Blått och lyster =P

Är ni hemma i sminkdjungeln? Det är inte jag. Jag har gått utan smink hela sommaren men idag kastade jag mig ut i sminkträsket. Nu går jag här och tjatar på björn:

-Ser du min lyster?
-Ser du hur jag lyser?
-Va?
-Svara då!
-Lyser jag?Hoppas att jag inte skrämmer er nu men jag tänkte visa att jag har smink på idag. Blå ögonskugga och en fondation med lyster. Det där med krav på lyster har kommit på senare dagar ;). Blått är inte en färg jag skulle ha valt egentligen men idag blev det blått.

//

Sberg med blått och lyster.


Sommardag hemma i trädgården.
Chris Medina

Jag säger som min mirakelsyster.

Vilken låt!


En rakryggad Mirakelmalin på motor.


Idag var det Malin af Mirakels tur...
Mirakelmalin går inte av för hackor!Blomvård och trädgårdsfix.

I dag skrotar jag runt i trädgården. Jag njuter när jag grejar och jag känner i hela kroppen hur rätt det är för mig att bo såhär. Förut höll jag på att avlida när jag klippte gräset. Jag åkte på gräsklipparen, jag körde upp för en brant samtidigt som jag svängde på full gas. Jag stod på två hjul. Björn stod på altanen och beskådade det hela. Han skrek allt vad han orkade:

- Du kan för i h* inte svänga i full gas när du kör uppför! Du har noll kontroll, bromsa=P!

Jag överlevde och gräset blev fint;).För ett tag sedan var jag på en lionsmarknad. Jag köpte en pedestal för 30 kronor. Nu står den i hallen med en pelargon på.Ha en fin dag alla!

Tvättstuga.

Hej Sara!

Här kommer bilder på vår tvättstuga. Vill du ha mer foto eller i andra vinklar så får du säga till. Det är inga roliga bilder du får här men i allafall något:).


Under tvättbänken finns tvättmaskin och tummlare.


Glad sommar!

Big mama on the moto´
Big mama going fast!


Crossbana.

Barnen fick i uppdrag att skissa på en crossbana. De var mycket kreativa och det var roligt att se hur de gick in för uppgiften.Här kommer Ludwigs förslag:

Här kommer Ludwigs andra förslag:

Här kommer tonåringens:


På tryggt avstånd.
Elsa håller sig på tryggt avstånd när de andra kör cross utanför.

Screem.

Här sitter jag och är skakig. Björn och jag hörde vrål utanför. Att vi inte dog! Det lät som i en skräckfilm. Livrädda satt vi och lyssnade. Ute var det alldeles mörkt. Det blåste och regnade. Björn tog mod till sig, han fick tag på en ficklampa och sopkvast och sprang fort mot vrålen. Han sprang fortare tillbaka.


Vi har två ilskna grävlingar i trädgården!

Vad göra nu?

Är grävlingar aggressiva?
-Det lät så!
Kanske får jag användning för spjutet Noel tillverkade till mig ändå ;)?
//

Sberg badgerhunter


Noel 9 år 24/7Brevid mig ligger en utslagen 9-åring. Jag sitter här och tittar på Noel och tänker som alltid på hur fort det går och hur stor han har blivt. Det har varit en fin dag med nära och kära och Noel var jättenöjd med dagen. Tack alla!Födelsedagstårtan. Den smalt när den skulle serveras. Just som tårtan serverades och kupan togs bort så rann den iväg. Det fick mig att tänka på när jag sprängde en kladdkaka.

Mina tankar går till Norge.

Det finns inga ord. Jag sitter här framför nyheterna och möter stigande dödssiffror. Jag tänker på alla de ungdomar som befunnit sig på utöya och sett sina kamrater skjutas ner. Jag tänker på alla de föräldrar och anhöriga som under natten väntat och fortfarande väntar på livstecken. Vad som värmer i en stund som denna är all den sammanhållning, förening och hjäpsamhet som det rapporteras om.


Mina tankar går till Norge, alla drabbade och berörda!


Mamma, målar du?

Mamma målar du, frågar Elsa?Har man ingen "bagarpensel" får man ta en målarpensel;).En lugn dag.

