Jag är på promenad med Elsa. Jag går bakom...

foto0633 (MMS)

Jag är på promenad med Elsa. Jag går bakom henne och ler. Elsa går och rätt som det är, helt otippat, låter hon som en en robot. Vad får de allt ifrån? Tänk om en annan skulle göra så, helt appropå börja tala och gå som en robot =P. Jag ska testa och se vad det blir för reaktioner. Sberg säger: robot, robot med robotaktig röst och gör robotmoves.


I ett dike.

foto0631 (MMS)

Hej från en dikeskant.


Grusgång

Grävningen har börjat!

Mamma, vågar du?


Bråttom ut.

Vi hade bråttom ut idag.Ännu en lortsam dag.
En lortsam men fin dag!

Utedag!

Barnarbete...Det var ett lortigt badvatten som rann ner i avloppet idag ;).

Titta!

foto0611 (MMS)

Titta!


Inköpslista och matvanor.


Elsa leker mammapappabarn.Jag hörde hur Elsa sa till hennes medlekare som just varit och handlat:-Har du köpit fika nu, och kebab?Senare i leken hörde jag.-Här får du en pommesfrites.
???
Nu är det jag som åker med Elsa till affären, vi ska köpa frukt och grönt.Med våren kommer hönslängan.

Nu vill jag ha höns igen (gärna lite ankor också). Varje vår kommer den tillbaka, den årliga höns(-och ank) längtan. Jag ser framför mig en fin hönsgård i trädgården. Jag och barnen går och matar hönorna varje morgon och plockar in de för dagen, nyvärpta äggen. Det som får mig att tveka på att skaffa höns är just att hönslustan bara finns om våren. Jag antar att de hönor man skaffar sig också är befintliga på andra tider av året.   
Kanske är det inte så snällt mot hönan att bara tycka om den på våren? Jag antar att den lille hönan behöver kärlek och omvårdnad andra årstider också. Jag har svårt att få till en bild av hur jag och barnen matar hönor under vintern. Nä, bilden finns liksom inte. Jag ser en harmonisk hönbild vår och sommar, hur de frigående hönsen går och pickar, sprätter och njuter av livet. Vinterbilden består av en ihjälfrusen och tidigare, innan den dog, mycket hungrig höna. Nä, det går inte. Det blir inga hönor. Kan jag ordna vinterskötsel och förvaring så kanske. Ankorna? Ja, min blid av ankorna är också årstidsberoende. På våren och sommar simmar de runt livsglada, plaskande och kvackande i vår damm. På vintern kvackar de inte längre. De simmar inte heller. De är fastfrusna och livlösa i dammen.Jag tror det är detta som kallas självinsikt?

Pappa, nu går du upp! Annars säger jag til...

foto0610 (MMS)

Pappa, nu går du upp!! Annars säger jag till min fröken! Elsa försöker få upp oss. Just nu är hon över på Björns sida och förkenhotar;-). ♥♥♥


Snickare på besök.

Jag har fyra snickare här som jobbar idag. Jag skojade med Björn förut om hur jag ska hänga i fönstret och spana hela dagen ;). Det förvånar mig inte om du försöker bjuda in dem på karameller, sa Björn. Nä, jag har annat för mig men jag njuter av att det spikas på huset! I helgen väntas höga temperaturer och jag ska vara ute och greja hela helgen.


Fredag idag!//Sberg trycker näsa mot ruta.


Kvällens googlesök.


Här kommer kvällens något otippade googlesök.


Pratar kaniner?


Noel frågade precis hur kaniner pratar.


Vad svarar man?


- Vi googlar.

Bara så ni vet,


 • Om din kanin gnider hakan mot dig eller ett föremål betyder det att den markerar sitt revir.
 •  

 • Ser du att din kanin äter upp sina egna kluttar? Det är helt normalt, det är bra för kaninens hälsa och kaninens kluttar innehåller viktiga B-vitaminer.
 •  

 • När kaninerna lägger sig platta mot marken och fäller öronen bakåt är den beredd att attackera eller beredd att fly. Håll dig undan då så att du inte blir biten eller retar upp din kanin.
 •  

 • När kaninerna ställer sig på bakbenen vill den ha koll på vad som händer men om den reser på dig medan du närmar dig buren är den glad över att se dig och vill ha mat eller kel.
 •  

