Festblåsan är på!Stina, Elsa undrar är Mayias på? =P

Gott Nytt År fina ni!

Julklappslek och annan lek!

Ikväll ska vi köra den där julklappsleken ni vet. Där alla som kommer köper med sig ett antal paket, för en bestämd summa var. Leken går ut på att man ska försöka roffa åt sig så många paket som möjligt. Någon kan bli utan och en annan kan få många =). I går fick Noel 30 kr x 2. Han fick välja affär själv och gå in och köpa två paket som han skulle bidra med i leken. Det ska bli roligt att se vad han har valt=). En annan lek som man lätt kan ha är att lägga olika kända karaktärer på gästernas tallrik, som kända tvprofiler. Den som får en viss karaktär ska vara denna under hela middagen. Alla runt bordet ska gissa varandras personer =P. Lätt gjort, ger många skratt, fungerar för barn som vuxna och kan vara bra om gästerna inte känner varandra såväl. Är det inte alltid lättare att få vara någon annan än sig själv? =P På min karaktärslista står Anna Anka, BondeRogerRogerbonde, Sverker i plus, Carl Jan, Sean Banan, Anna Skipper, Svampbob, Maria Montesami, Samantha i sex and the city, Drottning Silvia, Carola och Bert Karlsson... Ett härligt gäng =P.

Vi ska inte göra något särskilt ikväll utan bara äta gott och mysa.

Hoppas ni har det bra där ute och att ni alla får en fin sista dag på 2009.
Gissa vilka klappar noel har köpt =P?Många kramar från mig! =)

I vår gran...

I vår gran hänger mycket konstiga julkulor.
Tänk att jag har en syster som gjorde sig lite rolig på julafton... Hon hade varit på ullared, på Martinshop eller vad det heter. Hon köpte en julklapp till mig. Julklappen hänger numer i vår gran. HAHAHAHAHAHAHAHa! Jag öppnade paketet på julafton och hängde sedan kulorna i vår gran. Detta hade jag glömt av... HAHAHAHAHa!

Ja, folk måste verkligen tro att vi är galna i det här huset.


Malin, undra vad tomten har i säcken till dig nästa år? =D

Noel & Elsa


Elsa!

Här är Elsa! Tänk att hon snart är 6 månader (3 Januari)! Underbara lillstumpa! Hon har i dagarna börjat viska och göra olika blåsljud =). Skriker gör hon också. Högt och rakt ut. Det har hon gjort länge men viskningarna är något nytt. På morgonen när vi vaknar hör jag hur hon ligger och blåser och viskar i sängen =).

På den ena bilder här tycker jag att hon är lik mig som liten men annars är det nog pappa Björn hon är mest lik. Hon är en kopia av sin storebror!


Fina, fina Elsa <3

Elsa ser ut lite som att vara på dans =P


Hej vad det går... rajdidajdajda, rajdidajdajda! Lalallallallalaaaa =)


Dajdidajdajdaaaaa Hi you there! =P
Jadjadididjadjad aaaaad Jeh hco åh! Oh, Time to go home...

Hallå där?!

Näe!Nu får det banne mig var nog!Hur åpen får man lov att vara egentligen?!

Tre hyacinter har jag köpt i år.
TRE!
Varenda jäkel står med ryggen i 90 graders vinkel.

Konstigt?!

Bad hairday!Lidköping


Noel sparkar snöboll...                     Noel sparkar snöboll... 
Noel bär snöboll =) 
Märkliga bilspår...

Jag knackade på isen, från kajen där jag stod, och ropade hallå.

-Hallå?! Någon där?!

Ingen svarade.

Jag ger upp!Jag har gjort allt! Jag har pratat. Jag har lyssnat. Jag har motiverat. Jag har stöttat. Jag har talat snällt. Jag har talat bestämt. Jag har hotat. Jag har använt ett flertal tekniker. Inget fungerar!

Jag ger upp!


-Seså, res på dig min fina lilla vän, res på dig!

Monopol

Nu har vi spelat monopol.                               

Här är mina pengar...         Här är Björns...


På spåret!


Vart i vårt avlånga land befinner jag mig?Lycka till! =P

 


Hungry mama´s on the road!

