V75 Fredagstipset!

Här kommer några snabbtips så här på Fredagskvällen.
Vänligen maila för motivering ;) Lopp 2 och 6 upplevs något kluriga, övriga lopp är redan vunna!

Lycka till!


Lopp 1:
2-4-7

Lopp 2: 1-3-4

Lopp 3: 6

Lopp 4: 2-5

Lopp 5: 1-4-7

Lopp 6:  3-11

Lopp 7: 1-4-5

Kommentera gärna!

image314

7km 48 minuter!

Idag joggade jag 7 km på 48 minuter. Stolt när jag kom hem ringde jag min träningscoach Jörgen och förhörde honom om min tid . Jörgen sa att det var en riktig kärringtid *skratt*! Han sa sedan att det är ok för att vara nybörjare. Hur som helst är jag nöjd och det var riktigt skönt! När jag åkte hem från skogen var jag alldeles lila i anskitet och lite vitfläckig... -Antagligen syrebrist =)



Kram på er!!

Missa inte Fredagstipsen inför V75! ;)

Ostkaka!

Nu ska jag och Noel äta ostkaka med grädde och hjortronsylt!
Detta är något jag får för mig att jag tycker om cirka en gång om året. I år inträffade begäret idag. Ostkakan står nu i ugnen. Hjortronsylt har vi heller aldrig hemma, den precis som ostkakan köps en gång om året. *skratt*

-Så idag mina vänner är årets Ostkakedag!

Har för mig, att jag var gång kommer på, att jag inte tycker om det. =) Vi får se för nu ska vi äta!

image313 

Kanske är det godare med färska hallon??  Ja, ja nu blir det hjortronsylt i af.

Vad är det här för en sjuk jävla sida?!

Visst har internet bidragit till en hel del. Människor kan komma samman världen över och information sprids fort. Men detta innebär ju också problem.
Alldeles nyss kom jag in på en helt sjuk sida. Jag länkade denna sida tidigare men valde senare att inte publicera den. Detta var en sida som uppmuntrade till anorexia och hade strikta scheman för hur man skulle gå till väga för att nå den smala lyckan och även metoder för att dölja vad man höll på med osv.
Ett nätverk med många medlemmar. Detta är ett område bland många.

Hur gör ni när ni stöter på saker som dessa på nätet? Vad kan man göra?

7km på 55 minuter =) - ett stopp för lite snack med en ekorre.

Nä, inte gång... Jag både joggade och gick. Inte illa va? *Skratt* Jag är i alla fall nöjd. Underbart ute i skogen även om det var lite blöt och slaskig terräng. På dessa 55min så stannade jag också och pratade med en ekorre. -Vad vi sa?
Jag:  Åh så fin du var! kom ner så jag får hälsa på dig =)...
Han:
Jag: -nä men skit´it då!
 
HaHaHa

Hur som helst så var det jätteskönt! Vem vet detta kanske kan komma att bli en hälsoblogg bort från coca-cola träsket... Nja, kanske inte men lite i alla fall.


image216

gLAMor!!

Beata, Noels kusin, Mirakelmalins lilla dotter har just varit här. Lyx och flärd är lite utav hennes melodi.
Som vi vet är det februari men Beata lägger inte ner glamoren för den sakens skull, nähä då! Hon går det trista vädret till trots i hennes ytterst glamorösa stil. En riktig stilikon!

Här får ni en smakbit från hennes ytterplagg. Obs! Lägg märke till den matchande handväskan!

image312

Jag fick mig ett gott skratt när jag kom till hallen. Mitt i bland alla trista och leriga stövlar stod Beatas färgglada och glitterglammiga skor! Ha,ha,ha!

Citat av Stina.

Pratade just med syster stina över msn. http://www.stinalee.blogg.se/.
Här kommer ett citat från vår diskussion:

Stina: Vi har inget papper hemma...

Jag: Hm i skrivaren eller?

Stina: jag testade och torka mig med vanlig skrivpapper igår och det gick ju sådär...

-!höhöhö!-



5 minuter senare...

Stina:
Fan också jag tar en socke..!
image311


Marskatt eller magsjuka =(

Dagen har spenderats i Skövde. Föreläsningar hela dagen och sedan direkt till jobbet. En lugn dag utan några större händelser... eller hahaha. Förut när jag kom hem vrålade vår katt väldans konstigt. Nisse lät ungefär som en säl. Ja, ja tänkte jag det är ju mars snart och tänkte att det kanske hade med det att göra... efter ett tag började Nils spy. Jag fick nästan panik och tokringde på Björns mobil. Han svarade inte kanske tur det =). Senare när Nisse var back to normal ringde Björn och jag berättade om händelsen något lugnare. Kanske blir det en vård av magsjuk katt här i morgon... Hon verkar i alla fall vanlig igen. 

