Jag har en fråga...

Vem fäster du ögonen i under ett gruppsamtal? Tänk att ni står flera och samtalar, kanske är ni vänner under en middag eller kanske en arbetsgrupp. Informationen du sänder är menad till alla men ändå tittar du specifikt mycket på en person. Vem tror du att du sätter ögonen i? Detta är förmodligen individuellt men ändå intressant att reflektera över. Vad gör att jag spärrar ögonen i en viss person när jag egentligen talar till alla? Är jag mer trygg med personen jag tittar på? Är jag mer tveksam till personen jag sätter ögon i? Man kan lägga tusen olika värderingar i det här, det är olika för alla. 
Vem slänger du ett getöga på? 
 


Släng ett getöga:)!


Noel har stort inflytande över sin lillasyster...

Här sitter Elsa i Noels fotbollströja med Noels fotbollspärm.Hon bläddrar i pärmen och säger:

Zlatan, Messi, Terry

Snart börjar väl jag också...

Elsa hälsar på Welma!

Idag har Elsa varit och hälsat på Welma. Det första Elsa gör när hon kommer till Welma är att

1. Gå och hämta en blå mugg.

2. Gå till Welmas kökslåda och hämta ris som hon sedan häller i muggen...


Elsa har stort inflytande på Welma som också började rota i kökslådan.Elsa delar med sig av riset till hunden Viktor.

Men inte till Welma. Nu blev Welma och Elsa ovänner... De båda drog som vildar i påsen, åt var sitt håll.

Nu får du åka hem sa Welma.


Mot Göteborg!

Nu ska jag snart ta bilen och åka till Göteborg. Jag är inte van eller trygg i att köra där men nu men nu ska jag göra det i alla fall. Önska mig lycka till!

Det man inte kan, kan man lära sig! Jag hoppas det i alla fall.

Ha en fin dag!

Framför melodifestivalen!

Nu sitter jag framför melodifestivalen och snorar. Hur mycket snor kan en mänsklig varelse producera?

I dag har Björn suttit i ett sekretariat under en fotbollscup och kommenterat matcher. Det var första gången och detta event har nu lett till en massa frågor. Jag är känd för att ställa tusen frågor till folk om allt. Jag vet mycket! Jag frågade Björn om han fick tvångstankar innan han skulle prata i mikrofonen. Jag frågade om Björn var rädd för att säga balle i meningen snopp istället för 1 - 0. Jag frågade om Björn per automatik fick en kommentatorsröst och tonfall precis som kommentatorerna på tvsporten. Jag frågade om han vrålade på spelarna. Intervjun är bandad och transkriberad. Önskas en rapport kan jag skicka.

Åter till melodifestivalen!


Hur gör du?

Du har just burit in dina tunga matkassar. Du står nu inför uppgiften att packa in nyinköpta varor i kylen.


Hur gör du?
A) Du känner att du är kissenödig just som du anländer med dina varor till kylen. Du ställer ner varorna och går på toaletten. Mycket lättad återvänder du till kylen och ditt varu-uppdrag. Du är strategisk och målinriktad. Varor som redan står i kylen flyttas ut. Färska varor placeras in. Ytterst ställer du de redan påbörjade. Strategin leder till att de varor med kortast levnadstid går, på ett smidigt och naturligt sätt, åt först.  


B) Du trycker in varor huller om buller. Du är så pinkenödig att varorna fullkomligt mosas in. Samma visa var gång. Varorna längst in, kryper, tids nog, ut.


C) Du plockar inte in några varor. Du har just handlat det du nu står och äter.Med snorsträngar under hakan!

Vänner! Sberg har gått och blivit sjuk. Nu sitter jag här med snorsträngar hängandes långt under hakan. I veckan har jag inte släpat runt på kökskalendern i väskan utan en toarulle. Undra vad som blir nästa veckas väsksläp?

Jag har suttit framför tvn nu på morgonen och tittat på natur/mat/trädgårdsprogam. Jag såg ett program där de tillagade mat ute över en grill. De stod vid hardangerfjorden och tillagade vad havet hade att bjuda. Vilken miljö! Jag känner hur fjällräven i mig vill ut:)! Jag vill gräva, plocka kottar, bygga koja, klippa gräs, bada klippbad och haiijkka! Nä, nu får jag gå ut och gräva en grop.


På ett kontor!

Hejsan på er där ute!

