God morgon!

God morgon på er! Hoppas att ni har sovit gott. Nu sitter jag och Elsa här igen. Kaffet är upphällt! Vi sitter framför Totte och Zillah (heter det så?). Ni vet den den där levande apan... =P. Undra hur det är att sitta där och prata med Totte?I dag är det den 28/2. Våren närmar sig! Jag längtar efter skogspromenader! Finns det något härligare än långa skogspromenader? Jag har lite av ett dilemma då jag älskar skogen men avskyr ormar... Jag har ju under mina rundor mött en och annan... Hur som helst så ska jag inte låta min lilla fobi strya över mina skogsbesök. Jag tänkte att jag ska ta upp min jogging igen. Tanken på att jag har joggat 7 km känns mycket avlägsen. Jag trodde aldrig att jag skulle börja jogga. Jag har aldrig tidigare sprungit men så en vår började jag och vips så sprang jag 7:ans varv utan problem! Det är en rätt härlig känsla att göra något som man aldrig trodde om sig själv.

Allt går!

Vet ni vad! Eftersom man ofta når bättre resultat i grupp än individuellt kan, ni som vill, delta i min lilla motionsgrupp i vår. Vi kämpar med våra begränsningar som att överleva ormrädsla och annat =P. Målet ska vara att motionera för att det är skönt och för ökat välbehag inte för att få fina ben. De kommer på köpet =). Vad som motiverar oss är individuelt så det kanske inte är på plats att jag talar om vad som motiverar er =P.

När snön har smält drar vi igång!


Uppdrag! Vem vinner festivalmaken?

Jaha, här sitter jag hemma i soffan och planerar er kväll =). Nej, nej, ni behöver inte tacka =P. Ja, då var det melodifestivalen ikväll. Nu är ni allt laddade hemma i tvsofforna va?

Bra!

Ikväll ska ni bjuda över era vänner på en middag a la melodifestival! Ge alla som kommer ett uppdrag att under middagen vara någon känd festivalprofil. Under hela middagen ska rollerna spelas! Efter middagen gissar var och en varandras roller. Alla ska vara klädda i festivalens tecken. Sminkningarna ska vara glittriga med sprakande färger!

Have fun!


Här har jag ju gjort ett försök!


På bilden nedan försöker jag ge lite extra djup åt maken... =P Jag försöker nog se lite ruff och sexig ut sådär... Hahahaha! Som ni ser har jag ju gått på den blå tonen.Alltid lika lyckad på bild!


Maila era sminkningar till mig eller publicera på era bloggar!

s_berg@telia.com

Ställ nu upp på mitt uppdrag!

Lev ut =P

Thats why I love my family

Bland annat!

Sberg går ut med soporna. Hon får syn på en snögubbe och ler. Hon tänker att Noel är finurlig han!

Det var inte Noel. Det var sbergs sambo som hade gjort en vakt till hans snökoja =).

Hahaha!

Vad säger man =).


God natt!

Over N out!

Noel beundrar sin mamma!

Noel beundrar sin mamma. Särskilt av två anledningar.1. Mängden mat jag kan äta på kort tid.

2. Hastigheten jag har då jag skriver på datorn!
Tack Barbro för mina snabba tangentbordsfingrar! Jag talade om för Noel att jag lärt mig detta i skolan och att jag är mycket tacksam för att jag lärde mig just detta. Jag höll lite av en monolog över hur bra det är med kunskaper som man får nytta av.

Rebecca, kommer du ihåg Barbro? Jädrar vad hon piskade oss till att skriva snabbare =P. Hon tvingade oss att redovisa också. Tänk så rädda vi var när vi stod där framme! Hahahahah!


Dagens övning och en order!


Leta guldklimpar med er själva idag!

Ge dig själv beröm idag! Fokusera på varför du är värd att ha det bra eller vad du har gjort bra! Det kan vara hur små saker som helst! Du kanske sa nej/ja till något. Du kanske höll upp en dörr för någon...
Skriv ner fem snälla saker om dig själv på en lapp och upprepa dem högt för dig själv! =) När du går och lägger dig så tänker du på dessa fem saker som du är nöjd över. Ofta är det ju så tyvärr att man fokuserar på det som inte gått bra och på vad man gjort dåligt. I dag gör du tvärt om!


Sen köper du en bukett tulpaner till dig själv. Tycker du inte om det eller inte har råd så ge dig själv ett fotbad i spagettigrytan! Tycker du inte om det så gör nått annat som du tycker om!

Delge nu de fem bra saker till mig =) Hahahah!


Kul att sitta här hemma bakom datorn och ge andra uppgifter =P

Min msnlista...

Jag har fått alla möjliga konstiga namn på min msnlista. Den ser ut som en hel porrfilm. Jag har inget emot namnen de är jättefina men det är typiska namn på porrfilmsdeltagare.

Jacqulyn
Natascha
Sexygirl
LolitaMin lista är full av dessa namn. Tänker jag efter så känner jag inte någon som heter så här. Undra om jag inte godkänt lite fel folk här... Hahaha!

Någon som vet hur man tar bort dessa?

Tack Emla! Nu har du gjort min lista mindre porrig:

Tomas
Lotta
Stina
Malin
Leif
Daniel
Frida
Christine


=P


Ögonbryns update, insomnia och godmorgon!

