Travtips V75 31/7

Då var det dax för Sbergs travtips!


-Lätt match, säger Sberg!Lopp 1: 7

Lopp 2: 6 - 12

Lopp 3: 1 - 2 - 3 - 6 -7

Lopp 4: 12

Lopp 5: 4 - 11 - 13 - 14 - 15

Lopp 6: 5 - 8 - 9 - 11

Lopp 7: 13Tänk på att ni ringer hem när ni ska gratulera mig ;). Min mobil är ur funktion.Väl Mött!Sberg

Säljknep?

Min syster har berättat för mig hur en expiditor, här där vi bor, alltid lägger handens på hennes när hon handlar. Hon har spekulerat i om detta kan vara ett säljknep. En liten touch som de, expiditörerna, har lärt sig på någon säljarkurs. I dag åkte jag och handlade av samma expeditör. Jag tänkte undersöka saken. Jag plockade fram några varor som jag la upp på disken. Jag stoppade mitt betalkort i kortläsaren. Nu väntade jag ivrigt på en liten handberöring. Jag väntade med spänning! Det kändes som om jag väntade i en evighet! När jag betalat och fått mina varor stod jag kvar... Efter en stund, och efter en och annan suck från kön ibak, förstod jag att mitt köp var slut.

Över. Klart. 

Jag fick ingen hand på min. Nu vill jag gå tillbaka och fråga varför jag inte fick en hand på min hand. Jag vill fråga vad det var för fel på min hand.


I morgon är det jag som gör samma experiment igen.

Operation: Rör min hand.

Mobil ur funktion!

Min mobil är ur funktion (och har varit det senaste veckan)! Därför svarar jag inte på samtal, sms  eller dyl. Jag hoppas att den är åter i bruk på måndag!  Nu vet jag inte vilka av mina vänner som har min blogg och som nås av detta meddelande men till er som läser...


Ring hem!


Morrn, morrn!

Har ni sovit gott? Vad gör ni för något denna dag?

Jag har sovit jätteskönt! Regnet har smattrat på fönsterbläcken, man sover så bra då tycker jag:)!

Titta vilken fin kvällsmat Noel ordnade åt oss igår! Vi var strängt förbjudna och komma ut i köket. Efter en stunds fejjande kom han in med kvällsbrickan :).

Fin dag!

Köpenhamn!

Sberg har haft en hård dag.

Sberg har haft en hård dag!


Oj!

Nämen oj!

Vad har vi här?Stinajesutoffla????

Stinajesutoffla tyckte om sbergfot så mycket att den satt på när sbergfot badade i havet. Stinajesutoffla vägrade sedan att komma av. Det var liksom nått vitt i dragkedjan i bak. Det såg ut som salt.

?


Stinajesutoffla fick flytta med sbergfot från malmö till landet.


Oj!(Jesutoffla var precis vad sberg behövde).


Stina, välkommen att bo här åter.

Jag tänker låta Stina bo här igen.


Efter varje övernattning Stina har spenderat i vårt hus har jag hittat kvarglömda shampoflaskor. Mitt hår har aldrig varit så bra som nu. Jag, som brukar tvätta håret med *överblivna tvålrester, har nu ett hår som jag inte känner igen. Mitt hår är mjukt och borstning är fullkomligt genomförbart!


En, två och tre nya flaskor!


Stina ska du sova över inatt?


*Nu överdrev jag nog en liten, liten smula.

Hemma igen!

så nu alla tjuvar behöver ni inte komma hit.

Hör ni det tjuvar?

Vi är hemma igen!God morgon!

Dagen igår spenderades till en början i Malmöcity. Vi letade efter en riktig döner kebab. Vi fann den och den var god:)!Sedan åkte vi till Klagshamnstrand och badade...


                                                          


På kvällen slängde vi in vårt pick och pack i bilen och åkte hem. Vi åkte ganska sent för att Elsa skulle kunna sova i bilen hem. Det gick som planerat och hon sov hela vägen. Skönt!