Föregående inlägg påminde mig om något...

Hm plötsligt slog det mig hur många man har trakaserat som ungdom. Hur jag ringde till någon som jag var kär i och la på luren när denna svarade. Oj, oj natt som dag=). Jag till och med gick hem till en grabb som boksavligen låste dörren! Hahaha, snacka om patetiskt! Men vad kan man göra annat än att skratta åt sina små raggningserfarenheter. Hm känns lite jobbigt att tänka på ska erkännas... Hur som hels så kan jag inte varit så påflugen då det blev omvänt senare -skönt. Hahaha! Får man en låst dörr i ansiktet kanske man borde fatta vinken. Nepp inte som en envis ungdomsvariant av Sofia!

Någon som känner igen sig i patetiska raggningar från sin ungdom?


image310

Telefonförsäljare

Fan vad trött jag är på att telefonen ringer och när man svarar så är det ingen där! Kan inte fatta hur de får hålla på så?! Tänk alla gamla för att ta ett exempel. De kan ju bli jätte oroliga när någon håller på och ringer och sedan lägger på. Åh tänk på mig... Jag har annat att göra än att svara i telefon när det ändå inte är någon där.

Jävlar vad arg jag blir!


image309

Trött och sliten.

Idag vaknade jag trött och sliten! Känns nästan som om jag vore bakfull =(. Det är så tråkigt när man vaknar så. Lite dov huvudvärk och allmänt hängig. Det är inte allför sällan jag vaknar "bakis" och undrar vad det beror på. Jag tänker att det kan vara hormonellt eftersom mina hormoner inte verkar vara i jämt flöde. (kan man säga så=)). Hoppas att det går över. Behöver verkligen läsa idag men kan inte göra det med huvudvärk... Någon som känner igen sig i att vakna bakfull? -Utan fylla då förstås=) Någon som har några husmorskurer?

image308


Hoppas ni känner er bättre och lite mer energiska!

Kram! 

Fika på förskolan

Nu har jag hämtat Noel från förskolan. De hade droppin fika idag så jag var där och fikade lite. Noel trivs så himla bra och jag måste säga att fröknarna är verkligen så otroligt goa! Undra om de vet hur värdefulla och uppskattade de är. Mysigt!

image306

Spss!

Någon som har lite snabba lathundstips till spss? Ska ha en lektion nu och jag har inte gjort min läxa. Lite jobbigt när det är praktiskt och man ska sitta två och två vid datorn... Jaha tydligen får man ligga som man bäddar.

För tidig! -och körkortstabbar =)

Herre gud detta måste vara första gången jag är för tidig! Jag var framme i skövde klockan nio när jag får höra att vi börjar tio! Så här sitter jag nu i en datasal och väntar på att få börja. Vägen hit spenderades med Adam, Gry och Anders. De är himla goa tycker jag! I dag kunde man smsa in lite erfarenheter från körlektionstiden. Jag fixade ett sms eftersom jag har 1000 historier och berätta om det. Poängen är att de inte upprepade numret man skulle messa in sin story till. Jag väntade, väntaaaddee och väntade. Min telefon ringde men jag kunde inte svara för att numret kunde komma. Hahaha. Jag har länge funderat på vilka det är som ringer in till radioprogram och så just för att jag aldrig skulle göra det och nu när jag skulle (i alla fall messa) så kommer inte numret... Ja, ja kanske får ni höra mig på radio i morgon.

Sofias tabbar under körskoletiden.

Körskoleläraren bad sofia att köra ett varv runt ett kvarter vilket hon gjorde. Körskoleläraren bad henne att ta ett varv till, och ett till och ett till. Sofia var nöjd över hennes insats och kände sig mogen för en uppkörning. Körläraren frågade om Sofia inte tyckte det var konstigt att hon gång på gång fick köra runt samma kvarter? Näe, tänkte Sofia, det hade hon inte tänkt på och fortsatte sina varv lite enformig lektion men va fan. Körläraren frågade Sofia om hon kunde tyckas se något konstigt. Nae, det gjorde hon inte och fortsatte. Körläraren bad föraren att stanna bilen. Han steg ur och blev skit förbannad. En dag innan uppkörningen märkte hon inte, trots ganska många varv , av enkelriktningen.