 • En kanin som ligger ner och rullar sig trivs och njuter av livet.
 •  

 • När din kanin sitter ner avspänt och har öronen fällda neråt, vilar den och vill inte bli störd.
 •  

 • Om din kanin är trött, varm eller utmattad lägger den sig ner på sidan och sträcker ut sig, då vill den vara ifred.
 •  

 • När din kanin stöter försiktigt med nosen vill den hälsa på dig.
 •  

 • Om din kanin är belåten eller vill säga tack slickar dig eller en annan kanin, detta kan den även göra om den tycker du smakar salt.
 •  

 • När kaniner är rädda, närvösa eller vill varna så stampar den med bakbenen i marken.
 •  

 • Kaniner kan ibland pipa olika högt, unga kaniner piper då dom är hungriga eller rädda. Skriker kaniner högt är den rädd för att dö eller har fruktansvärda smärtor.
 •  

 • En arg kanin väser och annfaller ofta.
 •  

 • Korta knorrljud kan man höra från en hane strax efter en parning.
 •  

 • Om din kanin ”surrar” betyder det att det är en hona i närheten.
 •  

  Källa  Seså, ge mig ditt senaste googlesök!

  Ett herrans liv.

  I kväll har det varit ett herrans liv här. Det började med att jag bad min sambo att göra sallad. Jag kallades Eva Braun, sedan blev det värre och värre.  Min sambo vägrade att göra sallad. Han satt och i soffan och lyfte inte blicken från tvskärmen.  Efter mycket tjat hände något...

  En solros slog rot...  och...
  Ett tips för att få solros i blom kan vara att gömma tv-kontrollen på ett bra ställe.  //


  Eva von wounderbraun.

  Varje månad får jag ett chefsmagasin. Det ...

  foto0606 (MMS)

  Varje månad får jag ett chefsmagasin. Det är en bra tidning, det är inte det men det kan hända att det har skett ett litet, litet missförstånd någonstans. Det gör inget.


  Midnattsloppet.

  Nu har jag anmält mig till Midnattsloppet. Sberg, -the one and only, kommer det att ekas ut ur högtalarna den 25/8. Jag kommer att springa som ett spjut och när jag är i mål kommer de att få jaga mig för att hinna få på vinnarkransen. Jag ser det framför mig.
  Det ska bli jättekul!

  Jag är i skogen och går. Jag kan tala om a...

  foto0603 (MMS)

  Jag är i skogen och går. Jag kan tala om att det har blivit mörkt. Ser ni mig?


  Jag bara undrar.

  Jag bara undrar om inte ni känner någon som heter mathilda och har namnsdag i dag?  //  En som undrar.

  På promenad i marken.
  Måste ni gå så fort?!

  Ja, men spring då!

  Jag kommer...  ...ska bara testa gummistövel först.


  Björn hittade en väldigt låååång spade. Han var bara tvungen att börja gräva, men mycket till grop blev det inte ;).


  -Kom nu, ropade vi väntandes.


  -Jag kommer, svarade Björn, jag ska bara gräva en grop.
  -Måste du alltid ta kort på dammen?

  -Mmmmm.

  -I vår ska vi byta taket och fixa grusgång.

  -Mmm.  Spa.

  Idag har jag haft en fixa-till-mig-kväll. En fixa-till-mig-kväll innebär att jag färgar ett obefintligt ögonbryn, eller ja, två.


  Vacker är jag inte men en hel del annat om jag får säga´t själv =P.


  Efter färgningen tvättade jag håret med ett schampo som gör att jag inte kommer att behöva spray i fortsättningen. Nu ska jag gå och lägga mig, trött som få!  Sov gott:)!  //  Sberg med amputerat och färgat ögonbryn med hår av svinto.


  On my Way till jobbet. Jag fick bråttom, k...

  foto0600 (MMS)

  On my Way till jobbet. Jag fick bråttom, kaffet släpas med. Ha en fin dag:-)!


  Tabu att satsa på gammal relation.

  Jag sitter framför kvällsöppet. Dagens avsnitt handlar om skilsmässa bland annat och man frågar sig om vi idag skiljer oss för lätt. En tjej beskrev saken som om att vi just tagit oss ur ett dike (skilj-dig-inte-what-so-ever-diket) och trillat ner i ett annat (skilj-dig-så-fort-det-blir-tråkigt-diket).  Förut var det tabu att separera. Är det omvänt idag och istället tabu att satsa på en gammal relation?