Är inte bilen ett perfekt ställa att glömma av sig själv för en stund? Bilen är ett bra ställe att tappa sitt självfokus tycker jag. Under resan kom jag på mig själv sjunga väldigt högt till radion. Jag levde ut och jag sjöng. Jag  sjöng inte bara, jag whailade. Oj, vad jag whailade! Det upplevdes lite som ett musikaliskt moment :P. Jag funderade på om Björn hört mig. När jag satt tyst och funderade på mitt utlevande hör jag Björn. Han inte bara sjöng. Han whailade. Inte lite heller!

Hahahaha!

Härligt! 


Dagens sjunglåt: Lady Antebellum - Need you now :). Jag ser mycket lidande ut när jag sjunger.

Sberg undrar hur whaila stavas?!


Kram!

FotbollsNoel...

letar fotbollsZlatan


Zlatanhus

StekarElsa

Elsastekare!


Arg tant på bussen.

När jag åkte i en överfull buss i går var det en tant som blev arg. Jag stod inklämd med barnvagnen där jag skulle, alltså på rätt plats. Noel och Rasmus satte sig i ett säte brevid. Bussen var så full, att man fick kämpa för att överhuvudtaget få luft. Ombord stiger en tant. Hon såg arg ut. Hon tittade på Rasmus och Noel och gav den bokstavligen en utskällning för att de satt på hennes säte. Hon gick vidare bak och satte sig på nästa säte. Jag ropade till tanten att denna felsittning inte alls var meningen och att hon självklart skulle sitta där. Jag berättade att jag inte hade åkt på dessa bussar förut och att jag var ovan, därav felsittningen. Tanten skällde åt mig att det var på tiden att jag öppnade mina små ögon! Jag sa förlåt igen, men gav upp försöket med att förklara. Jag kände mig lite tyngd av detta möte. Hon förutsatte att vi satt oss fel bara för att jävlas med henne. Tråkigt, vi visste ju inte att vi gjort fel. Tråkigt att det bara förutsätts att människor gör saker för att vara jävliga. Tänk vilka missförstånd det blir! Jag skulle aldrig göra något för att försvåra för en annan. Aldrig. Därför blev jag lite känslosam:)! När tanten steg av ville jag också kliva av. Jag ville springa efter och säga att världen inte bara är ond. Jag gjorde det inte. Jag satt kvar och jag funderade. Noel och Rasmus flyttade sig bak. De fick klämma sig bak i den överfulla bussen. Tanten kanske var trött, hade ont i ett ben och hade en dålig dag. Hon behöver ju inte alltid vara såhär.

Nä, nu är det nog dags för mig att släppa detta drama! Sberg - en snäll människa som gör fel ibland. 

God morgon!

Hoppas ni har fått en god sömn! Jag sitter och tittar på Elsa som sitter och leker på golvet. Hon läser bok och talar i telefon:). Det kommer en massa ord ut som jag inte riktigt kan tyda. Undra vad hon säger? Noel, Björn och Rasmus ligger och sover. Det ser ut att bli en fin dag så kanske beger vi oss till stranden. Elsa har lärt sig att säga:

-kom.

Hon uttalar det fort och nästan viskar fram ordet. Det låter hur gulligt som helst. Så fort hon vill komma upp i famnen eller ha något sträcker hon ut händerna och säger fort och viskande:

-kom.

:)Bild från 1-års dagen.
Hoppas ni får en fin dag!


Fin kväll!

Hela långa dagen har vi spenderat i stan.

Vi har vandrat, kikat i fina parker och jag har spanat på gamla byggnader:). Vi har också fastnat i en hiss. Det gick bra =P. I går satt vi fast i en buss vars dörrar inte kunde öppnas :). Det gick också bra.
I kväll har vi varit ute och fiskat. Det har verkligen varit en fin kväll:)!

Hoppas att ni alla mår bra!