Det är regnit ute men ändå varmt. Jag går här inne och plockar. Det är skönt att bara dra omkring lite på halvfart sådär. Toner från Veronica Maggio, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Escobar, Shirley Clamp, Eva Dahlgren ljuder högt. Vad skönt det är med musik! Jag sjunger högt och det låter förjävligt. Det gör inget, jag sjunger ändå:). Bäst att passa på när jag är ensam hemma. 


Hoppas ni har det bra allihop!


Jag kom hem!


Jag kom först! Eller sist. Det har varit en jätterolig dag och att köra gocart kan vara ett sätt att leva ut om man behöver;). Tio minuters dropp-inkörning kostade 130 kronor på motorstadion i Lidköping. Detta ska jag göra om. Jag ska ha revansch;). Efter körningen blev det mat på bakgårn.

Tack ska ni ha för idag:)!

Fullt utrustad

Fullt utrustad med körinstruktioner från björn ska jag nu åka. Jag hoppas att vi hörs igen.


//

En rädd.

Go-cart race!

Idag ska jag iväg med ett par vänner och åka gocart. Fram tills idag har jag haft en mental bild av hur jag racar runt (ni vet, man målar upp en föreställning över hur aktiviteten man ska utföra kommer att te sig) jag är vild och galen. Hastigheten är hög, för hög för att mätas. 

Idag, när det gäller, har jag en lite annan bild. Den skiljer sig något från min tidigare.

Vi står alla taggade vid mållinjen. Stämningen är spänd och alla rusar med sina bilar. En smäll hörs och alla bottar gasen. Alla utom jag. Jag vågar inte. Jag ser hur de andra åker runt, runt, vilt och galet. Kvar står jag. Jag vågar inte. Jag står där jag står, på mållinjen med en krampaktig fot på bromsen.Jag får instruktioner i körteknik av Björn. Här är det fullt allvar;)!Dagstur Lysekil.Hav, klippor, krabbor, räkor...

Nu sjåsar vi upp semesterstämningen ordent...

Nu sjåsar vi upp semesterstämningen ordentligt här för barnen. Vi fäller kommentarer som: jaha, nu är semesterbilen packad. Jaha, nu ska vi iväg på semesterresa. Jaha, då får vi säga hej då till vår kommun och hej till en annan. Jaha, då bär det iväg då. Vi åker till havet en timma bort för en stund. Resestämningen är på topp;-)


Från ett hav av leksaker till ett annat.

Godmorgon! Har ni sovit gott?

Jag har somnat med ljudbok i örat varje natt. Björn har alltså under en stor del av semestern delat säng med Wallander. Det är ett himla sjå att klicka tillbaka ljudboken till det ställe jag avslutade. Idag ska vi åka till havet, bara över dagen. Jag vill se havet och köpa lite färska räkor.

Idag fyller Welma 1 år. Tiden går fort och nu dröjer det inte länge tills Welma också rantar efter de större barnen. Noel och de andra har fullt upp med Elsa som ska vara med, precis som min syster Malin hade med mig som liten.Welmas tårta:).


Ha en fin dag!

Björns lök

Björn är stolt, han går här och sprätter för att han leder löktävlingen.

Man undrar vad som döljer sig under ytan. En jättelök?
I vår bil.

Så här ser det ut när vi åker bil.


Jag dansar och sjunger.


Björn dansar också men endast med ett finger . Han diggar taktfullt och kontrollerat med fingret mot ratten. Det händer att han lever ut lite extra. Då gör han ett trumsolo.
Glutenfritt i Grästorp

Glutenfri pizza på pizzeria N3 i Grästorp. Storfamiljen är på Grästorps lokala pizzeria. Ljudvolymen är hög.Det finns en tjusning med allt.

Sommarregnet öser ner. Jag gillar det. Det är stämningsfullt. Regnet hör den svenska sommaren till. En Svensk sommar utan regn är ingen sommar. Vill jag ha solsäkert beger jag mig söder ut, om kassan och andra omständigheter tillåter förstås. Jag älskar att resa. När jag sitter här och funderar över olika önskedestinationer slås jag över hur splittrade de är, precis som jag själv. De sträcker sig från norr till söder, i vildmark och i stad, upp i berg och ner i hav. Jag är en person som tycker att det finns en tjusning med allt.

