Spellista löpning!
Jag vill ha tips på peppande jogginglåtar. Sesså, upp med dem nu!
Vi är väl fler som önskar låtar?Här kommer mina tips!

Släng upp era tips på peppande låtar!


Wasss up people...

Sberg has woken!


Klockan 9.30 steg den Sbergskianska foten upp.
Det allra första jag gjorde när jag slog upp ögonen men fortfarande låg på kudden var att via instagram uppmana syster Mirakelmalin att äta liljekonvalj. Hon gjorde det inte. Tillbaka fick jag en bild med en rumpa på? På bilden såg jag en jäkla massa trassligt rumphår, jag konstaterde att det var mirakelmalins rump.  Känner ni vilket humör jag vaknade på idag=P?
 Nu kaffe!


Ljust och fint.

Det är ljust och fint här. Solen skiner in och utanför fönstren blommar syrenen. Nu vill jag stoppa tiden. Kan man stanna tiden? Jag ställer mig bredbent, kör upp näven i skyn, gör stopptecken och skriker STOPP, tror ni det funkar?Sbergsinstagram.

Nu har även jag instagram.

Sbergsinstagram


I fönstret.

Jag och Noel står i fönstret och tittar på Björn som ger sig ut på en joggingtur.


-Noel, tycker du att det ser ut som om mamma springer fortare än pappa?

-Ser pappa trött ut tycker du?

-Tycker du att..?
//In a window.

Liten mus.

Elsa satt och tittade på tv. Jag stod hängades mot dörrposten och tittade på Elsa.

-Titta en liten mus mamma, sa Elsa.

-Är det en liten mus hos Laban, svarade jag, eftersom det var spöket Laban som Elsa satt och tittade på.


Jag tittade på tvn men såg ingen mus hos spöket laban. Jag såg att Elsa tittade mot mina fötter. Jag sneglade ner:
R.I.P.
En liten mus?!Vad gjorde jag? Kan ni gissa?

Jo, jag gjorde vad alla självständiga människor hade gjort.


Jag gjorde som jag alltid gör. Jag ringde till Björn;). Björn blev sur för jag ringde angående en död råtta. Jag blev sur. Jag försökte få Björn att åka hem från jobbet för att ta bort musen. Björn åkte inte hem.


-Du får ta en skyffel och skyffla ut den sa björn.


-Aldrig, svarade jag, och hämtade en skyffel.
Here we go...Livet på landet är härligt!Svett!

Idag hoppade jag över skogen och joggade hemma istället. Det är en fin kväll! Det känns så himla skönt såhär i efterhand, efter ett pass, ni ska veta att jag satt länge och tvivlade innan jag kom iväg. Jag har börjat springa med runkeeper, det är lite småkul att ha koll på tider och rundor även om det egentligen inte spelar någon roll.Svettbild! Svettbilder peppar mig. Det gäller att hitta vad som peppar en, vad det än må vara.Nu ska jag ut och gå ett varv i trädgården.


Sov gott i natt <3

Huggorm i spåret

Under joggingrundan idag mötte jag en huggorm i spåret. Jag vände tvärt om när jag såg ormen men stannade lika fort eftersom jag insåg att det fanns chans till orm överallt i skogen. Jag drog förbi ormen men sprang mer högt än fort resterande runda. Efter mötet med ormen reagerade på varje liten pinne och tyckte att det ringlade överallt. Nu sitter jag och googlar på orm och löpning och läser på som sig brukar på forum om orm och löpning. Det känns som om jag gjort detta förut ;). Det gick bra men USCH! Jag minns att jag sa under en middag i helgen att jag inte tänker låta min ormrädsla stoppa mig, upp till bevis nu Sofia...

Elsa fångar fjäril,- och tvärt om.

Jag ska fånga den, sa Elsa när hon fick syn på en fjäril.


Elsa jagade fjärilen med (till en början) modiga steg.Jakten pågick tills fjärlilen vände om och bytte håll...
Leken tog ny vändning...  
En ljummen dag.

Idag har vi varit ute i trädgården och grejat hela dagen. Det har varit en ljummen dag trots att solen inte varit framme, nästan en tropisk. Vi har klippt gräs för första gången i år. Jag gillar skenet, dofterna och färgerna som är ute nu. 

Mina tankar finns hos en vän idag.

Grusgång på gång.

Björn bygger grusgång och Eva Braun tittar på. Tempot har ökat allt eftersom, Björn kör på med full gas och jag ser hur han stutsar där inne, upp och ner som en stutsboll. Fortare, fortare står jag och skriker vid sidan av samtidigt som jag kommer med ett och annant tips. Mina tips är inte alltid uppskattade och någonstans här blir vi ovänner.


Elsa ♥ Welma.
Förbannat!

Det får bli mitt sista ord för i kväll.


Rabarberpaj!

Nu sitter vi här och äter på säsongens andra rabarberpaj. Snart ska en liten tjej till förskolan, idag med vaniljsås i håret. 
                                                     ♥       


Min blå-vita period.

Min blåvita period är ingen period, i såfall en period utan slut.Ser du vad jag ser;)? Konstigt hur man kan gå helt upp sig i färger sådär.


Kakel ♥

En klar favorit!

En stämningsfull bastukväll!

Jag hade en underbar afton med bastu på finskt vis!
Tack!


Tegelsten och bastu på finskt vis.

Igår var jag hos läkaren och fick med en blodtrycksapparat. Jag fick fästa apparaten i ett bälte om midjan. När jag gick därifrån såg jag hur alla tänkte: Det där var mig en tegelstensmobil;) (Ni vet väl att man kan se vad folk tänker =P).Idag ska jag på finskbastugrill, ska bli jättekul! Jag ska piskas med björkris på finskt vis.