God morgon! Elsa har fått insomnia. Hon har pratat i sömnen hela natten. Hon är inte trött åh, nej! Vem behöver sova? Onödigt, säger Elsa!Elsa ligger upp och ner, på tvären och på diagonalen.

Tack för er omtanke om mina ögonbryn. Jag har fått sms, mail och kommentarer =P.

Här kommer de!Hoppas inte ni satte kaffet i halsen nu. Själva böjen har jag rakat bort. Dumt och det var inte riktigt meningen =P. Jag skulle bara noppa lite fast med rakhyveln... Det gör inget, med lite smink så ser det ganska ok ut.

Sliten?


Hahahahahahahahhahaha!!!! =)


Pannan blev lite färgad, men inte så mycket att det inte var värt det, hehehe. Vem orkar stå och pricka håren? Inte jag.

God morgon!

Ögonbrynsfärgning.

Nu färgar jag mina ögonbryn.Hoppas de ska bli fina =).

Nästa undersökning...

Tack för er respons på nästa undersökningsämne. Jag tycker det är så tråkigt med sex så jag tror jag hoppar över era förslag... hehe! Snällt va? Här frågar jag efter tips och vad ni kan tänkas vilja ha och sen skiter jag i det. Förlåt! Kom med mer förslag nu!


Dagens övning!

Här kommer ett nytt uppdrag till sbergs läsare. Detta uppdrag handlar om att stå upp för sin åsikt. Ibland kan man av lättja lägga ner sin åsikt och bara flyta med. Ibland har man ingen åsikt, vilket också är en åsikt =P. Man kan tvivla på sin förmåga som också gör att man håller tyst om vad man egentligen tycker i en fråga. Det finns många anledningar...

Dagens uppdrag: Stå upp för er själva idag.

Att ha en åsikt och att stå för den innebär inte att man inte repekterar andras eller att man inte kan ändra den åsikt man har.

Jag minns en sak som jag ibland tänker på. Det var från då jag gick i skolan. 90 personer satt i en föreläsningssal och kritiserade en lärare som stod längst framme vid katedern. Stämningen hetsades upp bland alla som satt i föreläsningssalen. Kritiken blev allt värre. Ni kan tänka er trycket som blir på den ensamma läraren där framme. Läraren hade förvisso gjort några underliga saker men vem förtjänar att få en hel klass på sig? Jag satt där och såg hur läraren bokstavligen bröt i hop. Jag satt där och tänkte att det fick vara nog. Det finns olika sätt att kritisera på. Man kunde gått till henne och pratat efter lektionen. Inte 90 personer utan ett fåtal kunde fört fram budskapet. Jag satt där och mådde pyton. Jag gjorde inget. Jag satt där i all min feghet! Fy säger jag!

Nu håller jag på och åsiktar mig för Elsa hela tiden =P.

Ni kanske inte  vill ha mina övningar men då behöver ni ju inte heller läsa... =P


Sesså ut va er själva. Ut och ha åsikt! =P

Badbilder!

 
Elsa väntar på att bli forslad till vattnet.
-Mot badet! Mayia, du ser väl inte att jag har snott din leksak va? =PNoel efter 3ans hopp...

Kan ni tänka er att jag också har hoppat från denna för ett tag sedan. Jag höll på att dö. Jag blev så jäkla yr att jag inte höll på att komma upp! Sedan tappade jag min bikini också. Jag kände mig inte vidare grasiös kan jag lova. Jag snurrade runt där på botten rumpanbar... usch! Tänk att jag har hoppat bungy jump. Jag har svårt att tro det nu. Ni vet väl att balanssinnet försvinner när man blir äldre. Ju närmre pärleporten man kommer desto snurrigare blir man! Billig fylla skulle man kunna säga.Elsa tyckte det var jätteskönt att bada. Hon hängde på min axel. Hon hängde där och slickade =P. Det kom fram en massa tanter och pratade med Elsa. Elsa tittade upp, log och slickade vidare =P.

Tankens kraft...Nä, nu går det inte längre!Jag får köpa nya...

Dagens husman och bad!

Dagens middagstips från sberg

Korvstroganoff och spagetti

Nu ska vi åka och bada.Badblöja från ica! Bra det =). Elsa gjorde just stora tarmtömningen. Skönt så det inte hamnade i poolen =P

Kram!

Bombvarning!

Nu ska jag och Elsa få besök. Vi ska baka en kladdkaka. Ni vet ju vad det innebär... Sist exploderade det inte vanligt! =P

Nu ska vi baka. Man vet aldrig vad som händer när vi bakar. Elsa tar skydd!

Övning!

Här kommer en övning till er som vill!

Låt den här dagen bli en annorlunda dag! Man behöver inte resa bort för att resa man kan resa i sig själv... hehehehe!

Japp, jag har gjort övningen förut och jag gör den igen.

Uppdrag:

Gå ut och var allt annat än dig själv idag. Brukar du vara engagerad så ska du inte vara det. Brukar du inte vara engagerad, engagera dig! Brukar du prata, var tyst. Brukar du vara tyst, prata!

Svårt men kul!

Återkom med rapporter sedan...

Hur kändes det? Hur reagerade omgivningen? Insikter?

Sesså ut och lek!


Bad!

I kväll ska jag åka till Lidköping och bada med Elsa och Noel. I Lidköping finns en varmvattensbasäng med 35 grader varmt. Jätteskönt! Om någon vill åka med, känd som okänd, så häng med!Go kväll!

