Jag sitter och tittar

Jag är hemma hos min mamma nu. Jag beskådar hur hon bygger en hönshage. Med hammaren i handen och spik i munnen bygger hon en hönsgård. Jag ser gården växa fram. Elsa sitter i vagnen brevid sin mormor. Själv sitter jag på ett behagligt avstånd, utan risk att bli inblandad.

Jag funderar på om mamma, när hon bygger hönshage, känner som jag, då jag klipper gräs hemma. Vi har en stor naturtomt med sten, gräs, mossa och skogsmark till underlag. Det är en stor utmaning att klippa gräset på tomten. Jag gillar det. Först tankar jag den gamla och mycket slitna gräsklipparen. Bensinen, jag häller i tanken, kommer från en gammal och rostig dunk. Det osar bensin. Jag gillar det. Jag skruvar på tanklocket och fattar ett stadigt tag om linan som man drar igång apparaten med. Det är svårt att greppa linan för handtaget, som man drar i, har gått av. Det är ett halvt handtag som skär in i handen då man drar. Jag gillar det. De första tio gångerna startar inte maskinen. Jag blir arg och svär lite fast egentligen gillar jag det. Jag upptäcker en flåsa i handen. Jag tror jag gillar det. Jag drar igen och nu startar gräsklipparen. Det är inget snack om att den startar. Nu ryker det så det är svårt att se framför sig. Jag drar på full shock. Det låter som om något ska explodera inom kort. Jag gillar det. Doften av bensin blandas med gräs och mossa. Jag kämpar av hela min kraft och tar i med varenda muskel i kroppen, för att få gräsklipparen att gå framåt. Jag känner mig självständig och fri. Jag tror att jag kan klättra över berg. Svetten rinner och musklerna ger sig till känna. Jag känner mig stark.

Jag tror att mamma, när hon bygger hönshage, känner som jag då jag klipper gräs.Saltholmen - Asperö.

Jag hittade min klippa! Efter några om och men kom vi till den släta klippa vi letade efter. Lite felsteg hör till då ser man mycket man inte hade sett annars :). Jag såg en massa fina verandor som jag fotade. Vi har haft en underbar dag! Jag och Noel har tagit årets första havsbad:).

Nu har familjen bäddat ner sig i bäddsoffan... Mamman ligger i dubbelsängen själv och äter en break.
Mycket gott:)!

Picknick!

Hej vänner! Hoppas att ni har en riktigt fin midsommarhelg! Vi har det bra och befinner oss just nu i Göteborg och hotell Opalen. Vi har just kommit upp från frukosten. Snart ska vi bege oss ut i skärgården på picknick. Mysigt! Hoppas att vi hittar fram och att vi kan orientera oss i spårvagnsträsket:). På ett eller annat sätt brukar det fungera. Jag skulle så gärna vilja hitta en slät klippa där vi kunde sitta ensamma och njuta av havet... Jag vet inte om det är en omöjlighet men vi ger det ett försök.


En stor midsommarkram från mig!Drömde ni om någon framtida partner igår?

Midsommarkransar...

Nu har jag varit hemma hos en vän och gjort midsommarkransar. Vi har limmat blommor på diadem och hårspännen.


 En mycket trevlig kväll!


Blåklint...

Nu har jag varit ute och plockat en massa blåklint. Vad fint det är, alldeles blått ute i fälten :).


Finns i sjön...

Nu sitter jag och Noel här och spelar finns i sjön. Kan jag be och få alla dina sexor? Finns i sjön... Det är tredje omgången nu.


Noel, likt hans mor, sitter alltid inne med en massa frågor. Han frågade mig vilken av damerna jag tyckte var finast eller mest om...:). Hm, jag tyckte nog spader, efter mycket eftertanke. Noel tyckte klöver. Noel frågade vidare vilken jag tyckte såg snällast ut. Jag tyckte hjärter. Noel tyckte hjärter såg sur ut och valde istället ruter.

Vad tycker ni? Vem är finast? Snällast? Vem äter korv? Vem har katt och vem har hund?Bad!

I dag har jag, Noel, Ludwig och Elsa badat på vår lokala badanläggning. Det var skönt.


  
Elsas blöja ser lite tyngd ut. Den är tyngd. Hon har badat kläd -och blöjsim. Mycket kul, säger Elsa!  


Mamman skulle leva ut som vanligt och kramade ur det mesta ur det som stod till buds... Hon åkte den gröna rutschen. Det var kul.


Sberg och tindra påväg till äventyr. De  går mycket målinriktat...Båda var mycket nöjda vid nedkomsten. Varför stanna här? Äventyret fortsatte.