Nu sitter jag på ett kontor någonstans och försöker uträtta lite gejjjer... Jag sitter här och skriver ut en massa uppgifter som jag tänkte gå igenom senare... Det är väldigt lätt att skriva ut information. Värre är att gå igenom och ta informationen till sig... Det är väldigt lätt att gå in på diverse bloggar också. Jaha, när jag sitter här så tänker jag på alla er som dagarna i ända sitter på ett kontor. Jag försöker leva mig in i hur ni har det. Jag sitter här och lever mig in så att säga. För att kunna leva mig in ordentligt har jag krängt på mig headset mm. Oj, vad jag ser kontorsproffsig ut;)! Med headset på sitter jag här och blir lite kopieringsugen. Skulle man kopiera en hand tro =P? Är det sånt ni gör om dagarna, kopierar?

Hur har ni det, alla kontorsråttor? Hur är det att sitta på ett kontor hela dagarna? Vad gör ni? Vad har ni för attiraljer på ert bord? Vad hänger på väggarna? Här ser jag en massa tejp, minräknare, pennor, telefoner och en massa annan bråte.

Tell me about your office!

Rapport från toa!

Här sitter jag inlåst på toan. Jag smet från en kaotisk tillvaro. Utanför hör jag: Mamma?! Mamma?! Mamma?! Först från den ena sedan från den andra. Jag hör inget. Jag är på min fristad. Undra hur många föräldrar som tillflykt in på toaletten då och då?! Rätt komiskt faktiskt =P.


Framför tvn...

Nu sitter jag framför tvn med Elsa sovandes brevid. Jag klappar henne på den febervarma pannan. När jag slutar klappa säger Elsa:
-Kappa, kappa!
Lilla gumman! Hoppas hon blir frisk snart! Ja, här sitter vi framför tvn. Bygglov har precis avslutats. Jag tror att Matte och Mija är kära i varandra. Tror ni det också?Ordning och reda!

Jag tog ledigt i dag för att kunna spendera tid med mina små barn. Vi hade planerat att åka ner till malmö för att hälsa på min syster bland annat. Tyvärr blev Elsa sjuk och vi stannade hemma. Nu sover lilla skruttungen och jag tänkte jag skulle passa på att strukturera upp mitt liv lite grann. Jag sitter nu här med en massa papper, arbetstider olika scheman framför mig... Vilken slarver jag är! Jag är väldigt stolt att jag klarar mitt liv och alla tider som ingår i all min oreda! Förra veckan släpade jag runt på familjens väggalmanacka i väskan för att slippa överföra en massa tider från lösa lappar... Lösningsfokuserad eller vad?! =P

Nä, här ska organiseras!

På återseende!

Tack för deltagandet!

Tack för alla fantastiskt fina bilder som trillat in i min inkorg! Inom kort kommer de att publiceras på Sberg´s blogg!


Väl mött!

14.30

Allesammans, vänner och kamrater!

Klockan 14.30 smäller det!

Klockan 14:30 blir det massdans!

14.30 är tiden då kroppen ska få känna att den lever!

Klockan 14:30 uppmanar jag er alla att sätta på Dancing On My Own med Robyn! Sätt på låten vart du än befinner dig, på kontoret, på mötet, hos tandläkaren eller var du nu är! Uppmana alla du har runt dig! Vi kan bli många. 
Dansa! Höj volymen! Kör järnet! Känn att du lever!


Skicka bild på er dans till sofiaberg1@hotmail.com! Bilderna publiceras senare i bloggen.Vi ses 14:30!


Torka!

Elsa sitter i badet nu. Hon beordrar mig att torka blöt docka...

Torka, säger Elsa!
Jag får också order om att torka blöt fisk...
Jag kan inte torka fort nog! Jag torkar och torkar. När de, fisken och dockan, väl är torra ska de bada igen och proceduren börjar om...


Undrar ni vad jag har för mig så kan jag säga att jag torkar, torkar och torkar. Jag lär göra det ett tag:).

Tapeter!

Vilken tapet tycker du är finast (såhär lite lösryckt)? Vad ser du för rum till tapeterna?  
 Cottage Prints; Carma.Ändrade planer!

Idag hade vi bestämt oss för att åka till malmö för att spendera lite av sportlovsveckan där. I natt vaknade vi av att Elsa hade feber. Hon verkar ok men jag tror att vi får hoppa över vår tripp. Tråkigt att behöva ställa in men det är ju så. Allt går inte att planera. Lillskruttan sitter här på golvet och läser bok. En något otymplig bok...


Ute och går!

