Godmorgon!

Nu sitter jag och Elsa framför nyhetsmorgon. Ute stormar friska vindar. Elsa burkar alltid somna ute i vagnen men idag har jag ingen lust att gå ut. Hoppas det går ändå. Förresten vet ni att ingen människa kan slicka sig på armbågen? Sbergs sambo kläckte denna enorma nyhet under vår middag igår. Gissa vem som febrilt försökte? =P Tur att vi inte var på "finmiddag" =P.
Ha en bra dag allesammans!

Bonderoger...Snart är bonderoger på tv. Tittar ni?Undra om han får/tar någon puss idag? =P

Rogerbondebadanka!


Julmat på kronan!

Ett tips till alla er som bor här omkring och som ska julpynta på Fredag. Kronan har jullunch på Fredag. Köp hem på lunch men ät på kvällen istället. Jättegott och stämningsfullt!

Värm någon god glögg, på med lite julmusik, tänd en massa ljus, pynta och greja. När magen ger sig tillkänna tar ni fram luchen, julbordet, som ni köpt under dagen! =)

Här sitter jag och är hungrig...

Sill... åh, vad gott! Janssons... åhhh!

Fredag JULLUNCH

Med bla. Janssons frestelse, Omelett, Köttbullar, Korv, Bruna bönor,
Rödkål, Kokt Potatis, Sill, Ägg, Skaldjurs voluvent & Rödbetssallad.


Bakning och gåstol!

Nu har jag och Noel bakat lite...Mitt verk står till vänster. Noels till höger. Min kaka började koka i ugnen. Det bubblade först sen exploderade den. Det är underligt men ja, alltid händer något när jag ska baka. Har ni tråkigt när ni bakar, ring på mig då lovar jag att det händer grejer i köket. Grejer ni aldrig sett förut.


Idag drog Elsa och jag iväg och köpte en gåstol. Tänk vad hon ska åka över golven här! Förmodligen får vi bygga "kofångare" med vadd sen =)
Noel vattnar och jag ammar.

När jag skulle amma Elsa förut så sa Noel att han precis hade vattnat henne (gett henne vatten i flaska). Ja, jag ammar och Noel vattnar. 

Fullt sjå med vår lilla elsablomma! =P

Jag sökte bilder till detta inlägg på google. Jag sökte på vattna och fick upp denna bild:Spiralen förföljer mig! =P

(Ni som har läst inlägget om preventivmedel, min kommentar där, förstår vad jag menar).

Sbergs sambo skulle gå och lägga Elsa...

 


Elsa

(?!)

Preventivmedel!

Visst är det en djungel det här med preventivmedel..? Usch jag tycker inte något verkar direkt tilltalande eller lockande. När man googlar på diverse alternativ så hör man om huvudvärk, håravfall, akne, blödningar, viktuppgång, depressioner och minskad sexlust osv... Vad använder ni?


Tycker ni att det är privat osv så var gärna anonyma...

Tacksam för svar =)

Kramar från Sberg!

Mirakelmalin i robinson!

Mirakelmalins son informerade oss om att mirakelmalin skulle vara med i robinson!


In och gratulera nu hörrni! =Dwww.malinsmirakel.blogg.se

Titta bara vilken god fysik mirakelmalin besitter! Hon är som tokig på den där skaten!


Lite information från sberg.

Har ni inte märkt att det är lite grått och regn ute så kan jag tala om för er att så är fallet. Det är grått så långt ögat kan nå och regnet fullkomligt pissar ner. Det kan vara en god idé att ta med paraply om ni ska ut.


With love!

Sberg

FossingarÅh vad sugen jag är att bita i dessa små tår!

Meeela liiiiisss

Noel försökte göra sin lillasyster till en cool yoman! Han gav henne hans mössa. Elsa blev ingen yo-man-hipphopper. Elsa blev en kinesisk risodlare!

Meeela liiiiisss!

Överhäng.

Idag har Björn köpt golvlist. De var 5,70 långa. Fordonet han transporterade dem i var den vita golfen ni ser på bilden.

Ganska bra jobbat om ni frågar mig.

Fågeln har gjort det igen!

Nu har det kommit en skitnödig jäkel till. Undra om det var samma shitnördiga bird som sist? Jag föstår inte vad är är med våra fönster. Vad är det med dem som gör de så skitvänliga?