Sberg gick mot den röda. Hon klättrade upp och åkte ner...

Det skulle hon inte gjort...Det här är sbergs minspel av BIG PROBLEMS. Jag blev besprutad kan man säga. Jag fick ett rumplevemang. BIG TIME! Nu åkte Sberg åkte hem.

Jag mår under omständigheterna bra.


Tack för omtanken.


/Sberg whit a verry clean butt (Little too clean so to speak)!
Do not go the red!Mitt resespel och jag.

Jag har ett spel, ett resespel som jag kånkar med överallt. Det är lite otympligt (1 x 1 meter ungefär). Jag gillar mitt resespel. Noel fick det av min moster när han föddes. Mitt? Är inte det en ypperlig födelse eller dopgåva? Björn blir lite trött på mitt spel när jag ska kånka det med överallt. Ni kan tänka er på flyget... Mitt spel har varit i världens alla hörn. Lite trångt blir det med tanke på storleken. Men vem vill ha ett litet spel där pjäserna ramlar och har sig? Nä, stort och rejält ska ett resespel vara. Mycket bra, säger jag! Kanske finns det någon här som vill spela ett parti fia med mig någon dag? Varför inte till gamlemannen eller oldermor? Ett egentilllverkat fia. Färger och form på pjäser individanpassas. 

Hur som helst. Jag ska göra fia med knuff åt världen. Jag ska få en hel värld att spela fia med knuff. Detta är nu min nya karriär. Jag ser mig själv göra fia åt en hel värld. Jag ser det mycket tydligt. Jag ska få världen att komma samman och förenas över fia!


 

Det här är stort! Jag känner det! 

Alla världens krig försvinner. Allt för sbergs fia med knuff. Mycket bra!/Sberg -the fia med knuff maker!

-Knuffas mera, säger jag!Tandfe(e)n has arrived!

När jag vaknade i morse flög jag upp ur sängen för att titta om tandfeen anlänt. Det hade hon. Noel sover än och är inte lika ivirg som jag... Noel tycker att han är för stor för tandfe. Det är han inte. Tandfen kommer att komma även den dagen då det ligger en rad löständer i glaset.

Titta!Opps, en tandborste...


Tandfen hade beräknat tandens värde. 14 kronor låg på glasets botten.
Kusin Allans tand hade varit värd 6 guldtior för samma tand. Det hade varit två tandfeer där som inte sett att det redan låg pengar i glaset... ;).


Sagan om dagen.

Sberg satt, som vanligt på söndagmornar, med sitt morgonkaffe. Hon satt och slösurfade lite. Sberg tittade in på mirakelmalinsblogg. Mirakelmalin var i denna stund påväg till ikea. Sberg fick bright ide!Nu fick hon bråttom...
Bort med kaffet och in med tandborsten. Sberg räserskurade sina tänder (Sbergs tandläkare har sagt att sberg inte ska skura så hon försöker att inte skura. När Sberg får bråttom då kommer skurmoppen fram i allafall).

Nu är Sberg med familj också påväg till ikea. Inte ska väl de behöva vara ensamma där på ikea tänkte Sberg ;).
 
 

Alla tittar på balder. Balder fungerar för Noel som älgen på halleberg gjorde för mig när jag var liten.Den där j älgen som vi alla syskon alltid missade trots att vi alla bokstavligen hängde utanför bilrutan. Resterande resa bestod av nackspärr och älgbråk.

Väl framme på tittade vi runt och hälsade glatt på mirakelmalin med familj.

Jag vill ha korv sa Noel, och köpte en...
Fort drog vi igenom ikea. Vi sa hej då till mirakelmalin och åkte vidare till...där tappade Noel en...

 
framtand. Äntligen! Tanden la vi i en påse. Nu ska Noel gömma den mycket noga för att se om det finns någon tandfe. Finns det en tandfe hittar hon den gömda tanden. Det gör inte hans föräldrar säger han... hm.

Vi fikade och tog tempen på Särö.

   
  

Vi gick en sväng och tittade på fina hus, båtar och natur... Vi hittade fina promenadstigar med fin växtlighet. Lite trollskt faktiskt...


Det var verkligen fint på de trollska stigarna men här letade jag orm ska ni veta... så som jag trippade... :)


Havet!


Dagens blåvita från Särö.


Det var ett mycket trevligt Särö vi besökte idag. På återseende, sa vi, och åkte hem.


Mamman plockade fram sitt...Nintendo DS och spelade Mariokart där hon satt bak i bilen.