Atmosfärer kan man hitta överallt och alla tilltalar mig. Jag är en liten bit av dem alla, en liten bit av allt.Kan någon påminna mig om detta inlägg; Att det finns en tjusning med allt, efter nio månader höst och vintermörker?


Godmorgon!

Små stapplande steg hörs i trappan och jag blir alldeles varm!Hur skulle man kunna bli annat?

Första flätanI dag flätades den första flätan :).

SillmiddagEnkelt, gott, somrigt och billigt!
  • Koka färskpotatis. Låt den svalna.


 

  • Dela potatisen och lägg i en form.


 

  • Koka ägg. Hacka äggen över potatisen.


 

  • Hacka sill och släng i.


 

  •  Hacka över färsk dill.


 

  •  Häll över smält smör.


 

  •  Toppa med rödlök och tomat.


På promenad.


En sommardag

Idag kom Harry på besök. Han ville leta grodor igen ;).

Bordet ovan är mitt andra auktionsfynd;). Jag förvandlar vårat hus till en sommarstuga. Jag tycker att det är charmigt=P! Bordet står i köket under ett fönster och gör sig bra som ett avlastnings/serveringsbord.Hoppas ni har det bra allihop:)!I väntan på Welma...

Elsa har dukat upp fika. En kopp till Welma och en till Elsa.
Igår när min bror kom hit så frågande han till Elsa:


-Elsa, kan jag få en kram.


Elsa svarade och vi höll på att trilla baklänges. Hon svarade:


-Jag vet inte om jag vågar Michael?


???
Auktionsfynd

I början tvekade jag på om jag skulle slänga upp handen. Jag funderade på om man inte behövde något att vinka med som talade om vem man var. När objektet som fångat mitt intresse kom upp, försvann tvivlet. Jag körde upp näven och höll den kvar. Sedan blev jag lite övermorsk. Handen åkte upp och ner, upp och ner. Jag fick nästan speljävlen i mig;). Auktioner ska jag gå mer på. 

Jag var intresserad av tre objekt. Två fick jag till bra pris. Det tredje kapet fick någon annan. Jag är nöjd!Nu ska jag fundera på var bordet ska stå. På sin rätta plats tror jag det kan göra sig riktigt bra. Undra vem som har suttit vid det här skrivbordet förut?


Auktion

Idag funderar jag på att sticka iväg på en auktion. Jag har hittat tre objekt som jag är sugen på. Poängen är att jag vet inte hur man beter sig på auktioner ;). Jag ser mig själv stå där och panikartat räcka upp en skrämd hand lite här och där när jag budar. Klockan 16 börjar visningen och klockan 18 börjar budandet. Vi får se om jag vågar mig iväg;).

Plantering

Idag har jag och Elsa planterat blommor. Så hon grejar :)!

björn lever ut på bygglagret.

foto0160 (MMS)

björn lever ut på bygglagret.


Blomsterlåda

Nu är mina blomsterlådor uppe.

Här kommer en!Nu är det bara själva blommorna som saknas. Det får bli en annan dag! 


Jag vaknade tidigt.

Sover ni?


Jag har varit uppe en stund. Jag sitter här i brun klänning och grå yllekofta med håret åt alla håll. Med kaffekoppen i handen ser jag hur dagen vaknar. Jag for direkt ut ur sängen i morse. Vilken fin morgon. Solen är på väg upp och ett täcke av dagg ligger över marken. Det är lugnt och stilla och det enda som hörs är ljudet från några småfåglar i ett träd en bit bort. Jag tänker att jag borde gå upp tidigt oftare. Det är fint att se dagen vakna.


Godmorgon.

Crazybitch!