Nu sitter jag i soffan framför house. Barnen sover och colan är upphälld =P. Vad vore livet utan cola? Det ska bli skönt att krypa ner i sängen idag känner jag. Mina ögon står halvt utanför huvudet. Jag hoppas på en god natts sömn!

Lite bilder på rosa himmel =).

Vad ska vi undersöka?

Är det ingen som kommer på något ämne till min nästa undersökning? Ämnen som avhandlats sedan tidigare har b la handlat om preventivmedel och rak vanor.

Tips på kommande undersökningar sökes!


Dagens middag!

Dagens middag: Potatis, lax och spenatstuvning.
Elsa satt brevid och vispade medan jag skalade potatis... I morgon är det jag som sitter där medan Elsa skalar!

  Dagens middagstips från Sberg!Beroenden och diagnoser...

Nu sitter jag framför malou och konstaterar att jag är sockerberoende! Jag kan bli så trött på alla diagnoser som ställs överallt! Kalla det försvarsmekanism men jag tycker att man ska göra det som får en att må bra inom rimliga gränser förstås. Det finns gränser och resonomanget är inte hållbart men jag tycker ändå att det är för mycket diagnoser som ställs hela tiden. Diagnos hit och diagnos dit. Vi är inget annat än beroende eller sjuka. Herre gud man kan fråga sig om det finns någon diagnos man inte har. Ja, man får ta till sig det som passar och vända sig mot det andra. Vetenskapen är inget att förlita sig på då det ena resultatet motsäger det andra. All forskning är färgad. Det finns olika skolor som visar på olika sidor. Nya resultat presenteras hela tiden. Nutidens problem. Det är en orimlighet att sätta sig in i alla experters olika röster. Tänk vad man lever motsägelsefullt många gånger =). Det gör inget för man kan inte göra mycket annat säger jag. Man får hänga med så gott man kan och leva på det sätt man tycker och tror är rätt för en själv. Att många röster hörs är ju bra! Ingen blir ensamrådande och kan på så sätt inte heller ha ensamrätt på sanningen.

Jag är medveten om att jag uttrycker mig plumt och lite rörigt nu men jag skriver fort och har ingen lust att göra en uppsats. Diagnoser är inte bara av ondo utan hjälper de fakto många. Jag menar bara att vetenskapen är en djungel som är svår att orientera sig i tror jag... Vad någon kalla sjukt kallar någon annan friskt. Oj vad rörigt jag skriver. Skitsamma!

Vem sätter orden genom vilka vi förstår oss själva?

Dagen!

Nu sitter jag här igen. Barnen sover och colan är upphälld =P. Jag har just tittat på famijen annorlunda! Åh, vad mysiga de är tycker jag, de som var iväg på hotell och som flörtade med Brolle =). Imponerande!

Dagen började med att Elsa och jag fick besök. Härligt! Det är så skönt att få lite besök när man är hemma tycker jag! Kaffet sattes på och babblet sattes igång =). Sedan blev det lite middag! Det är ju så mycket roligare att äta ihop med någon än att bara äta själva. En annan bra sak är att toapappret fylls på =P. Ställde du dit två rullar M? Hahahah! Tusen tack!

 

Elsa spande in om hennes väns yllestrumpor var av äkta stickning =P!Dagens middag: Kyckling gryta.

Vi åkte till mamma och hälsade på. Mamma hade en märklig bordsduk. Den var liksom hög på nått vis...Jag tittade på duken och blev sugen på bakelse...


Noel och jag fixade bad åt den arbetade pappan...


  

Pappan fick en öl och lite popcorn =P.

Mot postlådan!

Titta!Den syns =P

Jag har njutet av tulipaner...och jag har blivit ilsk på tulipaner...

Snacka om motvallskärring! Den där envetna lille jäkeln vägrade att stå! Först blev jag arg sedan tyckte jag lite synd om ná. Undra om hon inte kände sig lite utanför där nere?
Om inte annat borde hon ju ha ont i ryggen...

Det här var dagen i stort. Nu ska jag slappa och dricka cola! Hoppas ni alla har haft en fin dag!Hörs i morgon!


 
Det blir nog ingen post i morgon.

Här är vår postlåda...


Ser ni den inte? Nä, inte jag heller.

Minns ni vykortet jag fick från brevbäraren om att jag skulle skotta då det låg lite snö framför. Kan jag vänta mig en bomb nu? Nu skänker vi en tanke till alla brevbärare!Det är inte klokt vilken vinter! Denna bild tog jag tidigare idag. Ute är det kallt och, just nu, alldeles stjärnklart. Lite speciellt är det även om det börjar bli en upprepning.


Nu sitter jag framför tvn. Barnen sover och det är lugnt. Brasan är tänd och colan är upphälld! Skönt=)


 Lite snäckor på badet...


Dessa fixade jag igår. Snäckor i vatten med lite flytljus. Jag höll på att bli tokig då ena snäckan flöt upp hela tiden. Björn fick hålla en lektion över hur man sänker snäckor...  =PNu ska jag sitta här en stud till sedan ska jag sova.God natt på er alla där ute!Kram!

 
Följ min blogg med bloglovin

Björn tycker till...

Björn tycker jag har fasligt fula strumpor idag.
I wonder why!

Människor!

