Vårt hus som vi renoverar!

Nu är jag  nyss hemma igen efter ytterligare spånskyffling. Vilket jobb det är! Gräset fick sig en omgång också vilket inte var en dag försent. =P Ja mina vänner... Undra när huset är inflyttningsbart=)... Vad gissar ni på?


Nu har jag målat en stol...

..och så gjorde jag en dyna till. Jösses vad jag målar gamla möbler. Det är fullt här och vi skulle behöva flytta nu. Nästa projekt blir den gamla kökssoffan.

   

Å här ska man göra sig till...


F sticker fram =P Dagens låt och utfallKommer ni i håg?

http://www.videoklipp.se/videos/Blandat/Gunilla_IDOL_Fittan_Sticker_Fram

Vad säger man? =P

Bra låt att bli hysterisk till =)

Kom igen alla där ute, släpp loss nu, skaka loss för kung och fosterland!

Sur!

Åh vad jag är sur! Sur, sur, sur! Fan, skit, balle!  Jag känner mig helt handlingsförlamad, passiv, oförmögen,  bara sur, gnällig, negativ och arg. Vad jag klagar dessutom! Jag är just nu i denna stund negativ och tycker att allt är skit! Det finns massor av saker jag skulle kunna göra för att vända denna skitstund av surhet (jag vet) men istället sitter jag här och surar ännu mer för att jag inte gör det utan bara sitter här och gnäller! Åh, jag är så sur, arg, förtvivlad, vansinnig, så det ryker ur öronen -och näsan. Åh, jag vill gräva en grop och hoppa ner i och sedan vänta på att bli uppgrävd när neggo sberg har gått bort... I don´t like her. Hoppas verkligen hon är borta i morgon... Nä, i morgon är surjag borta! Jag ska kavla upp skjort ärmarna och jaga bort mej´´

Fan! Skit! Fuck!

Från Sberg som gått tillbaka till ett tidigare utvecklingsstadie!


I väntan på köksritning...

För ett tag sedan skickade jag ett brev till eventuella kök jag skulle vilja ha. I brevet skickade jag med en ritning och, ett av mig, uppmålat kök. Detta är inte nog jag bifogade också ett brev med diverse förklaringar till min målning. Allt detta för att om möjligt miska alla turer och missförstånd som ofta blir och drar ut på tiden. Sedan brevet postades har jag ivrigt väntat och väntat på att få svar men både postlådan och inkorgen har gapat tomma. I dag kom ett mail! Jag klickade förväntansfullt på mailet. Innehållet sa något om att det inte kommit något brev för att frankeringen inte räckt till. Man hade meddelats av posten att ett brev väntade på att få komma fram ( antagligen vårt ) men att 15 kronor saknades för att kunna levereras. De 15 kronor hade, av köksförsäljaren, betalats in men ännu hade inget brev kommit i hamn.

Trallalalalejtjolahejtrallallallalaaaa!Klantigt gjort Sberg!
-Visst tycker jag om dig ändå men nä nu är jag allt trött på dig! ;)

Fuldag!

Fy f vad jag ser ut i dag. Jag såg mig i spegeln förut och höll på att ramla baklänges... bara så ni vet. Undra om jag inte anar mig lite surhet också... Vilken kombination. What a babe! 

A ja en bild då!Kramar från ett monster!

Fire!

Idag har vi varit vid huset och renoverat! Massor med brädor skulle eldas upp vilket också gjordes. Dessvärre också några träd... eller i alla fall nästan. Lågorna var höga och sträckte sig upp till några trädkronor ovanför som fattade eld. Björn och jag kände hur blodet rusade. Som irriga hönor sprang vi runt på jakt efter en såg för att såga ner de brinnande topparna. Björn hittade endast en såg från 1700-talet som fungerade så där. Han sågade och sågade men ingenting hände.. haha! Elden lugnade sig lika så andrenalinet. När vi hämtade andan och pustade ut hörde vi sirener.  Vi tittade först på varandra sedan på brandbilarna som, en efter en, körde upp på vår väg. Någon hade ringt till brandkåren. Informationen de nåtts av var något i överkant, 20 meters lågor som härjade fritt. Hur som helst fick vi vår brasa något dämpad... Vad gör man inte för att få se lite uniformer? =P


Glad midsommar till er alla!