Sofia hade just varit på semester och tagit lite paus från körkortsträningen. Väl åter frågade läraren (vi var fyra i bilen) vad man häller i kylen. Sofia funderar länge och kommer inte på vad det var. Läraren säger:
-Om jag frågar dig vad du drack på din semester kanske du kommer på det?
Sofia lyser upp och svarar högt och ljudligt om än något frågande:
- Coca cola...

Uppkörningen gick sådär förutom att jag körde mot rött, några sekunder från att köra över en dam och hade på vindrutetorkarna i solskenet gick det bra... Jag kuggade första gången som man kan förstå men andra gick fin, fint.

Puss och Kram!

God morgon!

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att åka till skövde. Här sitter jag med håret på ända,, ögonen stora som fotbollar och full av sovmärken i ansiktet! Mitt alldeles vanliga jag så här på morgonen. I går drack jag inte cola på hela dagen. Jag drack fanta i stället. Visst är det nyttigare? Gult känns i alla fall bättre än brunt. Björn säger att det är lika illa det men det tror jag inte. Jag känner mig jättefräch efter gårdagens nyttighetsinsats. Lite gulare än brun så där. =)

Igår läste jag inte som jag borde gjort. Hur som helst är det skönt att det inte är någon gruppuppgift denna kursen och min usla läsning inte drabbar någon annan än mig själv.

Ett helt onödigt inlägg kan tyckas men än dock ett inlägg.

image305

Ha en bra dag.

Morgonmovesen avklarade!

Vaknade av solen idag! Underbart! Satte på Leona Lewis och vickade lite på rumpen =). Jiisses vad bra man kan dansa hemma i sitt sovrum jag blev riktigt imponerad! Ja, är man inte ute så mycket om kvällarna så får det bli dans hemma i sovrummet istället. Det ligger några metodböcker och väntar på mig här men än har jag inte lyckats komma igång. Jag har ialla fall tagit reda på vilka kapitel som var viktiga -inte illa det! Nu ska jag nog ut och gå för att sedan räserläsa. Ikväll ska jag åka och bada med en liten tjej.

Ha en bra dag!!


image304

Kycklinggryta

Efter en dag i huset är det dax för Sofias kycklinggryta.

image303

Morötter
Hela champinjoner
Minimajs
Kycklingfilé
Broccoli
Blomkol
Paprika
Vitlök
Gul lök
Chilisås
Tomatpure
Mycket grädde

Allt efter behag! Skitgod!!

Servera till pressad potatis och en liten grönsallad!

Stinalee!

Jag tycker tjejerna gjorde sig jättebra i tvn! Stina var lugn som hon brukar! Kul nu ska hon snart sätta sig på tåget hem igen. Charile längar efter matte och husse! Grattis lillasysteryster!!

image301

image302

Stina snart på tv!

Nu sitter vi bänkade igen! Allihop sitter förväntansfulla i väntan på att stina ska dyka upp hos Tilde =)
Fy vad pirrigt! Lycka till Stina!!! =) Fem minuter kvar!!!

melodifestivalen

Tvillingarna var kul, helt rätt att de gick vidare. Sannas låt var också fin. Vad det gäller Carola och Andreas tycker jag nog att det borde gått vidare direkt. Men fan min låt åkte ut!

Kebabpizzan!!! ;)


Sex rätt på travet idag, inte så illa men givetvis ingen utdelning 37 kr eller nått. Typiskt! Nu är vi bänkade framför tvn. Vi har en nattgäst idag. Stinas hund Charlie. Han ser lite deppig ut och verkar längta hem men hoppas det går över. Matte, Stina ska ju vara på tv i morgon! hihi ska bli kul att se! Kl 10.15 tror jag det var. Nu åter till soffläget.

Trevlig Lördag!

Travtips! V75

Lite tidiga heta travtips så här fredag kväll!

Lopp 1. 1 - 5 - 10
Lopp 2. 1 - 6 - 11
Lopp 3. 4
Lopp 4. 8 - 11
Lopp 5. 5 - 6 - 4
Lopp 6. 4 - 8 lite osäkert men kör ändå.
Lopp 7. 4 -7-12 Hjälp mig... svårt!

Detta är ett snabbtips från mig! Iceage film väntar så jag hinner inte motivera men, men känns ganska bra. Vissa lopp är i dagsläget osäkra. Hihi, uppdaterar i morgon!

Ha en fin fredag!

image300

Live musik!