Är det inte märkligt om hur vi människor går omkring och tror att vi är allt annan än människor när vi är just människor? Ofta går vi omkring och känner oss konstiga och onormala när vi är just normala. Vi tänker ofta att vi är ensamma om att tänka såhär eller sådär. Det är vi inte. Jag vet hur jag själv tänker att jag är onormal när jag oroar mig för olika saker. När jag för ett tag sedan, jag gör det fortfarande av och till, tvivlade på min framtid och min förmåga. Jag tänkte att jag var den enda som kände såhär och att jag var konstig. Jag är så för att jag är människa. Vi alla har olika förmågor och resurser att hantera osäkerhet på och vår osäkerhet grundar sig i olika saker men en sak är säker. Alla människor är osäkra. Jag pratade med en vän igår som hade lite olika orosmoln. Han tänkte precis som jag att han var ensam om sina farhågor. Han är inte ensam och hans små orosmoln anser jag vara fullt normala! Vi tänker ofta att vi är ensamma om våra tankar och känslor. Positivt eller negativt. Vi är inte ensamma. Vi är mer lika än vad vi tror. Ibland är det skönt att höra att man inte är ensam!

Vi är människor! 
You are not alone!

=)

 

God morgon och städregler!

Ute är det kallt det snöar och blåser, vilken vinter! Jag känner mig instängd (jag tror att man inte kan gå ut och gå när det är snö ute. Dock har jag sett andra ute med gåstavar. Dessa varelser är till och med 80 år äldre än mig) och längtar ordentligt till våren. Tänk vad skönt med en lång skogspromenad och vårfåglar! Snart är den här =). Tack för att ni delgav era rakvanor igår =). Jag skrattade gott åt "häcksaxen" och "gräsklipparen"!


Undra vad mitt nästa undersökningsområde ska handla om =)?

Förslag?

I går hade jag och Noel städning här. Vad har ni för städregler hemma? Har ni några? Eller städar ni efter behov. Jag kan vara riktigt slarvig. Vissa saker är jag jätteslarvig, med andra maniskt pedantisk =P. Vi har väl inga strikta regler här förutom att björn säger att jag måste städa en gång i veckan =P! Nu skojar jag igen. Jag är mån om att alla ska hjälpa till vad det gäller allmännyttan, de utrymmen som delas. Alla ska bidra för allas trevnad. Detta är något jag tycker är viktigt att få in, att alla tar hänsyn till varandra (Jag har just nu i skrivande stund skolböcker liggandes över hela allmänningen... Eftersom barn gör vad man själv gör och inte vad man säger får jag nog se över min dubbelmoral). Sedan tänker jag att man får ha ett privat litet space där man får ha det lite hur man vill. Noels rum är ju inte färdigt än men han ska få bestämma allt där inne. Vill han ha svarta/gröna/gula/rosa/biege tapeter ska han få ha det. Det ska bli spännande att se vad det blir =). Dock blir det inga svarta/gröna/gula tapeter utöver det. Hur gör ni? På sitt egna utrymme tänker jag att man kan stärka sig i det man tycker och få fritt spelrum. Där alla ska vara får man mötas! Hahah, det är ett pysslande med familjelivet. Ge och ta. Frihet och gränser.Vilken organisation! Undra vad jag ska ha i min egenvrå =P.


Hur gör ni med packning av gympapåsar och badkläder och dyl? Detta beror givetvis på många omständigheter hur gammlat barnet är och hur övriga livet ser ut och en massa annat men hur gör ni och hur tänker ni kring detta? Det finns inga rätt eller fel bara olika sätt.


Brukar ni raka busken?

Jag har en liten undersökning på min blogg. Ja, det är en vetenskaplig undersökning. Det är egenligen ett helt ointressant ämne men för skoj skull. Rakar ni busken? Kille eller tjej? Jag var ju och badade igår... jag funderade just på om folk rakar busken eller inte. Hahaha! Ja, det snöar idag och jag har inget att göra så jag frågar Er:

Rakar ni busken?Se till att delta nu! 

Svara anonymt om ni inte vill delge era rakvanor =P

"Blödning mellan (rev)benen"

Jag blev så full i skratt när jag hörde reprisen av let´s dance. I går kväll slumrade jag i soffan framför let´s dance. Jag hörde Claudia uttala att hon hade en blödning mellan benen. Jag hörde att hon legat i sträckbänk osv. För det första reagerade jag på uttrycket "blödning mellan benen". (Man funderar på mycket märkliga saker när man ligger på soffan). Jag funderade på om man brukar uttrycka att man har mens och mensvärk i tv och med uttrycket "blödning mellan benen". Det kanske inte hade varit så konstigt men jag reagerade i alla fall och funderade på vad hon haft för syfte med uttalandet. Jag hörde att hon hade legat i sträckbänk och konstaterade att hon nog ville tala om för allmänheten hur ont vissa kvinnor kan ha av mensvärk, så ont att man får ligga i sträckbänk...

I dag när jag hörde om blödning mellan revbenen började jag skratta!
Matips!

Fiskhamburgare!

4 portioner

Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

600 gram fisk
Gräslök
Ägg 2 st
Ströbröd 0,3 dl
Sallad
Salt
Peppar

Grönsaksraita (raita? =P raiitiitaiitaiitaaaa)

Matlagningsyohurt 1 dl
Tomat 1
Gurka 0,2 (?)
Kummin (hel) 1 tsk
Salt
Peppar
Raitadressing: (raititaitaitaaaa =P)

Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor. Sätt ugnsgrillen på 150ºC.