Kan någon säga åt mig...

att gå och måla nu?

Det är lättare att få ändan ur vagnen om någon ger en liten fin order.

En liten fin order med hel, men mjuk, hand.


Please!

Sberg recommend

Igår köpte jag ett linne på gina. Mjukt, billigt och fräscht om ni frågar mig... Passar till allt!

Stick och köp -eller klick och köp!


Oj, så snygg hon är den där sberg! Vilket linne, säger jag! Oj!

Oj, vad jag känner mig snygg i mitt nya linne. Hela förmiddagen har jag tagit kort på mig själv. Jag har börjat röra mig på ett lite annorlunda vis. Jag svänger liksom med höfterna på ett sätt jag inte brukar göra. Jag plutar med läpparna och pratar med en annan röst. Rösten liksom viskas lite hest ut. Allt detta för mitt nya linne. Björn tycker att jag kan ta av mig linnet nu.

Linnet känns jättebra. Kanske lite taiiijjjt när jag sitter ner...Här sitter jag nu och rullar mage i mitt nya linne. Mycket bra, säger jag!

 

Sberg tittar.


Och sberg kommenterar.Nu tågar Victoria upp för kyrkogången. Stämningen är spänd. Kommer hon göra nått oväntat, tänker jag? Typ slänga av sig klänningen eller nått... Oj, vilket släp ser jag... Hoppas nu de säger ja! Jag blir nervös.
 
Tänk om någon blir bajsnödig?

De är fina i allafall. MMmmm. 

Ingen har fått någon skrattattack än, men det hänger i luften. Snart kommer det hysteriska fnisset. Det kommer, jag lovar! Jag har fått flera här hemma i tvsoffan. Av nervositet. Jag klarar inte pressen!

Nu har jag fått migrän. Nu har jag också hjärtklappning.

Näääe, nu får det banne mig snart vara över!


Titta noga efter skrattattacker! Nån liten jäkel måste väl få nån tycker jag. Det ryckte till i Slivias mungipa men hon klarade stoppat. Phu! Näe, nu får jag sluta kommentera. De är verkligen fina! Jag sitter här och skriver för att jag blir nervös på det här.

Jag tror att jag tror att det är jag som står där framme.


Ok, nu ska jag sluta.


Ok, nu måste jag fortsätta...

Nu åker brudparet i kortegen längs Stockholms gator. De är lika fina än. Nu är de nog bra nödiga där de sitter och vinkar. När ska de få tid att gå på toa? De måste gjort stora urladdningen i morse. Vilken kondition säpos gubbar måste ha? Opps, nu är de framme vid... jag vet inte vart de är men nu ska de åka båt. Ska säpos gubbar simma nu? Jag får återkomma...

Snart har de åkt båt färdigt tror jag. Victoria och Daniel skulle få några minuters paus. SSSTTTTOOOORR lättnad för mig hemma i tv-soffan. Nu får de nog lätta på trycket. Phu! Toaångest borta! Skönt!


HÄR HAR KOMMENTATORN MISSAT LITE FÖR EN PROMENAD. DET VAR HELT ÖDE UTE. SBERG UNDRAR OM ALLA ÄR BÄNKADE FRAMFÖR TVN? MISSTRÖSTA INTE! KOMMENTATORN ÄR TILLBAKA!


Nu sitter alla och äter på grön kall ärtsoppa. Victorias favorit. Jag tittar på alla som sitter och äter och funderar på vad man pratar om med sin bordsgranne under så lång tid?

Vem är påfågelmannen? Det står en man vid Victoria och Daniels bord. Mannen har en mössa med en stor fjäder på. Jag kallar honom för påfågelmannen. Vem är han?

Någonstans under middagen somnade Sberg the weddingkommentator i soffan och fullföljde således inte uppdraget.


/Sberg weddingkommentator.

Högblank.

Nu har jag målat om vår hall. Vi hade från början 0502 som är en bruten vit. Jag målade om allt i vit högblank färg. Inte bruten. Jag tror att det är emot alla konstens regler men det blev jättebra och jag är supernöjd! När solen strålar in så blänker lacken och kontentat av det blir att det upplevs ljusare. Ett tips till er som gillar när det blänker!

Ni kanske börjar tröttna på bilder av vårt hem men ni får stå ut...När jag flög igår så satt jag alltså och målade... Jag målar i pyjamasbyxor (jag kom aldrig ur dem igår) och foppatofflor...Nu har vi varit hos tandläkaren med Noel. Det enda Elsa sa därinne var:

-Kaka.

