Elsa fixar frillan


En snömorgon.

Idag vaknade jag av att Elsa ropade; -Titta, mamma, snö! Kommer tomten nu?

Idag avgick årets första pulkafärd.

 

 


Skramlar och lever.

Jag är fortfarande i soffan hos mamma. Mamma är ute i köket. Hon diskar och steker kött. Jag hör hur hon skramlar med disken och lever. Jag tänker att jag så väl känner igen lätet och att det så tydligt hörs vem det är som står med händerna i diskbaljan. Det låter alltid så mycket om det hon gör, och fort går det. Snart kommer ett glas att krascha och ett jäklar kommer att ljuda. Och några ord till men det tar jag inte här.

Feed me!

 

Jag hänger hos mamma. Jag leker ynkligt, hungrigt och mycket litet barn.
-Feed me, feed me, ligger lilla bebisbarnet och skriker på soffan.


Jag brukar säga...

Jag brukar säga så mycket.
 
En sak jag brukar säga är att jag retar mig på att allt är retucherat och tillrättalagt överallt. Jag brukar säga att jag inte förstår varför man ska retuschera bilder och att jag inte förstår mig på människor som håller på så där, retuscherar, fixar och gör om. Själv har jag retucherat en massa bilder idag. En annan sak jag brukar säga är att jag inte förstår hur man kan skratta till en tv. Det här är en kommentar jag sägar ofta, ungefär varje dag till min sambo. Jag hävdar att det inte är ok att skratta vare sig till, -eller åt en tv. Idag har jag tittat på film. Jag såg mig både skratta och grina, -till tvn. Låt oss inte säga något till Björn.
 
 
 

Sjukstuga och bildpill.

Noel kom hem från fotbollsavslutningen han kände sig sjuk och mådde illa. Några minuter senare var magsjukan ett faktum. Tur att det slog till hemma. Här är det sjukstuga och jag lär få sällskap i soffan i morgon. Nu sover barnen och jag hoppas att de får göra det hela natten.
 
 
Jag sitter i soffan och pillar med bilder, avkopplande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugn kväll.

Noel är på fotbollsavslutning. Jag och Elsa är hemma och har en slappkväll med kudde och täcke i soffan. Jag har dragit på mig en dunderförkylning så det blir inte många knop gjorda här. Jag hoppas att N får en bra kväll på avslutningen. Jag ger en stor eloge till alla tränare och familjer för all den tid och engagemang de lägger ner i fotbollen och i barnen.
 
 
 

Intervju.

Om mindre än en timma sitter jag i en intervju. Jag ser nu framför mig hur jag kommer uppge att jag heter Karin när jag heter Sofia och hur jag mitt i en mening kommer att börja snacka engelska. Känns kul!


Hur är det ens möjligt?!

 
När jag var på gymmet förut hittade jag inte mitt incheckningskort. Jag letade runt länge och väl i min väska.
Tillslut hittade jag kortet bland en väldig massa andra. Är det inte en bedrift att överhuvudtaget kunna stöka ner en väska på 10 x 6 centimeter?
 
 
Stökig väska på 10 X 6 centimeter.
 

Shoppingfri helg.

Mitt bankkort befinner sig just nu hos en kvinna jag inte känner. Men det är lugnt, kvinnan känns sparsam och ekonomiskt duktig. 
 
 
Jag var på julfest i Fredags.
 
 
Igår fick jag ett sms:
 
 
-Saknar du något från festen i fredags?
 
 
Mycket riktigt hade kvinnan mitt bankkort. Jag upplevde till en början lite skuld och skam över mitt ansvarlösa och vårdslösa beteende men nu när jag tänker efter så känner jag ingen skuld eller skam. Tvärtom, ser jag bara vinster med det hela. Jag borde tappa mitt kort oftare. Helgen har kostat mig 0 kronor.
 
 
 
-Det är viktigt att tänka på ekonomin.
 
 
//
 
 
Sofia
 

Spagetti och ceasersallad

 
Mmm.
 
Jag har just tryckt i mig spagetti och ceasersallad. 
I morgon kör jag vitlöksbomben!
 
 
 
Barnen sover och vaken kvar är jag. Björn är på jobbet, jag är ensam hemma.
Kaminen är tänd och jag njuter av lugnet.
Det är skönt att vara ensam ibland.
 
 

Gött!

Det blev löpbandet i kväll. Jag tycker det är helt otroligt bra att kunna träna när det passar. Vi har fått sportlife här där jag bor och det är bara att gå in och träna, när det passar. Innan har jag varit allergisk mot gym med tanke på alla tider som ska bokas och tider som ska passas. Jag tycker fortfarande att det är härligast ute i skogen, allafall när man ska jogga, men nu är det ju så mörkt. Idag körde jag cirka 30 minuter på löpbandet. Det var många och tränade när jag kom men när jag slutade så var det bara en ordentlig biff kvar. Jag blev nästan skraj;). Det kändes lite märkligt att träna ensam med en okänd.