Hoppas att ni alla får en fin midsommar tillsammans med nära och kära. Ni som inte gör något särskilt, lägg fötterna på bordet och njut av regnet som piskar mot rutorna. Antar att det gör det över hela Sverige... Att regnet fullständigt öser ner kan faktiskt bara vara mysigt...

     

Kramar från mig!

Huset fullt!

Idag har malins barn sovit över här. Huset fullt... En unge hänger i lampkronan, den andre ligger under bordet och grinar och den tredje har gömt sig och vägrar att komma fram... Nä då det har gått fint endast några smärre incidenter =P
Kidsen är hungriga och jag gör äggröra... Nu saknas endast lite prinskörv =PJag efter kanonen... Kolla in ögonbrynen =PJag efter kanonen på liseberg. =) Snacka hysterisk blick med hysteriska ögonbryn... =P! Tycker ni ögonen står uppåt och utåt nu, då skulle ni sett efter mitt bungy jump!


Midsommarfirande på förskolan!

Idag har jag varit med Noel på förskolan. Midsommar firades och alla barn sjöng och klädde midsommarstången. En mysig dag och avslutning för Noel, för mig också =)... Vet ni? Jag fick en egen namnskylt när vi skulle äta middag! Lyckan var oändlig! =) Vilka minnen från när jag själv gick på dagis! Det är inte klokt hur fort man åker tillbaka till sin gamla roll... så fort jag såg min skylt satte jag mig ner. Jag tog kniven i handen sedan gaffeln. Jag högg dem i bordet samtidigt som jag skrek: - MERA MAT; MERA MAT!

Fröknarna tyckte nog det var skönt när min dag på dagis var slut =P

Jag kommer att sakna förskolan och Noels fröknar för de är verkligen super,  vilket jobb de gör!

Midsommarlekar! Tips sökes...

Är det någon som har en rolig midsommarlek att tipsa om? Jag tycker det är så himla roligt med små lekar så som till midsommar.

Svamp bob...

Jag väntar nu på att jag och Noel ska komma ut till bilen för att göra lite ärenden. Noel har bokstavligen fastnat framför svamp bob. Det här kan ta tid... =) Tydligen har stackaren torkat ut. Han såg konstig ut och Noel förklarade att Svamp bob behöver ju vatten vettö mamma... Han var uppe på land alldeles liten och insjunken. Haha!


Yr í bollen!

Nu har jag vitbetsat månbordet som jag har tänkt att göra hela veckan=) Det blir nog bra! Det är lite maskhål i det gamla bordet men det tycker jag bara är stämmingsfullt =) Jag känner mig faktiskt lite full nu av alla ångor från färgen. =)
Sist jag var ute i huset hittade jag en gammal kökssoffa också. Ett ben var av annars var den jättefin! Detta tycker jag att björn kan fixa idag NUUU så kan jag måla och klä in en snygg dyna till i något linnetyg eller annat. Björn som jobbar både dag och kväll är inte riktigt med på noterna skulle jag tro. Jag är inte den mest tålmodiga utan kommer jag på något måste det ske direkt! =P Björn är den lite mer dämpande och pratar om allt förarbete som måste göras innan jag börjar måla eller klä in soffan i tyg. Hehe någon som känner igen sig?

Idag har jag varit på fritids och hälsat på med Noel. Han ska börja där till hösten. Verkade jättemysigt där idag så det känns bra.

Kram från vitfärgade "fulla" tangentsbordsfingarar =)

Ps. I Iove you...

