Bf i morgon!

Ja, någon junitjej blir det nog inte. I morgon är den beräknade förlossningsdagen... Undra när lilla Elsa ska titta ut tro... Sätt igång att gissa nu hörrni! När kommer hon?! Har ni några förslag på flicknamn om det nu inte skulle vara en Elsa där inne?

Vad gör ni annars så här i semestertider?

Sbergs travtips v75 Lördag 27/6

Hej och hjärtligt välkomna till Sbergs travtips!

Denna lördag bjuder på spännande lopp, mycket sol och glänsande hovar =P.
Här bjuder jag på en del givna men också en och annan otippad hetis!

Mycket nöje!

Lopp 1: 5

Lopp 2: 2 - 4 - 8 - 9

Lopp 3: 1 - 2 - 4 - 5 - 7 - 10 - 11

Lopp 4: 4 - 12 

Lopp 5:  1 -10

Lopp 6: 12

Lopp 7: 11


Fika i solen

Nu har jag just kommit hem efter att träffat min kära vän ute på en fika i solen. Härligt! Äntligen är hon hemma efter 12 år (tror jag) på Gran Canaria! =)

Här kommer lite bilder

 
Grillmästaren!

 
Noel påväg till simskolan där han tar märken för var dag! Silvergrodan, guldgrodan -you name it!

   
Noel käkar glass
 
Rasmus också

 
Rebecca

 

 

Denna underbara lilla klänning fick jag eller Elsa i present av Rebecca=). Så liten och så söt. Kolla in de små volangerna på blöjrumpan =). Tack snälla <3 Tänk att snart finns någon liten som ska bära denna =).

MysMys!

Alphabeat - FascinationMorgonens skaka på rumpa - mage - lår - låt!
Kom igen nu hörrni!Gravida Sberg ger sig på lite självfotografering i vecka 40

 Ok, ingen blixt i speglar... just det!

 Oj då! Ingen blixt men heller ingen jag.

 bästa hittills

 Nä men vad nu då?! Hur svårt kan det va?!

   

   

   

Vecka 40 idag! 39+0

I dag går jag in i vecka 40. Jag väntar, väntar och väntar. Jag letar också tecken... I går fick jag kramp i låret. Åh, tänkte Sberg kanske ett tecken. Jag nös. Åh, tänkte Sberg kanske ett tecken. Privat nr ringde på mobilen och jag fick en puls på 70099 och tänkte att det var jag som ringde från förlossningen.

Hur dum får man bli?

Jag mår bara bra i allafall även om mitt mentala tillstånd är lite upp och ner. Ena stunden vill jag åka till Malmö och hälsa på min syster, nästa vill jag åka på semester, nästa ha en stor grillfest för alla vänner och bekanta tills jag inser att jag egentligen inte orkar göra någonting. Det är tur att jag har Björn som påminner mig att vi har ett hus som måste bli färdigt och att vi dessutom kan föda när som helst och att vi kanske inte ska åka så långt bort just nu. Det är med blandade känslor jag ser fram mot förlossningen. Tusen känslor i en och samma Sberg. Ena stunden är jag lugn och lycklig som en filbunke i andra smått hysterisk.

I går sa Björn till mig att klänningen hade hängt sig i kalsongerna ibak. Haha, inte ofta man hör den kombinationen. Kalsonger och klänning. Där gick jag med en kalsongprydd jättebak i skyn. Undra vilka kalsonger det blir som får åka till förlossningen? =P

Ja, mina vänner... Undra när det blir och hur det ska gå?

Midsommardagen

Jag drömde inte om Kristina Lugn. Inte om Bert Karlsson heller. Jag drömde inte om någon eller något.. Skönt men ändå trist. Vi hade ett himla sjå med att få i hop sju sorters blommor igår och det slutade med att den sista fick bli en pionknopp. Bättre än rabarber som jag först tänkte ta efter att hoppet om att hitta några blommor i midsommarnatten tagit slut. Björn tyckte inte rabarber var den mest briljanta idén att lägga under kudden och knäckte den om pionen istället... Lite rätt hade han nog där =PI går rök det för första gången ur skorstenen här på jutagården. Kaminen sattes på plats, ved bars in och efter lite eldande av papper tog det sig  i, de till en början mycket små, vedbitarna och röken ringlade ur skorstenen. Kanske en och annan fågel också=P. Här satt vi och njöt och bara tog det lugnt framför elden. 