Kramar från mig!Dagens destination?Kortet är inte tagit på sned. Elsa hänger ut ur vagnen. Hon tycker att det är jättekul! I dag har den här damen mutats med bulle. Kanske inte jättebra, men vad gör man när det kniper på buss och tåg? Jo, då hivar man fram bullen. Herre gud! Phu! Man måste ha en bulle i bakfickan om det kniper!

Jag såg en mycket snygg man/kille/ung herre på bussen idag;).Ledtråd på dagens destination...

25 poäng...

Nu ska vi äta god sushi hemma, -god enligt sushikartan=).


Vad skulle man göra utan internet?


Dagens destination?


Kram =)!Nästa ledtråd...

på gårdagens destination...
10 poäng


Vart befann vi oss igår?


God natt!

Noel var mycket nöjd med sin födelsedag:)! Det var en fin dag av familj, tårta, lek och presentöppning.


Morgonbrickan på sängen...
Ja må han leva, sjöngs med den vanliga morgonstämman, för en (förhoppningsvis) yrvaken Noel...

Tack för era fina hälsningar:)! 


Elsa fick också lite presenter från de som inte gratulerat henne ännu... Det tyckte Elsa var bra! ;).

När Elsa fyllde 1 år fick hon ett tält i födelsedagspresent. Hon verkligen älskar att gå in i sitt tält. Hon går in och sedan sitter hon där inne själv :). Ibland får hon med sig en kompis också. Då sitter de båda där och tittar. 
 Nu sitter vi någonstans i Sverige.

Kan ni gissa vart?

100 poäng...
Kram till er alla!

Sov gott!
Ballonguppblåsning...

Min finaste Noel fyller 8 år i morgon. Jag håller just nu på att blåsa ballonger. Jag blir lite känslosam här där jag står mitt bland presentpapper, terpentiner och ballonger. (Var födelsedag frågar jag Björn vart terpentinerna är. Björn blir förbannad och säger att det heter serpentiner :). En tradition i det Nymanbergska hemmet). 

8 år?!

Tiden rusar.
Mink

Igår var jag i Lidköping och hälsade på min kära vän Becca. Vi strosade på stan och hamnade på en uteservering i solen vid vattnet. Underbart! Jag skulle kunna sitta på en uteservering varje dag. Det kom poliser och jag frågade mig om jag var överförfriskad eller om jag hade gjort någon lagöverträdelse. Nej, jag var inte överförfriskad eller lagbrytare. Phu! Restaurangen hade fått besök av en mink. Polisen hade fullt sjå att få tag på den lille svarte barhängaren. Sberg dokumenterade hela dramat.

Mink


Liten rädd polisfot jagar mink.Tänk att alltid händer något. Undra vad som händer idag:)?


Till er som tror

att getingar endast kan stickas en gång innan de passerar pärleporten kan jag tala om att så inte är fallet...


Ni har fel!


//

Sberg stucken av en och samma geting fyra gånger.


Sberg och mycket tjock fot.

Dagens ungdomar!

Vi ringde vår systerson, då vi hade ett utmärkt sommarjobb åt honom.Sofia: Hej! Vi har ett arbete åt dig, är du sugen?

Min systerson: Ja, vad innebär arbetet?

Sofia: Du ska såga ner träd.

Min systerson: Vad tjänar jag per träd?


Min systerson: Hur många träd finns det?


Min systerson: Hur tjocka är träden?


Sofia: Öhhhh, jag får nog återkomma...


Reflektion: Är dagens ungdomar vetenskapsmän?


Min systerson är numer oumbärlig vid en anställningsintervju!


Vääntar!

För en hundradelssekund sedan ringde det i vår telefon. Min syster, hennes sambo och ytterligare en syster är påväg in till bb. De ringde för en hudradelssekund sedan. Nu sitter vi här och väntar och stirrar på telefonen...:)


Regnet öser ner.

