Tolk!

När jag var på sjukhuset sist och skulle fixa tanden så låg en kvinna där som inte kunde ett ord svenska. Tänk att ha ont och vara nervös utan och att kunna göra sig förstådd eller att  själv inte kunna förstå... I dag är det många i Sverige som inte kan språket och detta gör ju tolkyrket oumbärligt! Tänk vad viktigt det är att det finns tolkar! Tänk att vara i ett land utan att kunna ett ord av språket. Fya mig, snacka om att vara utelämnad!

Becka, du som är så duktig på språk, är inte detta något för dig. Antingen i Sverige eller Spanien?

Dagens fundering!

Hur kommer det sig att man orkar mera ägg om man gör äggröra än då man kokar? Jag och Björn fick i oss 7 ägg då vi åt äggröra =P. Det hade vi inte gjort om de vore kokta... Konstigt!

                                          


 


Morötter!

Visste ni att kokta morötter är nyttigare än råa? Det vet ni nu =)



När jag gör mos slänger jag alltid i morötter också. Gott och nyttigt!

Godmorgon!

Hoppas att ni alla mår bra! Har ni ställt om klockan? Det har inte jag och vet faktiskt inte åt vilket håll. Tur att det är söndag! Nu ska jag hugga tag i en tenta igen. Jag har varit jättestressad över den. Det har känts svårt och jag hackar på mig själv med tankar som att jag inte fattar någonting... Hur som helst har jag fått tillbaka mitt perspektiv igen! Skönt! Vad gör en liten sketen tenta? Vad kan hända? Ingenting! Förhoppningsvis lär jag mig någonting nytt skulle jag inte lyckas så är inte det hela världen! Mitt värde sitter inte i en tenta! Nu känner jag mig helt lugn och glad! Jag ska öppna boken med glädje idag, tro det eller ej! Ser man på det hela som att man faktiskt kan lära sig något nytt utan att bry sig om betyg så blir det så mycket roligare! Fokus på vad som är viktigt i livet är viktigt annars kan man stressa upp sig över allt och livet blir bara jobbigt!

Många kramar!


Tanden är ute! -Recept för er som äter flytande kost=). Fisksoppa!

Tanden åkte ut igår! Så skönt! Nu ska det bara läka. Operationen gick jättebra! Kände ingenting alls trots slipning på käkbenet osv. Stina var med och vi båda fick byta om till sterila kläder. Tossor, mössa osv. Jag fick lägga mig på en brits med ett skynke över mig med hål endast för munnen. Jag är verkligen imponerad över arbetet de gjorde! Under operationen kände jag ingenting och de som utförde arbetet var verkligen gulliga och verkligen trygghetsingivande! Jag var jättenervös men det gick hur bra som helst =). Ni som har något liknade framför er behöver inte oroa er.
Nu har jag lite värk och är svullen men det är ändå så underbart att halvtanden är ute =)! Förmodligen och förhoppningsvis kommer det att bli mindre tandprat framöver =). Nu har jag ju haft lite svårt att äta under en period. Därför har jag blivit expert på diverse soppor. Jag började med färdiga soppor på påse. Smidigt men det smakade inte gott alls. Här kommer därför lite godare recept! Det är en helt vanlig soppa med bitar men har ni en mixer så är trixet att slänga soppan där i=)! Jag gav mig till och med på att mixa godis förut =).

Här kommer i alla fall receptet på en jättegod och lätt soppa!

Skiva ett fisken i bitar, små tärningar.
Hacka ca 3 paprikor -gärna olika färger=) och lite vitlök.
Fräs paprikan och vitlöken i smör.
Tillsätt 6 dl mjölk och 2.5 dl grädde.
Släng i 1 dl vatten och lite pressad citron
och två fiskbuljonstärningar.
Koka en stund. Salt och cayennepeppar är gott.

Extra festlig:

Släng i räkor, broccoli, morötter och en touch av timjan. Servera med något gott bröd!

Ok till alla er med flytande kost... Put it in the mixer!

I kvällens mixer låg köttfärsbiff, potatis, ärtor och sås =).

Tack alla för de fina kommentarerna i inlägget nedan! <3

De värmer verkligen!



Jag har dragit ut ännu en tand i dag i Skövde. Jag skulle egentligen operera roten som fortfarande är kvar men operationsrummet var upptaget(?) Hm, jag som ser på city akuten vet ju hur stressigt dessa läkare har det med alla inkommande akutfall så det var ok ;) Jag hade verkligen mentalt laddat för ingreppet men jag laddar vidare tills i morgon då den ska ut! Jag tvingade med systeryster Stina idag som moraliskt stöd =), hon tvingas alltså med i morgon igen =)! eftersom rotjäkeln aldrig kom ut... När vi åkte hem från Skövde idag så ville Stina ha Mcdonalds. Vi tog driven. Killen som tog betalt i luckan frågade om jag skadat mig då jag såg lite mörbultad ut efter tandutdragningen. Jag svarade att jag just dragit ut en tand. Killen skickade med en glass så jag kunde äta lite jag också! Åh, så goa människor det finns!