V gick på tv i går kväll, haha! Det minns ni från förr va? Ödlorna förklädda till människor som invaderar jorden?
Titta på kanal 6 Fredag kväll så får ni en liten kick av nostalgi! =) Kära barn! Mycket har hänt sen dess!

Nå, vem drömde ni om?

Nu, hajkfrukost...

Kramar från mig!

Konverstion med Stina över msn... Midsommar, blommor under kudden och skita

En konversation med ett abrupt slut


Stina säger:

det är midsommar idag va?


Sofia säger:

ja dummer


Sofia säger:

jag ska sova med blommor under kudden och hoppas på det bästa =P


Stina säger:

hehe


Stina säger:

good luck


Stina säger:

jag ska skita nu.. hej

...och stina försvann fortare än kvickt från onlinelistan...

Här är inga krussiduller över tangenterna =P


Glad midsommar!

Glad midsommar allihop! Hoppas att ni får en mysig dag med nära och kära. Själv ska vi spendera hegen ute i huset i mysbyxor och gummistövlar! Jag har just bakat en jordgubbstårta med lite madelmassa i och vit choklad på tillsammans med citronmeliss. Björn gör en rätt med potatis, dill, smör, ägg och sill. Detta ska lagas hemma och forslas med till huset. Vi har ju ingen el eller vatten ännu... men det kommer nog i veckan. Vi har dock en kamin som vi ska elda och mysa framför! Nu åskar det och haglar ute... Jag hör bullret. Kan det bli mysigare?
Sju sortes blommor ska plockas och läggas under kudden. Jag hoppas på att drömma sexiga drömmar om min man men förmodligen drömmer jag om Kristina Lugn.


Pussar på er!

Idag går jag in i vecka 39...

I går kväll trodde jag nästan det var dax igen. Det var det inte. De var de sedvanliga ilningarna jag har pratat om innan och som nog inte har något att göra med förlossning. På kvällarna det sista har jag fått ett himla tryck neråt. Det trycker på, ilar och samtidigt får jag kramp i vänster lår högst upp... Om jag inte minns fel har jag för mig att jag upplevde liknande med noel då jag väntade honom. Antagligen leker Elsa studsboll där inne och hoppar upp och ner och dunsar huvudet mot bäckenbotten. Möjligtvis har hon tagit sig längre ner...
Nu i skrivande stund hör jag hur regnet piskar ner där ute. Härligt! Undra vad den här dagen bjuder på eller ska fyllas med? Hoppas att den inte riktigt blir lika känslomässigt spretig och underlig som i går... =P
Jag har i alla fall lovat Noel att hitta på något skoj med honom efter simskolan. Någon som har något tips om vad vi kan hitta på? Jag har lite idetorka här.


Många kramar från Sberg!


I dag har jag...

...Sett världens finaste lilla bebis och druckit en god kopp kaffe med min väninna...

...Glömt att hämta min son efter simskolan...

...Skickat love sms till min sambo...

...Skickat dra åt helvete sms till min sambo...

...Badat och fångat fisk med Noel...

...Livnärt en fästing...

...Ätit två marsipanbröd på raken...

...Varit kär i min sambo...

...Önskat livet ur min sambo...

...Jag har i tanken skutit - skjutit - skötet =P  (min mycket snälla) hyresvärd därför att han målar fönster här och åker i en hiss upp och ner och hit och dit så jag blir tokig...

...och mycket mycket mer...


...Vad har ni gjort..?


