar.

Vår midsommarhelg kunde inte varit bättre!
 
 
 
                                                                            

                                            ♥

 

Jag gillar och gillar, -mig själv.

Jag loggade in på fb och möttes av att jag hade gillat ett inlägg skrivet av mig själv här på bloggen;). Jag hade ingen aning om att jag hade kommit åt gillaknappen, snacka om egenkär ;)... 


 Hoppas att allt är bra med er ute i sommarsverige. Vi har just tänt grillen som står under parasoll, regnet öser ner.

Springa eller inte...

Springa eller inte, hur gör du ikväll?

Det är en fin kväll.

Enad front.

Jag och Björn tycker att det är viktigt med enad front när det kommer till barnuppfostran.

Vid middagsbordet testade jag denna front av enighet.


Noel, vem frågar du om vill...

Sova över: Båda

Vara uppe längre än bestämt: Pappa.

Äta godis: Mamma.

Spela mer än bestämt: Pappa.


Så var det med den fronten.

Har jag kvävt min inre röst längs vägen?

När jag stått inför något viktigt beslut har jag ofta fått höra:


"-Lyssna inåt Sofia, lyssna inåt så får du svar".Just nu när jag står inför ett beslut så lyssnar jag, jag lyssnar inåt. Jag stänger mina ögon och försöker blicka inåt i hopp om vägledning. Jag hör ingenting. Inte en tillstymelse till inre röst ger sig till känna, inte en endaste vek, skör, bräcklig ton ljudar där inne, inte ens en gas. Det är T - Y - S - T!

 

Säg nått du inre tysta;) speak out little friend.

 

Hör du något när du lyssnar inåt?  

Pajfika och filmsnack.

Filmen var bra igår sa jag till Björn, om Simon och ekarna. Jag är så trött på allt svenskt där allt går i moll och gråskalor, svarade Björn. Mamma hoppade lite överraskande in i konversationen;-Ja, Titta på Lilla Fridolf istället(?).Alla började skratta och mamma fortsätte diskussionen om dystra toner och skalor i grått;


-Ska man se på något riktigt dystert ska man titta på hemsöborna.


Jag vill åka till Spanien och bada i floden, säger Elsa.Varv av reflektion.

Mamma kom hit, vi gick ett varv på gräsvägen runt vårt hus. Jag brukar släpa med mina besökare runt på några varv. Min mamma sa under dagens att hon tyckte jag tänkte för mycket, det är väl bra svarade jag tillbaka eftersom du inte tänker alls.

Mamma gick till mina blomlådor och började rensa. Vad kul att dina murgröna har börjat leva igen, sa mamma. Här har du ogräs, sa hon, och drog upp ogräset.Efter en stunds petande frågade jag mamma lite ironiskt om vi skulle gå ett reflektionsvarv och reflektera lite över vår samtid, vi skrattade och gick ett varv.

Godmorgon!

Har ni sovit gott?


Här började dagen surt och irriterat. En morgon av irritation och frustration över tider och planering inför kommande vecka med skolavslutning, arbete och semster. Jag känner hur det kryper inom mig. En boll sparkas in i väggen, hela huset gungar som så många gånger förr. Hela huset skakar och jag kan inte höra vad jag själv tänker. 


Ibland vill man bara dra täcket över huvudet.I am off to bed. -PERSPEKTIV tänker jag på min väg till sägen, jag försöker se mig själv utifrån och inser min taskiga hållning.Jag går ut i trädgården.

Med morrhår av choklad.

God morgon säger vi med små morrhår av choklad;).

 


Fredagsfrågan.

Vad eller vem väcker barnet i dig?


I vilka lägen känner du dig liten, som ett barn? När blir du det där lilla barnet som du egentligen vinkade av för länge sen? Vad eller vem kan få dig att resa några år tillbaka i tiden?


Här om dagen fick jag smaka på känslan av att vara liten, liten och barnslig. Jag betraktade mig själv och jag såg någonting som inte var 33 år fyllda. Jag frågade mig där och då hur det kom sig att jag kände mig liten och vad det var i mig, eller i situationen, som väckte den där känslan av litenhet. Även om vi alla känner oss små ibland, är det olika händelser eller situationer som får det där lilla barnet att vakna.Vad eller vem, väcker det lilla barnet i dig?


Förvirrade föräldrar

Idag fick Noel en lapp med hem med en liten notis på.


Blomsterkort.

Nu har jag och Elsa varit på kupan och köpt omaka ramar och blomsterbilder. Jag förvandlar vårt hem till en sommarstuga. Nu ska vi bara hitta ett lämpligt ställe till dem.Vad tycker ni?


Att inreda behöver inte bli dyrt.


Ambivalent.

-Springa eller inte springa?Vad säger du, hur gör du ikväll?Godnattprat

Sofia: Brukar du läsa på min blogg från din telefon?

Björn: Nej.

Sofia: Kommer du att känna en stor tomhet den dagen min blogg inte finns längre?

Björn: Nej.


Ångest i matäffärn

Har ni någon vara i matvaruaffären som ni har lite lätt ont av att handla? En vara som väcker tankar att andra tänker något om dig som gör inköpet?