Hej på er! Hur har ni det denna Lördag? Regnet fullkomligt öser ner ute. Jag tycker att det är härligt! Det är en riktig skräckfilmsdag. Det är mörkt här inne och regnet smattrar på försterbläcken. Kanske ska jag tända upp lite ljus och se klart shutter island? Jag har startat på filmen tre gånger men har blivit avbruten.

En fin dag önskar jag er!

Sberg gör betongfat.

Utan sambo.Det blir mycket stökigt när Sberg gör betongfat.Sberg tror att hon är en konstnär. Sberg tror att konstnärer arbetar med händerna. Sberg blandade betongen med bara händerna, precis som de riktiga konstnärer gör. Nu har Sbergs fingertopp frätits/frätts bort.


Allafall lite skinn.// Sberg Sann Konstnär utan finger.

Sberg joggar...

Nu har jag varit ute på en joggingtur. Det var länge sedan sist men det gick bra ändå. Höfterna och magen skumpade ikapp. Det var varmt men skönt och jag kände inte av mitt knä. Nu sitter jag här högröd i ansiktet.


                                               Foto: Lena på cykel.Det är inte alla som har med sig en fotograf när man motionerar men det hade jag idag. Till er som registrerar att jag har en bh under sporttoppen kan jag meddela att så är fallet. Jag har en för stor sportbh.

Jag minns en gång när jag var på gymmet. Detta var flera år sedan. Jag hade investerat i en ny sporttopp. Som vanligt provade jag inte mitt nya plagg i affären. Nej, nej, vem orkar prova? Nåväl, väl på gymmet och på ett aerobicspass såg jag en skymt av mig själv i spegeln. Jag såg hur två bollar stutsade innanför bhn. Brösten levde verkligen rövare där inne, de for upp och ner och hit och dit. Jag ville dö för en stund men fortsatte mitt pass.

Jag har ännu inte köpt en sporttopp av rätt storlek utan adderat en styck bh istället.Idag kan det hända att jag blir moster igen. Min syster går hemma med lite värkar. Hoppas att lilla stumpan tittar ut idag:). All lycka åt min fina systeryster med familj!

Mitt betongfat!

Här kommer nu mitt nya egentillverkade betongfat!Titta och njut!

Mia & Klara!

Nu sitter jag här hemma ensam och tittar på Mia & Klara. Riktigt skönt :)Underbart! :)

Gör va i kan...

Jag var i skövde förut. Jag gick förbi Center Nail.

Jag såg mig själv gå in i salongen och slänga upp kardan på desken.

Jag hörde mig själv säga:


-Gör va i kan. Rädda det som räddas kan.Frida!Only for you!


Skövde!

Nu ska vi åka till skövde och lämna tillbaka babyskyddet vi hyrde då Elsa föddes. Vi är mycket snabba med ärenden som detta i min familj. Hon är endast 1 år nu. Det blir en dag på stan skulle jag tro.Jag har inte varit i Skövde sedan Elsa föddes och jag slutade skolan så det ska bli mysigt med ett återbesök. Jag har försökt att övertala Frida, mamma och Stina att åka med. Ingen kunde. Vi får klara oss själva.

Ha en fin dag alla!

Ännu en dag på ön. 


Sberg fick a bright moment...

Björn var iväg förut och när han kom hem dök jag på honom med min idé. Björn anade oråd och försökte komma undan. Jag berättade att jag tänkte göra stoora fat i betong. Jag berättade hur bra det är med stora fat och hur mycket man kunde använda dessa till... Jag förklarade att man kunde göra vattenarrangemang med blommor och ljus i, man kunde lägga sallad i, man kunde ställa lite vattenbad här och där till alla badsugna och uttorkade fåglar ute i trädgården osv. Ja, det var en bra idé tyckte han, men krävde att bli hållen utanför. Jag fixar väl alla mina projekt själv, svarade sberg lite förnärmad.

Sberg gör betongfat?

Ut och gör fat nu hörrni! Vilket ljus vi har ute ikväll:). Fint!