Fiskburgaren:

Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare. Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sidaVärm brödet i ugnen någon minut. Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.

Björn gjorde dessa igår kväll! De var supergoda=). Senare blir de fiskhamburgare igen!
                                                                                  


Kalaha/Kabalah!

Nu spelar jag och Noel Kalaha! Ett roligt spel faktiskt. I början fattade jag inte alls vad det gick ut på men efter att jag och Stina slog våra kloka huvuden ihop så förstod vi efter många om och men att det var lite strategi bakom.

Det råder lite begreppsförvirring här. Spelet heter Kalaha. Jag säger Kabalah. Groparna som man ska lägga kulor i heter ambo. Jag säger A´bo. Kulorna är bönor. Jag säger tomater.

Sberg: Noel ska vi spela Kabalah?

Noel: Det heter Kalaha!

Sberg: Oj vad tomater du har i din A´bo!

Noel: Det heter Ambo och det är bönor.

Stina nu är du allt avis va? Att du inte kan vara med och spela?
Becka vill du komma och spela Kabalah med mig en dag?

=)Bönor?! Nä, tomater säger jag!

God morgon!

Här sitter vi, jag och Elsa, i vanlig ordning! Jag har tagit 5997 kort på elsa. Ute snöar det som aldrig förr. Igår när jag åkte till badet började jag fantisera om att det aldrig skulle sluta snöa. Jag är bra på att fantisera och att leva mig in i fantasier så det slutade med att jag nästan fick panik =P Tänk om det blir som i biblen! Noa(k)s ark ni vet? Noa(k)s ark fast med snö.Undra om jag får åka med på båten?

Usch!


Dax att packa väskan och dra till varmare länder =P.


Det är nått med den där Noa(k) som skrämmer mig. Jag vet att jag var skiträdd för han när jag var liten. Så fort det regnade så tänkte jag att det var dax, för de som fick lov, att gå ombord och för de andra... ja, det tänker jag inte ens tala om. Usch, undra om det var i skolan jag fick denna berättelse omtalad för mig.

TRAUMA!

Har jag fått storyn om bakfoten? Snälla säg att alla får åka med!

Bad...

Nu ska jag och tre små barn åka och bada! Jag känner mig inte så lockad eftersom jag fryser redan nu... Undra om jag ska ta ett dyk från trampolinen? Vågar jag tro?

Trevlig helg!

Ett kort inlägg men än dock ett inlägg!

Längtan...

Noel: Nu längtar jag efter pappa.

Sberg: Jaaa...

Noel: Nu var det allt lääänge sen vi sågs (4 dagar).

Sberg: Nu har han nog fått långt hår.

Noel: Jaaa...


HelikopterbåtMormor:
Åh, vad du bygger lego bra Noel! Du är ju en riktig legomästare!

Noel: Ja...

Mormor: Åh, vilken fin båt!

Noel: Båt?! Det är en helikopter..!

Opps!Nu sitter mormor i klistret minsann =P


And off we go!

Nu åker vi till malmö!
Whish me luck!
Elsa är fulltankad och har inte sovit än.

Hoppas det ska gå bra!!!

Trevlig helg alla!

Ombytta roller!

Sberg: Bjööööörrn! Var är rakhyveln?
Björn: Vaaaaaaa?!
Sberg: Jag ska raka muschen!
Björn: Jaha, den är på badrumshyllan!

Ser ni vad det här är?
Nä, inte jag heller.

Konstigt?!

Undra vad det är?


Aldrig sett förr!

Till er alla usla bloggare där ute!

Hallå?!

Hallå?!

HALLÅ???!!!

Fattar inte ni att jag har min bloggtimma nu?!

En sketen liten bloggtimma.

Nä, fy bövlen säger jag!

Blogga nu då!

Uppdatera!

Ni vet så väl att jag sitter här och väntar och ändå struntar ni i det!

Jag blir så trött på er.

Inte schysst alltså!

Väl ruttet av er.

Usch!=P

Fin dag!

Det är strålande sol ute! Det är så jäkla fint =). Jag vet inte hur många kort jag har nu i kameran på det fina vinetervädret! =). Alla bilder är tagna från samma fönster. Så fort jag vaknar och då det är lite rosa på himlen rusar jag efter min kamera. Jag hade kort från middagen jag var på i Skövde förra veckan. Alla såg lite konstlade och besvärade ut. Kanske kan detta bero på att det tar ca tre minuter innan min kamera knäpper av och tar en bild. Hahah! Jag tror jag var lite av en pain med min kamera faktiskt =P.

Idag ska jag till tandis. Har jag tur så tar de av min tandställning i dag. Vilken befrielse=P.
I morgon åker jag till malmö. Hoppas det ska gå bra med elsamus i bilen. Tänk vad Björn ska gråta sig till sömns här nu om kvällarna =P. Stackarn! Jag får kanske lämna någon gammal t-shirt till honom att dofta på när han ska sova. En in-ollad t-shirt från mig. En bajsblöja från elsa och en gammal strumpa från Noel =).

Björn med min t-shirt i handen =P!

Ha en härlig dag alla där ute!


Vad äter rådjur?

Nu har vi slängt ut en blandad kompott här till rådjuren. Det blev potatis, morötter, sallad, gurka och lite fisk med äggsås. Hoppas inte vi tar dö på dem nu =P.