 Jag förstår liksom inte hur de kan flyga förbi och släppa sig på tvären?

Konstigt?!

Ja, ja det är väl fint att man kan erbjuda toalett åt någon=).

Hör upp alla pippibirds!
En skit till och ni får en i ert bo!


Här sitter jag och håller andan...

Säg att det är någon mer ute på nätet?! Hallå?! Hoho?! Här sitter jag hemma och är mörkrädd... Björn är iväg på hockey ikväll. Har jag sagt att jag bor i bushen? Det är mörkt ute. SKITMÖRKT! Det regnar och vinden viner... Det knakar överallt... Bhuuuuu =(. När Björn åkte så sa jag att det skulle bli riktigt mysigt att vara själv hemma. Då var det ljust ute. Nu har jag skickat 888 sms och frågat om han inte är hemma snart. Noel frågade varför vi skulle sova med tända lampor. Jag svarade att vi var tvungna att titta hur länge de kunde ljusa.

  

Stina!

Jo, jag tänkte att du kanske hade lite hemlängtan. När jag var i stan igår så fotatade jag lite med tanke på detta, din hemlängtan. Jag tänkte att du genom bilderna kunde komma hem för ett tag.

A ja, här kommer bilderna.
Fritidsgård...

Jag och min väninna var ute och gick igår. Vi promenerade längs Lidköpings gator.


Ja just det, sa Sberg och sken upp som en sol när hon fick syn på en lokal, här har vi fritidsgården ja...


Nä, jag tror inte att det är det Sofia, svarade min vän.


Jag kunde inte för mitt liv förstå hur hon kunde veta det... nyinflyttad och allt...
=P


Becca...

Jag är lite rädd för din hund. Något säger mig att hon är från yttre rymden. Jag vet bara inte vad...Hon ser lite elektrisk ut på nått konstigt sätt.Om att göra bedömningar av andra...

Ofta hör man kommentarer om andra där dessa beskrivs i ordalag som öppna eller slutna. Bedömningar och beskrivningar görs av personer som ytliga, personliga, privata, öppna, slutna, vågade eller återhållsamma. När vi gör detta, bedömer andra, gör vi det utifrån våra egna definitioner och det enda vi gör är att tala om oss själva, vi avslöjar oss själva. Låt oss tänka på att vara privat eller offentlig. Hur kan man veta att någon är privat utan att först ta reda på vad personen i fråga själv lägger i ordet privat? Man säger om vissa att de slänger ut hela deras privatliv och man frågar sig om denne inte har något privat överhuvudtaget. Vad vi väljer att lägga ut på offentlighetens arena eller tvärtom låter ligga gömt bakom scenens ridå, det privata, varierar. Jag minns när vi, under studietiden, skrev våra examensarbeten. Vissa valde att skriva själva, andra valde att skriva gemensamt. Bedömningar gjordes av de båda lägren. De som valde att skriva gemensamt kallade de som skrev själva modiga och de som skrev själva gjorde sina bedömningar fast där dessa i sin tur kallade de som skrev gemensamt modiga. Vi kan inte hävda att någon är privat utan att först ta reda på vad denne personen stoppar i sin privata ask (ask?! Vad fick jag det ifrån=p). Vi kan lika lite kalla någon modig utan att först ta reda på vad denne än rädd för. För visst är man modig när man gör något man är rädd för? Givetvis kan vi bedöma andra men bara utifrån oss själva. Jag kan kalla någon modig utifrån mina egna rädslor. Jag kan kalla någon offentlig utifrån min egen bedömning av vad som är privat för mig. Men jag kan aldrig prata om att någon annan är privat utan att veta vad denne kallar privat. Vi alla har något privat men innehållet av det privata är inte samma för mig som för dig. En en självklarhet kanske, men som man ofta ändå glömmer.


 


”Den där viker ut sig hej vilt. Har hon/han inget privat?”.

Man kan inte prata om att någon slänger ut sig utan att veta vad personen i fråga lägger i ordet privat.  Vi alla har privata och offenliga sidor men vad som ingår i det privata och offentliga varierar.  Vad jag kallar privat är inte nödvändigtvis vad du kallar privat.

=P

Nu var jag allt smart!


Bio och en överglad Elsa.