Jag och Noel sitter och spelar Nintendo DS, Mariokart. MarioKart är ett bilspel där man kör runt på olika banor. Under färden möter man hinder och bonusgrejer. Jag körde just en bana. Jag käkade en massa bananer!Jag, hungrigmama, åkte stolt på varenda banan jag kunde komma över. Noel blev lite arg och trött på sin mamma. Han berättade att man inte skulle äta bananen (läs åka på) utan akta sig för dem eftersom alla var onda och halkiga. Typiskt! Hungry mama is on the road... Herre gud köra förbi bananer?! Köra förbi fast föda?!

I don´t get it...

Noelglamour <3

Noel är en kille av glamour! När han kom hem från ica förut hade han investerat i en nyårsattiralj.


En guldhatt!


Jag undrar om han inte har lite höga förväntningar på den stundande tillställningen här?!

God Jul!

God Jul & Gott Nytt År önskar jag er kära läsare!

 En liten Beata vid godisbordet =)

Många kramar från mig!!!!


Tomtefordon!

Titta vad jag hittade! Ett tomtefordon från jesufödelse! Jag hängde en tomtehink på tomtefordonet. Jag stoppade några tomtegrankvistar i tomtehinken så tomtens tomtefordon kunde bli lite fin. Grenarna, tomtegrenarna, började brinna för björn hade tömt vår kaminsinnehåll där i. Ja, ja tänk vad fräckt när tomten kommer åkandes på en hel eld! =D. Än säger jag inte god jul.Sista tipset innan god jul!

Vart ska man göra av all julmust. Jo, den ska man lägga i en gammal trälåda! Jag släpade just in en... Jag smög in med den LORTIGA lådan så att inte Björn skulle se mig... Haha, lite lortigt blev det men jäkla fint! =P

  
Lortlåda             Lite lortigt(?!) Ooops    Nisse Nöjd!


God Jul säger jag senare!

Hoppas ni har det bra nu! <3


Misteln är uppsatt!

Misteln är uppsatt... När jag var hos blomsterhandlaren så sa jag att jag ville ha två tistlar... Kanske menar du mistel, frågade damen. Ja, det gjorde jag. 
Hej och Hå...Jaha, titta vem som ligger under... =) Titta vem vi har fångat i fällan =)

Misteln är uppsatt och under ligger en liten dam som väntar på att få pussar =). Tänk vad bra att man kan tvinga under dessa små bebisar =P! Bäst att passa på innan de går...


HM´s kartonger...

Är det någon mer än jag som har köpt julklapp på hm och som haft stora problem att få ihop kartongen de skickade med? =P
Gubben i lådan!

Vi var hemma hos mormor förut. Hon kom på ett jättebra knep för att Elsa skulle kunna sitta själv =). Hon vill gärna sitta men har inte riktigt balansen för det ännu =P.


  

Kan själv, säger Elsa!

Godisbord och bordsplacering


Jag tycker det är mysigt att ha lite småbord här och där. Borden tycker jag ska vara fullproppade av godis i gamla glasburkar i olika höjder och en massa ljus. Stämningsfullt!Tips till bordsplaceringar! Som jag nämt tidigare tycker jag det är roligt att få in lite grönt så här i juletider. Jag såg lite olika tips på nätet som jag gillade och hämtade insperation ifrån. För att få in lite grönt till dukningen så köpte jag formar, vanliga folieformar. I formarna la jag mossa. Jag skrev ut allas namn på gamla dokument som ser så där slitna ut. Jag satte gästernas namn i formen på mossan. Ställ på tallriken eller brevid. Fint, fint! 

 

 


God morgon!

Hej på er!

Hoppas ni har det bra. Nu sitter jag och Elsa framför nyhetsmorgon. Elsa leker med sin vän grodan och jag dricker kaffe.

