I sängen.

Nu ligger jag i sängen. Ni anar inte hur lyxigt det är att ha en sänglampa. Jag ligger just nu i sängen och läser en ameliatidning. Snart ska jag gå på boken: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har ni läst den? Åh, det är en sån lyx med sänglampa. Jag ligger här och njuter! Tänk att jag klarade år av högskolestudier med en vanlig lampa på fot i sängen då jag läste om nätterna;). Det var många nätter med lampan på fot. För var sida jag vände så välte den förbannade lampan... Usch;)!


Sov gott fina ni!


//

Sofia

Premiärjogg!


Foto: Lena på cykel

Per Moberg och jag.

Per Moberg och jag!

Med mysbralla, håret på ända och oborstade tänder lagar jag mat ute. Mysbralla och oborstade tänder får stå för mig skulle jag tro;).

Det är väldigt bra att bo på landet.


Life is good!

Ännu en underbar dag!

Det är stor sol ute, klarblå himmel och jag är ledig!

Jag lever:)!

Björn är ute i en gammal ladugård och letar fram fönster...Jag undrar om han kommer ut;)? Den som lever får se...


Elsa springer fort!


Jag kånkar fönster. Jag funderar på om vi ska bygga in dem. Ännu är inte platsen för dem bestämd. Jag ställer dem här och jag ställer dem där:).


Nä, nu ska jag ut igen. Snart kommer Malin på lunch. Kanske sker mitt premiär jogg idag?!


Ha en jättefin dag!

//

Sofia

Åh, nej! Elsa dukar av...

Vi har tidigt uppmuntrat Elsa till att duka av efter sig. Dumt! Elsa dukar av och vi rusar efter i illfart. Vi har en porslinsho och allt Elsa släpper där i går sönder i ett kras. När vi ser att Elsa dukar av rusar vi efter och liksom fångar disken innan landning samtidigt som vi berömmer henne för avdukningen.Kras!


Det gäller att vara med när Elsa släpper disk!  

Vintagesnusk...

Här sitter Frida och Christine och läser snusk.

Usch!Själv läser jag:Kanske var det så att mjölkboken var kvar efter att de andra tagit tidning först?Tack för en jättetrevlig kväll tjejer!


Vilken underbar dag!

Jag och Noel har just varit iväg och handlat mat och lite blommor (jag kan inte motstå en massa blommor den här tiden). Jag får vänner på besök ikväll och det ska bli så mysigt! Nu är jag ute på altanen i full sol, vilket underbart väder vi har. Noel och Elsa är på gräsmattan och spelar fotboll. Härligt:)!Jag undrar vad jag ska fixa på det här:)??


Det är nått visst med att se sina barn leka på ett behagligt avstånd;). Jag hör hur de leker och spelar fotboj!

Wonderful!

I really need a new cam...


What?

Jag blev förvånad när jag kom med min kaffekopp till frukostbordet i morse.Jag hade så att säga redan varit där.Äntligen Fredag!

Hej vänner! Hur har ni det?

Själv har jag huvudvärk och har haft det lite hela veckan. Hoppas verkligen att den är borta i morgon. Nu ska vi snart fredagsmysa här. Noel är och badar när han kommer hem blir det liggläge i soffan och en stor köttbit! Härligt:)! Vet ni vad jag har gjort idag, något som jag inte har gjort på mycket länge men som jag alltid gjorde förr? Jag har börjat skriva dagbok. En dagbok i pappersform. Det var lite nostalgi över det hela förut när jag skrev. Jag fick plötsligt sån lust! Man vet aldrig när man lämnar jordelivet och jag skriver om hela familjen som kan vara kul för Noel och Elsa att ha. Måtte man få vara med när ens barn växer upp!

Idag fick jag sängkappan jag beställde från Ellos. Jättefin och att rekomendera om ni är ute efter en!


Trevlig kväll!


//

Sofia

Utearbete i vårsolen!

Hej vänner!

Hur har ni det idag?

Jag smet in lite nu från att ha varit ute i trädgården. En lortig liten Elsa springer omkring och njuter av att vara ute i vårsolen. Det är en fröjd att se henne springa omkring. Tänk vad stor hon har blivit! Björn spikar läkt. Vi har en del att göra med huset men vi tycker att det är roligt och det går ju an såhär i vårtider!

Lite bilder...


Trädgårdsingenjör sökes... ;).

Vi har en hel del gamla träd i vår trädgård. Läs döda. De är mycket speciella tycker jag och jag vill gärna ha dem kvar. Det är hål i dem och de har svampar på sig. En trädsvamp utgör en stol:

 

Ett trädhål utgör ett gömma påskäggshål:
Damm


Sten


Myrstack. Myrorna har just vaknat. Det är vår!