Nu har jag just kommit hem från ännu en biokväll. Filmen som sågs var bröllopsfotografen. Tack Becca och Sarah för en mysig kväll! Väl hemma fick jag en rapport av Björn hur kvällen varit med Elsa. Hon som alltid brukar somna vid 20 hade varit uppe till 22. Hon hade varit glad hela kvällen. Faktum är att hon har varit glad hela dagen idag. Inte för att hon inte brukar vara glad men idag har hon varit överglad. Hon har babblat, skrattat och sprattlat lite väl mycket tycker jag... Energin har varit ovanligt hög. Hm, vad kan det här vara?

Varför är hon överglad? =P

Nu sova!
Sov gott!

Puss och god natt...

Föräldraskap

Frigörelse…

 

Under småbarnsåren lever man tätt intill sina barn. Nära sammanslutna levar man som i ett symbiotiskt förhållande. Allt eftersom barnet växer sig större blir linan, som håller samman, allt längre. Man släpper efter och drar åt. En dag upptäcker man att man inte längre utgör den primära källan för barnets livlina. Detta kan vara en ganska svår period känslomässigt. Inte längre är man den där oumbärliga personen som står nummer ett på listan som man har varit under så många år. Inte längre är man på samma sätt den livsuppehållande personen. Rollen förändras under årens lopp. Skönt på flera sätt men också lite skrämmande skulle jag tro. En rädsla vaknar till liv. En rädsla över att förlora den kärlek som varit så villkorslös. En rädsla över att inte längre behövas, en rädsla över att den linan som funnits emellan ska bli alltför lång, brista och gå av. Ditt inre vill, i rädslan, dra åt och korta in. Maniskt och krampaktigt skriker ditt inre till dig att dra åt. Gör det inte. Låt ditt barn få växa, få pröva sina vingar för att en dag kunna ikläda sig de som passar bäst. Själva målet är väl att ens barn ska växa upp till egna individer med eget smak och tycke? För att kunna göra det måste de få pröva sig fram. Problemet eller svårigheten är väl hur mycket man ska ge efter, hur hårt man ska hålla och när man ska göra vad. Vår uppgift som föräldrar är väl att av hela våra hjärtan älska, finnas till hands, vara vägvisare och att stötta dem i att hitta sig själva. Vår uppgift är, att av hela vår kraft, förse våra barn och rusta dem inför det som livet kräver, som en vaccination som vaccinerar mot livets faror. Det är svårt. Ibland drar man får hårt, ibland för löst. Ibland blir det fel. Det finns inget fläckfritt föräldraskap. Vi alla gör fel. Det är bara att konstatera. Vi är människor och människor gör fel. Ibland kan föräldraskapet kännas som en övermäktig uppgift. Det är den. Hur kan någon egentligen vara god nog? Vad är egentligen att vara god nog?  

 

Nu tror ni nog att jag har rökt på all den överblommade vallmo jag har ute i trädgården. Det har jag inte. Jag försöker bara komma över gårdagens soffdrama. =P

Herre gud jag tycker jag känner av frigörelsen nu, som igår i soffan, tänk då de kommande tonåren… Gulp!

 

Oh lord super star give me faith and strength =P

 

Amen


God morgon!

Hej på er! Nu tittar jag och Elsa tittar på morgontv. Det är verkligen hysteriska barnprogram nu förtiden. Hysteriska effekter, röster och färger... Elsa ligger på golvet brevid mej på hennes mjuka favoritfilt och myser. Hon ligger och pratar och sparkar med de små fötterna. Min fina, fina sprattelgubbe <3!
Igår tog vi det lugt hemma! Vi gjorde lite mat och tittade på tv. Som jag har berättat om föut så börjar jag och Noel alltid bråka om soffan. Vem kom först med kudden? Vilket då innebär att man har paxat den bästa platsen i soffan. Vem ska ligga ytterst eller innerst? Vem får den bästa ändan av soffan? Ja, detta är vårt så kallade helgbråk. Björn har hört på det här i flera år och är ganska trött på tjatet =P. Samma visa var eviga gång vi ska mysa till tvn. I går tog det hela en vändning. En hastig vändning efter flera års diskussion... Noel ordnade en tältsäng åt sig som han la sig i. Äntligen var den eviga kampen om soffan över! Jag låg ensam på soffan med täcke och kudde. Nu skulle man ju kunna tro att jag lite belåtet la mig till rätta, att jag lite förnöjsamt bredde ut mig ordentligt med tanke på all plats som tillstod efter Noels flykt till tältsängen. Det gjorde jag inte. Jag låg platt, som vanligt, men jag låg ensam. Platt och ensam. Jag fick lite ont i magen av all plats och tyckte allt Noel kunde komma tillbaka till soffan igen.

