Spökmiddag!

Jag och Noel har planerat en spökmiddag i helgen! Vi har köpt spindlar, spökdräkter, nät och yxor! Vi ska ha bloddricka med frysta blodisbitar men vad vi ska ha för spökmat har vi inte bestämt än. Tips? Sedan när jag tittade i almanackan så såg jag att heloween är idag? Är det idag vi ska ha spökmiddag eller är det till helgen? Hm blev lite förvirrad av almanackan för jag har tagit för givet att haloween är på lördag?

image175

Någon som har tips på spökmat? Kravet är att det är blodigt och mycket spindelben och flugor i!!


Gnäll...
Idag har jag varit trött och hängig.  Även om det är skönt att ta det lugt som jag gjort idag blir jag ofta lite nere. Det räcker med en ledig dag där jag inte gör någonting så känner jag mig lite halvdeppig. Automatiskt kan man ju undra vad jag flyr ifrån eftersom jag alltid känner mig lite hänging när jag är ledig...  men jag tror inte att jag inte flyr någonting! Jag tror helt enkelt att jag mår bäst av att ha mycket omkring mig.

Puss och Kram från en idag,  tråkig Sofia!

Fortfarande rökfri!

37 rökfria dygn! Det går faktiskt jätte bra! Det värsta tycker jag är tanken på att man aldrig kommer över det helt. Jag tror inte det hjälper att ha varit rökfri ett år eller två vad det gäller röksuget. Jag tror inte det går över utan precis som en nykter alkoholist så är jag en rökare som inte röker... Hur som helst så känns det bra. Även om denna tanke kan gnaga på motivationen ibland...

Positiva fördelar med att inte röka!
Lukter -Skit härligt att inte behöva känna röklukt! Det är skönt att slippa känna att man stinker rök. Kläder och hår luktar fräscht! Kul att känna dofter!

Bättre blodcirkulation!

Ingen pipig andning.

Slipper känna stress över att jag känner mig som en dålig förebild för Noel.

Det märks verkligen ekonomiskt!

Lite tråkigt...

Öl är inget gott längre... den sitter ihop med cigaretten... kanske kan det också vara positivt =)

Äter som en häst och aptiten bara ökar! Det är väl skoj i sig men mina former tar plats=)

Saknar att gå ut på trappan på kvällen men en cigg...

Men, men det går så fint så! Snart ska jag läsa Allan Carrs bok äntligen rökfri (heter den så?) som ett litet motivationstrix.

Puss och kram alla rökare och icke rökare!
Från en icke rökande rökare =)                                                                      image174

Ältar..

Herre gud! Har just tittat på House. Det handlade i dag om en mamma som i sina hallucinationer tog livet ur sin son. Pappan skuldbelade mamman som själv inte ville leva längre... Avsnittet slutade med att Pappan gick in till Mamman och sa att hon skulle hälsa Mikey när hon träffade honom och be om förlåtelse... och så slutade programmet. Ja de flesta kanske tycker att det är över här? Nä, inte jag! Jag spärrar ögonen i Björn och så är jag i gång.. Hur tror du det går med mamman då? tror du hon dör? Tror du pappan förlåter mamman och sig själv? Tror du mamman kan få tillbaka livslusten och tycka om sig själv igen.. och så håller jag på så tills jag glömmer allt jag sett. Jag bokstavligen ältar! När Björn har lyckats få ur sig svar som jag tycker passar kanske jag kan släppa ältningen. Hittils har han fått ur sig att mamman nog skulle dö och så sa han något mer konstigt så jag får nog fortsätta pressa fram andra svar. Kanske kan väl alla få dö då i såfall och så kan ju de få vara tillsammans igen uppe i himlen och så... Ja det får nog bli så idag... Japp nu är det så!

Jösses jag får inte titta på sånt här när det snart är sovdax!

Go natt alla vänner
-Sov gott och dröm sött!

Sofia funderar!

Idag hade vi ett seminarium med vår grupp. Det var vårt sista för kursen. Vi var en liten grupp och läraren vi haft sen ett tag tillbaka pratade och tackade för den här tiden. En jätte mysig lärare tycker jag och stämningen var go så där avslutningsvis. Innan jag gick hem lämnade jag fram en lista och gav henne en spontan och hastig kram i förbi farten. Kramen var ett hederligt tack och hej. Vanligtvis brukar man väl inte krama sina lärare på universitetet men skit samma, stämningen var ganska soft och mysig så där... Hur som helst hon fick en spontan kram och inget mer med det. Någon i klassen hade tydligen vickat på huvudet och suckat djupt och länge av kramen. Orka!
Min tolkning av detta skulle bli att denna suckande någon, antar att jag spriger runt och slickar röv med syfte att få bra betyg eller nått...(ursäkta mitt språk).  Jag tror knappast min kram påverkar mitt betyg med tanke på att hon, vår lärare förmodligen inte har en susning av vad jag heter. Varför bry sig?