Mvc besök vecka 38 37+6

I går var jag på Mvc igen. Huvudet låg neråt fortfarande men ännu högt. Min barnmorska trodde inte det var dax än. Själv är jag helt uppi att leta tecken. I går kväll tryckte det på neråt igen och jag tänkte att nu så... haha! I morgon går jag in i vecka 39 (38+) så det börjar allt att ta på det nu. I går kväll när jag kände att det ilade till så blev jag lite skraj för jag tyckte det gjorde ont redan då... Hm, jag är inte så bra på det här med smärta men det ska nog gå bra... gulp! Alla värden var bra och sf måttet ligger nu på 34.

I dag har Noel sin sedvanliga simskola efter det funderar jag på att ta honom under armen och åka till ännu ett bad. Här är fint väder. Vi får se vad vi gör av denna dag...

Kramar!

Godmorgon!

Hej på er där ute! Ingen bebis ännu... Idag ska jag till Mvc igen och kolla läget, mått och värden. Undra om busen har åkt ner något mer? Jag känner att det ilar till ibland och det tror jag är när bebben stöter mot och åker ner? Jag mår bra men känner nu att jag börjar bli tröttare. Mornarna är min tid nu då humöret är på topp, nästan lite mer än på topp där eftermiddagen är tvärtom. Björn slänger sig med diverse diagnoser när han pratar om mitt svängiga humör... =P Morgonen startar med dans och kommentararer om att livet är härligt! På eftermiddagen åker sberg rutchkana rakt ner i helveteskapet och fyrar istället iväg kommentarer om allt kört =P. Jag antar att det är tröttheten som slår till! Vilken härlig människa jag är!

I helgen sov vi huset vi renoverar. Det är inte färdigt, vi har inget vatten än och ingen el förutom provisorisk. Detta gjorde för mig att jag fick in campingkänslan så här i semestertider och när vi skulle stanna över natt! Jag tvingade barnen, Noel och min systers Rasmus, att tvätta sig ute med kommentaren att det gör man på semester och när man campar. Vi åkte sent och köpte godis för det gör man på semester och när man campar. Affären eller tappen är en vanlig tapp som vi varit på många gånger. Denna gången benämndes den med campingkiosken. Jag fick på alla myskläder för det har man på semester  och när man campar=). Då någon motsatte sig blev jag ilsk och förtydligade med att vi har semester, vi är på en camping och det är så här saker och ting går till då! Snacka om att pracka på andra den bild av campinglivet jag själv har, hihi!

Har ni faktiskt tänkt på att man kan vara på semester när man i själva verket är hemma?

 

Semester: utetvätt i naturen... =P
Semester: Campingkiosken...

 

Semester: Två ungar i myskläder...


Tvättat bebiskläder!

Nu har jag tvättat lite bebiskläder. Gud så smått! =) Lite konstigt känns det att greja inför ankomsten. Undra vad det blir för en liten individ som kommer att fylla ut de små kläderna... Hoppas allt ska gå bra och bort med hemska tankar på tvärtom!


Välkomna till sberg´s travtips! V75 Lördagen 13/6!

Här kommer ännu en omgång av Sberg´s travtips! Dagens omgång bjuder på en hel del spännande lopp!

Mycket Nöje!
1: 2 - 3 - 4 - 5 - 7 -11 - 12

2: 1 - 5

3: 3 - 6 - 8 - 10

4: 7

5: 3

6: 1 - 10

7: 1 -4

Godmorgon och prickig korv!

Är det inte så man säger när något blir samma. I dag vaknade jag och björn upp med ett utbristade av prickig korv! =PTvå rumpor i likadana underbyxor!

Gravid vecka 38 (37+0)

Idag går jag in i vecka 38 (37+0) Allt är bara bra. Jag märker att jag vill pyssla allt mer och att jag har börjat frossa i förlossningsberättelser och annant. Vet inte hur många gånger jag har läst om vad som händer denna vecka i graviditeten, haha, ett säkert tecken på att det börjar närma sig =).

Finns det någon här som vill berätta och bjuda på sin förlossningsberättelse? Jag tycker det är så spännande!