Mamman: Noel, det var allt mysigare i soffan va?
Noel:
Mamman: Jo, kom nu Noel.
Mamman: Du får ligga längst fram!
Mamman: Du får välja sida!
Mamman: Noel, titta vad plats här finns!
Mamman: Kom tillbaka!!!!!!


Arbetsfördelning.

Mamman: Noel nu får du duka ut!

Noel: Nähäe du!

Mamman: Johoe du! Pappa lagade maten, mamma har ätit och du dukar ut. I den här familjen hjälps vi åt!

=P

//

Mamman <3
 

Hemkompaniet har öppnat i byn...Här är sbergs sambo som tittar skyltfönster. Han tittade så intensivt att han höll på att åka fast för rån. Innan bilden togs så bokstavligen DÖK sambon in i skyltfönstret. Jag hörde en duns och jag undrade vad i hela friden (säger man så?) han höll på med. Han hade glömt att skyltfönster har en glasruta framför =P. Hela glasrutan skakade och personalen som var kvar efter stängningsdax höll bokstavligen på att skita på sig. Vem hade inte gjort det med den dunsen och dessutom av den hulliganen? Nåväl, han åkte inte dit utan klarade sig undan endast med en bula -och några hjärnceller mindre.
Tankar om att ge och ta… Sberg tänker till.

Visst är det mysigt när man kan hjälpa varandra. Att ge och att ta. Vi behöver alla både få ge och få ta och vi behöver alla varandra.Vissa människor erbjuder ofta sin hjälp, andra mer sällan. Vem är du? Är du den som oftast hjälper eller den som oftast tar emot? Inte sällan har vi en viss fallenhet, en viss benägenhet, för någon roll av vad det gäller givande och tagande, även om vi alla generellt både ger och tar.Du som oftast hjälper, tar du emot hjälp som erbjuds från andra? Då du gör det, tar emot hjälp från andra, hur upplever du då det? Du som sällan hjälper utan istället är den som tar emot, hur upplever du det, då du istället hjälper?Den som ger blir ofta tackad och uppskattad. Man känner kanske själv att man har hjälpt till, man har uträttat något för någon, man behövs, man får ett tack och en viss glädje och tillfredsställdhet kan infinna sig av detta. Det känns bra att man har fått hjälpa till! Den som tar emot hjälp blir de facto hjälpt, en vinst i sig, men också ger mottagaren genom att ta emot någons hjälp. Givaren ges möjligheten att få hjälpa till med tillfredställelsen som jag beskrev ovan som följd.  En vetskap om detta, ger i sin tur också välbefinnande för mottagaren. Det är fint att få ge men också att ta emot. Man ger genom att ge, men man ger också genom att ta emot.


I vilken situation är du mest bekväm? Är du lika bekväm i båda rollerna, av att ge och ta, eller föredrar du det ena framför det andra? Tycker du om att hjälpa? Tycker du om att ta emot? När jag tittar på mig själv kan jag se att jag har lättare för det ena och lite svårare för det andra. Detta vill jag dock inte riktigt erkänna =P. Hur som helst när jag funderar på det här tycker jag att det är ganska kul. Jag ser mönster hos mig själv =). Tydligt kan man se att vissa har benägenhet för det ena men svårare för det andra. Det gäller väl oss alla. Eller?Nu har jag skrivit om det här på ett ganska endimensionellt sätt. Fler variabler behövs för att ge en mer korrekt bild av en komplex verklighet. Företeelser som spelar roll för -och påverkar upplevelsen av att ge och ta kan vara vem givaren är, vem mottagaren är, relationen dem emellan och vad i hjälpen består osv.I en förenklad och reducerad bild…Vem är du? =P


 

En annan sak att fundera över är hur vi värdesätter den hjälp vi ger eller får och hur vi efter denna värdering återgäldar. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska återgälda någon hjälp man har fått... man vill ju gärna visa uppskattning med någon gest tillbaka till den som har givit något. En teori som behandlar detta är den såkallade utbytesteorin... Vi värderar ju alla olika, sätter olika värde på saker så ibland kan det bli ojämn utbyteshandel där den ena anser sig gått med vinst men den andre kan uppleva en förlust. Hur mycket en gest är värd är ju olika för oss alla beroende på vad vilka resurser vi har gott om osv. Ganska kul grej att fundera över för er som inte vet vad ni ska fundera på...