Jag och en viss medlem av familjen var och handlade för en stund sedan. Att jag inte dog av skratt när vi var påväg ut. Jag såg att Noel hasade sig fram på ett lite underligt sätt. Först tänkte jag att det var den speciella gången som han drar till med ibland men sedan insåg jag att det var mina gamla gympadojjor som satt på de små fötterna.Hahahah! Det var nog fler än jag som skrattade i affären =P.

Nu ska badmössan på!

Ha det gott!

Noel och Noels kompis vid middagsbordet.

Noel: Vet du hur gammal min mamma är?
Noels kompis: Mmm, 50.


Hahahahahahahahahahaahaa!

Skratt!

Jag är av den skaran som tycker och tror att ett gott skratt förlänger livet. Allt som får en att skratta är värt det mesta! Ofta tycker jag att skratt nedvärderas. Man hör ofta om människor som är roliga att de gömmer sig bakom någon mask. Att de är clowner. Att de egentligen vill vara allvarliga men vågar inte osv! Jag kan bli trött på detta. Det finns en massa nedlåtande påståenden om skratt. Det går att skratta åt allt! Så länge man skrattar med hjärtat, och inte på andras bekostnad, så finns det inga gränser!Skratta mera!

Jag kan verkligen skratta åt mig själv och mina egenheter även när jag är som mest allvarlig och det är jag så jäkla glad över. Det är en gåva tycker jag. Jag satt länge för ett tag sedan och funderade över vad jag har begåvats med. Vad jag har i min påse som gör mig till mig. Ja, ni vet ju att jag har varit i en liten bubbla här med funderingar över min utbildning och min framtid. Självförtroendet har varit lite nere. Hur som helst så kom jag först inte på något. Hemskt! Men sen damp det ner! Jag har humor! Jag kan skratta! Det gjorde mig glad =). Hahahaha! Sedan skrattade jag åt mig själv och mina orosmoln! Skönt! Jag kan skratta åt mig själv men det betyder inte att jag nedvärderar mig själv. Jag tycker om mig för det mesta även om jag också har sidor som jag tycker mindre om.    

Dagen!

Dagen började med att jag skickade i väg ett cv. Tro inte att jag skickade med mina kontaktuppgifter. Åh nej! Det vore ju obotligt dumt om de kunde få tag på en =P! Sberg! Du är bra på många saker här i livet men ibland är du allt lite okonsentrerad och snabb =).

Sedan bar det av till bagaren där en massa fika inhandlades. Hos bullbagaren träffade jag en ganska nybliven fyr(a)barns mor. Hon var ute och gick med sina barn ute i snön. Hon frågade mig hur det var jag svarade: -Jo, tack det är bara bra. Lite sliten men... Jag fick mig en tankeställare =). Jag sa vidare: Har du inget för dig någon dag så kom och fika =). Mysig tjej hur som helst!Jag och Elsa åkte till en vän. Skönt att umgås och komma hemifrån! Jag blir lätt bekväm och håller mig ofta hemma. Det är ju så bökigt att få med allt som hör till när man ska iväg. -Tung bilstol, barnmat, snö osv =P... Dumt! Man får ju mer energi av att umgås lite! Vi hämtade Noel efter skolan som idag har en vän med hem. Undra om de ska få varsin panpizza till lunch =P. Nu skiner solen ute. Våren närmar sig!

Dagens stora uppgift får bli att fixa lite mat till diverse djur som håller till här. Jag vaknade i morse av att en hel flock rådjur stod utanför och letade mat. Stackarna de har inget att äta. Jag tänkte att de kunde få lite frostis frukostflingor men det räcker nog inte så långt.

Hoppas ni har det bra alla!

I går när jag hade badat Elsa var det någon som höll på att laga mat här. Jag såg vår allra största koka-julskinka-gryta på spisen. Fel platta var påsatt och jag tittade i grytan. Lååååångt där nere på botten låg en klick gröt! Härlig syn tycker jag =). Något att skriva i minnesboken! Värmande att se lite initiativtagande =)

I´m training

Sbergs sambo utbrister som i chock: va fan gör du?!

Sberg förvånad över det chockartade utbristandet: Va?!

Sberg: Jaha, jag tränar.

På måndag ska jag på afrodans.Jag har mycket känslor i kroppen. Dessa ska levas ut! 
Risken att jag blir ensam kvar, i någon slags afrotrans =P, är stor!

Husmodern uppdaterar!

Ett tips för att göra disk och matlagningen roligare. Ställ datorn på bänken och ring upp någon över skype eller msn och umgås mellan sketna glas och tallrikar, makaroner och fiskpinnar... Stina har fått vara dagens gäst vid tillagning av middagsmat och disk.

Mycket bra, mycket bra!

OBS! Tro nu inte att ni kan slarva med disken bara för att ni inte är ensamma! ;P Titta noga när ni diskar så var enda lite fläck kommer bort! Disken ska vara skinande ren... ;)Visst är det otroligt att man kan ringa upp varandra och se varandra genom datorn. Jag tycker det är väldigt hipe! När jag pratade med stina sist och en annan vän så började de skratta hysteriskt rätt som det var. Jag fattade inte vad de skrattade åt men förstod snart. Jag tittade till på skärmen och såg mig själv i dialogrutan. Jag såg någon mer där uppe i hörnet. Det var Björn som stod och dansade ibak utan att veta att han var filmad från datorns webkamera... Hahhahahah! Så kan det gå =)


En lördagskväll när stina var ensam hemma ringde vi upp över datorn så fick hon vara med här på ett hörn. Vi ställde upp datorn, med stina i, på bordet. Där satt hon och tittade på oss när vi åt lördagsgodis och tittade på tv. Hahhaha smart om man inte vill var själv =P

Vision...