Nu ligger jag i sängen med datorn! Jag kröp tillbaka under täcket igen. Åh, så härligt det är med en bärbar dator.
Hej och hå vad jag jobbar hårt! Noel är i tvrummet. Han har satt på musik och sjunger som bare den! Han verkligen tar i från tårna! En härlig blandning med Alisya Keys, Håkan Hellström mm. Hahha han är en jäkel på texter och vilka moves ja, det ska vi inte tala om! Detta måste ju vara något han ärvt från sin mor=)
image299

Hallå!

Idag har jag varit en sväng i skövde! En föreläsning där jag bara satt och tänkte:
Vilket skämt det här är,och nästan skrattade! En massa x och y variabler,beroende och oberodende. Statistik är at för denna metodkursen och det är inte min starkaste sida! Men det ska bli en utmaning att öppna upp de igenslaggade gångar i hjärnan så det blir en fri passage. Jag och Noel är hemma nu och slappar lite. Råkade slumra till lite förut. Alltid när jag somnar på dagen är jag skit sur när jag vaknar, det är skönt men jäkligt besvärligt att vakna. Telefonen ringde och ilsken som ett bi sprang jag upp -och kallt var det! Nu är det bättre och vi ska snart till huset och fixa lite. Solen lyser och jag ska ut och leta blommor i trädgården. Mitt i renoveringen kan ju det vara ett passande jobb... haha!


Här kockar vi =)

Jag skrev ett litet kort till Björn. Noel var med och målade lite gubbar och hjärtan. Noel sa också att jag skulle skriva -En sån modig pappa!!! Hihihi visst var det fint!! Så det står på kortet =) Ja, han är allt stolt över sin pappa minsann!

image296Noel kämpar på!  


Alla hjärtansdag.

Idag fick jag blommor när Björn kom hem =) Jättefina! Han hade också med sig ett smarrigt bakverk som vi ska äta ikväll! Björn ska ut i huset och greja nu. Jag och Noel har bestämt oss för att ordna en god middag tills han kommer hem.  -Kärleksmiddag, som Noel säger haha! Ja vi får väl sprida lite ljus över maten. Det blir potatisgratäng och fläskfile´med färska champinjoner och lite annat. Mysigt att mysa lite!



image295

Hoppas ni alla får en fin dag!

Lite bilder på huset vi renoverar.

  

image293

Vår damm!

Dagens lunch!

Ingredienser

4 port
600 g fiskfilé, t ex torsk
smör
1 tsk salt
1 krm peppar, gärna citronpeppar
1-2 färska lökar
3 vitlöksklyftor
1 dl créme fraiche franska örter
färska örter


Gör så här

Klipp till 4 rejäla aluminiumfolie-ark och smörj dem med smör. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folien och lägg löken ovanpå. Krydda med salt och peppar. Lägg créme fraiche franska örter på toppen. Lägg paketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter(i ugn 200 grader 15 - 20 minuter). Öppna och kolla om fisken är vit och fast.

  


Promenad med mamma.

Vilket underbart väder idag! =) Man blir verkligen glad!

 
Oj då, här frågade jag mamma om vi skulle ta ett kort. Vart är hon?

Var är hon nu då?



Av någon konstig anledning så kommer denna dam alltid först och jag kommer springandes efter... titta här

 

Ser ni en liten prick där borta med något rött på toppen?=)

image287

Ananas och beárnaisås??

Nu har vi varit hos farfar och hälsat på. Det var mysigt. Noel hade med sig en pruttkudde men gubben var för lätt så det lät inget =). Nu ska vi laga kasslerlåda.

Passar ananas och béarnaisesås???

Tänkte hälla på det serrni´ Tacksam för svar snarast!


image283 

Hela vägen hem la Noel kudden på marken och trampade på den. De vi mötte på andra sidan vägen kollade lagom konstigt på MIG??!! Ja, ja what can I do?!

Hej på er!

Nu ska jag och Noel gå och handla. Vi ska köpa lite mat och fika. Sedan ska vi gå till min farfar och fika lite. Det ska bli mysigt.  Det tar lite tid innan man kommer ut här nu för tiden. Noel ville åka skateboard till affären vilket hade inneburit total livsfara! Efter det ville han åka på tiotusen andra konstiga fordon så som traktor, ballong och en cykel tre storlekar för liten. Nu håller jag på att försöka få på han en yttertröja. Ja, ja om en timma eller två är vi nog ute.

image280   image281      image282

Badat!