Nej, säg inte kaka här hos tandläkaren, tänkte mamman :).


Ha en fin dag!Vi är alla bra men på olika saker.
Vissa går på vatten.
Andra flyger./ Sberg in tha air!


Livet på landet är underbart.
Godmorgon!

Lena Ph...

och jag...


 

Vi syr våra kläder ;).

Min senaste kreation :).

Nu ska jag och Noel åka iväg och spela minigolf om det är öppet. Det är hans första riktiga dag på sommarlovet så lite roligt får vi hitta på. Annars handlar det ganska mycket om Elsa om dagarna så nu ska jag och Noel ha lite kul. Ena halvan av himlen är blå. Den andra svart. Vi hoppas den blå vinner! Inte troligt men skitsamma :).


Ha en fin dag!

Stämningar...

Ibland kan man känna av stämningar. Vissa av gör det lättare än andra. Ni vet när man träffar en person och det hänger något märkligt i luften. Något man inte kan ta på, men som ändå är så påtagligt att upplevelsen säger att det går att skära i. Man kan skära en bit och ta sig en tugga. När det blir såhär så är det lätt att tänka att stämningen kommer ifrån den andra personen. Detta kan ju vara fallet men måste det vara så? Kanske ligger det hos en själv, kanske hos den andra. Kanske mellan de båda. Det är lätt att direkt agera på känslan och reagera insitnktivt med ett undandragande, eller hur man nu reagerar. Vi alla är olika. Innan man agerar kankse man får fråga sig själv vart vibbarna kommer ifrån. Man kan också bara det låta vara. Allt behöver inte förklaras. Ibland blir det så här utan större mening. Men visst är det ändå intressant? Hur brukar ni göra eller tänka i dessa situationer. Låter ni det vara eller börjar ni nysta? Detta är ju något vi alla känner till och är med om då och då.

How do you do?

Handskakning...

Björn var med om en märklig sak igår.

Det finns lite olika sätt att hälsa på, ni vet när man hälsar genom att ta i hand. Vi har den välkända döda fisken, där man lite förlamat hälsar med ett slappt tag om handen man möter. Vi har också det lite mer handfasta taget, där man fattar ett stadigt tag om handen i hälsningen. Man tar ett stadigt tag och rycker till en gång. Vänligt men bestämt. Björn var med om ett tredje sätt igår.

Det kom en man hit igår. En man som vi inte känner men som skulle titta på en sak genom blocket. Hans bil körde upp på vår väg. Bilen parkerades och ut kom en man. En ganska stadig man. Mannen gick fram till Björn och slängde fram kardan. Det var en rejäl hand. Björn sträckte fram sin och mötte i det närmsta döden. Mannen hade fattat tag om Björns hand och i stort krossat den. Han hade hälsat så hårt att Björn trodde hans hand hade krossats i hälsningen. Björn hade uppvisat god min men i hans inre skrek han av smärta. När titten var över och mannen skulle bege sig igen slängdes, den rejäla, kardan åter fram. När händerna möttes ville Björn, i panik, rycka åt sig sin hand. Björn trotsade sitt inre. Han räckte, i skräck, över sin hand.  Samma sak upprepades. Björn log på utsidan, dog på insidan och fick sin hand mosad.

Lite märklig situation :).

Döda fisken, stadigt handslag och handkrossarn.Det finns olika sätt att hälsa på!

Häxan sytant...

Jag har gjort en ny karriär. Jag har blivit sytant. Jag tror jag motbevisar min slöjdlärare här som gav mig betyg 1 i syslöjd. Sytant syr klänningar till alla tjejkusiner. Kanske till midsommar? Till björn har jag lovat att sy ett par jeans... Hahahaha! Jag måste snart köpa en klädstång att hänga alla mina skapelser på :).Ps. Björn tycker fortfarande att det luktar illa här..

?
Jag har svårt...

för sanningar. Jag har svårt för människor som vet. Jag har alltid haft svårt för, eller lite ont av, människor som vet.

Hur kan någon veta?

Detta inlägget handlar inte om döden, men jag tar döden som ett exempel. 
Jag och björn brukar prata döden. Brukar och brukar, vi gör det ibland:). Ni vet... Vad händer efter döden?  Björn tänker inte så mycket på döden men om han måste så vet han att det blir svart när man dör och sen ingenting mera. Vaddå svart, säger jag, och blir frustrerad? Hur kan du veta det? Jag bara vet, säger Björn. Jag blir förbannad för att han kan inte veta. Vaddå, Marie som tror att allt blir vitt, har hon fel då, säger jag fortsättningsvis (det ligger ingen värdering i vitt eller svart, så som i ont och gott). Man får väl tro vad man vill, säger Björn och blir sur. Nu är vi båda sura.

