Noel sjuk...

Noel la just en stor och rejäl spya! Stackars liten =( Efter en dusch ligger han nu i soffan och sover. Hoppas verkligen inte att vi andra åker på det här nu... Skräck senariot är ju att det dyker upp plötsligt under ett seminarium eller nått. Fy och fy... Hoppas det är bättre i morgon. Noel nämnde något om chokladbollar alltså inte chokladboll... Den pluralistiska formen skänker en tanke att de kan vara dem! Björn berättade att han hade fått lov att ta en efter maten men hade sedan upptäckt att två till var spårlöst försvunna... Kanske kan Sofia alias Leif GW Pherson lösa detta fall... men, men det är inte lätt ett fall kan ha många utgångar. Maginfluensa eller chockladbollar återstår att se.

God Natt och Sov Gott!

image265                     image266

Hallå! Alternativ till hej...

Efter att varit hela dagen i Skövde, sedan Lidköping har jag nu kommit hem. Har varit och simmat lite, skönt men det var riktigt skitväder när jag körde hem. Nu råkade jag ju ut för en liten incident som inte riktigt kunde skyllas på vädret. För hundrade gången råkade jag backa på en stolpe... Jag riktigt hörde min far från ovan ryta några fula meningar =) Själv säger jag Oooooppsss och sedan shit happens. Det är ju inte hela världen med lite repor och tur att det var en stolpe! De får ju förhoppningsvis inte ont... Annars är allt bra, fortfarande stressigt men jag kämpar med att vända steken till något positivt istället. Haha! I går solade jag, i förrgår också. Kan ju säga att mitt ansikte är ganska rött och då ska vi inte tala om rumpan. Såg ni något illrött arsle idag på badet så var det jag!

Kram!

image264 Öh vem har lagt ut min lilla rumpa på google??

Nä, nä okej då.

God natt!

Go natt å söv gött!

Hej!

Jaha nu ska jag snnnarrrt börja läsa... tänkte jag skulle berätta det först. Nu på morgonen har jag haft besök från en mycket pratig pensionärsgranne. Vanligtvis brukar jag tycka att han aldrig kan sluta prata och flyr fortare än blixten när jag tycker mig ana hans närvaro. I dag skulle man kunna säga att det hela tog sig lite annan form. Gubben fick inte en syl i vädret. När han skulle gå efter cirka två timmar erbjöd jag påfyllning av kaffe. Han måste ju tänkt och undrat vad som flugit i mig. Jag som kappt säger hej annars! Kan det ha att göra med att jag måste läsa? Nae, vet inte det jag.

Hej!

Nu har jag, efter att varit hela dagen i skolan, varit och handlat. Är fortfarande lite hängig så jag köpte mig en ögonkräm för att frächa upp lite... Fick också köpt ännu en bukett vita tulpaner. Livet känns lite ljusare. Allt är bra men det har onekligen varit stressigt det sista och jag känner att det sätter sina små spår. Herre gud jag känner av att jag blivit äldra... haha! Dessutom ögonkräm! Jag var tvungen att fråga kassörskan hur den skulle användas och jo, man skulle smörja in med ringfingrarna för att inte trycka för hårt. -Jiiiissseees jag som bara hör kört med vanlig handtvål vid tvätt och kroppslotion för ansiktet typ kommer få en alldesles strålande hud! Här ska vårdas!  Förr räckte det med någon timmas sömn och lite coca-cola så var allt på topp ;) Nu ska jag fixa lite mat sedan ska jag ta mig ut på en runda. Sitter hela dagarna i skolan och känner att jag behöver röra mig lite.

Kram!

Svacka!

Just nu är jag så urless på skolan! Diverse engelska metodböcker ligger här och stressar mig. Gnäll, gnäll och gnäll! Hoppas det vänder för jag har inte tid att balla ur nu... Egentligen är det nog kul men åh jag känner mig stressad och kan bara inte koncentrera mig. Hoppas på lite mer energi i morgon. Nu ska jag ta mig i kragen och riva av en bok.

Ta från de rika och ge till de fattiga...

Visst säger man så om farbröder som försöker dölja skalpen?
Ok, man skulle kunna säga samma sak om mig.

Idag har vi varit ute i och grejat i huset. Verkligen en fin dag med stor sol, så vi passade på att greja ute.
Vi eldade en massa ris -och  hår.
Jag tyckte mig ana lite lukt av bränt hår när jag jobbade som hårdast... Jag frågade om jag brann och fick till svar att jag inte brann, så jag fortsatte.
Nu efter duchen så insåg jag att jag brann. Efter en lång, varm, dusch tog jag mig en titt i spegeln och möttes av en syn. Herre gud jag kunde inte sluta skratta! Stubb mitt på huvudet! Det var dagens skratt det mina vänner.
Så nu är jag en ibland dem. Jag tar från de rika och ger till de fattiga!

image263

Hej!