Igår kom det krypande. Den där frustrationen som kan dyka upp. Jag blev den som jag blir ibland. Det var länge sedan sist men igår kom den. Jag blev en författare utan penna, en konstnär utan pensel, en fågel utan vingar. Jag hade en bomb inom mig utan uttryckskanal. Kan ni känna igen er? Hahaha, skitjobbigt! Igår satt jag och min vän här. Ni skulle hört oss! Vi kom på att vi skulle skriva en bok. Det hela började mest som skoj men under vägen kom allvaret. Idéer sprutade ut och kommentarer fälldes om vad boken skulle handla om, vilka karaktärer som skulle skildras osv. Vi höll på länge tills vi var helt slut båda två. Vi skrattade gott åt våra minst sagt spretande tankar som avslutades med en utmattad kommentar om hur jobbigt det var att vara författare;). Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt mig själv. Jag försöker skratta åt eländet. Idag när jag vaknade upplevde jag samma frustration inom mig. Inte lika påtaglig som igår, men den fanns där. Jag gick ut och rensade vårt land för att ladda ur. Precis som en boxare som väjer mot slag, väjer jag för mig själv. Vissa kanske joggar, andra skäller på sin partner eller någon annan i sin omgivning, ytterligare någon låter det bero, en annan vet inte vad jag pratar om. Det finns många sätt och strategier att hantera det på. Kraften kan bli något negativt men också något positivt och konstruktivt om man använder sig av den på rätt sätt. Jag har rensat land och byggt blomsterlåda;). Björn river en vägg.Elsa hjälper till


Vattenhål

Fullt hus!

Huset har varit fyllt av barn idag. Det är så roligt att se hur de leker och bråkar med varandra. Jag tittar på och lyssnar till deras lek. Jag tänker på min egna barndom och på hur vi alla kusiner lekte med varandra.Welma kom med en servis till Elsa. Elsa blev så glad att hon drog till med en golvfika.Grodjakt...


Tillslut fann de en liten, liten groda...Svensk sommarhall hos mig...


Presenttips barnkalas.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett tips här på bloggen.

Kanske inte världens nyttigaste men ändå!


Ska du på barnkalas? Bind en bukett av klubbor!
Inbundna buketter av klubbor.Nu ska jag städa. Någon gång in emellan bör man ta sig an göromål av detta slag ;).


Hemma

Efter en dag av väsksläp, tåg och flyg är vi nu hemma igen. Hemresan flög vi med Norwegian . Jag måste säga jag gillade bolaget. De hade frisurf och är man en datanörd som jag så kan man ju inte göra annat.Jag rekommenderar varmt Norwegian airlines!


Rullatorer.

Den dag jag behöver en rullator ska jag köpa en från Spanien.


I´m sure!

På medelhavet.
På en tågstation på väg mot malaga. Hoppas...

foto0156 (MMS)

På en tågstation på väg mot malaga. Hoppas ni har det bra!


Nu har vi kommit tillbaka från marknaden. ...

foto0118 (MMS)

Nu har vi kommit tillbaka från marknaden. Jag gick med ivriga steg hem. Jag var ivrig över att få prova min jeansdräkt jag köpt. Väl hemma insåg jag med spräckt dräkt på att jag underskattat min storlek.


Nu är dessa fötter på väg till en lokal ma...

foto0116 (MMS)

Nu är dessa fötter på väg till en lokal marknad. Det är hett och solen steker! På marknaden finns allt som man kan tänka sig. God morgon:-)!


Efter en massa födelsedagsfirande ligger j...

foto0107 (MMS)

Efter en massa födelsedagsfirande ligger jag nu och läser:-). Tänk att vår lilla Elsa är två år. Sov gott fina ni!


jag vet inte men kanske skulle jag aldrig ...

foto0105 (MMS)

jag vet inte men kanske skulle jag aldrig gått till frisören. Nog för att jag behöve lite färg i mitt liv men det här känns lite väl magstarkt;-)


Grattis till Dej Elsa - idag blir du 2!!! =) (gästblogg från syster Malin...)

Idag den 3 Juli så tänker vi på Dej lite mer än vanligt gumman <3 Saknar dej nåt otroligt och hoppas du kommer hem riktigt snart så allt kan bli som vanligt igen.  Vår goa "Hjemma"= Welma, längtar sej snart sönder och samman =) På Torsdag är ni ÄNTLIGEN hemma igen och DÅ ska vi fira!! =))


Lånar in denna söta till Dej Elsa <3 GRATTIS i massor och ha en bra dag!!!!! =)

RSS 2.0