Jag minns från att jag var liten att jag, då jag redan då, hade svårt för människor som visste. Jag minns att jag träffade en liten kille som var djupt troende. Inte bara troende. Han visste. Jag som alltid, även i vuxen ålder, ställde tusen frågor av nyfikenhet och spekulerade i hans vetskap. Jag försökte sticka hål på det han visste så säkert och inte jag. Det gick inte. Han visste. Jag minns att jag blev rädd för hans säkerhet. Hur kan någon veta? Vissa bara vet saker och är helt säkra. Man ifrågasätter inte det man vet. Man vet. När man vet, så vet man. Men om någon tror något annat, betyder det att den har fel? Eller kan vi alla veta, det vi vet, men ändå respektera varandra?

Från en som inte vet, men som tror ;).Ps, finns det någon här som kan lära mig hur man anväder kommatecken? Jessica, om du ser detta... Please!

Bilder från showen!


Sberg kör så det ryker innan showen. Med håret på ändå, nålar i munnen och ovetandes om att solglasögonen är på, kör hon. Hon kör fort. Mycket fort:)! Gästerna fick en fördrink och tilltugg i väntan på showen. Spänningen var hög och förväntan låg i luften.

-
Gästerna slog sig ner och blickade nyfiket upp för trappan...


Musik hördes ur högtalarna... Till den första kollektionen spelades Satelite. Steg hördes i trappan och ner kom en flygandes Elsa.


Här var jag tvungen att sudda bilden. Mammans dubbelhaka hängde för långt ner för att läggas ut... hahhaha! Fåfänga? Mmmm, det trodde vi nog inte att vi hade va? Jo, men visst:)!
I bröstfickan...

Gästerna klappade händerna och väntade på nästa kollektion. Nu hördes Mors lilla olle...


Elsa tyckte det var roligt att vara modell. Hon var nöjd med kläderna men tyckte dock att de var lite små.Gäster och kritiker. Några vägrade att fastna på bild.


Gästerna applåderade efter avslutad show. De applåderade, tackade och åkte hem.


En nöjd Sberg:)!
Kan ni ana mina blå/vita lustar :)?

Sberg is the shit!

Idag klockan 18 släpps Sbergs kollektion. Elsa går modell och vi ska ha visning. Noel ville inte vara med.

?

Jag har ringt hit en massa eminenta människor (läs familjen). Champagne ska bubbla i glasen och ett guldregn ska falla över catwalken.

Det här är stort!


Björn vill inte umgås med mig för han tycker att det luktar illa här. Han säger att han känner en doft av självgodhet.


?Sberg kvinna.


Nja.

När blir man en kvinna?

Tänker ni på er själva med begreppet kvinna? Det gör inte jag. No way! Vem är egentligen kvinna?
Inte är det jag i alla fall. Jag kommer aldrig att bli en kvinna. Vad är egentligen en kvinna? Jag och min kompis pratade om detta för ett tag sedan. Hon var inte heller en kvinna.

Är du en kvinna?Sexuellt inaktiv...

MirakelMalin är inte sexuellt aktiv. Det märks. Det börjar bli lite jobbigt med hennes anspelningar hela tiden.De flesta ser en rabarb. Inte den sexuellt inaktiva MirakelMalin. Hon ser jätteballe.

Morgon framf;r Zilla och Totte...

H'r sitter jag och Elsa framf;r zilla och totte. Han 'r alllt s;t Totte. R'tt roligt program tycker jag. I dag 'r det tema k'rlek. Danny 'r d'r och jag sitter h'r och k'nner lite k'rlek. S;t kille det d'r. N'r jag tittar p[ Danny s[ t'nker jag att vi 'r lika gamla, jag och han. Det finns inte i min v'rld att jag skulle vara 'ldre... T'nk att n'r jag var yngre s[ kunde jag p[ pricken avg;ra n[gons [lder. Det kan jag inte l'ngre. Jag tror att jag 'r j'mngammal med de som 'r sjutton [r yngre. M'rkligt!

Elsa har surfat. Jag har efter hennes anv'ndning f[tt v'ldigt m'rkliga tecken. N[gon som vet hur man [terst'ller_Kram!

Framstycket...

Hej vad det går! Hittils har det inte varit några problem. Hoppas att jag kan slänga ut en bild på Elsa i nya klänningen i kväll. Det är ju det här med att kantsy (eller vad det heter...). Här kommer framstycket.