Vad får dig att gå upp på morgonen? Vad får dig att må bra? Vad vill du uppnå i framtiden? Åt vilket håll strävar du?

Vad som får oss att må bra, eller vad som motiverar oss till olika handlingar varierar. Vi har alla olika stävan i livet efter vad vi vill uppnå och hur man vill leva. Vissa har det klart för sig, andra har inte riktigt funderat över det. Jag har en bild av vad jag vill med mitt liv. Ibland kan man stämma av och fråga sig om man styr kosan åt det håll man vill. Hahaha! Jag har en fanatisbild med värme och kärlek där olika människor ingår. Denna bild (som jag inte tänker avslöja här) hjälper mig att se vad som är viktigt i livet och hjälper mig att hålla mitt perspektiv när tillvaron blir dimmig och då man känner sig vilsen. Denna bild brukar jag deklarera för Björn och stämma av hur hans bild ser ut och hur väl vi delar uppfattning. Hahaha! Sbergs sambo har det inte alltid lätt =P.

Har ni någon vision?


Träningsvärk!

Visst är det är konstigt hur vissa låtar bara kommer till en? I dagarna har jag sjungt (sjungit?) en sång som jag inte vet vad den heter... Den går så här:

"så göra vi när vi tvättar våra kläder, tvättar våra kläder, tvättar våra kläder..."

Den handlar alltså om att tvätta kläder.

Till sången finns rörelser. Nu ska ni inte tro att man tvättar kläderna i tvättmaskin. Nej, Nej. Man tvättar för hand och man sitter på huk där man gnuggar tvätten mot en tvättbräda sedan hänger man upp de tvättade kläderna på ett tvättstreck eller nått. Ja, man ställer sig upp från sittande possition och hänger upp tvätten. Elsa tycker att detta är helt hysteriskt kul! Hon skrattar så det skakar i marken. Vad gör man inte för en skrattande Elsa? Jo, man tvättar kläder för hand och man hänger upp kläder på streck. I två dagar har jag hängt tvätt. I morse kunde jag knappt kommur ur sängen. Vad har jag gjort frågade, en yrvaken, sberg sig själv? Just det, hängt tvätt!

Det är vad jag kallar husmoder! Tvätta så man får träningsvärk =P

//

 Sberg the washing housemother!

Hm...

Det sägs att man kan se hur en människa är eller vem hon är utifrån de färger hon omger sig med...

Här är vår tapet i matsalen:


Här är vår tapet i vardagsrummet:


Här är vår tapet i köket:


Jag måste vara en beige jäkel=P!

Här kommer schulmans rätt!

+ En morot =PSer lite torrt och tråkigt ut. Skenet bedrar! Det var jättegott!

Glas?


Björn frågade just om jag kunde hämta ett glas till honom. Ja, visst svarade jag!Förvirrad?

Hahahahaahahaaahaahaahah
Vad ska ni äta ikväll?

Här sitter jag och funderar på vad vi ska äta ikväll. Jag kommer inte på något överhuvudtaget. Jag är helt idélös! Det hör inte till vanligheterna minsann =P!

Vad ska ni äta i kväll?

Sol idag!

Det ser ut att bli en riktigt fin dag idag! Tänk vad lite sol gör =). Nu sover Elsamus och jag sitter framför nyheterna. Idag är det fredag, skönt! Jag ska troligtvis till Skövde ikväll och äta på pim´s. Tänk vad jag har åkt sträckan mellan vara och skövde många gånger och tänk vad många gånger jag har varit nära pärleporten på samma sträcka. Jag är Sveriges, kanske världens, sämsta bilförare. Jag vet inte hur många gånger jag har sett en trana och varit nära på att köra av vägen av samma anledning =). Idag är det förhoppningsvis inga tranor ute. Nu ska jag städa inför helgen.
Ha en fin dag!

Snart bad!

Nu sover barnen och jag ska snart ta ett bad. Jag ligger just nu framför vår brasa och läser gammal kurslitteratur. Tänk vad skönt det är att läsa när man inte har press eller krav på sig. Till alla er som eldar i kamin: Tänk på att det kan vara bra att ha en massa vattenkärl här och där eller en luftfuktare. Luften blir torr och det kan yttra sig i astma, eksem och trötthet osv. Detta är tydligen ett ganska vanligt problem... så ha koll på luftfuktigheten om ni eldar mycket.
Fredag i morgon!

Vet ni vad jag avskyr?

Statistik, tabeller och grafer... Så fort jag ser någon liten siffra eller kurva så hoppar mina ögon förbi det. Jag har sagt åt dem att hålla still, fokusera och inte flykta iväg men de lyder inte. Statistik is not for me!

Sovit middag!

Nu har jag, Elsa och Noel sovit middag! Gud så skönt det var =). Först tänkte jag att vi skulle göra en massa idag men nej, sängen vann! På Fredag ska jag åka till Skövde och träffa lite gamla kurskamrater. Det ska bli kul att se vad alla gör nu. På sportlovet ska jag åka till malmö och träffa lilla Mayia och Stina. Hon är så söt lilla majzan =). Det var länge sedan vi sågs nu så jag längtar. Noel och Elsa ska också följa med och träffa lillkusinen. Nu ska vi äta hallonpaj här och göra matteläxa. Björn gör alltid parodi på pajreklamen så jag skrattar alltid lite när jag plockar fram den färdiga pajen ur frysen. Ni vet reklamen för snabbpaj... Hahaha, nu skrattar jag igen!