Jag har bakat sockerkaka!


Den blev platt.


Den syntes faktiskt inte över kakfatskanten...

Med besökare på intåg gjordes, under en rad svordomar, en ny...Skam den som ger sig... =)


Projekt julstrumpa!

Det blev ingen julstrumpa. Det var en dum ide´och jag tänker inte göra om den igen. Jag sa något om att det var resan som var det viktiga. Glöm det! Nu har jag slösat en halv jäkla dag =P

Tack och hej!


Sberg.

Julstrumpa!

Nu ska det bli gjort! Förra veckan pratade jag om att jag skulle sy julstrumpor åt Noel och Elsa. Detta blev dock aldrig gjort. Jag har allt för många inköpta syprojekt här nu för att bara ignorera dem... Nu jäklar ska jag få klart allt! Motivationen över julstrumpor sjönk för en aning då min syster sa att det bara var och köpa färdiga för 25 spänn... hahaha. Ja, men det kan väl vara roligt för barnen att ha något att ta fram till jul som mamman har gjort själv... Eller? Det ska bli roligt i allafall och det är resan som är det viktiga! Nu jäklar ska foten stampas på pedalen!

//

Sberg sömmerska Förmodligen eller troligtvis kommer varken Noel eller Elsa få någon julstrumpa. Om Sbergs sambo läser att hon ska sy idag kommer han inte att komma hem efter jobbet så därför talar hon tyst om det...


I dag är det house!

Idag är det doktor house på tv.
Åh, nej!!
Jag vet vad det innebär.
Björn får seizure.
Jag får rash.

Suck!
Kommer ni ihåg när the doctors gick på tv?
Hua mig! Brrrrrr! Tur att det slutade säger jag!
Jag hostar, ryser, nyser och fryser av bara tanken!  


 

Vet ni vad det här är?

Det är sberg som badar badkar. 
Jaha, ni såg det.
Mitt hår har satt sig på badkarskanten. Det ser mycket tjockt och svallande ut där på badkarskanten. Inte torrt och inte tunt. Inte alls.


Finns det något ljuvligare? 


Kycklingpasta med smak av curry!

Nu har vi ätit kycklingpasta! En mycket enkel men ändå god rätt! Jag har lagt ut den förut, här kommer den igen!

Bryn en gul lök
Stek kycklingfileer i bitar.
Rör i en burk crem fraich smak curry eller paprika och chili
Krydda med det ni tycker om. Jag tar ganska mycket salt och curry.
Koka färskpasta.
Dela paradistomater

Blanda samman kycklingen, pastan och tomaterna. Vips färdigt! Garnera med lite basilika eller annat gott!

Nu ska vi varva ner i soffan!

På återseende!

Sberg tipsar!

I går var jag på bio. Filt packades ner, godis cola och pockårn inhandlades. Ska det va så ska det va! Nu till tipset! Ni vet hur bökigt och jobbigt det kan vara att hålla i allt undertiden man tittar på film. Man ska hålla, äta och titta på film, toooo much om ni frågar mig. Sberg har ett tips, en lösning. Ta med er en sparsam person till bion. Obs! Lägg märke till sparsam! Bjud din granne, räck över godiset och säg var så god! Nu håller grannen i ditt godis och dina popcorn. Vips har du gjort om din sparsamme biokompis till en popcornhållare. Denne kommer att hålla i popcornen under hela filmen utan att äta, förutom första tuggan då. Detta på grund av den sparsamma inställningen. Du äter popcorn under hela filmen men slipper hålla i dem. Mycket bra!Sbergs alldeles egna pockårnhållare =P!

Nu säger några av sbergs vänner och sambo att det heter inte pockårn och vidare att det heter popcorn... Ja, ja jag säger pockårn!Morn, morn!

Nu har vi, jag och Noel fixat storfrukost åt den gammle pappan! Härligt att bara sitta och dra sig länge vid frukostbordet! Noel skrev ett litet kort som han la på pappa Björns tallrik. Mayia och Elsa är båda vakna och glada! Elsa vaknade tidigare och har sovit en stund nu ute i vagnen. Hon vaknar fortfarande på nätterna och vill äta. I natt ska jag göra lite input med vatten tänkte jag. Kanske är hon bara lite törstig. Ja, vi får se.