Kanske lilla Mayia vill ha en från moster =).Noel avböjde vänligt men bestämt! ;) Kanske kan jag sy en punghållare åt Björn?

Hysteriskt skratt!

Nu har jag skrattat så att jag trodde att jag skulle dö. Det var ett skratt blandat av förvåning och panik. Låt mig berätta!

Jag håller just nu på att sy en klänning till Elsa. Nej, jag kan inte sy men jag blir pysselsugen ibland. Nåväl, jag saknade några knappar och tänkte sticka iväg och köpa det. Jag rusade, i all hast, ut till bilen. Jag backade och vände på vår vändplan och drog vidare till affären. Någonstans på sträckan kastade jag en titt i backspegeln. Jag gör det inte särskilt ofta, så jag var nästan framme när jag tittade. Vad får jag se?


Jag fick se en stor kärra efter bilen med en devaltsåg och brädor på!!! Här har jag alltså backat och vänt utan att märka något. Jag fick panik. Resultatet av paniken som uppstod var ett skratt. Ett hysteriskt skratt. Jag ringde till Björn som hörde mitt anfall i luren.

-Vad fan har du gjort, sa han!

-Jag vet, fick jag ur mig. Jag kör med kärra. Jag kan inte köra med kärra. Vad fan gör jag nu?

-Vänd inte, svarade Björn.

Allt gick bra som tur var och jag är hemma igen. Phu, att jag inte gjorde en liten fickparkering säger jag.

Nu kan jag köra med kärra:).

Dagens skratt!


Har ni något ni aldrig skulle se er själva göra?Har ni någonting ni aldrig skulle se er själva göra?

Jag och min mamma drog i går i väg till ett shoppingcenter efter lite avslutningskläder till Noel. Vi åkte i bilen och vi lyssnade på radion. Det var människor som ringde in och chitchattade lite med programledaren. Tanken har slagit mig förut och nu den slog mig igen.

 Vilka är det som ringer in till radion? 

Jag kunde inte släppa tanken. Vår resa på 50 minuter bestod av denna fundering av vilka det är som ringer in. Jag skulle nämligen aldrig ringa till radion. Inte ens om jag hade något jätteviktigt att säga. Jag skulle liksom inte komma mig för. Vad skiljer mig, från dem? Mamma fick ofrivilligt ingå i mina funderingar. Hon skulle inte heller ringa till radion? Varför? Hon sa att hon såg inget av nöje i att ringa till radion. Hon förstod inte varför hon skulle göra det. Jag kan väl heller inte se något nöje med det hela förutom att det är just en sån grej jag aldrig skulle göra och det är där det roliga in i bilden. Jag gillar inte tanken på att det finns saker jag aldrig skulle göra. Jag frågar mig varför? Jag kan inte se mig själv ringa till radion. Aldrig. Jag vet inte varför, jag kan bara inte se mig själv göra det. Jag sa till min mamma att det nu var dax att göra det där jag inte kunde se mig själv göra. Vi skrattade och levde oss in i tanken att jag, där i bilen, skulle ringa. Jag fantiserade över hur samtalet skulle te sig.

Jag skulle säga att jag hette Sofia. Rösten skulle vara bebislik och jag skulle fnissa och sedan prata baklänges. Alla som ringer in låter alltid så lugna och världsvana på någotvis. Som om de aldrig gjort annat än chitchatat. Vad skulle jag säga att jag gjorde? Vem skulle jag hälsa till? Ja, jag funderade hela resan över detta. Jag lägger något stort i att ringa in till radio. Jag vill också vara en sån som ringer till radion.

Störd? Ja, lite :).

UTMANING!Ok, mina vänner. Idag letar vi upp en sak vi aldrig skulle göra. Vi gör den! Gör något du aldrig trodde du själv skulle göra:).

Nu jäklar ska jag ringa till radion:)

Vad ska jag säga? Vilken kanal ska jag ringa till? Vem ska jag hälsa till?


Vad kan du inte se dig själv göra?

Do it:)!


Idag har jag...

varit hemma hos Malin. Jag tänker inte åka dit igen. Aldrig mer. Någonsin.

När jag kom hem till Malin hälsade jag på tuppen...


 
-Hej lilla tupp! 

Det skulle jag inte gjort! Fy fan säger jag! Den jäkeln bröstade upp sig och tog sats. I ultrarapid superhastighet flög han fram. Han kutade verkligen som om han hade eld i rumpen. Jag såg ingen eld men jag såg en galen tupp som sprang fortare än... ja, fortare än vad jag nog hade tänkt att en tupp kunde göra. Han gick till attack.