Nu har jag just sett Ps. I Love you. Vilken film! Jag har grinat och hulkat hela filmen igenom. Nu är jag helt utmattad. Ni som inte sett filmen måste se den.

En jätte vacker film!
Godnatt och sov gott alla där ute!

God morgon!

I dag slutar jag röka och löparskorna ska plockas fram igen =). Här åker dem in och ut! Nä, nu är det nya tag igen.
Bordet som jag skulle måla igår blev aldrig målat så det tror jag att jag ska göra idag. Björn tvättade det och nu är det bara lite grundning och färg kvar.

Skulle vilja köpa nya skor att jogga i. Helst ormsäkra men det kanske inte finns =P. Några tips på bra springskor?

Kram på er!

Fågelskit

Ludwig, min systers grabb fick fågelskit på armen.
Oh no! sa jag vad gör vi nu?
-Äh skit i det, sa malin. Har han fått fågelsjukan märker vi det i morgon. Qvitt-qvitt å fjädrar...Haha!

Simskolan!

Simskolan gick jättebra och Noel tyckte det var skoj! Det började lite hektiskt då vi glömde självaste badkläderna. Detta kom vi på när Noel skulle byta om ;P som tur var hade vi gott om tid så vi hann springa hem och hämta dem. Japp åter till simskolan i morgon =).Nu ska vi äta bullar hos Malin som är mitt upp i ett stor bak! Gott.I em ska jag renovera, eller slipa och måla ett gammalt månbord som jag hittade ute i ladugården där vi renoverar ett hus. Bordet ska slipas och vitlaseras. I källaren ska jag måla med musik på högsta volym! =)Jag frågade vår postbärare om han kunde hoppa in och vika min tvätthög som nu går upp till taket. Han ville inte detta för 50 spänn, inte heller för 100. Nähä, skit i da´sa jag och gick in och vek själv. Men med lite ilska i kroppen så gick det jäklar i mig undan mina vänner. Nu går högen upp till fönster brädan. Det ni.Nä nu ljög jag igen. Jag frågade aldrig postfarbrorn, men jag tänkte.


Simskola!

Idag börjar Noel på simskolan. Har har packat sin badpåse och är helt redo att slänga på sina svampbobbsbadisar.När jag först kom på att simskolan började idag kände jag bara NEJ! Mitt på dagen och dessutom var dag i tre veckor. ;) Hursom helst har jag vänt på steken och efter lite tjurtid tycker jag nog att det är helt ok. Noel tycker det ska bli jätteroligt och det är ju ändå han som ska gå där. Jag vet, jag vet men jag var ändå tjurig igår! =P
Jag gick själv på simskola när jag var liten och jag glömer aldrig ett tillfälle... Var morgon sa simskolelärararen:
-Stå upp! -Godmorgon -Sitt ner. Denna gången också...
-Stå upp! Sofia ställer sig upp och släpper taget om handuken. Till sin förvåning står hon där alldeles naken. Hihihi Jag hade glömt min badräkt som låg så fint inne i omklädningsrummet... OOpps!Ha en bra dag alla!

Tillbaka till ormspåret?

Mamma ringde just och frågade om vi skulle ut och gå. Hon ville åka till det motionsställe där jag mötte ormen ni vet. När jag kom joggade och mötte en orm som fräste. Jag blev hysterisk och björn fick åka från jobbet och leta rätt (det är inte så lätt att  veta vart man är i en skog) på en hysterisk tjej ute i skogen... Nu sitter jag och funderar på om jag ska åka dit igen... Äh jag får lägga av med mina idéer och åka dit. Men vet ni om det finns gummistövlar som är utformade som gympadojjor? =) Annars blir det till att dra runt i mina gröna, höööööga gummistövlar. Kanske är det lika bra att fixa en hel gummidräkt ? =P


Min underbara sailorman!