  Sov gott!

  Jessica.

  Jag trodde att Björn och Stefan putsade fönster på samma sätt när jag läste ditt inlägg. I made a mistake.

  Visst var färgerna på utrustningen lika:)?


  Jogging

  Nu har jag kommit hem från min morgon, -eller förmiddagsjogg. Idag gick det mycket bättre än igår. Nu sitter jag här svettig men pigg. På vägen hem från skogen spelade jag musik på högsta möjliga volym och kände mig lagom levande ;). Om bilar kunde flyga så hade den nog lyft. Konditionen är inte den bästa, ganska långt ifrån men den kommer fortare än man kan tro.
  Ha en fin dag:)!

  Isvälling.

  Idag var det någon här som skulle ha is i sin morgonvälling.  Ingen välling utan is, punkt!
  ???

  Var kommer allt ifrån;)? 
  Jogging.

  Nu har jag kommit hem från en runda i skogen. Det var ett tag sedan jag var ute och jag var nära döden idag. Jag fick andnöd och astma mitt i spåret. Med tjutande luftrör fick jag kuska runt så gott jag kunde. Såhär i efterhand känns det bra, nu kan det bara bli bättre!
  Det var väldigt fint i skogen. Fåglarna kvittrade och solen värmde gott:).


  En skön morgon.

  Elsa och jag vaknade tidigt. Vi har gått här och plockat lite. Idag har det varit en sån där skön morgon som infinner sig ibland. Elsa har redan hunnit jobba, varit haj och tittat på tv. Hon slängde en av mina handväskor över axeln förut och drog till jobbet. Hon skulle sälja te. Jag har disktrasan i näven, jag torkar lite här och var och flyttar runt grejer. Dagen bjuder på kalas:).


  Ha en fin dag!


  Bellis.
  Idag säger jag godmorgon med ännu en favorit!  En favorit.  Jag vill ha massor!

  Med en enkel påse vår...

  uppå bemärkelsedan. Vi har den äran, vi har den äran att gratulera!
  Idag efter jobbet bar det iväg till blomsterhandeln. Nu finns det mycket lökar att strosa runt bland. Jag skulle ha en födelsedagspresent och det blev lite olika vårlökar. Härom dagen när jag körde förbi blomsterbutiken stod det en reklamskylt vid vägen utanför. På skylten stod det: 


  Lök i kruka


  Var det bara jag som skrattade;)?


  Stockros.

  Idag ska jag plantera stockrosor. Jag fick en massa frön igår som nu ska ner i jordbädd. Från vårt besök i Lysekil i somras minns jag att jag var fångad av alla de rosor som i olika färger prydde gamla soldränkta fasadväggar. 
  Är stockrosen vanlig på västkusten? Hoppas nu att alla frön kommer att trivas efter min behandling. Av erfarenhet vet jag att det inte riktigt brukar bli så men denna gången är inte som de andra. I can feel it ;).  Ha en fin dag!


  Ordskola

  Välkomna till Sbergs ordskola.


  Dagens ord är: Bigott.  Vad betyder ordet?
  Idag tittade jag på Vasaloppet. Det var i ...

  Idag tittade jag på Vasaloppet. Det var i alla fall vad jag trodde, tills jag fick omtalat för mig att man inte brukade ha gevär på ryggen då. Tydligen tittade jag på något vid namn skidskytte.


  Ännu en solig dag.

  Godmorgon alla!

  Nu sitter jag nyvaken och inväntar att kaffet ska bli färdigt. Det är lugnt och tyst, jag var först upp idag. Solen skiner ute och det ser ut att bli en fin dag. Vi ska åka med Noel på fotbollscup idag. Jag blev så full i skratt när jag satte mig vid bordet förut. Jag såg något skymta nere på botten av Elsas matstol. Jag tog en extra titt.


   

  Man hittar dem verkligen överallt;)!  Ha en fin dag!


  Vad tänder dig?

  -En hoppande scrotum?


  Jag sitter och lyssnar på radio, människor avslöjar vad som tänder dem. Det finns inga gränser för vad som tänder upp det svenska folket. Någon skrev in och berättade att hon tände på killar som hoppade på ett ben.

  Varför?


  Jo, för hon kunde då föreställa sig hur pungen hoppade och slog mot benet innanför byxan.


  What?!


  -Malin, var det du;)?

  //


  Sberg skrattar högt ;).


  RSS 2.0