Har ni sett en galen tupp någon gång?

Här är han... ArgaSnabbTuppen!


Här har han kutat ut på vägen och jagat upp Rasmus på staketet.

Usch!

Malin, nästa gång är det du som kommer till mig.


Ibland är det skönt

att bo på landet. Jag har just varit ute på en kvällspromenad... 
Dagens träningskläder blev pyjamasbyxor nertryckta i tubsockor.

Härligt :)!


Elsas filt hängde på en stolpe längs vägen...
?Sydag!

Nu har jag och Elsa varit i en secondhand och köpt lite billigt tyg. Vi var även i den lokala tyghandeln. Jag tänkte jag skulle sy idag. Egentligen borde jag inte skriva det här för det kommer att innebära att Björn inte åker hem från jobbet. Jag blir alltid ilsk när jag syr, för att det inte blir som jag tänkt mig. Denna gången ska det gå annorlunda:). När vi skulle åka ut från affären fastnade vi mitt i en cyckelkortege. Alla nior som slutar i år hade i vanlig ordning klätt ut sig och sina cyklar och de trampade runt. Alla cyklar och jag och Elsa i bil:). Det var många som tittade på oss.Jag hittade tyg, lite spets och fina kort. Det står: gör en sak i dag som låter ditt hjärta få egna vingar. Fint:). På det andra står det: du har musiken inom dig... spela. Ni ser också ett boderat M kanske kan det bli en liten hiss till syster Malin? Undra om jag inte tar ut svängarna och överdriver mina sytalanger =P. Den som lever får se.


Ha en bra dag alla och tänk på kortets budskap!

Spela :)

Sommarblommor!

Nu har jag varit ute och plockat en sommarbukett. Tänk så enkelt men ändå fint!

Nu luktar det sommar här... 

Sommarbuketten gör sig finast i en vanlig glasburk tycker jag. Det har jag inte här men jag ska rota fram en nu :).
 

Enkelt, fräscht, gratis och doftar ljuvligt! 
 

-Ut och plocka in sommarsverige!

Glömt att hissa flaggan och lite mera

På nyheterna nu gick de ut med att man hade glömt att hissa flaggorna i Lidköping under nationaldagen. Några hade klagat över detta och man bad så hemskt mycket om ursäkt. Vad spelar det för roll egentligen? Skadar det någon att flaggan inte kommit upp? Jag satt här och blev riktigt upprörd över att det finns arga människor överallt. Finns det något att klaga på ja, då ska man nog fan klaga. Jag blev riktigt förbannad. Jag satt här och upprörde mig över saken till Björn. Sedan gick det upp för mig att jag var en just en sån, arg.


Ok, flaggan och traditionen kanske betyder nått för vissa och vem är jag att avgöra vad som är av vikt för människor? Ok, fel av mig. Men jag tycker ändå att det finns viktigare saker att prata om. Suck!


Och allt det är med kungahuset. Usch, jag tycker verkligen inte att vi ska ha monarki! Tänk om man skulle få den skiten i arv. Nä fy, säger jag, stå där och le hela dagarna. Näe! Usch! Blä alltså! Jag hade ställt mig där och pekat finger. Jag hade frågat folket vad fan alla glodde på. Sedan hade jag moonat lite.

Och fy fan för...

Åh dra åt skogen för...

Näe vet jag...

Usch för...

Usch

Tvivale!Hahaha, förlåt för alla svordomar jag ville bara roa mig lite :). Det var kul!

 

FuckShit!


Hihi


In och rösta på mig nu!

Jag är med i en tävlig där man fick lämna ett bidrag av ett pinsamt minne... Jag har givetvis en del att bjuda på, så visst lämnade jag ett :).


In och rösta på mig nu hörrni!

Ha en fin kväll!

The Reef...

Bilder på det ombyggda badet för er som vill se hur det nu ser ut...    
   

Som i en tropisk regnskog. Fågelkvitter, åska, vågor och monsunregn. Noel är mycket nöjd med resan. Han har blåmärken över hela kroppen efter badet :). Elsa badade också, och tyckte precis som sin bror, om det.


Tjyyyyv!

I dag har jag mött en tjuv. Eller jag har hängt med en... Jag och madde satt på en uteservering. Vi satt där med Elsa och Sindre och njöt av solen. När vi gick hem upptäckte vi något mycket olämpligt. Vi beskådade ett brott. Vad gjorde vi? Skrattade!