 Noel <3

Tuggummi hår...

Mitt hår har blivit som tuggummi sedan jag färgade. Undra om det går tillbaka till den normala konsistensen snart? Jag hoppas det för det hela är lite besvärande... :P.


Nu sitter jag framför datorn igen med kaffemuggen tätt intill. De andra ligger och sover och jag tycker det är så skönt att gå igenom favorit bloggarna så här i lugn och ro med en stund för mig själv. Antar att övriga familjemedlemmar tycker det samma då jag annars brukar jaga upp dem. I dag vill jag pyssla med något har bara inte kommit på vad? Frustrerande... Det kliar i händerna och jag funderar just på vad som ska bli mitt "fall" idag =). Det är lite ovant att vara såhär ledig att faktiskt kunna fundera över hur tiden ska förvaltas. Lyxproblem?

Tips! Potatis och krukor...

För er som ska ha en stor midsommarfest med mycket potatis. Lägg potatisen i ett nät och kör några varv med båten med potatisen hängande efter i vattnet. Obs! Potatisen måste vara i vattnet (salt) annars åker inte skalet av, hehe! Miljövänligt? Nä, kanske inte.

För er som vill ha mossiga lerkrukor, häll fil på och ställ ut. Det är ju den gamla slitna stilen man vill få fram. Vem är man Sofia? Ok, jag då. Jag gillar när krukor ser gamla och mossiga ut!

Hej på er!

Nu ska jag åka till Gbg. Är där som ledsagare och kommer tillbaka i morgon igen. Ska bli riktigt mysigt faktiskt! En sak jag är bra på måste jag säga och det är att packa. Vanligen brukar man höra att många packar för mycket när man ska iväg på någonting. Nu ska jag bara vara borta en natt och det är inte så konstigt att jag bara packar mig själv och min tandborste=) men även då jag är borta längre brukar jag ha med pyttepackningar så som underkläder, tandborste och ofta klänningar som inte väger något och som går jättebra att knöka ner i handväskan=P -inte illa va?
Ha det bra alla cyberbloggare!


  

Våra ljuskronor

Nu håller jag på att tillverka lite ljuskronor igen här. Håller på med rep som de hänger i och björn har svetsat.
Visst är de fina? =)

  

Dessa kommer passa bra i vårt nya hus sen. Repen, ger den lite gamla och knakiga känslan som jag gillar. Jag tänkte även göra en lite grövre variant som jag ska ha i mitt uterum sen. Uterummet är en stålbur (leveransförpackning till en stor maskin) som jag ska klä in i grönt och med sten i botten. Låter inte vidare fint men det kommer det bli =) Björn är tveksam men han ska få se =P


Varning!

Klä er inte i en dräkt som denna om ni har ätit sbergs köttfärssås...Som ni ser i kommentarlistan i föregående inlägg har någon, efter att lagat mitt recept, åkt på fismage.

Jobbigt läge!

Middag!

Sbergs köttfärssås!

Köttfärs
Lök
Vitlök
Morötter
Broccoli
Peppar
Salt
Mycket grädde
Paprika

GÖttiGÖtti


God morgon!

Vaknade av höög musik i dag så där klockan 6. Det verkade som om jag hade en hel bergsprängare på huvudkudden. Grrr! I 90 graders vinkel for jag upp och svor över vad fan det var som lät. Tydligen är det niornas avslutning idag och det kan man väl inte vara arg på..? Am I old? I am old. Efter mitt chockartade uppvak klev jag upp för att få ytterligare en chock när jag såg mig i spegeln. =) Nu sitter jag och väntar på mail från köksleverantörer. Björn sa att jag kan få vänta i månader och ville med detta säga att jag inte behöver sitta vid datorn och söka mail i inkorgen... =) Det gör jag ändå, man vet aldrig =P. Härom dagen ritade jag upp ett kök jag vill ha, till denna ritning (jag är ingen konstnär även om jag får för mig det ibland =P) skrev jag ett minst sagt rörigt mail med förklaringar till min ritning höhö! Nu är det förmodligen en del köksförsäljare uti Sverige som river sina hår. Jag har verkligen försökt att vara tydlig för det är så jobbigt när det blir en massa onödiga turer som tar tid fram och tillbaka, men det är mycket att tänka på vid köksplanering och det är inte alltid lätt! 