HALLONPAAJ!


Host och gungsjukan!

Nu sitter jag här framför nyheterna. Elsa och jag har haft vår morgonlek och nu sover hon. Hon har sovit bättre i natt och jag hoppas att perioden med dålig sömn är över för en tid framöver. Elsa lär sig en massa saker! Hon tycker om att åka runt och greja i sin gåstol. Hon tycker om att prata mycket. Vårt språk består av hostar, gungningar och annat. Det uttökas hela tiden. Elsa hostar, jag hostar. Elsa gungar, jag gungar. I går åkte hon, i sin stol, fram till katten nisse. Elsa hostade, Nisse hostade inte. Fjantkatt, sa Elsa och bytte kamrat att prata med. För utomstående kan det nog tyckas som vi har drabbats av host och gungsjuka. Det har vi inte.Det går fort verkligen...

 

<3

Tack Rebecca för de fina klänningarna igår! =)

Överraskande badräkt!

För ett tag sedan var jag och två vänner och badade. Jag tänkte jag skulle överaska mina badkamrater genom att på fullt allvar ikläda mig i denna dress! Tyvärr hann den inte fram i tid.

Jag får väl åka till badhuset istället. Undra hur andra hade reagerat? =P
Ett gott skratt förlänger livet!

Omtolkningens konst! Nattlinne!

I julas fick jag ett nattlinne av min sambo. Åh, vad fint sa jag med ett brett leende på läpparna! Jag tänkte en stund men fann mig snart;
-Tänk vad fräscht att bära detta vita nattlinne ute på en balkong en sen kväll i Spanien. Jag målade upp en bild för björn där jag sa;
-Tänk vad fint detta vita tyg i silke skulle sitta mot en brunbränd hy insmord i kokosdoftande olja. (Min hy är just nu blåvit). Björn funderade en stund och bokade en resa. 
 Man får inte vara dum!

Omtolkningens konst kan göra underverk! =P

Bil-i-snödriva!

Ja, som ni vet har vi en hel del snö ute. Jag och Elsa har just varit ute och åkt. Vi har åkt och åkt men vi har också stått stilla. Jag, Elsa, råkade styra in bilen i en snödriva =P. Vad gör man?! Jo, vi fick ringa herr bärgare Björn. Björn som är trött på snö och usla bilförare såg lite sur ut där han skottade bilen ur snön... Nåväl efter ett tag kom vi ur drivan. Bärgare Björn åkte tillbaka till sitt ordinarie jobb efter att uppdraget bil-i-snödriva hade utförts. Jag fick ett sms från bärgaren. Det stod att detta äventyr skulle kosta mig dyrt; Ja, svarade jag per sms, det blir nog dyrt, för nu sitter vi fast igen...

Jag fick inget sms tillbaka. Det blev spöklikt tyst.


Hehe!

Jag skojade bara!


God morgon!

Hej på er! Här sitter en mamma med håret åt alla håll! När jag kom upp idag hörde jag Björn säga;

-Åh, nä men har moderkakan kommit upp! Jag kom upp med släpande steg.

Noel säger sekunden efter;

-Åh, nä men har moderskeppet landat!

Kärt barn har många namn, konstaterade mamman och hällde upp sitt morgonkaffe!Jag har haft några märkliga veckor av påsmygande tviveltankar här hemma. Som ni vet tog jag min examen när Elsa kom. Jag släppte allt som hade med utbildning att göra och gick helt upp i vår lilla tjej. Något jag såklart inte ångrar. Nu har så att säga jobbverkligheten slått till mig i huvudet lite grann =P! Jag har frågat mig själv vad jag egentligen lärde mig under min utbildning och hur jag ska anväda min kunskap så som vart jag ska utöva den. Utbildningen jag gick är jag nöjd med. Jag har lärt mig en massa men tyvärr ingick ingen praktik. Detta gör mig envingad. I can´t fly! För att kunskap ska förankras krävs teori och praktik. Jag har i stort frågat mig själv vad jag läste egentligen! Ingen rolig tanke. Ingen rolig känsla heller för den delen. Detta har gjort att jag inte längre bloggar om kvällarna. Jag läser =)! Jag läser skolböcker =). Kom tillbaka kunskap! Kom tillbaka! Hehe! Men som jag sa, teorin finns där så kanske jag behöver göra en problemlösning av andra ordning=P. Jag behöver fixa en praktikplats för att tillägna mig hur det teoretiska ter sig i praktiken. Detta för att själv ge mig lite trygghet. Alternativt förlita mig på att allt kommer när jag väl börjar jobba. Nåväl, jag får göra en plan för att lugna mig lite. Lägga ner mina paniktankar och ägna mig åt mina barn och ta tag i detta när tiden kommer. Ibland vill jag bara dra täcket över huvudet och vara en lite bebis =). Det är inte alltid lätt att vara vuxen och tackla allt som kommer med det, så som krav och ansvar. Nu är jag ingen liten bebis och den taktiken att leka bebis fungerar inte riktigt. Jag får snällt borsta av mig dammet och ta mig i kragen.Skratt och gråt!

Sberg


RSS 2.0