Idag kom de första ritningarna på huset. Det mesta var jättefint gjort. Dock var det några punkter som inte var genomförbara på vår egna ritning däribland köket. Efter lite tid av hysteri fick jag till slut till det och nu ska ritningen lämnas in i morgon igen för en ny uppdatering. Något som verkar helt omöjligt kan faktiskt bli riktigt bra om man kämpar lite! Under några timmar var jag helt galen, skrek på Björn att vi skiter i alltihop! När jag dämpade mig, och insåg att det fanns en lösning, fick jag be om förlåtelse! =) Nu är allt bra och jag kan inte förstå hur jag kunde bli så frustrerad! Jag körde nog fast och gick upp helt i min idé där jag vägrade se något annat. Men herre gud livet hänger ju inte på det här?! -Perspektiv unga dam!!

Ikväll har jag varit i väg på lite ledsagnining. Bad och Mcdonalds. Mysigt! På vägen hem fick jag en uppenbarelse där jag kom på att åh vad jag älskar Noel! (Det gör jag ju alltid men ibland kommer det över mig lite extra sådär...) Jag trampade på gasen. När jag kom hem låg han där i sin säng alldeles varm och mjuk.  Han hörde att jag kom för han ropade på mig. Jag tassade in till hans rum och fick en alldeles underbar kram!

Sov gott

Kram!

image262

Hej!

Tyvärr missade jag travet idag... Trots detta är jag glad att jag kunde komma med lite travtips i sista minuten=) Jag fastnade ute i ladugården på jakt efter gamla skatter. När jag tillslut avslutade detta bar det iväg till ett kalas för svärmor fyller i dagarna 60. Efter fantastisk mat -plankstek- bar det av hem. Nu håller jag på med tavlor. Jag håller på att rama in dokument från 1800-talet. Ett mycket gammalt köpekontrakt av gården har jag nu fått inramat. Känns speciellt! Stilen är något annorlunda från idag där allt är datorskrivet...


Kram från en pysslig fia idag!

Inredning

Hela morgonen har jag vältrat mig i underbara inredningsbloggar och tiden bara flyger fram. Ett jättefint tips på inredningsblogg är www.jennyshemochharmoni.blogg.se I love! Jag kan snart inte vänta tills då jag ska greja och dona. Dessvärre får jag vänta ett tag till. Nu är det bara timmerväggar och vi har en lång väg att gå tills det är dax för lite inredning. Idag ska jag åka ut till ladugården och riva. Det är helt fullt där inne men jättespännande och bara leta gamla lådor och dyl. Jag hoppas på att hitta något fint som jag kan rusta upp lite gran.

Nu ska jag ge mig på lite trav för idag. Jag har en vännina som jag brukar tala lite travtips med. Hon spelar på tider, odds och namn men jag spelar på hur hovarna ser ut =) Är de glansiga nog då spikar jag. Haha berättar om jag vinner i kväll.

Ha en fin dag!

Kram!

Danska språket

...förstår jag inte mycket av även om jag har lite av en förkärlek till vissa ord.
Dessa är undskylde, hajhaj och menne (talöversättning vet inte hur dessa ord stavas.)
Igår gick jag här hemma och råkade vid ett fler tal gånger putta till på medlemmarna i familjen endast för att få säga undskylde -onskyll! När jag åkte hemifrån sa jag hajhaj! När jag pratar lägger jag i en mening in menne osv.


Morgonstund har guld i mun...

Noel: Babbellaaalababbelllaaalababbellaaalababbelll
Jag: mmm
Noel: Babbellaaalababbelllaaalababbellaaalababbelll
Jag: mmm
Noel: Babbellaaalababbelllaaalababbellaaalababbelll
Jag: mmm
Noel: Mamma, nu får du(?!) sluta prata för jag får huvudvärk när du pratar så mycket...

Noel fick bända sin mor upp ur sängen med kofot idag.
Noel har fått lite feber idag så vi ska vara i våra pyjamasar hela dagen!

Hm känner mig inte trött...

Här sitter jag och känner mig skit kreativ men kommer inte på något sätt att få ut det hela på. Haha efter att terroriserat min omgivning med att jag är en konstnär utan konst, författare utan penna, en poet utan ord hahaha känner jag mig lite bättre. En la på luren och kallade mig något konstigt! Nästa sa att ah det går över, den tredje sa get real!

Jaha så här sitter jag som en fågel utan vingar och kan inte sova.

Hahah visst skulle jag passa bra på dramaten.  

Om någon vill ha en dikt om ovannämda trauman -Hör av er så ska jag skapa! Hehehe

Nä nu ska jag nog getta real och släpa mig mot sängen.

Puss och kram!

Hönor

På vårt nya lantställe ser jag mig mycket klart gå och mata hönor. Jag håller i en liten korg med frö som jag går och slänger ut. Vidare ser jag mig hämta färska hönsägg (hatar ägg) i verkligheten men det hör inte hit!
Nu är det så att jag bara fått tillåtelse att ha virituella hönor. Någon som vet hur man matar dessa och hurdana äggen blir?image261

Stina svarade över msn åt att jag skulle mata hönor med
MOHAHHAHA och vidare att hönstackarna skulle dött inom en snar framtid.

