Utedag!

I dag har det varit en alldeles underbar dag ute! Tänk vad lite sol kan göra!Noel släpade mycket pinnar till en brasa. Elsa har ramlat mycket.Noel hittade en mycket gammal mus i plåt. Nu kan du vara med i antikrundan, sa Björn.En vintagemus.


Noel hittade en mycket värdefull ring (läs slangklämma). Nu kan du vara med i sagan om ringen, sa mamman.Vi grillade korv... Pappan fick ordna grillpinnar.-Nu är det glöd, kom och grilla ropade pappan!!!


Glöd:P?Jädrar i mig vilken skön dag :)!


Livet tar inte slut för att man blir äldre...

Idag har jag åkt taxi. Jag färdades under en ganska lång tid i taxi. Jag var inte ensam på min färd. Resan delades med två äldre damer som skulle hälsa på en bekant. De var nog runt 85, kanske 90. Damerna klev på och jag fick en allergisk chock. Jag har aldrig mött så mycket parfymdoft i hela mitt liv! Att jag inte dog! Damerna var uppstissade och mycket stylade. Jag satt i mitten, i baksätet, med en tant på var sida. Tanterna var vänner och det talades och tjattrades intensivt under hela resan. Jag gjorde mig så liten som möjligt för att inte vara i vägen för deras samtal. Jag tror inte jag behövde göra mig liten. Jag tror inte de såg mig ändå. En timma innan avgång satt de färdiga med betalningen till taxichauffören. Betalningen hade de diskuterat länge och väl, hur de skulle gå tillväga och när. Högt och ljudligt. De låg, så att säga, steget före. 

Jag satt där, mycket ihoptryckt -och mitt i en allergichock, och njöt av deras livfullhet!


Jag hoppas att jag blir en sån tant när jag blir stor.  
När allt runt omkring försvinner

Har du någonsin varit så totalt uppslukad av någonting att allt runt omkring försvinner? Vad sysslar du med när detta tillstånd infinner sig? Kanske dansar du, kanske har du sex, kanske fiskar du, kanske skriver du, kanske målar du, kanske åker du bil, kanske...

Ja, vad gör du?

För mig händer det där blandannat när jag dansar. Det är så skönt:)!
Nu ska jag masa mig och alla mina rumpor till sängen!Sov gott i natt hörrni!

Hur gör du?

  • Du startar bil i god tid innan avgång, för isfri ruta.

 

  • Du skrapar ruta innan avgång.

 

  •  Du startar bilen och väntar på att värmen ska göra rutan isfri. Du fryser och du svär där du sitter och väntar. Du bottar fläkten och sprutar med spolarvätska för att skynda på den långsamma issmältningsprocessen.
Goddag!

Hej vänner!

Hur har ni det?


Själv sitter jag här och drar ramsor över snön! Nu får det vara nog! Jag brukar tycka att det är tröttsamt med folk som gräver ner sig i vädret men nu gör jag detsamma. En liten jä- snöflinga till och jag blir galen!

I går beställde jag nya löparkläder. Snart ska jag starta upp igen. Det ska bli skönt att komma igång. På onsdag ska jag prova på Sumba. Jag älskar att dansa och tror att det kan vara något för mig. Har ni provat?

Elsa bad just om vatten. Hon fick vatten och blev galet arg! Hon gick till kylen och sa (eller skrek) MUST! Elsa lärde sig vad must är i julas. Dumt! Det blir ingen must sa mamman och hon fick vatten. Elsa var arg men drack tillslut sitt vatten. De är mycket bestämda de små :). 


Snart vår!

Påle...

Nu sitter jag och björn framför 2 1/2 män. Det var just en strippa där som gjorde alla möjliga (och omöjliga) rörelser runt en påle. Såg ni det? Strippan snurrade runt och hon hängde lite graciöst upp och ner. Hennes långa och slanka ben snirklades flera varv runt pålen. Björn skojade med mig och sa att vi kunde sätta upp en sådan där stång. Jag fick en märklig syn. Jag såg mig själv hänga upp och ner på stången. Jag satt liksom fast. Jag hade blodstopp i huvudet. Med ett blodsprängt ansikte såg jag mig själv falla till marken och bryta nacken. Det blir ingen påle;). 


Underbara barn!

Jag vaknade av att jag hörde hur det kockades i köket. Jag hörde ett riktigt lagarbete. Jag lyssnade länge och blev alldeles varm i hjärtat av vad jag hörde. Det var Noel, Beata och Ludwig som donade ute i köket. Jag låg i sängen och Björn och Elsa var och handlade.