Kram på er!  


Resultatet som mörkhårigVad tycks? 
Lite mer än bruna partier... Ooops :p

Hårfärgning!

Nu är jag hemma hos Stina. Först hade jag tänkt att hon skulle hjälpa mig med att färga lite av mitt hår mörkt. När det väl skulle färgas så orkade jag inte ha henne pillandes i håret utan kläggade själv på lite färg här och där. Här sitter jag nu med halva skallen -och hela pannan mörk. =) Stina säger att halva bakhuvudet också har fått färg. Jag hoppas på skiftningar och det ska det väl bli eller vad tror ni =P. Jag är en jäkel på färgning ska jag lova.

 


Nu har jag sköljt ut färgen och ser ut som fan, lite som en hel häxa! Färgningen fortsätter...

Malin rocksKom just hem till Malin! Visst, jag själv dansar när jag är ensam. Inte malin inte...

 

Hon åker longboard!

En härlig dag på stranden!

Kanske inte riktigt surfing som på bilden nedan men ändå lite surfing...

image386

Det var lättare på marken än i vattnet. När jag skulle surfa sjönk brädan...

 Stina som ville kramas...

 Stina i väntan på tonfiskbaguetter från elake måns...

 Noel trillade några gånger under surfningen =)

 Jag fångar solen =)


Det har varit en skön dag tyckte både jag och Noel när vi åkte hem. Noel träffade kompisar där och är fullt nöjd. Nu är vi så där härligt mosiga i hyn.

En härlig dag av sol, sand och baguetter!

Surfa!

Nu ska jag och Noel åka och bada. Noel har packat sin surfingbräda! ;P Hoppas på stora vågor idag.

image385

Pyntad planteringsbänk!

I dag har jag grejat ute hela dagen. Åkte och köpte en planteringsbänk som jag pyntade lite. =) Har verkligen bara njutit idag!  Här kommer lite bilder...

image378

    

Sist men inte minst...

BAJSbilden

image384

Man blir inte bortskämd dessa renoveringstider =) Tur att vuxna inte lika akut blir nödiga ;P

Kram!

God morgon sunshine!

image377

Här sitter jag framför datorn igen med kaffemuggen tätt intill! Solen strålar in och dammet på skärmen lyser. =)

Jag har blivit riktigt kass på att blogga och kan faktiskt inte förstå vad jag tyckte var så roligt med det? Ändå sitter jag här nu. Jag hoppas att lusten till bloggen kommer igen för visst var det skoj, när jag tyckte det var skoj =).

I går var vi ute i huset hela dagen och vi ska snart dit igen. Vi grejar inte så mycket med själva huset just nu, utan är mest ute i trädgården. Det ska bli skönt att få vatten indraget... I går forslade jag vatten i flaskor och vår största gryta. Noel fick sitta med fötterna på locket så det inte skulla rinna ut i bilen. Ha,ha! Kanske läge på att köpa en dunk?

Björn levde ut lite utöver det vanliga igår...

 

Jag tror att svärdet fick han att känna sig lite mer manlig än den sedvanliga hammaren. Han vägrade släppa ifrån sig svärdet till vår son Noel som var alldeles förtvivlad! Björn bar svärdet hela dagen och ni kan tänka er att folk tittade på honom när han stolt spatserade omkring med sitt svärd i öglan där hammaren vanligtvis brukar sitta...
Herre gud, inte var dag man har att göra med en vapendragare eller riddare =)

RSS 2.0