Ha en skön Söndag! Slappa riktigt mycket nu =)

               


Dekorationstips!

I dag har jag hängt med Mayia och Stina hela dagen. De har sovit här i natt och ska sova en natt till. Mysigt att ha två bebisar i huset! Tjejerna är nu nybadade inför kvällen. I kväll blev jag lite pysselsugen här och har pyntat lite här och där! Så kul det är när lusten faller på! =)

Här har jag fyllt en gammal zinkbaja med vatten. Jag köpte några kvistar och la blommorna tillsammans med några ljus i vattnet.

  

Ett annat litet tips då man ska göra lite myspys tex inför en bjudning kan vara att lägga lite växter i bordsvattnet. Ser snyggt och fräscht ut tycker jag. Här har jag petat ner lite citronmeliss!

Nu ska vi fixa lite mat här och senare titta på robert gustavssons film som släpptes för ett tag sedan!

Ha en trevlig kväll!


Fortfarande hos mamma.

Sberg: Jag såg att vi skulle ha stek till middag. (sberg såg en stek ligga på upptining).

Mamma: -
Hon sa inget men gjorde något konstigt med ögonen. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka de där ögonen.

Det ska bli gott med stek. Ja, det är ju inte var dag vi, jag och Elsa, äter stek... =P

Om att sova räv.

Nu är vi, jag och Elsa, hemma hos mamma (igen). Det är jättemysigt att hänga här tycker vi, jag och Elsa. Bäst att passa på när stina och Mayia är på besök. Ja, jag och Elsa tycker att det är så härligt att åka hit. Det tycker nog inte min mamma. Hon brukar alltid vara upp tidigt. Idag (som varje dag denna vecka) när vi kom och knackade på dörren var det låst och alldeles mörkt där inne. Vi knackade på högt och ljudligt. Inget gensvar. Det var lika mörkt och låst trots våra livliga hejsan-godmorgon-knackningar. Jag stod utanför och fick onda aningar. Mamma sov räv. Hon ville inte ha oss på besök. Vem kan inte vilja ha mig och Elsa på besök funderade jag på medans vi stod där ute. Elsa och jag gav inte upp. Vi knackade och ringde mobil som aldrig förr. Ingen öppnade. Tillslut svarade det på mammas mobil. Det var mamma som spelade nyvaken med sitt ynkliga och lite hesa hallå.

Sberg: Herre gud! Kom och öppna! Jag och Elsa är på besök!

Mamma: Är ni här? Jag har inte hört något (mamma bor i en jätteliten stuga. Knackar man på dörren så skakar hela huset).

Mamma: Vad är klockan?

Sberg: Hon är snart 9.

Mamma: Va?! Snart 9. Oj då vad jag måste sovit hårt!

Nu är det inte bara små Elsor som sover räv. Det gör även mammor och små barns mormödrar. Jojo! In kom vi efter mycket om och men. Jättetrevligt! -Tycker jag och Elsa!


Stina och M ligger förövrig och sover. Jag kan inte förstå varför de inte vill hänga med oss?

Hej!

Nu sitter jag hemma hos mamma och surfar. Jag tror att jag surfar. Jag har suttit framför skärmen och det har stått ansluter i ungefär tjugo minuter. Den är jättesnabb. Jag retar mig inte alls på hastigheten!
I dag har jag hittat ett jobb jag ska söka. Det ska bli jätteskoj! Jag är mycket förväntansfull. Jag har försökt leva mig in i min kommande yrkesroll. Jag ser ett kontor framför mig. På dörren in till kontoret ser jag en skylt. På skylten står mitt namn. Jag ser ett skrivbord. Av någon konstig anledning så ser jag mig inte sitta vid skrivbordet som man kanske skulle kunna tro. Nä, jag ser mig snarare ligga under. Jag är rädd. Jag är vettskrämd och jag skakar =P! Jag ser mig själv mycket tydligt där under.Den här mycket tydliga och detaljerade bilden av mig själv, liggandes under ett skrivbord, gör det svårt för mig att på ett positivt sätt visualisera min kommande arbetsplats och yrkesroll=P.

Kanske borde jag jobba lite med bilden? Hm, jo det får jag nog göra...Puss på er!