 

Förövrigt så tycker jag att många kopplar ihop träning med kroppar. Är det per automatik så att man tränar för sin kropps skull? Kan det vara så att man njuter av själva träningen och hur man känner sig av den? Det är mycket som kan vara ett driv, det gäller att hitta det som driver en och inte värdera det.

 

Oppsss, sorry!


Idag åkte jag på sminkparty.

Idag åkte jag på sminkparty, på rätt dag men i fel vecka. Alltid något. Det är lugnt, det blir fel ibland, ingen fara på taket (jag har bara, i illfart, handtvättat en blus för att ha något att ha på mig, stuckit tidigare från jobbet och ja, en del annat). Det gör inget. Det är inte alla som får åka på ett sminkparty två gånger.
 
 
 
Handtvättad blus.
 
 
Nästa vecka åker jag på sminkparty igen, fast då på riktigt.
 
 
 
Sberg goes on party once
Sberg goes on party twise
 
 
 
 

Bodycombat och löpband.

Idag körde jag ett pass bodycombat och joggade ca 20 min på löpbandet efteråt. Det kändes så jäkla skönt. Vissa dagar är helt klart bättre än andra.Sov gott!


Lunchlåda de Luxe.

Förra veckan satt jag på jobbet och divade mig för att jag lyckats få ihop en kycklingwrap till lunchlåda. Jag hivade fram min wrap precis som en pokerspelare hivar fram sitt ess. Mina arbetskamrater var mäkta imponerade av min lunch men nog mest förvånade över att jag hade en. Om jag divade mig förra veckan är det inget mot vad jag kommer att göra i morgon. I övermorgon blir det planka.

 

- Per Moberg, släng dig i väggen :).
//

Sberg LÄNGTAR tills i morgon lunchtime.

 


Som ny!

Hela dagen idag har jag gått runt varit trött, ni vet så där trött som man tror man ska somna stående. Jag bokade en tid på gymmet men hade verkligen ingen lust idag. Hur som helst så kom jag iväg och nu efteråt känner jag mig som ny, helt otroligt vad fysisk aktivitet kan göra!
 
 
 
Ha en fin kväll!
 

Tjatig?

-Jaaaaaaaaaaaaa, det har varit bra, stormade någon in efter discot.
 
 
???
 
 
Idag behövde jag inte ens fråga.
 

Mellanstadiedisco, nu och då.

Från skutt till m-disco.
 
 
Noel är på mellanstadiedisco (eller m-disco som Noel säger). Jag pratade med Noels mormor i telefonen precis. Jag berättade att Noel var på m-disco.
 
 
- M-disco, sa mormorn, vad är det?
 
- M-disco, är mellanstadiedisco, sa jag.
 
- Jasså heter det m-disco, på min tid hette det skutt.
 
 
 
(-Skutt?!).

Idag har jag sett en...

Kan ni gissa vad jag har sett idag? Jag blev så till mig i trasorna när jag fick syn på XXX att jag höll på att trilla av pinn.
 
 
Titta här:
 
 
 
-För det är väl ingen människa som dök ner (lite för länge för sitt eget bästa?!).
 

Kockskola.

 
Jag undrar vem som kommer att få stå för frukosten framöver?
 
En något motsträvig elev i kockskola. 
 
 
Nästa lektion i kockskolan handlar om tillagning av kaffe (kompis det går bra nu...).
 
 

Vem behöver en mun?

 
 
Vem behöver en mun, säger Elsa och slukar en salt pinne genom ögat.
 
 Spöke äter genom ögonhåla.
 

Party på J-gården.

Vi ska ha halloweenparty. Risken är stor att våra grannar tror att vi ska ha porrparty. 
 
 
Porrisch lampos.
 
 

Finbesök och spökpimp.

 
Idag har min vän Rebecca varit här med sin lille plutt. En sån söting alltså! Rebecca och jag har hängt ihop sedan högstadiet, nuförtiden ses vi sällan eftersom hon bor på Gran Canaria. Nu har familjen varit hemma i Sverige på besök och jag fick äntligen träffa Rebecca och hennes son.

 

 
Ikväll har vi gjort blödande fingrar och nu håller på att pimpa vårt hus till ett spökhus. Noel ska ha lite komipsar över på halloweenparty. Kul att fixa spökstämning! Vad tänker ni på när ni hör spökhus? Jag tänker rep, gnisslande kedjor, ljus, damm(lätt ordnat), spindelnät, flaskor, gamla biblar, kors, fladdermöss, spöken, döskallar, röda och gröna lampor, spindlar, knarriga golv...
 
 
 
 

RSS 2.0