Nähdään!


Sofia

Ekonomiskt tänkande.

Elsa är väldigt ekonomisk i sitt tänkande.
Det får räcka med en säng, säger Elsa och nattar sina kamrater på löpande band.

Camilla.

Nämen, här sitter jag hemma och läser=P.

Aska.

När jag gick in i tvättstugan i morse möttes jag av en glasslåda med aska i.Något fundersam smsade jag till Björn:-Har du kremerat någon i tvättstugan?Till svar fick jag:-Ja, det är snickarna som ligger i lådan.Och ja, det verkar stämma rätt bra:

Jag säger bara en sak!


-Four - seven - eight - seven!

Jag riktigt hör hur det ropas ut från högtalarna:"-Kan 4787 vara så vänlig och kliva upp på prispallen?".Jag har tränat mindfulness övningar i flera dagar och jag har sett mig själv kliva upp på vinnarpallen otaliga gånger. Risken finns att en viss besvikelse infinner sig efter loppet ikväll ;).//


4787

Uppdrag snittar

I helgen var jag på ett överaskningsparty. I uppdrag hade jag att ordna snittar. Kanske har du också fått ett snittuppdrag och vill ha lite inspiration?


Här kommer lite snitt- och plockmatstips:


Parmaskinka lindad runt honungsmelon, en snitt jag kallar "Lena" ;):

Nedan kommer en snitt jag benämner "Camilla" ;). Brie, salami och physalis på olivgrillat bröd.Ostbollar ser ni nedan och är Björns stora favorit på snittbordet!


Morgonen förflöt bra!

Morgonen har förflutit bra! Idag fick vi en extra passagerare på vår tur till N´s skola.
Efter avläppet av Noel vid skolan åkte vi till blomsteraffären. Det var inte helt lätt att hitta en lämplig vagn till dagens medåkare men skam den som ger sig.Påväg hem från blomsterhandeln insåg jag efter en stund att jag hade placerat blommorna strategiskt fel. Jag såg inte så mycket men backade på känn.Jag försökte öppna blomjordspåsen på samma sätt som Björn brukar göra det ser så coolt ut. Han liksom hugger upp den genom ett spjutkast. Jag gjorde två försök sedan svor jag och gjorde på annat sätt.När jag sitter här och lägger upp bilder sköljer ett rus genom kroppen. Jag är så otroligt tacksam för det liv jag har! 


Fisk på fot.

Idag när vi alla anlände hemma efter ett dagsverke beordrades Björn att ta på ögonbindel. Björn blev lite motvals och undrade vad som stod på:Med hot och under tvång kom bindeln på.

Nu ska du här villas bort, sa vi och placerade Björn strategiskt i en snurrstol.


Noel snurrade...och snurrade...Efter mycket snurr blev Björn flyttad till bilen. Vart är jag nu, frågade sig en yr Björn.Björn som är rädd för att åka med mig i vanliga fall, tyckte att ett åk med ögonbindel var lite för mycket för hans smak och således överflödig.

Efter mycket åk här och där var vi äntligen framme:Fisk på noelfot:
Fisk på Björn fot:
Ett tips att göra till dig med psoriasis.

Kontrollfreak utan kontroll.

Enligt Björn är jag ett kontrollfreak. Björn säger att jag är ett kontrollfreak därför att jag vill bada med öppen dörr, han tror att jag gör detta för att jag ska se vad han gör utanför. Hur som helst så kan jag säga att jag i såfall är ett kontrollfreak helt utan kontroll. I veckan har vi nog fått fyra samtal över aktiviteter som helt fallit ur vår kalender, varav ett alldeles nu. Helt otroligt och jag känner att jag nästan blir mörkrädd faktiskt. Jag brukar inte missa datum och har vanligtvis relativt god framförhållning. Denna vecka har jag dock varit av motsatt karaktär.


Helt galet!Vår son är påväg till fotbollsläger. Jag hoppas verkligen att han får roligt trots en hastig start.Usch, jag känner mig som en bad mother!


Morn!

Nu sitter jag här med min kaffe kopp. Jag tittar ut och konstaterar att det är stormbyar idag. Jag kom i säng relativt tidigit igår kväll, Björn skulle ha "egentid" så det var bara för mig att gå och lägga mig, hahahaha! Jag som är kontrollfreak får ta och rigga upp en kamera så jag ser vad han håller på med när jag inte är med;P.
Jag besparar er bild idag.

Skrotar runt och njuter.

Jag och Elsa går omkring i trädgården. Vad fint det är ute dessa vårkvällar. Det är så skönt att bara stryka omkring om kvällarna nu tycker jag.Hoppas att ni har en lika fin kväll som jag!

Liam i ljuskrona!

Ja, här sitter jag och skäller på en osynlig Liam. Enligt Elsa gungar Liam på vår ljuskrona. Elsa puttar alltså inte på. 


Det känns förövrigt inte helt naturligt att bråka med en osynlig liam i ljuskrona, men jag kanske kommer in i rollen.

-Liam, gå ner!


-Du måste säga till Liam högre mamma!
Jag hoppas att jag inte skrämmer iväg våra snickare utanför.

7.5 svettiga kilometer. Jättefint i skogen...

foto0685 (MMS)

7.5 svettiga kilometer. Jättefint i skogen idag!


Årets första rabarberpaj är gjord.

Malin med familj kom förbi på årets första rabarberpaj. Nu jäklar är sommaren här!

Westside.
-Tror du att vi kommer att köpa en sommarstuga vid havet en dag?

-Jaaa.

-Tror du att vi kommer att ha ett hus i spanien också.

-Jaaa.


Jag tror det är dax att börja tjäna pengar ;).

RSS 2.0