Nu har jag varit i väg och badat i lidköping!
Badade i varmvattenbasängen, 35*.
Härligt och jag fick gjort några benövningar=)

image278
 
När jag kom hem hade Noel fixat äppelpaj! Ringde och beställde klipptid på Onsdag. Ska nog färga mörkt tror jag med solblekta slingor... Lugg funderar jag på också men har inte bestämt mig. Det är ju helt klart mer meck att hålla på med det men kanske. Någon som har något frisyrtips kanske?

image279

God morgon!

Nu ska jag åka till skövde en heldag. Börjar ännu en ny kurs idag. Morgonen har spenderats med att avnoppa en gamal tröja jag fick på mig. Jag fick syn på alla noppror som hängde lite här och där=) Mäh! vad har hänt här då suckade jag och började noppra =) så är det att gå i skolan, haha! Noel ska vara hemma idag för han har fått ont i örat =(.

I går ute i huset var det fullt av snödroppar. Visst är det härligt!

Kram!

 image277

Lite spännande för jag vet inte vad som komma skall...

Ha en bra dag!

Lite utebilder från dagen.

Underbart väder idag, det känns verkligen att våren är på väg. Idag har varit ute hela dagen lång. Min svägerska och hennes man med barn har varit ute och jobbat flitigt! De hade med sig korv också som vi grillade över elden. Åh, så god den var! Jag smällde i mig två i loppet av två sekunder=) Svärfar var också ute! Så himla värdefullt att få hjälp. Damen en av dem som ägde huset innan kom också på besök. Jag sa till Björn att ställa sig brevid henne så jag kunde klämma en bild. Kul att dokumentera =)

image269

Victoria äter korv i cyckelkärran =)

image270

Noel äter korv!

image271

Björn och Elsa (som vi köpte gården av) =)

image272

Annelie

image273

Tobbe

image274

ÅkePåke

image275

ÅkePåke kånkar och bär till elden. Han jobbade så hårt att det var svårt att fånga´n på bild
- Well, Well som han brukar säga... =)

Renovering!

Nu ska den här unga damen ut till huset och renovera!
Snickarbyxorna och HH-tröjan är på.
I går när jag var ute och grejade så hittade jättegamla pardörrar! De var otroligt fina, synd bara att vi inte  har någonstans att sätta dem... I dag ska jag leta efter överljusfönster som vi ska sätta innanför verandan över dörrposten. Det tycker jag är fint då ljuset kommer in.

Helgen har varit bra och lugn. Igår laddade vi super mario bruse 1,2 och tre. Vi satt uppe hela natten och spelade. Haha det var faktiskt jättekul. Skönt att låta hjärncellerna vila lite.

Ha en bra söndag!

Kram Sofia

Helg!

Åh, äntligen är jag klar med en essä som nu ska lämnas in! Den senaste tiden har jag inte gjort annat än att plugga och tanken har slagit mig att det kanske är dags att skaffa sig ett liv... Äh, nu är det över och jag ska ha en riktigt skön helg långt bort från böcker!

Noel ska titta på film..

Noel: Mamma vill du titta på ronnysjörövardotter?

image267


Bowling och Kareoke! -och svald pottokula!

Nu ska den här unga damen slita sig från sin mycket intressanta böcker... och bege sig till en fest med bowling och kareoke! Alexandra fyller år!!! Ska faktiskt bli jätte skoj =) Det ska bli så skönt att bara komma ut lite och glömma allt vad stess heter.

Noel mår bättre nu men har mått illa periodvis under dagen dock inga mer spyor. Förut häde en grej som kunde gått illa. Noel kommer in till mig och säger:
Jaha jag är väl snart död då...
Va? nä, sa jag. Man dör inte av maginfluensa. Alla blir sjuka ibland.
Ja men det är inte det, sa Noel.
Vad menar du då?
Jag har svalt en kula!
Oh lord! Han hade svalt en pottokula! Fy det kunde gått illa. Jag är livrädd för att någonting ska fastna i halsen och Noel har fått inprentat att man inte får ha saker i munnen för att det kan gå illa och att man ska var försiktig. Herre min ge på ett sätt var det tur att jag inte såg för jag hade ringt 112 med en gång. Nu ligger den alla fall i magen och väntar på att komma ut! Själv svalde jag mors pärlhalsband typ kanske lite överdrivet men en enkrona fick jag ner ialla fall - eller var det en 10 öring? Minnet kan trixa som vi vet. Nu ska jag ta hem hela bowling gamet!

Kram!

RSS 2.0