Nu ska jag sätta mig med lite tentajobb. Noel har fått lov idag så han är ledig en hel vecka. Det första han säger är: Åh, ikväll får jag sova på soffan=). Det är verkligen helg det för honom. På helgen får man somna på soffan!

Kram på er alla goíngar där ute!!!

Från en tand mindre men fortfarande halvtand!


Tanden halft utdragen...

Nu har jag kommit hem från tandis. Idag gick det inte så bra då tandläkaren bara fick ut halva tanden. När jag var klar var jag helt slut och när jag kom hem började jag storgrina. Hulkandes ringde jag ynklig till Björn=) som förmodligen inte uppfattade ett ord av vad jag sa. Snyft! Nu väntar jag på att få en tid i Skövde så tanden kan opereras ut. Detta är sånt som händer och det är absolut ingen fara men det bara sprack för mig! Nu ska jag gå och lägga mig och snyfta lite till. Tårarna rinner, snoret likaså och bumullstussen stutsar fram och tillbaka i munnen under mina hulkningar. Åh vad jag tycker synd om mig nu!

God Morgon!

Då har vi en ny dag i sikte! Jag ska till tandläkaren och dra ut ännu en tand. Hur många tänder kan man ha för mycket egentligen?

Hoppas ni alla där ute får en bra dag!

Brödlimpor...

Jobbar gör man för att få brödlimpor brukar jag säga till Noel för att förklara att man måste jobba för att tjäna pengar så man kan köpa mat. När jag åkte till jobbet sa han; mamma ska du tjäna bröd nu? Ja, sa jag. Under en period då jag jobbade mer än vanligt frågade Noel om jag tjänade många brödlimpor och vad vi skulle med alla limpor till.


Kommunikation har många vägar...



Kanske inte den mest mobila mobil men ok... Kreativiteten flödar =D

Älgkött...

Vet nåt någon hur man tillreder älgkött? Vi fick en massa älgkött nu av en jägare som hade jagat på vår mark. Väldigt gulligt tycker jag, men vad göra? Typ koka eller steka? =)

SysterStina över msn svarade , då jag berättade att vi fått älgkött:

-Jaha, är det hår på´n?
-Öh, nä men blod.
-Vart gör man av hornen då?
Sen fortsätter hon;
Har de hängt köttet?
Jag svarar: Inte fan vet jag. Det ligger i påsar...

Detta blir spännande!=)

Lördagsfräckis och svärmor i datorn!

Jag fick just ett mail, en lördagsfräckis =)! Detta mail fick mig att tänka på en sak. En konstig sak. En dag på den gamla goda tiden då man tog sig ut på nätet med ett uppringt modem (jag vet inte vad det heter) fick jag min svärmor i datorn. Jag vet inte hur hon hamnade där eller om hon trivdes med att vara där, men där var hon. Min svärmor pratade med mig från datorn! Rätt som det var när jag kopplade upp hörde jag: Hallå! Det var svärmor. Det var svärmor i min dator!
Hej du, sa jag. Hur går det där inne?

Dagens fundering...

Går det att basta med tandställning, eller blir den varm så som smycken?



Undrar ni vart jag befinner mig nu så är jag ute i huset och renoverar. Den enda skadan för idag, än så länge, är en sågskada. Jag sågade mig i handen. Solen försvann och här är blåsigt och kallt. Jag är en enda stor suck idag. Jag tjatar på Björn och säger; Idag är det tungt att vara här eller hur? Björn svarar att det går jättebra. Efter fem minuter är jag där igen med samma påstående som jag gör om till en fråga. Idag är det tungt att vara här, eller hur Björn? Björn svarar samma som var gång; Det går jättebra!
Jag fortsätter, han också!



Suck!

Recept: Kycklingpasta med paradistomater

Stek kycklingfiléer i tärningar.
Häll i lök.
Häll i créme fraiche (smak cyrry)
Kryddor -det ni gillar.
Koka pasta.
Blanda samman kycklingen och pastan.
Dela paradistomater som blandas i.
Garnera med tex basilika och sånt ni tycker om!

Jättegott och lätt!



Nu ska jag ut och gå en morgonrunda. Solen lyser och löven på träden likaså!

Kram!

Kocktime! =) Kock Kocking?

I kväll kommer la familia för att fira Björn som nyss fyllt år! Mysigt, mysigt ska det bli.
Jag ska just nu fixa lite mat till kvällen. Korv och bröd serveras, alltid gott tycker jag =). Jag ska också göra en färskpasta med curry, kycklig, creme fraiche och paradistomater. Jättegott och dessutom jättelätt. Själv ska jag äta flytande kost för jag har fått tandställning idag.

Nä, nu ska musiken på och här ska kockas! =)



Så här ser det ut färdigt:





Kram!

Kalas!

Idag har jag och Noel firat vår Björn som fyller 32 idag! Vi sjöng för allt vad vi var värda och Björn såg lite förundrad ut faktiskt! =)




Seeg maräng! =)

Ett sort GRATTIS Björn på födelsedagen!! <3

Nu ska vi snart på föräldramöte i skolan...