Ja, det finns mycket material för en trädgårdsingenjör att sätta händerna i =P.Rast!

Titta här!

Veckans rum i mammasegen!

 Roligt:)

In och titta!


Platsbyggda bänkar i veranda.Här ser ni våra platsbyggda bänkar i vår veranda. Detta är ett ganska enkelt sätt att skaffa sig mer förvaring på.


Ett tips till er som är i byggartagen:)!

Skattjakt...

Häromdagen berättade en vän att han hade varit ute på skattjakt. Det är en tävlig där man lagvis inhämtar olika saker under bestämd tid. Lagen skulle åka runt i byggden och inom bestämd tid fota olika objekt. I detta fallet var det:

Nakna kvinnobröst.
En pensionär över 90 år.
Ryska rubel.
En italienare.

Med på fotot ska också en gruppmedlem vara.
  

Utrustning:

Fem lagmedlemmar i varje bil, varav en utses till lagledare.
Uppdragsinformation.
Partypåse.
Kamera.Nu sitter jag här och funderar på om man ska dra ihop ett gäng för skattjakt. Kul grej tycker jag! Nä, nu ska jag ta mig an några projekt här.

Back to work!

Uppdrag!

Jag är värdefull:)!

Jag tänkte att vi kunde skriva av oss här på bloggen. Kommer ni ihåg sberg sopstation där vi gyttjade av oss ordentligt och slängde sopor? Tack för att ni gjorde sopstationen sopig! Nu ska vi skriva igen men med lite annan tappning.

Skriv ett brev till dig själv. Berätta hur fin och värdefull just du är! Kanske vill du inte skriva här på bloggen. Då skriver du brevet som du själv vill. Skriv av dig och läs sedan orden lite då och då. Var stolt över den du är! Skriv till dig själv som om att du skriver till en vän. Att vara stolt över sig själv eller att tycka om sig själv betyder inte att man inte tycker om andra. Tvärt om!

Sesså skriv nu en massa fina ord till dig själv!

Weekend Rom!

Jag vill åka på en weekend! Denna gången vill jag åka till rom, kanske Barcelona? Vill du sponsra min resa eller följa med är du mer än välkommen=P!

Sesså sponsra nu!


auf wiedersehen!

Vems är den?!

I dag på jobbet så hörde jag:

USCH! Blä! Näe, vad äckligt!

Det blev ett väldans liv där runt fikabordet. Jag hörde något om en tandpetare som låg på golvet.

Usch vad äckligt sa jag, tills kom jag på att det var min.


Sovrum

Vi har separerat.


Efter ett år i samma sovrum har vi nu delat på oss. Det var med blandade känslor som vi bröt upp från vårt kollektiv. Noel sover nu i rummet brevid.

Här kommer vårt sovrum som har börjat ta form. Första natten i vårt sovrum är gjord.Det är verkligen härligt att pyssla när andan faller på!


Kram!

PälsElsa.

På order av min syster Malin gör jag nu ett blogginlägg. Min syster var trött på att möta sig själv var gång hon klickade in på min blogg. Jag har inte uppdaterat på länge och Malin var med på det senaste inlägget. Nu kommer alltså ett inlägg så att malin slipper möta sig själv.Nu är vi ute, Elsa och jag.Elsapäls! Hoppas att ingen djurrättsaktivist kommer att slänga färg på Elsa nu.

Verkligen skönt ute!

Min tupp är ranghög.

Jag sitter och fikar med Malin.
Malin berättar att hennes tupp var ranghög förut men inte längre. Vad betyder ranghög frågade jag. Malin berättade att hennes tupp var ledaren i hönsgården förut alltså ranghög. Jag undrar om min blivande anka kommer att bli ranghög?


Hej vänner!

Hur har ni det? Vilken solig och fin dag vi har! Jag har just duschat efter en powerwalk. Än har jag inte inte kommit i gång med joggingen men nu börjar det närma sig. I can feel it coming! Snart ska jag sticka i väg till jobbet. Förut försökte jag få björn att köpa ankor. Det gick sådär:

Sofia: Tänk vad mysigt med några ankor i trädgården.

Björn: NEJ!

Sofia: Det är inte bara du som bestämmer i vårt hushåll.

Björn: Vart ska ankorna bo?

Sofia: I vår röda bod.

Björn: NEJ!

Sofia: JO!

Björn: Vem ska mata ankorna?

Sofia: De sköter sig själva. De går och pickar mask?

Björn: NEJ! (Björn åkte hemifrån).

Nä, jag får nog lägga ner projekt anka. Mest för ankans skull.
Ha en fin dag alla!

God dag!