Titta!Beata, Noel och Ludwig i affären.

Beata, ludwig och Noel har med förälder varit i affär. Det gjordes en uppgörelse.

Beata betalade 1 st chokladkaka. Noel betalade 1 st chips i rör. Ludwig beordrades därmed att betala 3 st cola.

???


Beatas saldo, eller gemensamma bidrag till trion, stod på: 15.90
Noels saldo, eller gemensamma bidrag till trion, stod på: 15.00
Ludwigs bidrag till trion: 39.00

Ett värde av någonting kan beräknas på många sätt.

Basta!

I kväll funderar jag på att besöka det lokala badhuset för ett bastubad. Det är ju så förbannat kallt överallt. Nu sitter jag här och funderar på om det är ok att plocka med björkris och en öl.

Tror ni att detta är ok, björkris och öl ;)?

Kanske vill bastugrannen ha ett rapp på ryggen också =P.Ska det vara, så ska det vara!

Fikadag!
Mamman jagar Elsa i trappa. Elsa älskar trappor.

Jennys bakverk!Den havande var med... :)Elsa älskar verkligen fikor ;).Tack för en mysig dag!


Jag tar tillbaka vad jag sa!

Ni minns att jag skrev om hur bra min sambo hanterade pappaledigheten va? Jag skrev att jag tyckte att alla borde ha en som min sambo. Jag menade verkligen vad jag sa, där och då.

Jag tar tillbaka det jag sa. Jag tar tillbaka vartenda ord. När jag kom hem från jobbet idag så var det sådär äckligt nystädat. Golvet skimmrade så där snuskigt rent. Allt var prydligt och i ordning. Elsa och Björn satt där mitt på golvet och lekte kärleksfullt. Oj, vad mysigt de hade där på golvet. En lite märklig känsla kom över mig. På bordet stod middagen klar. Det var någon thaimat. Jag gick ut i verandan och fick syn på nyinköpta blommor. Nä, nu jävlar tänkte jag där jag stod stirrades på de nya blommorna. Gränsen var nådd och nu fick det fan i mig vara nog. Vad fan håller du på med? frågade jag Björn.

Sedan skrattade vi ;).

Ok, Ok. Alla borde ha en.

Från 13 till 12.

Kära vänner och kamrater! Låt mig börja denna manifestation med en sång.


Jag ber er ta ton till Lena Phs Det gör ont.


Allesamman, låt oss sjunga! 


Det gör ont, det gör ont, det gör ont en stund på natten och heeela dan. Det gör ont! Det gör ont, det gör ont, det gör ont. Ont, ont, ont (här kom lite efterdyningar för att liksom förstärka smärtan)! 


Låt mig nu berätta vad denna sorgesång grundar sig i.Jag har under lång tid arbetat hårt, flitigt och mycket intensivt med mitt bloggande. Jag startade upp på bräckliga ben men som allt eftersom köttade på sig. Detta gedigna bloggarbete har resulterat i god avkastning, i form av besökare. Statistiken talar sitt tydliga språk. Stabillitet är ordet när jag tyder mina siffror. Alla statistiker vet att stabilitet är the thing. Jag har en stadig ökning med en ny besökare om året. Jag och björn har räknat ut att om jag fortsätter såhär så är jag en kändis år 9090. Långsiktighet är mitt motto!


Nåväl, nu är det också så att jag har under mycket lång tid också haft nöjet att stifta bekantskap med ett stabilt antal premunanter. Premunanterna har stadigt varit 13 till antalet. 13 trogna premunanter har vandrat vid min sida i detta vilda -och ibland snåriga, blogglandskap. Vi har gått hand i hand, kärleksfullt och troget, mina premunanter och jag. Vi har tillsammans vandrat över berg och över hav. Detta fram tills igår. Igår var dagen då jag fick iniskt i hur det kan vara att vara hyllad och prisad ena dagen för att bli fullständigt ratad, dissad och förintad nästa. I går var dagen då jag gick från 13 till 12.
Det gör ont men jag tror på långsiktighet. Vänner, än är inte sista kortet lagt. Jag siktar på 9090. Jag vill avslutningsvis hälsa till Christer. Allas vår Christer Sandelin. 
 

Jag vet hur det känns. //från 13 till 12.


Det gör ont.


I min väska.