Är det så jävla illa att någon visar uppskatting? Drabbar det någon?

image173


Min störst fundering vad det gäller denna lilla händelse är varför det ofta är mer accepterat att visa missnöjdhet eller rent av kasta skit än tvärt om? Detta är i alla fall min uppfattning många gånger. Jag kan förstå att en kram kanske kan vara opassande i sammanhanget  eller om någon retar sig, men va fan... 
På nått sätt känns det mer ok och accepterat att smutskasta någon än att säga något positivt  eller visa att man tycker om något, någon eller vad det nu kan vara osv.

Ja, ja, vi alla har vi våra skitsidor (-förutom jag då..) jag vill bara gnälla lite för jag är trött och sliten. Grrrr.  

Skit på er alla där ute! =)

Beata kommentar!

Min systers dotter fällde för ett ett tag sen en mysig kommentar:

Vi pratade om Svampbobbfyrkant och hur hans namn uttalas på engelska. Det nämndes att han var en tvättsvamp från havet... Beata 4år kontrade med:

-mäh, jag tjjodde han va en ost?!

image172

Dumsnål

Här om dagen när jag var i Lidköping åkte jag förbi en skylt som sa: Klippning 120 kr. Hm det var billigt... Hoppade in i frisersalongen, som var alldeles tom. Ah, tänkte jag varför inte ge det en chans. Jag hoppade upp i stolen och frisörskan frågade efter mina önskemål. Du kan toppa sa jag, håret är jättetorrt och behöver en rejäl uppfrächning. Hon log medhållande och påbörjade sitt jobb. Tott för tott blev jag klippt lite här och där. Klippningen tog ca 3 minuter. Jag betalade 120 spänn och begav mig till nästa salong. På nästa salong bad jag om samma sak, en toppning. Denna gången tog väl frisseringen ca 1 timma. Vidare snygg blev jag inte men hur som helst så blev håret väldigt mycket frächare. Kalaset gick på ca 400:-
Varför kan jag aldrig få vara ekonomisk. Jag är till det yttersta en slösare och när jag väl försöker bli en sparare så slutar det alltid på slösa ändå. Nä, jag får nog acceptera att jag är en slösa om inte så blir det i regel slösaslösa istället. Men visst var det ett gott försök?

Puss!

120 + 400 = 520 = SlösaSlösa


Vad ska jag bli?

Hej på er!
Kan någon säga mig vad jag ska bli eller vilket yrke som skulle vara passande med dessa kvalitér:
Idérik, kreativ, beteendevetare, spontan, tycker ett yrke som leif gw persson har verkar spännade... ibland smått störd, men oftast smart, pålitlig, effektiv och gillar utmaningar och när det händer mycket... tror jag... haha Vad tror ni?

Referenslista: Berg, S. (2007). Ett försök till en analys av Sofia. Vara: Bergs tryckeri AB

Hejsan!

Hur har helgen varit? Här har det varit en lugn helg med en del plugg faktiskt. Det blir ju så när man inte får tummen ur på veckorna. Jag är med om en del konstiga saker när jag pluggar måste jag säga...
Jag har en översättningspenna här hemma som jag använder när jag läser engelsk litteratur då det är något ord jag inte föstår. Den fungerar som så att man drar pennan över det ord  man inte förstår också översätter pennan det engelska ordet till svenska. Igår hade pennan totalt fel... det är tur att man är kritisk i sinnet annare hade det kunnat bli väldigt fel -med meningar som: denna teori är fruktbar och pålitlig då mycket fnask stödjer denna. osv det mest konstiga meningar dök upp lite här och där. Haha, det är tur att man läser igenom innan inlämning... Pennan översatte ord vid ett flertal tillfällen till lite snuskiga sådana eller i alla fall till ord med snuskiga hänsyftningar... Mycket märkligt... och jag som ofta tror att allt som händer, händer av någon anledning, börjar fundera över vad detta betyder...

I dag fyller Björn år här hemma. Hoppas det blir en fin dag med mycket presenter. Björn hade önskat sig lite mjuka presenter men det blev det inte.. Näpp, det blev en hammare, som Noel valt från Jula, ett snickarbälte, grova stövlar med stålhätta och en ficklampa... så nu är det bara att slå spiken i bräääannn :)

image171

Låg dag.

Vaknade lite låg idag. Känner mig hängig med huvudvärk. Funderar på att åka till frissan och gå och sola eller om jag ska gå och lägga mig, dra täcket över huvudet och tycka synd om mig... Det ser ut som fan här och jag borde egentligen städa och läsa men jag känner att jag orkar bara inte! Lyssnar på Lene Marlins Heaven is a Place nearby och till den ömkar jag mig själv, hihi, nästan att jag kan klämma fram en tår men bara nästan ;). Det är faktiskt skönt att få vara så ibland. Att bara gå på halv varv och dra...

Pussar!

Hallå!

Hörde just från syster malin att jag inte vann amelias fototävling=( Hur som helst blev den publicerad i af. Har inte sett det än men ska hem till malin som fått hem tidningen idag. Den fanns inte att köpa förens i morgon.
Jag är i skolan nu och håller på med ett grupparbete. På lunchen idag kom ett får rusande mitt i stan på en fullt trafikerad väg. I full färd på väg in på restaurangen kocken sa att den var tvungen att dra till slakteriet först så den drog vidare. Hoppas i alla fall att den inte blev påkörd...

image170

RSS 2.0