Kram från Sofia!

Äventyren tar aldrig slut!

I dag när jag och övriga familjen var ute och åkte lite så lös bromslampan. Vi stannade på närmsta mack där björn tittade i motorhuven. När han kom ut från huven såg han minst sagt förvånad ut...



Han hittade en skruvmejsel, inte vilken som helst, VÄRLDENS största eller i allafall längsta!

Ja, man vet aldrig vad man har under huven ;)!

Noel en klok liten kille! <3

I går sa Noel vid ett tillfälle;
 -Lägg av!
Jag sa men Noel vad är det?
-Jag är känslig, sa Noel.

En annan dag för flera år sedan så sa Noel;
-Mamma...
Jag svarade i samma stund som jag höll på med något annat;
-Mmmm
Noel sa vidare;
-Men mamma nu bekräftar inte du mig!
Jag kan lova att jag gjorde det senare! När han sa detta var han väl tre, fyra år! Gulp!



Nu ska vi laga korvgryta. Jag önskar jag kunde lägga lite höstlöv i och rönnbär för de är så fina men det kanske inte smakar så gott...

Trevlig kväll!

Wonderbaum!

Här sitter jag i vår husvagn och surfar med en wonderbaum hängandes på skärmen =)! Vilken syn, hehe!

 

Kan ju inte säga att jag har renoverat så värst mycket idag utan jag sitter mest i husvangen, surfar och fikar =) Jag hör att någon hammrar där ute i alla fall så arbetas gör det =).

Husvagnen vi har här på gården är gammal och den luktar lite källare så där. Därav min wonderbaum på skärmen =) Tack A och T!! Välbehövligt =P! Husvagnen köpte vi för att kunna värma oss i vinter under tiden vi renoverar .

Vårt hus vi renoverar <3












Från bensin till coca cola...

Sberg kör hem från skolan på reserven. Bensinen sinar och hon funderar på hur länge den ska räcka. Hem kom hon som tur var,  full av funderingar som hon brukar som sberg´s sambo får hjälpa till att reda ut.

-Hörre du, säger Sberg till sin sambo, tar reserven med bensin fortare slut sen bensinen blivit dyrare?

-Öhh, va? säger sambon.

Sberg tänker så det nästan värker där uppe. Inget mynt trillar ner.

-Ja, bensinen är ju dyrare och det innebär ju att den tar slut fortare... Oh, vad hon tänker!

Sambon ser lite besvärad ut. Han ser tyngd ut, men rätt som det är skiner han upp!

-Sofia, säger han och fortsätter, om du har två liter coca cola för 20 kr och två liter coca cola för 30 kr så tar inte den för 30 slut fortare. Innehållet är ju lika mycket oavsett vad det kostar.

Sofia lyser och hela världen klarnar! Så dum man kan vara ibland, hihihi! Det är väl tur att man kan skratta åt sig själv ibland!

Tänk vad ett exempel från bensin till coca cola kan göra!


Tandlös!

Tanden gick bra att dra ut även om tandläkaren fick ta i för kung och fosterland! Malins kommentar var:

-Ja du Sofia. Nu ska du inte bli rädd om tänderna lever rackabajsare där inne i natt och att du vaknar med tänder åt alla håll i morgon!

Ja, det återstår att se! Hur som helst så åker tandställningen på nästa vecka -skönt!


Tandlös!

Snart ska jag till tandis för att dra ut andra tanden i fram. Detta för att jag nästa vecka ska få tanställning. Det är mindre kul att gå omkring utan tänder men måste man så måste man.




Kramar från en, snart, tandlös Sberg!

Pardörrar och lost kid!

Nu kom vi just från huset. I dag hade våra pardörrar Kommit. Tyvärr hade de blivit skadade i frakten =(, men det är ju sånt som händer. Jag tycker de ser fina ut i alla fall och det är ju roligt! =)



När vi var i huset fick jag smått panik för Beata, min systers dotter, var borta. Beata och Ludwig åkte med oss för att leka lite med Noel. Herre gud, tänkte jag, glömde vi Beata hemma?! Jag ropade hysteriskt på Björn och frågade om Beata var med i bilden då vi åkte. Det tror jag sa Björn först och sedan jo, men det gjorde hon. Snacka om virriga, öhm. Tillslut kom sketungen fram =). Hon stod och fnissade i en buske!


Plugg och byteshandel!

I dag har jag pluggat hela långa dagen. Det är inte så mycket annat som händer nu faktiskt men det är skönt att det flyter på. Tiden rusar!

För en stund sedan trillade en hundralapp ut ur Noels byxor när jag skulle tvätta. Tydligen hade en liten byteshandel ägt rum i går när Noel lekte med en kompis. Noel gjorde en bra affär där han fick hundra kronor och kompisen fem! Det var bara för mamman att ringa till kompisens föräldrar och berätta om affären som ägt rum =) he,he! Noel har inget koll på pengars värde, kanske det är dax att ta itu med det...

Mycket ska man vara med om som förälder =)


RSS 2.0