I min väska ligger en massa saker. Jag har en väldigt rörig väska och denna oordning har utsatt mig för en del märkligheter genom åren. Jag ska rensa väska idag. Jag minns i skolan för några år sedan. Jag satt mycket prydligt och stillsamt i föreläsningssalen. Det var tyst och stämningen var koncentrerad. Tyst, mycket tyst smög jag fram litteraturen för föreläsningen och placerade den på bänken framför mig. Ni vet, man vill se städad och kontrollerad ut. På något märkligt och lite mystiskt vis kände jag brännade blickar. Något var fel. Grannen brevid skruvade lite lätt på sig. Jag tittade på boken och upptäckte att den var full av gamla fastkletade lakritsgodisar. Det var inte en godis som satt där. Det var många. Godisarna hade smält ut i en brun sörja. I den bruna sörjan kunde jag skönja en och annan kaksmula. Här visste jag inte riktigt hur jag skulle bete mig. Med brännande blickar i ryggen låtsades jag som om godisarna inte fanns. Metoden fungerade inte och jag smög åter ner den brunkletiga boken i väskan. 

Igår efter jobbet skulle låsa. Vi var flera som skulle hem men jag tog på mig uppgiften att låsa. Lite snabbt och lätt drog jag upp mina nycklar ur väskan. På nycklarna hängde en massa fastkletade tuggummi. De hade precis som lakritsen smält ut, fast nu i en vit sörja.


Det värsta scenariot av dem alla är känslan som infinner sig när någon ska hjälpa mig att leta i väskan efter något jag inte hittar. Jag hör orden; jag kan hjälpa dig och jag ryser.

Varje gång jag köper en ny väska så gör jag upp ordningsregler. Vill ni höra?

Reglerna lyder:Inget godis eller tuggummi här inte! Om jag mot all förmodan placerar ett ynkligt och mycket litet tuggummi i väskan så ska det läggas i ett, för ändamålet, avsett fack och facket ska stängas. Basta!  Jag har aldrig följt reglerna. Jag gör dem ändå. Det känns bättre då.


Sberg är slarvig på vissa områden, men också mycket pedantisk på andra. Sberg, lite av allt. Eller kanske mycket av allt?//Sberg tvättar väska och gör ordningsregler.

Ranunkler

Sberg tar saken i egna händer!

Nä, nu får det fan vara nog tänkte jag och skottade bort all snö från altanen.Vänner, nu är våren här ;)!//

Sberg sjunger idas sommarvisa!

Alla borde ha en!

Alla borde ha en Björn hemma! Som ni säkert vet är Björn pappaledig nu medan jag jobbar. Det är en fröjd att ha Björn hemma på många sätt. Dels såklart för att Elsa får tid med sin pappa men också för att Björn är en riktig fixare hemma. Ofta kommer jag hem från jobbet till ett städat hem. Ljusen är tända och maten står ofta på bordet! Jag uppskattar det till tusen! Det är så värdefullt. Jag tycker alla borde ha en Björn hemma! Det är jag så glad för. Elsa och Noel också =).<3Pedagogiska familjen...

Här satt vi och fikade förut. Vi upptäckte mitt under fikan att Elsa satt en meter bakom bordet?!


 
Ser ni Elsa där i bak?
Elsa var dock nöjd ändå...

Kram :)

Trappräcke

Män!

Jag har en massa män i mitt hem. Gillar ni hantverkare så kan ni ju komma hit ;).Elsa finner stort nöje i att klampa runt i alla skor. I en sko la Elsa en pepparkaka ;).

Elsa leker med docka.

Elsa leker med sin docka. Hon vårdar henne ömt, för det mesta. Hon lyfter varsamt upp den lilla flickan. Hon bär henne i famnen och gungar henne. Hon lägger henne mot bröstet och klappar lite fint över dockans bak. Elsa säger ett taktfullt hm, när hon gungar henne. Det är en fröjd att se Elsa leka med dockan. När Elsa har lekt färdigt släpper hon den lilla fickan i golvet, hårt och brutalt. Det är tur att det inte är en riktig bebis:).


Sberg tar tempen!

Ibland åker jag och min familj iväg och tar tempen på olika platser i Sverige eller runt om i världen. Vi packar in oss i bilen, båten, cykeln eller flyget och så åker vi till vald destination och tar tempen. Vi insuper atmosfären på platsen där vi är. Vi orienterar oss runt i omgviningen och tar en temperatur. Beroende besökskategori, använder vi oss av olika kriterier. Vi har varit på ganska många ställen och mött ganska olika temperaturer. Förra året åkte vi till Särö, Asperö, egen ö i Vänern, Falköping, Halleberg, Fredikshavn, Saleby med mycket mer! Vår årliga turné startar snart. Efter mätningarna kommer en temperaturredovisning ut här på bloggen.