Säg nu, alla har någon ångestvara, berätta om din störda inköpsgrej =P.
-Everybody got one;)!Dagens tema: Datingsidor och koder.

Dagens samtalsämne har handlat om dating på nätet. Hur avgör man om det finns chans till romans eller inte?

Hur väljer man ut sina datingoffer på nätet? På vilka grunder väljer, eller väljer man bort sin date? Vad får dig att välja eller välja bort någon? När det inte finns tydlig information att tillgå om personen du funderar på att data, vad avgör? Ofta kan jag tänka mig att man grundar sitt val på subtila signaler och tvetydiga koder, vilka är dessa koder? Vad är avgörande när du gör ditt val? Vad får dig att vilja data? Vad får dig att fet-slopa någon (rakt ner i soptunnan omedelbums, som Sverker i Plus hade uttryckt det hela)?Date eller ej, vad avgör för dig?
Finns det normer och koder på datingsidor, hur ser de ut?Sberg undersöker!


Vilka inlägg har du lätt/svårt för att lägga ut?

Vilka inlägg vi väljer att publicera säger något om oss själva och våra värderingar.

Vilka inlägg publicerar du? Vilka publicerar du med lätthet, vilka tar emot?

Hur kommer det sig?

Kanske har du lätt/svårt för att skriva om dina egna brister och svårigheter, kanske har du tvärtom lätt/svårt att skriva om motsatsen osv.

Har ni tänkt på..?

När vi tror oss veta något om varför någon lägger ut något grundar vi detta i våra egna värderingar och precis som i inlägget nedan, säger det mer om oss själva än den som publicerat.Personlig integritet.

Jag läste ett inlägg på en blogg vilket fick mig att tänka på personlig integritet. Har ni tänkt på hur olika den personliga integriteten kan se ut? Vad jag stoppar i min privata integritet är inte vad du stoppar i din. Integritet är något högst personligt och individuellt. Vi har alla något privat men vad det privata består av, ser olika ut. En insikt om detta gör det svårt att hävda om någon att denne lider brist på integretet, integriteten ser bara inte ut som din. Det enda som avslöjas med ett omdöme om integritetslöshet är den egna synen på integriet, vad man själv lägger i begreppet.


Fysisk nakenhet är inte så privat för mig, men bara för att den fyskiska nakenheten inte är privat så betyder ju inte det att jag är näcken eller flaschar mig. Blev ni rädda nu;)? En kropp är en kropp och inte så mycket mer med det, detta gäller både mig själv och hur jag ser på andra. Där dog den mystiken ;). Jag har en hel del annat som jag kallar privat och håller för mig själv. För dig kan det se annorlunda ut.


Sov gott!

Ser du hur de spelar?

Alltid när jag har joggat ställer jag mig framför spegeln och spänner mig. Jag går upp på tå, jag går ner på häl också håller jag på så. Upp och ner, upp och ner. Efter ett tags guppande med samtida vadstirr framför spegeln säger jag till Björn:


-Ser du hur de spelar, och syftar på mina vadmuskler?


Björn suckar, han är obotligt trött på mitt spegelspänn och säger för 1000 gången:


-NEJ!


Jag har aldrig ägt en vadmuskel i hela mitt liv.


Ser ni hur det spelar;)?

Konstigt

Är det inte märkligt hur man slutar se ålder vid en viss ålder?


Konsekvenser

Vad tror ni det får för konsekvenser det här med att alltid vara uppkopplad och sysselsatt? När man gör något är det alltid på bekostnad av något annat. Jag sitter och knappar nu och jag frågar mig vilken tid jag byter bort och vilken konsekvensen är.


Mot Skövde.

Jag blev ingen tvchef igår, jag somnade med godis i munnen. Nu sitter jag i bilen på väg mot Skövde, jag har lyckats muta till mig en hylla som jag ska hämta.
 
Skönt pass i skogen.

Jag är just hemkommen från en joggningtur i skogen. Det känns underbart såhär i efterhand men idag var det hårt att komma iväg, det var inte långt borta att jag hoppade över joggningen. 7 kilometer på 41 minuter kammade jag hem. Snart ska jag slänga mig på soffan med cola och godis och se en riktig f e e l g o o d. Jag brukar aldrig bestämma över TVn men ikväll är det jag som är bas. Den som inte vill se vad jag ser på kan gå och lägga sig ;). Idag använde jag förövrigt några av era låtförslag, gick toppen :).

Ha en fin kväll!


//


B-A-S-E-N


Godmorgon!

Rusk och regn utanför men desto mysigare innanför. Kaminen är tänd och jag har en riktig sommarstugefeeling här. Jag vet inte varför men jag älskar när det är regnit och lite sommerstugekänsla inne (regnet bidrar till känslan). Ni vet, lite tända ljus, gammalt mixat porslin, sprakande eld i kaminen och fullt liv ;). Här är det full rulle. Elsa har Mayia här och de båda tjatar om att bada så fort de ses. De sitter i badet med lite bottenvatten, jag fixar frukost åt mig och Stina och sitter här framför burken.Ett stort tack för ert engagemang i inlägget nedan!

RSS 2.0