Nu har jag varit ute och gått min morgonrunda. Skönt! Underbart att det börjar bli mildare ute. Jag och Elsa är hos mamma och hälsar på. Stina och Mayia är här också. Mayia ligger ute i vagnen och sover. Hon var lite svår sövd idag då Elsa sprang efter vagnen och skrek -KÖRA! Elsa skulle köra Mayia själv. Basta! Vi tittade på mammas hönor. Farlig, sa Elsa och stod på bekvämt avstånd.

 

Ha en fin dag vänner:)!

Söndagsmys

Nu har Malin med familj just varit här och tittat på solsidan. Vi skulle äta innan tvn men som vanligt blev vi sena och åt efter. Barnen är lediga i morgon, skönt med ledighet. Idag har det varit vår ute. Det har regnat i kväll och det hörs på ljudet att det är vårregn, härligt! Tidigare idag flög det förbi tranor här ovanför. VÅR! Jag gick en runda förut och fick lust på björkris. Jag klev in i skogen och bröt en massa kvistar. Får man göra så? När andan faller på får man passa på, säger en luststyrd grynet. Jag satte igång med att göra björkriskransar ungefär då Malin och co skulle komma...

 
 
  
 
 

Nu ska jag hoppa in i duschen sen The black swan.
Rak kommunikation.

Jag bjöd hit Malin på kaffe. Kaffebryggaren vägrade att starta. Den har gett upp. En kaffesugen Malin blev jäkligt förbannad och ringde till Björn som var ute.

Malin i telefon:

Hej Björn.
Nu åker du iväg och köper en kaffebryggare.
Er kaffebryggare har dött.
Jag vill ha kaffe.
Nu åker du och köper en ny.
Ta med Ludwig när du åker förbi skolan.
Ur funktion.

Gaga höj!

Efter jobbet igår åkte jag, björn och elsa och tittade på sängar. Elsa skulle somna i bilen och vi skulle åka där skönt tillbakalutade och njuta av lugnet.

Hahaha!

Under hela resan satt Elsa i bak och skrek. Hon skrek:

Gaga höj! Gaga höj! Gaga höj! Gaga höj! 

Elsa var ursinning! Björn höjde men Elsa fortsatte. Björn höjde lite till. Elsa fortsatte. Tillslut bottade vi stereon till toner av Lady Gaga.

Elsa nöjd.

Lunchlåda

Jag beundrar människor som lyckas ordna lunchlådor varje dag.Stina har varit här.

Stina har varit här en sväng i kväll. Detta brukar vanligtvis innebära en massa kvarglömda schampoflaskor för mig. Idag bjöds det på hudvård. Jag sitter nyduschad i soffan nu. Aldrig förr har jag suttit här med en sån len hy.  Jag tror jag ska sluta med tvål.


Påskmiddag!

Idag på jobbet blev jag helt hysteriskt sugen på janssons frestelse, köttbullar, sill och ägghalvor... Vad gör man?
Ser ni något konstigt på ägghalvorna förutom gurka och tomat?


Tuben med dijonsenap var väldigt lik majonästuben...


Undra vem som äter ägghalva med senap?Jag tror det var Björn. (Björn spottar här ägghalva i soporna).Kom prick, kom!

Elsas kusin Beata, eller Data som Elsa säger, har numer blivit anställd som prickleverantör. Data tunerar runt till oss alla med en förhoppning om att leverera prick.

Skulle ni vilja ha en prick, hör av er så skickar jag Data!


Helgen!


En härlig helg.Nu ska jag och Noel åka till Mc Donald´s ;). Det är mysigt när vi åker själva. Det händer inte så ofta.
Godmorgon!

Nu sitter vi här och äter pannkakor. Solen lyser ute och jag tycker att det är en riktig våffeldag. Ni skulle varit med här igår kväll. Vi har Noels kusiner här och det är huset fullt:). Vi skulle köpa pizza. Björn och jag tyckte att barnen kunde samsas om en pizza eftersom de inte äter så mycket. Vilka diskusioner det blev! Harry skulle ha Kebapptallrik. Allan skulle ha husets pizza. Husets pizza från det där gröna huset som säljer pizza. Noel skulle ha en Kebabpizza. Alla började bråka över pizza valet. Vi hade full sjå innan vi åkte och köpte tre pizzor =P.

Goa ungar!
Gud vad skönt med lite sol!

Kramar från mig!

Michael!


Michael, Michael, Michael...


Vad har du nu tutat i dina barn?Harry och Allan, Noels kusiner är här.

Harry stod just och läste ett reklamblad från Stena Line.
Han tittade länge på broschyrens framsida och sa:
-Oj, det var en stooooor fisk! Det var nog en sån pappa drog upp.


Fisk?Uttryck

Jag blev så full i skratt förut när jag satt och tittade på Noels protokoll för läsläxa. Läsfröken skriver alltid en kommentar på protokollet efter läxläsningen...