Snälla, ge oss tips på vilka platser vi ska ta tempen på! Det finns inga för små, stora, för nära eller för långt bort! Vi tar oss fram i alla terränger;)!


Tack!


//

Sberg tar tempen!God morgon!

Hej fina ni! Nu sitter jag och här med tända ljus och kaffekoppen i högsta hugg. Visst låter det harmoniskt? Skenet bedrar. Jag sitter här och skriver i buller. Vi har en golvslipare här som drar runt med sin slipmaskin. I morgon ska golvet vaxas. Tydligen skulle de ha någon form av utbildning här hos oss då, huset lär vara fullt av golvslipare. Jaha, hur mår ni idag? Här är allt fint och jag ska snart bege mig iväg på fika. Hårda bud! Slit och släp, som jag brukar säga ;). 


 
Tack Madde för de fina skorna!Ps. Ett sbergtips är att ställa tulpaner i en högvas. De står sig i flera veckor då! Man får inte va dum;).


Ha en bra dag!

Elsa målar!
Lite äckligt att vara kladdig, säger Elsa.
Måla sa Elsa. Jag plockade fram grejerna. Elsa målade. Sedan sa Elsa, bada. Jag plockade bort grejerna och tappade upp ett bad och satte Elsa i badet. Efter badet sa Elsa, måla. Jag tog fram grejerna och Elsa målade. Sedan sa Elsa bada och så höll det på. Nu är det färdigmålat sa mamman ;).

Vi har fått en tjej!

Har ni sett, alla ortsbor, att vi har fått en tjej på övergångskylten vid vårt nya matcentrum?Go kväll!

Go kväll gott folk!

Hoppas att ni har haft en fin dag. Jag kom just hem och ska snart slänga mig i sängen med Skynda att älska av Alex Schulman. Boken är väldigt välskriven tycker jag och njuter av varje ord. Skynda att älska har varit med mig i badet, i bilen och i sängen. Den är något tilltöcknad (heter det så?).Jag längtar så tills vi får vårt sovrum! Det första jag ska göra är att sätta upp en sänglampa. Nu när jag läser i sängen ställer jag upp en vanlig lampa på fot och för varje blad jag vänder, ramlar lamph-vetet. Vad gör man inte?Sov gott!

Uppe med tupp!

Godmorgon!Är ni vakna än?

Snart ska jag dra iväg tänkte bara önska er en bra dag!
Kanske ville jag visa hur tidigt jag gick upp också? =P!


Rise and shine!I en tid som nu...

I en tid som nu, tror jag att många människor känner sig vilsna. Jag skulle vilja säga att vi lever i en tid präglad av anomi, som Durkheim den franske sociologen skulle ha sagt. Ett tillstånd av normlöshet, vilsenhet och förvirring. Man springer utan riktning. Människor vet inte riktigt vad de tror på, eller vad som gäller. Det finns ingen given sanning.

Vad är egentligen meningen med livet?

Ingen talar om för oss hur vi ska leva våra liv eller vad som är rätt. Det är upp till var och en att själva finna svar. Vi väljer idag hur vi vill leva och vilka vi vill vara men det är ibland svårt att få ihop sitt livsprojekt, att hitta sin tro, sin livsfilosofi bland många. Det är lätt att tappa bort sig själv, ibland stormar havet. Tomrummet uppkommen av vilsenheten, fyller vi på olika sätt. Det är skrämmande lätt att gå vilse, att komma ut på djupt vatten. Jag tror det är viktigt att hitta sin egen inre tro, att man söker och stakar ut sin egen väg i allt detta virrvarr. När man har sin tro, något sånär klart för sig, så kan man lättare värja sig mot hot, man får en chans att hoppa av det tåg som går åt fel håll. Man får en möjlighet att säga nej och vända sig bort mot det man inte står för. Bort från det som inte ingår i livsfilosofin. Det är skönt att ha en färdriktning. Man kan gå lite mera rakt då. Att ha en riktning betyder inte att resan är given, färdig eller förutstakad. Det finns alltid avstickare och oberäkneliga spår. Att ha en riktning betyder heller inte att man föraktar de som inte går åt samma håll. Vi går åt olika håll och det måste vi få göra. Det är bara skönt att veta åt vilket håll man själv går åt när det finns så många vägar. Det är stärkande!

Vad tror du på? Vad är din mening med livet? Vad förgyller din väg? Åt vilket håll går du?