Snacka om att syster inte känner sin syster =)

livsmedel för hemkörning

Hur fungerar det när man vill ha livsmedel hemkört? Jag tycker detta låter väldigt smidigt men hur fungerar det. Mailar man in en lista eller? Då skulle min lista se ut så här:

2l Cola light
5 tomater. Kläm på tomaterna så att de är riktigt hårda. Stenhårda! Men inte gröna...
Kött Obs! Måste vara riktigt fräscht utan senor och konstig färg. Måste va en jämn fin färg på köttet inte fläckigt. Förstår ni? Alltså en jämn fin färg och ... osv.
Citron. Måste vara perfekt stor och fin i formen.
Shampo. Måste lukta gott. Inte för starkt utan lagom så där kanske lite sportigt.
Osv....

Dramaten

Jag ska söka jobb på dramaten!
Fan jag tror jag skulle passa bra där... ja, jag skulle göra mig riktigt bra där!
Hm, det är inte alla som kommer på sånt här helt sådär. 
Nä det är lika bra jag ringer på en gång! Jag ska bara göra mig riktigt svår först...  

Snart ser ni mig bakom kulisserna!På återseende!


Dagens laddahemlåt.

Teardrops - Womack and Womack =)

Biblioteket...

Hur svårt kan det vara att lämna tillbaka böcker i tid? Inte så svårt kan tyckas.
Heter man nu Sofia så är detta något bland det svåraste man kan göra.

image260

För det första blev jag avstängd från vårt bibliotek där jag bor. Detta resulterade i att jag fick börja låna i våra grann kommuner. Första gången jag lånade på annan ort så lovade jag mig själv att sköta min nya bibliotekschans. Tror ni jag skötte mig? Nepp! Sofia lämnade in böcker och bad så hemskt mycket om ursäkt. Tanten bakom disken såg ilsk ut så jag drog till med en nödlösning! Äh, jag har varit sjuk och har inte kunnat höra av mig... Herre gud här stod jag till och med och ljög! Usch vilken hemsk människa jag är! Ja, ja den ilskna tanten krävde 80kr och lite motvilligt fick hon väl det då... Ok, idag var det samma visa igen på samma bibliotek. Jag rusade in på bibblan med ca tre veckors försenade böcker. Fick syn på ilsknatanten bakom disken. Jag kastade upp böckerna på återlämningshyllan och drog snabbt ut med hög puls. I dag fattade jag beslutet att inte gå på bibliotek eftersom dessa ställen verkar locka fram det värsta i mig. Jag ska köpa de böcker jag vill ha istället och låta de människor som vill låna ha sina böcker ifred.

Bibliotek is not for me!

Renovering.

I morgon ska jag vara ute i huset och renovera. Björn har gett mig i en lektion och talat om vad jag kan göra. Ja sa att han kunde vara lite pedagogisk i sitt arbete med att ge mig instruktioner. Kanske inte hans starkaste förmåga.  Det slutade med att han fick lägga ut en sten, på var bjälke som markering, där jag nu kan borra.

Wish me luck!

Vår!

Nu är julen och vintern slut! Jag har käkat semla och köpt tulpaner...

Två mycket smarta tjejer påväg till skolan.

Sofia bromsar in bilen för en dam som går över gatan.

Sofia: -Åh, hon är blind... Höll i en "blind-pinne-stav-käpp".
Frida: -Mäh, hon har ju glasögon?!

Presenttips!

Detta tycker jag skulle vara en skoj present till någon som gillar choklad. En chokladfontän tillsammans med lite olika sorters choklad är ju superpresent!

image259


En chokladfontän bara att ställa på bordet för att doppa t ex jordgubbar i! Visst är det en käck idé. Har aldrig hört talas om det faktiskt men nu ska jag nog ta och köpa mig en.Kram!

En rappande Noel!

Jag ropade på Noel, inget svar...
Jag hittade honom rappandes på husets alla tomtar.
Pinnen han hade i handen dansade över alla stackars tomteskallar.
Han frågade om jag kunde gissa låten. -Inte ... gjorde jag det.
Hur som helst så var det här dansar herr gurka... Dessutom i rappversion! Här blir det inga fina visor inte... Nä, visor görs om till rapp! image258


Tandläkarbesök!

Med mycket tunga steg gick jag till tandis i morse! Spänt i stolen väntade jag på min dödsdom...
Inga hål! Åh, så härligt! Med en si sådär 1000 gånger lättare steg gick jag hem....

Idag ska jag plugga tenta. I går började jag till och med sy fast knappar som trillat av från min jacka sedan ganska långt tillbaka. Oj vilka flyktvägar man kan hitta på!

Puss!

RSS 2.0