Undra om vi har hunnit att flytta innan lilltjejen kommer? Hoppas det! Igår satte vi in kyl och frys. Vi packade upp vårt vinställ som ska sitta ovanför. Nu börjar det äntligen hända grejer! Kanske kan jag ta några bilder i kväll.

I morses följde jag noel till skolan. Han cyklade och jag gick. Vi bor nästan precis vid skolan så det är ingen lång tur, alldeles lagom för en tjockis som mig =P. Det doftade sommar och regnet hängde i luften, skönt! Att se Noel på skolgården innan klockan ringer in är något visst. Jag ser hur han lite förtjust och med spänning tittar på de äldre barnen. Hans blickar är fyllda av skräckblandad förtjusning. Han är för söt! I morgon ska vi till kyrkan för skolavslutning och Noel får sommarlov.


Ultraljudet gjort vecka 36+5!

Idag har jag fått se min lilla tjej i magen! <3 Åh, vilken upplevelse! Allt var bra och hon låg där snuttade och putade med munnen. Min lilla tjej... vad konstigt det känns... =) Tänk att vi såg hennes lilla ansikte idag...Hon låg nedåt men satt inte fast. Ett rymligt bäcken är nog vad jag har vilket kan innebära att hon inte kommer att sitta fast heller. Allt såg bra ut och det känns underbart!

Nu väntar jag ännu mer!

Ser ni mig framför er?

Med graciösa lite smygande rörelser jazzar jag och elsa (bebis i magen) fram över golven!
Lite som en smidig jazzkatt tar vi oss fram! Hehehe kanske inte...

Sesså upp och dansa!!

Gör nu en dans för mig! En dans i sann Sbergsanda! PlleeeaaasssE!

Godmorgon! Ultraljud idag vecka 37. Gry update.

Idag ska jag på ultraljud kl 13 för att kontrollera att bebisen ligger rätt. Egentligen skulle jag inte göra detta förens den 16 men eftersom det var lite fullbokat blev det flyttat till idag. Senast jag var hos bm kunde hon inte riktigt avgöra om det var huvudet som låg neråt. Undra vad man får se där inne? Kanske är det svårt att se något alls nu när jag är i vecka 37? Jag känner mig förväntasfull över att få se den lilla -e men samtidigt lite skraj. Hoppas allt är bra!

Nu sitter jag och lyssnar på mix megapol. Under min pendlingstid till skövde och skolan så har "äntligen morgon" troget varit på radion. Nu lyssnar jag live över datorn och väntar på en Gry update. Gry är gravid och varje dag kl 07 och 09 så har hennes kollegor en "gry update" om hon har fått en lite bebis eller inte. Jag har missat denna uppdatering i några dagar och kanske har hon redan fått? Hur som helst så väntar jag här nu på besked.

Kram på er!

En öldrickandes kalsongdrivare.

Ja detta är nog den bild noels fröken och skolkamrater har av mig. Idag när jag kom till skolan för att hämta Noel så berättade fröken lite leendes att Noel idag förtäljt att jag alltid gick omkring i Björns kalsonger för att jag hade blivit så stor att jag inte kom i mina egna underbyxor. Jag kunde inte hålla mig för skratt och sa att han hade rätt i det. Sedan sa jag vidare att:

"-Ja tänk vad skönt det är att gå i kalsonger... "

Efter detta uttalande var det högtid för Sberg att åka hem vilket hon också gjorde.

Jag funderade över vilken bild fröken har av mig. Dels pågrund över detta kalsongäventyr men också i hop med äventyret som inträffade under Noels första skoldag som ni kan läsa om här...


Hm, kanske något i stil med en öldrickandes kalsongdrivare?

Nu har jag alla fall ännu en grej att skriva in i minnesboken =).

Om att boa. Bygga bo i veranda.

