Vem lämnade du i flickrummet

Det är söndagsmorgon. Jag tittar på gårdagens avsnitt av Så mycket bättre. Det är Lisa Nilssons dag. Lisa pratar om flickan som hon lämnade kvar i flickrummet men som tar revansch nu, några år senare. Jag funderar på om jag lämnade kvar någon,- och vem? Har du någon du lämnade kvar i flickrummet, ett oavslutat projekt? 

Flytta utomlands

Nu har jag en flytta-utomlands-dag igen. Tänk er att under ett år- eller halvår, flytta utomlands hela familjen. Jag tycker det känns så lockande, ett äventyr! Det är inte så att inte trivs med mitt liv här- jag trivs med mitt liv och min vardag men det betyder inte att jag inte vill se något annat. Det finns mycket att uppleva! Men det är inte utan att det krävs planering när man har familj, hus, jobb och företag. I min värld tänker jag att man kan hyra ut rubbet under perioden man är borta. När man kommer tillbaka hoppar man in i sitt liv igen- hoppa av och hoppa på. Låter det inte fantastiskt? Det finns ju faktiskt de familjer som gör sånt här och jag tycker att det är så häftigt! Finns det kärlek, trygghet och värme är det mesta möjligt. I alla fall i min värld.

Hos JennieSmile!!!

Bootcamp (från mitt fönster)

Jag står och tittar ut lite slött genom fönstret. Jag ser att något rör sig hos grannen. Jag anstränger mig och tittar lite till. Min granne har någon form av bootcamp. Det rullas runt och hoppas upp och ner och åt sidan. Jag står länge och tittar- i mysbralla och med håret på ända. Jag ringer upp min syster, fort farande ståendes vid fönstret. Jag känner mig passiv och långt ifrån min grannes aktiva och hälsosamma hållning. Jag är frånvarande i samtalet, fullt upptagen av att titta på bootcampen. Jag ser prickar i olika färger intensivt studsa upp och ner. Jag berättar för min syster om aktiviteten utanför mitt fönster. Min syster skrattar. Plötsligt kommer hjorden av de intensivt studsande prickarna mot mig. Jag ser min chans till att fota de små hurtiga och spänstiga  j*arna. Jag blir till mig i trasorna och slänger på luren med min syster i- utan att säga hej då. 

Här kommer bilden://

livet bakom en gardin.

😂
Venedig

 
 

Frostmorgon

 
Det är en kall, frostig och stilla lördagsmorgon på Jutagården. 
 

Alltid är det något.....
(Att det aldrig kan bli rätt...).


 😛

Köttbullar var det här.

Det finns inget som gör mig så nöjd som när jag har slängt ihop ett gäng köttbullar! Vilken prestation, tänker jag när grytan ställs på bordet. -Maten är klar ropar jag till övriga på ett lite självbelåtet sätt. Men där går gränsen! Potatis serveras med skalet på. 


Maaaaaaaaaaaaaaten är klaaaaaaaar! 

Spegelapa

 
 
Jag är en spegelapa- mest för att reta Björn. Han tål det inte och det gör att jag måste hålla på lite extra. 

I göteborg

 
Vi sitter under en värmare- regnet öser ner... Mysigt! 
 
Bilden ovan publicerades på instagram. Min kära mor skrev: Fina skor Björn har. -Björn? Svarade jag och skrattade hysteriskt. Mamma svarade inte.

Du är med mig

Jag tittar på tavlan och hör Annika säga: 

-Sofia, du ser XXX i allt?! (-det gör jag inte) men visst ser ni också? 


-Va?

På väg

Sitter (äntligen) i bilen på väg till Göteborg. Efter duschen upptäckte jag att ansiktskrämen var slut- tog fotkräm.... Håll tummarna för att tår inte växer ut i pannan.... 

Ha en fin helg! 
Gnabb

Idag har jag och en kollega pratat om gnabb på arbetsplatser.
 
Det är ganska spännande att se hur frustration kan pysa ut lite här och där och på lite olika sätt. Har ni nått gnabb på ditt jobb och vad handlar det om? Är det om kvarglömda lunchlådor i kylen, om disken som aldrig plockas in, om sopor som aldrig töms, om papper som aldrig fylls på i kopiatorn, om otankade bilar eller om kaffet som inte köps in? 
 
 
 

Har du nått gnabb på din arbetsplats och vad gnabbar ni om?
 

Varulvsfunderingar

-Mamma, rullar sig varulvar i bajs.

-Vad är en varulv? 
(Frågar mamman för att fånga en liten människas uppfattning).

-En sorts räv. 

Varulv- en sorts räv.


Kulturskolan 50 år

Efter jobbet igår åkte vi till vårt lokala konserthus. Kulturskolan firade 50 år och barnen höll i en konsert. Det var så fint! Ett helt konserthus fullproppat av kärlek. Ni vet den här känslan av att alla får vara med. Det var olika barn i alla dess färger och former som spexade, sjöng och dansade. 

Inte ett öga var torrt!


Fina ungar! 

Sångfåglar

Jag har precis hämtat upp på skolan efter jobbet och är på väg hem. E sjunger, sjunger och sjunger. Jag lyssnar och tänker att vi har fått små sångfåglar. Jag tänker på att jag själv kommer från en sjungande familj- om än hellre än bra, och funderar på om det går i arv. 

Kärlek!Obundenhet

Idag har jag och en väninna pratat om relationer och separationer. Vi pratade i största allmänhet och kom in på hur olika vi alla är i våra relationer och separationer. Vissa har lätt för att gå in i- och ut ur relationer, andra svårt. Ibland möter jag en oberördbarhet som jag har svårt för att förstå och som jag tycker är skrämmande. 

Förstår ni vad jag pratar om? 

Vissa verkar vara så obundna på ett känslomässigt plan. Logiskt och rationellt vandrar man ut och in. Man släpper och går vidare. Oberörd och opåverkad. 

Ja, mina vänner jag ser vinster och förluster med båda.
 
Vad tänker ni?

-let's penetrate 😛Arbetsuppgifter, lön, utbildning och ålder.

Nå, vad har du för arbetsuppgifter? Lön? Utbildning? Ålder? 

Vad är styrande för dig i ditt karriärsval? Hur resonerar du?

Nyfiken!

-In och skriv!!

Kakel blåvitt...


Vackert! 


💙


RSS 2.0