Tänk vad mycket olika uttryck lärare får höra genom åren. På min tid minns jag att vi sa: "MAO" jag minns inte riktigt vad uttrycket egenligen betydde. Vi sa också "dream on". Till detta uttryck ingick också en fysisk rörelse. Samtidigt som man lite drygt sa dream on, klappade man sig över bröstet. Det hade varit roligt att diskutera med en lärare över olika uttryck de mött genom åren.

I dag ska vi inte säga hej då!

Sberg har ett uppdrag!


I dag ska vi prata i telefon! Vi ska prata i telefon men vi ska inte säga hej då! Precis som i amerikanska filmer ska vi lägga på när vi anser oss färdiga med samtalet. Blir någon sur hälsa från mig;)! Det är svårare än man kan tro.


Sesså, ring!
All or nothing!Elsa här med alla hårspännen hon äger. Alla eller inget, säger Elsa!

Busunge =P!
Om någon uppmärksammar att jag har suddiga bilder kan jag meddela att jag har tappat min lins. Jag tycker det går förvånansvärt bra att ta kort med en halv kamera! Över förväntan helt klart :).


Stor sol och 8 grader +

Jag har informerat mitt jobb och en väldig massa andra om att det ska bli stor sol och 8 grader + i helgen. Över hela landet skulle solen skina och gassa, i helgen och hela nästa vecka. Människorna jag har informerat har liksom blommat ut över mitt budskap. De såg ut som solar allihop när jag informerade över väderläget. Jag tycker om att göra människor glada. Det känns fint att sprida glädje omkring sig. När jag nu såg på vädret så möttes jag av en lite annan bild än den jag gav. Jag hörde nått om orkan och grejer. Kanske sitter jag lite i skiten nu? Kanske har glädjen bytts ut mot vrede?

A ja, bättre att va gla´en stund än inte alls, tänker jag!

Jag hoppas på sol.

Go kväll!
Hej på er!

Nu sitter jag här i tystnad och skriver. Elsa sover och Noel och Björn renoverar. Skönt att bara sitta här. Kände ni solen idag? Gud vad jag njöt när den tittade fram! I dag på jobbet så hände en grej. Jag stod utanför där jag jobbar och kikade in i byggnaden brevid. På fönsterrutan mitt framför mig hängde några saker jag tyckte mig känna igen. Jag stod och tittade på föremålen... Det tog en bra stund innan det klickade till. Mitt på fönstret satt en styck påse fisherman´s friend fasttejpad. I mintsmak. Brevid hängde en stor nyckleknippa i blått band. Myntet trillade ner och jag insåg att mina tillhörigheter satt fasttejpade innanför fönstret på okända lokaler. En hel glasruta avskärmade mig från mina fisherman´s och nycklar.

Usch!


Vad gör man?

Jo, man letar rätt på ingången till stället. Man gör sig mycket osynlig och smyger in längs väggarna fram till fönstret med mina saker på. Fort som synden rycker jag ner prylarna från fönstret och smyger ner dem i väskan. Jag fick upp en lapp ur väskan. Jag skrev tack på en lapp som jag satte på fönstret. Jag smög ut lika tyst och osynligt som jag smög in. Väl ute stoppade jag en fisherman i truten och borstade av mig dammet.

Phu!


Vad gör man inte för sina barn?

Vad gör man inte för sina barn? Säger pappa Björn och galopperar iväg.

 


Elsa tycker mycket om när hennes pappa rider häst. Björn har galopperat länge nu och jag tror att han kommer att galoppera en stund till...

Hur gör du?

Hur gör du?


Du har varit och handlat och är påväg att packa in dina varor i bilen.

Hur gör du?


A) Du öppnar bagaget och placerar strategiskt dina varor längst bak i bagaget. Du försäkrar dig om att matkassarna står utan fallrisk.


B) Du placerar dina matvaror i baksätet. Ibland välter de ut men du kör lite extra försiktigt för att varorna inte ska trilla ur matkassen.

C) Du går med dina kassar in på förarsidan. Det är ett väldans bök att knöka över varorna från förarsätet till passagersätet. Ratten är i vägen och det är trångt! Väl i passagersätet pustar du ut och kör iväg. Varorna välter och det ligger matvaror på sätet och på passagergolvet.

Nu kommer solen!

Ny dag, nya möjligheter!

Jag loggade just in på klart.se och såg att resten av veckan bjuder på sol. Hur härligt är inte det? Bara vetskapen om sol gör mig pigg. Nu kommer det! Jag ska sitta i solen, i badräkt och äta våfflor :). Jag vet inte sen när 6 grader och sol blev sommar men så är det.
Vad gör ni för något?


Sover ni? Jobbar ni? Kokar ni kaffe? Äter ni? Vad gör ni?!
RSS 2.0