Båtdag!

Nu har vi just kommit hem från vår ö. Vi har haft en skön dag ute till havs!

 
Noel och en styck mormor åkte med...

 
Elsa vaktar kylväskan!Man hälsar på alla man möter. Det är en kod till havs...

Hej!

 
Den gamla båtradion... Björn knyter upp antennen i vassen.


Han blir lika glad var gång han får radiokontakt...

 
Björn kan göra såhär med sina fötter...                    Inte mormor...


Noel lärde sig fiska med kastspö:).

När vi åkte hem från vår ö så fick jag en idé. Jag skulle plocka med näckrosor med hem. Björn, som styrde båten fick styra in mig i ett näckroslandskap. 90 procent av alla blommor var gula. Jag ville ha de vita. Med mig hängandes i fram, halft överbord fick björn köra kors och tvärs, lite hit och lite dit, för att jag skulle få tag på några vita näckrosor... Han hade fullt sjå :). Jag plockade rosor och blad för att göra ett vattenarrangemang hemma. Väl hemma så hittade jag inget fat som jag hade tänkt mig. Jag fick slänga ut en knopp i vår mycket solkiga damm. I morse hade den slagit ut!
Den var visst rosa... :). Nu har jag en massa knoppar här som jag inte riktigt vet var jag ska göra av.


Sberg letar fat.Mot havs!

Mot havs skriker Sberg.
Det är inte havet, säger sbergs sambo.
Också åker de.

Godmorgon!

Hoppas att ni har haft en lika skön start på dagen som jag! Björn gick upp med Elsa idag. Jag och Noel har legat i sängen och dragit oss länge. Jag har legat och lyssnat på Elsa och Björn, hur de har lekt och pratat med varandra:)! Jag blev alldeles varm i hjärtat där jag låg och lyssnade. Dagen ska tillbringas på sjön. Prognos smhi bjöd på moln och åska. Prognos klart.se bjöd på sol. Vi valde den senare! Det är bra tycker jag när man kan välja väder.
Ha en fin dag!


Sberg undrar...

Sberg undrar vart paul befinner sig.

Någon som vet?

Mia Skäringer

Nu har jag äntligen läst Mia Skäringers bok: Dyngkåt och hur helig som helst! Jag har pratat om boken hela förmiddagen och jag gillar den mycket!Läs, säger jag!

Ok, lite tabita också:)!
 Lite sorg.

Idag avslutar alex schulman sin blogg. Jag sitter här och känner lite sorg. Det är en blogg jag tycker mycket om. Jag förstår och respekterar men känner ändå lite sorg, här där jag sitter, i min ensamhet och äter biff. Var sak har sin tid sägs det.

Jag känner lite sorg.

Apelsin i tomatkostym

?

Björn har köpt gula tomater. Det här blir helt fel på den sbergska tomatkartan. Det blir liksom apelsin utklädd i tomatutstyrsel. Min hjärna vet inte vilket fack fruktgrönsaken ska in i och kan inte riktigt sortera den inkomande informationen.Hur ska detta gå undrar en hungrig sberg?

Hörselkåpa med radio.
För ett tag sedan blev jag sur. Jag blev sur för att det låg hörselkåpor överallt. Björn använder dem på jobbet. Jag har också grejer överallt men det stör mig inte. Det är bara Björns grejer som stör mig. Inte alltid, bara ibland, om jag vill vara sur. Jag tog tag i hörselkåpan med den lilla fjantiga antennen på. Björn sa åt mig att lägga dem i boden. Jag lägger dem inte i boden svarade jag. Boden är ett rött litet förvaringsutrymme. Vi har ett helt bohag intryckt där.Fullproppad röd bod


Nåväl, jag tog de stackars kåporna och gick med ilskna steg mot boden. Jag slet upp dörren och kastade, av hela min kraft, in kåporna. Det var med en ordentlig smäll den ena kåpan trillade av. Jag borstade mycket förnöjsamt av mig dammet som virvlat upp, från all skit, i mitt kast. Jag gick med glada och mycket lätta steg in och meddelande att kåporna nu mer befann sig i boden, om än på olika ställen. Det ilskna humöret var ett minne blott. Sberg la sig i soffan med en påse godis och tittade på film. Mycket bra!Sberg är inte vuxen än. Inte min kompis heller. Hon har trillat av en gungbräda och har fått sy i läppen. 7 stygn.