Här är tjyyyven! Ser ni vad han tog?Självaste menyn.

Havet


I morse efter frukosten fick jag lust för att gå en sväng. Elsa behövde sova. Madde och Sindre höll oss sällskap:). Björn och Noel, Thor-Arne och Tindra stannade på hotellet och badade inne.  När vi var här för något år sedan såg jag en skylt som gick till en strand. Vi gick aldrig dit då men idag gjorde vi det. Det var ju jättefint. Jag älskar havet! Härlig morgonrunda:)!
 
 

Badlandskap inne, om vädret är dåligt, och en underbar strad om det är fint ute. Toppen:)!


En fin dag och här är en massa klorfyllda ögon efter allt bad. Jag åkte vattenrutschkana (hur stavas det?) förut. Jag glömde kön i bak och drog fint in min bikini i rumpen för att få lite drag. Jag vände mig om när jag kom på vad jag gjorde... Där stod ett gäng mammor, de log och drog upp bikinin de också. Hahaha!

 I kväll vankas disco för barnen och nu ska det sprayas hår :).

Badhotellet...

Nu är vi på badhotellet i Fredrikshavn. Vi har just varit ute och ätit och suttit på uteservering. Det är verkligen varmt och dessa dagar får man ta vara på! Det är omgjort här på hotellet och det är verkligen jättefint nu tycker jag. Nästan lite tropiskt och väldigt behagligt. Det finns ett soldäck utomhus som man kan simma ut till för lite sol och lite dricka. Dock finns ingen mat i anslutning till badet. Lite märkligt med tanke på att det är mycket barn här i omlopp (och en massa hungriga mammor :)). Vi gick ut och åt efter badet och det gick lika bra! Mycket sol och härliga uteserveringar :). En och annan god öl också:)!  


Vilken min...

Vi fick väcka Elsa tidigt i morses när vi skulle åka, något hon inte är van vid. Hahaha, hon var chockad en bra stund på morgonen.

PåvägElsa spanar på våra bordsgrannar.

    

    

     

 

Lite bilder... Nu ska jag bada igen :).

Nu har jag klippt!

Phu!

Nu har jag klippt gräset. Jag lyckades bara klippa sönder en styck trädgårdsvante och en leksak. Det är jag nöjd med:)! Jag tycker det är kul att klippa gräs faktiskt. Fast jag gör det bara när jag har lust inte för att jag måste. kanske just därför. Jag bryr mig inte om längden. Det är fint med äng också.

Vad fint det är ute nu =)!Hit ska jag släpa lite sten... 


Vi tog ner en gammalt ris och fram kom dessa. Är inte det jordgubbar?
-Ta ner ris du också, då får du jordgubbar =P.Jag plockade in liljekonvalj. De är helt klart min favoritblomma. Gud vad det luktar gott =D!
God morgon!

En lika fin dag idag :). Elsa och jag har just guppat rumpa till låten nedan. Den blir bara bättre och bättre! Nu sover skrållan och jag ska ut och klippa gräs.


Hahahah! Jag tränar vet ni =P

Elsasommarfot slappar i pyjamas under gårdagens kvällspromenad.Hoppas ni alla får en fin dag:)!

Ruska mycket rumpa nu!

Godnatt

Godnatt & sov gott!

Sberg slänger in handduken.

Solgass, gång, löparkarriär och guppa rumpa...

Hej på er! Har ni det bra? Just nu sitter jag i solgass på altanen. Underbart! Det är lite svårt att surfa ute för man ser inte så mycket på skärmen. Finns det någon lösning på detta?

Häromdagen var jag och Elsa hos mamma och hälsade på. Elsa satt och lekte på altangolvet medans mamma och jag drack kaffe. Rätt som det var såg jag något litet som gick omkring på altangolvet. Jag tittade länge på det lilla som förflyttade sig utan att tänka på vad det var. Efter en lång stund, när den ena hjärncellen kopplade på den andra, gick det upp för mig. Det var Elsa som var ute och gick! Hahahah, vad paff jag blev.

Min löparkarriär går bra. Jag var ute i skogen igår och sprang, det var skönt och det gick lätt. Förra veckan var jag som en hel tegelsten som kämpade sig fram i motvind... Formen är väldigt varierande. Dock har jag fått ont i ett knä så nu får jag gå ett tag tror jag och se om det blir bättre. Jag ska köpa ordentliga skor också.
Denna låten guppar jag och Elsa rumpa till. Gör det du också!Störtskön, säger vi!


 


Love, peace :)!

RSS 2.0