Nu är jag ute och går skulle man kunna säga.

Min sambo lever i tron att jag är ute och går nu. I själva verket sitter jag hemma hos min mamma. Jag surfar äter godis och göttar mig. När jag kommer hem ska jag prata om hur kallt det var under rundan och hur frostfrusna mina kinder är...  

Life is goooood!


Vad beundrar du?

Vad beundrar du, eller uppskattar, hos andra människor? Vad är det för något hos andra som väcker din beundran eller ditt gillande? Vad tilltalar dig? 


Normaliseringsprincip

Ofta möter jag begreppet normalisering och normaliseringsprincipen. Jag ställer mig frågande till begreppet och principen och är beredd att göra ett inlägg med kritiska inslag. Jag väljer att inte göra det. Jag skulle vara på för djupt vatten. Jag har nog skrivit ett inlägg femton gånger men sedan raderat det. Jag har ofta, i mitt arbete, mött normaliseringsprincipen. Jag känner mig inte fullt påläst eller mogen för att göra det. Just nu insuper jag kunskap och undersöker alla sidor av myntet. Det förbannade myntet;)! Jag undrar om jag har några här på min blogg som möter bereppet normalisering och normaliseringsarbete?

Vad har ni för tankar kring detta normaliseringsbegrepp och normaliseringsarbete?

Berätta!

Karlavagnen!

I natt blir det karlavagnen på sbergs blogg. Det är fritt tema och man får skriva av sig om sina nattliga funderingar! Sbergs blogg är en aktiv blogg som kräver aktiva deltagare. Inga aktiva deltagare -ingen karlavagn i bloggform! Samhället är vi och visst vill vi ha lite karlavagn i bloggform.

(Att kräva och att tala om för andra vad de vill ha är väl demokrati i sin vackraste form;))?!

Sesså, ta ert karlavagns ansvar!


Vad stör du dig på?


Idag lyssnade jag på Christer i P3. Det diskuterades vad som störde människor. Det var allt mellan himmel och jord som togs upp då lyssnare ringde in... Tänk vad vi människor kan störa oss på mycket :).

Vad stör du dig på?

Malin...

Ja, jag gillar också Elsa. Hon är mycket smart. Jag undrar om du läste färdigt inlägget nedan? Jag förstår egentligen av din kommentar att du måste gjort det, läst färdigt!


(jag la till lite på slutet som du såg).

Din kommentar passar perfekt. Det tackar vi för!

What goes around, comes around...

Elsa och jag satt och tittade i en sagobok. Elsa bläddrade och bläddrade, fram till en bild.
Hon tittade länge på bilden, fäste ögonen på mannen i blått bälte och utbrast glatt och igenkännande:

Stina!Ja, jag får nog hålla med om att jag ser en viss likhet. Jag är måttligt road av liknelsen.När Elsa sedan sa Mamma framför tvn var jag inte lika road.Hahahahah, nu skojade jag med er! Bilden Elsa sa mamma till var denna:


och ja, jag tycker mig se liknelsen mycket bra!


;)

WakiePakie!Väckarklockor ringer, tuppar gal, kyrkklockor ringer och gud vet vad...

Det är dags att vakna nu.


WAKIEPAKIE!inte en tillstymmelse till liv.Vänta...


Det är lite sport i det här med att väcka pelagoner från de döda. Än är inte sista kortet lagt.

Noooojjjjjjéééééééél!

Noel sitter uppe i ett träd. Elsa står på marken nedanför och ropar:


Noooojjjjjjééééééél! Noooojjjjjjééééééél! Noooojjjjjjééééééél!

:)

Christine...

Christine, I really need you now.Varje gång jag tittar på min inkorg så tänker jag på dig!

Hoppas att allt är bra med dig, det var länge sedan nu!

Ses snart :)!


Vem blir avsändare 1800?????


Trogna läsare!

Hej på er alla!

Jag mår bra men har bara inte haft tid/motivation för bloggen. När det kommer till bloggen och bloggandet så är jag luststyrd som Grynet. Kommer ni ihåg henne förresten:)? En härlig tjej Grynet tycker jag.
Roligt att se att ni alla ändå hänger i trots dålig uppdatering:)! Jag har trogna läsare jag!Många kramar från mig till er!

Suspekt avsändare!

Jag har några mail i min inkorg. Det verkar vara en suspekt avsändare. Han/hon benämner sig med namnet:


LazerCock.


Ska jag öppna?RSS 2.0