Krya på dig!

Jag har fått tillbaka mitt internet.

Har ni märkt det?

75 inlägg på tre sekunder.

Ooops, nu kommer ett till!

I can feel it coming!

Tror ni jag får mig nått?

Igår var jag i Lidköping. Jag fann en station. Jag funderar på att anlända till stationen.

Tror ni jag får mig nått?Resten av dagen i stan (här säger man stan om lidköping) snek jag ivrigt runt efter andra stationer.

Vad kunde de innehålla för något:)?


Bendoverstation?

Bilbingo

I tisdags var jag och min syster Stina på bilbingo. Vi laddade upp ordentligt med bingopennor, godis, bullar, äggmackor, color och turgubbe.

Siffror ropas ut och man tutar från bilarna om en bingorad slår till. Efter tutet får man pengar i rutan. Jag och Stina såg framför oss hur dollars fullkomligt skulle mosas in genom vår bilruta. Vi satt där i bilen med varsitt fånigt flin över läpparna och duttade. Som vi duttade. Stina duttade orange. Själv duttade jag gröna pluttar.
Vi såg hur våra bilgrannar tejpade upp sina bingorader på en bricka. Vi stack ut våra trynen ur rutan och frågade om vi fick låna lite tejp. Det fick vi :). Det finns många snälla människor där ute!Turgubben är vår far. Vi tänkte att han kunde ge oss tur uppe i sin himmel. 


Bertil 10... Ivar 18...

Efter mycket ivrigt och panikartat duttande med bingopennan blev det paus. Alla bingospelare fick en rast på 20 minuter. Tack för det! Herre gud vad fort det gick! Vi var helt snurriga och i stort behov av rast!


Jag och Stina tog våra äggmackor och color och begav oss ut en bit i skogen. Vi ville ha lugn och ro. Vi slog oss ner på en solig skogsplätt och njöt av lugnet. Rätt som det var när vi njöt som mest hörde vi:

Bertil 2, Ivar...


Fan, de har börjat, skrek vi i kör, och rusade mot bilarna. Jag fick upp en kajalpenna och försökte, i springande takt, plita ner alla siffror på handen...
Phu!

Duttandet med bingopennan tog åter form. 

Vi vann inget.

Mycket mätta och trötta åkte vi hem. Vi muttrade under vår hemfärd att någon åkte hem med femtontusen i bilen.


 


Sberg viker inte tvätt...

Hon bara mosar in...

Här är sbergs troslåda toppat med lite jeans och annat smått och gott.

Jag gillar det!


Sberg out of reach

Sberg has for the moment big technical problems. She is totally out of reach. No internet, no telephone, no nothing. Hang in there! She will soon be back! This is a hard situation on sberg but she manage.

Best regards!

Bonnabränna...

Sberg var ute i båten häromdagen.

Hon badade och solade med skor på.

Det syns.


Elsa letar rester...

I går firade vi Elsas 1-årsdag.

Hon letade kalasrester det första hon gjorde när hon vaknade.


Inget telenät...

Jag har inte haft telefon eller internet på en vecka. Av någon anledning har vårt telenät lagt ner. Nätfelet har inte åtgärdats än. En tekniker ska komma i morgon. Men visst surfar jag nu? Visst är jag ute på internet nu? Det ska inte fungera. Jag skriver mycket försiktigt över tangenterna, så att inte internet kommer på att det inte fungerar.

Märkligt?!

Teknik säger jag...

RSS 2.0