Fundera ut vad som är viktigast för dig i livet. När det blåser plockar du fram dina ledord vilka ger riktning och styrka.Nu ska jag fortsätta med min frukost. Vi har en sen långfrukost här med äggröra, sill och prinskorv. Life is good.


Noel leker robinson och äter cocosnöt till frukost. Först bråkade vi över hur vi skulle öppna nöten. Björn blev sur och tog borren. Noel smakade ur hålet på den nyöppnade nöten och sa, fy fan! Svär inte, sa jag.

Ha en fin dag!

Godmorgon!

Hej alla fina! Har ni vaknat än? Själv vaknade jag av att Elsa drog mig i håret. Hår, sa hon och så drog hon. Efter några hårstrå mindre på mitt huvud, sa hon pussa, och så pussade hon mig! Pussen resulterade i att jag fick ett öga helt igendregglat. Sedan sa Elsa, hoppa! Hon vände sin bak mot mitt ansikte. Jag såg den nerkissade blöjbaken komma allt närmre. Sen såg jag inte mer. Hopp, hopp, hopp sa Elsa där hon satt hoppandes på mitt ansikte. Utan hår, med dreggel i ögat och med ett mörbultat ansikte, gick jag upp. Nu sitter jag här och dricker kaffe. Elsa sitter i sängen och har Björn och Noel, som fortfarande ligger där, under bearbetning.


Ha en fin dag alla! Snart är våren här :).

Hemma!

Nu är vi hemma igen. Allt är i vanlig ordning och vår grabb är tillbaks! Fina, fina Noel! Skönt, äntligen kan vi bråka om soffan igen. På väg hem stannade vi till i Ullared, eller Gekås som det kanske heter? Vi rusade in och gjorde en snabbrunda genom affären. I kundkorgen hamnade nya sängkläder.
Härligt med lite färg!


Kram!

Framme.

Vi klev ur bilen med något stela ben efter resan. Vi fångades av ett fönster som lös i mörkret. Stirrandes mot fönstret stod vi båda och funderade på om det var en tant eller farbror som surfade. Sen gick vi in.Vilka är de?

Alla som känner mig vet att jag har någon konstig fixering vid radion;). Det började redan som liten framför En röst i natten med Jack Killian. Jag vet. Jag har skrivit om det här förut. Jag vet, jag vet. Men. Jag kan inte låta bli. Idag hörde jag en liten jäkel som ringde in till radion och pratade skit igen. Jag hörde hur han chitchattade med programledaren. Där var det kört. Nu sitter jag här och undrar igen.


Vad är det för typer som ringer in till radion och chitchattar? Vad tror ni? Ringer ni in till radion? Jag köpte förövrigt en internet radio till Björn i julklapp. Nu lyssnar vi mycket på radio här och jag frågar mig ännu mer vilka det är som ringer in? 
Vilka är de som ringer till radion och pratar lite skit?


//


Sberg bara undrar.
Vilka är det egentligen som ringer till Jack Killian mitt i natten undrar jag?!

Lite tyst!

Jag kom för en stund sen från jobbet. I dörren blev jag mött av små rusande fötter. Det är härligt att höra de små barnafötterna klappra mot golvet! Jag minns hur det lät när Noel sprang till vårt sovrum om natten. Varje natt hördes samma läte, men det är ganska länge sen nu. Jag ler av tanken på de snabba små fötterna som sprang fort i mörkret. 


Noel är i Malmö nu, hos Stina och Bobby. Jag pratade med Noel på telefon förut och han hade det bra, de gick på stan allihop. I morgon efter jobbet tar vi bilen och åker dit. Det är tomt och tyst här utan Noel... Ingen fotboll dunsar mot väggen. Ingen säger mamma sjutusenfemtioelvaåttahundranittionio gånger på en sekund. Ingen gör märkliga ljudeffekter. Ingen tjatar över vem som ska få ligga på soffan, eller över vem som ska få ligga i bästa änden, eller över vem som ska få ligga ytterst... 


Det är lite tyst här.


Vårkänslor!

Nu mina vänner, kommer våren snart! Snart är semlan, tulpanen och tranan här och livet börjar på åter nytt;). Jag vaknade av solen ganska tidigt och blev helt överrumplad av vårkänslor. Energin är på topp! Ute såg jag gräs, något jag inte har sett på mycket länge. Härligt, även om det kanske inte varar så länge. Jag upplever ett andningshål med sol och gräs för ögat:)!

Hoppas att ni hade en fin kväll igår med nära och kära. Jag hade en mysig afton med mina<3!
Jag önskar er alla en fin dag och en bra start på det nya året!


//En vårkänslig Sofia!

RSS 2.0