Jag har ett stort behov att boa nu. Problemet är att jag inte vet vart jag ska boa, vart jag ska bygga mitt bo. Jag tog upp detta med Björn som tittade frågande på mig.
-Ja, det är precis som med fåglar sa jag och fortsatte med en metafor över hur jag likt de också vill bygga bo och nu när det snart är dax för förlossning och ett nytt litet knytte ska komma.
-Ja men du får väl bygga bo då, sa Björn.
-Mmmm, svarade jag frågan är vart! Vart ska jag bygga mitt bo?!

För er som inte vet så är vi mitt upp i en renovering. Snart ska vi flytta men än är det inte klart för att bygga bo.

Jag har en veranda i det nya huset jag boar för fullt i. Det är denna yta som i stort är färdig. Jag flyttar en pelargon 1 millimeter åt sidan, backar några steg och beskådar verket. Sedan går jag tillbaka och flyttar en millimeter till och gör om processen.

Visst blir det fint? =) Snart ska jag åka till huset och boa lite. Jag ska vattna pelagoner och flytta lite på dem. Jag ska ta bort kudden från stolen och lägga den lite på golvet brevid. =)


Passande pennor

Noel och Tindra målade och skrev. Tur att de inte reflekterade över det jag gjorde. Kanske något opassande i sammanhanget?! =PTydligen kommer den orange pennan från ett finskt företag med det internationellt slående namnet kuka.

Kärlek ända ner i skithusholken!

I dag när jag kom hem från huset blev jag akut nödig. Till mitt förtret fanns inget toapapper. Som en yr -och jättegravid elefant gick jag igenom diverse varianter av papper jag kunde komma på; Tidningspapper, smörpapper, skrivpapper... men nä det gick inte hem. Tillslut slog det mig...
För några år sedan var jag och Björn på bröllop där några av våra vänner gifte sig. Från denna mycket fina tillställning hade jag sparat mycket vackra servetter. Servetterna var champagnefärgade med ett vackert tryck av kärlek i guld. Det tog emot men nöden har ingen lag. Nu har jag spridit kärlek ända ner i skithusholken...


With a little love down the alle!


Examen idag!

I dag har jag tagit examen. Det var med blandade känslor jag tog min bil hem från skövde idag. Efter att ha åkt sträckan i tre år har jag nu åkt den sista. Jag trodde inte att det skulle bli så känslosamt som det faktiskt blev. Vi hade en avslutning i dag med smörgåstårta och sång. En klasskamrat fick upp gitarren han spelade och sjöng helt otroligt fint. Lärare och studenter höll tal. Här sitter jag nu med vemod och funderar över mina tre år på högskolan i Skövde. Jag fick just ett mms från mina studentvänner som nu firar över lite skumpa! Åh, det har varit en härlig tid även om jag har pekat finger åt skolan och allt som hör dit till många gånger. Nu är det dax för en ny fas i livet och det är med spänning jag tänker möta den!


Många fina minnen har jag att lägga i min kappsäck!

Med leende och vemod!

Sberg 

Hos barnmorskan idag i vecka 36 (35+4)

Idag var ännu ett besök på mvc. Blodtryck och värden var bra så inget järn än. Hjärtljuden var 140 som de varit hela tiden. Bebisen som tidigare legat med huvudet neråt hade idag krupit upp och barnmorskan var inte helt säker på att huvudet nu var neråt... Det var precis samma visa när jag väntade Noel. Huvudet hade varit fixerat länge tills sista veckan när barnmorskan sa: Nä, vad är det här?! Undra om det inte är ett par fötter?! Det hade alltså aldrig varit fixerat. Hon kallade då in sina kollegor och bad dem känna efter om de tyckte sig hitta något huvud. Ingen var säker på vad det var de kände. Hur som helst så var huvudet neråt. Troligt vis har jag stort bäcken som gör att de inte sjunker ner och kilas fast som vid en fixering. Jag ska i alla fall göra ett ul den 16 för att se och försäkra hur busbebisen ligger. Min vikt är nu 70 kg... Sfmått 33. Jag mår jättebra även om man är lite otymplig så här i slutet.


RSS 2.0