Smala Sussie!

I helgen såg vi på filmen Smala Sussie. Har ni sett den? Av någon anledning kände jag viss sympati och en viss likhet med en av karaktärerna, Tore Tumör... Jag kan inte förstå varför?


 

Tore Tumör: "Käft. Bebis sover".


Symöte!

Idag ska jag ha symöte. Det är jag och Stina som ska ha symöte =D. Vi ska sy julstrumpa! Kul ska det bli minsann! Kanske kommer det en bild sen på julstrumpan... Hm, jag tänker mig ett tyg av filt. En spetskant ska på och initialer ska broderas. Hm, brodera... Kan man brodera med symaskin =P.

Elsa har sovit bättre inatt. Hon har nog haft en lite fas tror jag... Nu sover hon ute i vagnen. Hon vet vad som gäller när overallen åker på. Situationen är definierad och hon somnar bara vi närmar oss vagen.

Ha en fin Onsdag hörrni!

Vardags betraktelse...

Här kommer en vardagsbetraktelse. Som ni säkert vet så är jag för närvarande mammaledig och hemma om dagarna. Bland det första jag gör när jag går upp på morgonen är att slå på tv:n. När maulos program börjar känner jag mig gott humör. Livet leker och det känns underbart att få möta en ny dag. När sedan Maulos morgonprogram slutar och Emmerdale börjar gör jag ett störtdyk rakt ner i helvetet. Ångest! Nä, nu tog jag nog i lite men dyker, det gör jag. Jag blir lite vemodig och smått deprimerad av Hem till gårdens soundtrack. Känner ni också igen känslan som blir i övergången från Malou till Emmerdale?


(Hoppas på rätt into... Jag sitter vid en ljudlös dator!)


I morgon är det jag som illa kvickt stänger av tvn då malou slutar och Emmerdale tar vid. Hua! Tänk att detta var min mormors favoritserie =)!Nu är jag hemma hos mamma. Stina och Mayia är här och det är så mys så! Mamma har just gått med Elsa på gårdsplanen och då passade jag på att sätta mig här en stund. Jag tänkte uträtta lite ärenden... Just det, bloggärenden =).

Godmorgon!

Hej på er alla nätisar där ute! Hoppas ni mår bra denna Tisdag! Jag sitter just nu här och googlar på sömnvanor hos fyra månaders bebisar. Elsa slutar inte att förbrylla! (heter det så -förbrylla?) Ja, ibland slänger jag mig med ord jag annars aldrig använder =) Ibland blir det fel! Nåväl, Elsa har alltid, eller för det mesta, sovit bra. Vi har bara lagt henne i sängen klockan sju och där har hon sovit hela natten. Nu när hon fyller fyra månader sover hon inte nattetid. Hon är vaken och ligger och pratar som aldrig förr. Nu tänker ni att hon sover mycket på dagen men nej, det gör hon inte. Överallt läser jag att nu brukar bebisar sova allt längre. Elsa gör tvärtom. Kanske är det en period nu bara. Hur som helst så fyller vår lilla skrutta fyra månader idag. Tiden rusar förbi. Tänk att vi, jag och Björn, har två underbara små barn =)?! Jag blir alldeles varm när jag slås av det! Noel blir allt äldre och det är inte alltid han vill mysa med sina arma föräldrar. Jag och Björn förser oss ändå. Det händer att vi får smyga en meter bakom Noel, utan hans vetskap, och sniffa honom i nacken, en meter ifrån... =), ett såkallat luftmys! Så jag skrattade när jag såg Björn smyga sniffandes bakom Noel som själv gick med the cool gay stilen framför. Stilen där han slänger med benen brett isär=). I dag kommer Mayia! Äntligen! Så vi har längtat =). Vi har ordnat lite presenter här och ska snart hämta Stina och lilla Mayia på tåget. Jag har planerat att de kan bo här och så att säga aldrig åka tillbaka till Malmö igen men jag vet inte om mayias pappa uppskattar det... Inte Stina heller för den delen. Det gör jag! Mycket. Tänk så mysigt vi kan ha. Laga god mat varje dag! Vi kan ut och gå med våra små! Ja, det finns en massa kul vi kan göra=).

Ta hand om er och ha en fin Tisdag!Nu undrar ni allt vad Björn håller på med?

 

Han matar Elsa med gröt.

RSS 2.0