 <3

Jag sitter här och funderar på allt jag har att göra inför julafton. I år ska vi vara hos oss och fira. Jag har skrivit en massa lappar här och där med en massa saker jag har tänkt att fixa inför jul. Jag stryker allt eftersom sakerna på listan ordnas. När jag stryker en punkt, skriver jag till två nya. Jag höjer ribban. Smart sätt, tycker jag, om man vill vara stressad och sur =P... Nä, fy vad tramsigt! Hahah, jag har en typisk bild framför mig av hur man sliter och stressar. När julafton väl är här är alla ovänner och utbrända =P. Haha! Alllt är skinande rent och skinkan är perfekt griljerad. Alla sitter runt bordet med innehållslösa blickar och med stora påsar under ögonen, alla är alltför trötta för att njuta av maten eller av sällskapet =). Nu säger väl någon ettrig jäkel att allt handlar om planering och att vara ute i god tid... hahah! Nä, det tror vi inte på =P (Vi?! -Jag och Elsa).

Det är lätt att bli stressad vilket för mig ofta innebär att jag blir sur. Men hörrni, ribban sätter man själv och visst är det bara onödigt att stressa?! Det enda det resulterar i är trötthet, dåligt humör och om det vill sig illa, huvudvärk. Nä, man gör det man hinner och skiter i resten. Målet är väl att umgås med nära och kära. Det kan man faktiskt göra trots att det ligger lite skit i hörnen eller vad det nu kan vara man stressar över. Idag ska vi göra det vi hinner och tycker om, utan att stressa våra rumpor av oss, strunta i resten och vara glada ändå.

Perspektiv unga dam!


Så länge man gör allt fejjande för att man mår bra av det och för att man tycker det är roligt tycker jag man ska köra och fortsätta med det. När däremot allt mysigt pyssel övergår i dumstress där man surar och får ont i magen tycker jag man ska lägga ner och gilla läget. Själva övergången smyger på... Hahha, jag känner mig själv. Jag grejar för allt vad jag är värd. Jag sjunger och njuter. Rätt som det är vänder humöret och jag är skitsur =P.
Det viktigaste med julen för mig är Bingolottos uppesittarkväll att få umgås lite med familjen och att barnen har det mysigt. Finns det någon jäkel där ute som inte har något för sig på julafton så kom hit vettja =).

Noel ville sova över hos mormor igår så vi körde honom dit igår kväll. Hoppas att de har haft mysigt =).


Kram på er!
Vi ses väl på överby ikväll?! Skratt!

Julgodis och bröd! Sberg tipsar =D

Nu håller vi på med julgodis och julbröd här! Det blir mandelmassabollar doppade i choklad och som sedan rullas i cocos.  Nykomlingen i år är Leilas Rocky road (heter den så tro?). Det var nog fler som satsat på den i år då alla marshmallows och dumlekolor var slut i affären =). Bröd gör vi aldrig ska jag säga men nu jäklar! =) Det är en mysig gåbort present tycker jag... En fin kökshanduk med ett bröd inrullat.  Ja, nu får vi hoppas att det blir något bröd att rulla in, man vet aldrig i det här hushållet! Hoppas inte degen exploderar i ugnen som sist då jag gjorde kladdkaka =P. Jag är dock inte värst... Min väns kladdkaka började brinna i ugnen =).  

 Inga svordomar än faktiskt... =P Nu säger ni säker att det ligger färdiga marshmallows i den ena skålen. Det tror jag aldrig!

Förresten!

Sberg tipsar!!!

Jag har ett bra tips som handlar om att transportera ägghalvor! Nu säger Björn i att inga människor transporterar ägghalvor särskilt inte om de är garnerade men visst gör vi? Herre gud, tänk så många som åker runt med ägghalvor i bilden såhär i juletider... Tänk så många ägghalvor som åker längs vårt avlånga land!  Hörrni, jag har en bra lösning på problemet med ägghalvor som åker hit och dit så fort det guppar lite.  Jo, stoppa de garnerade ägghalvorna i muffinsformar! Vips så åker de ingenstans trots att ni gasar till lite extra över farthindren...Tänk er nu en liten garnerad ägghalva i varje hål...

Mycket bra om jag får säga mitt! =)

Michael och Allan!

Ta nu till er mitt råd =P


Dagens pyssel!

I dag har jag grejat lite igen. När jag vaknade fick jag för mig att göra kransar av en. Det projektet la jag ner efter en stund. Skit vad sticksigt det var! Jag gick över till gran istället... Dagens pysselmelodi:

Tro, jag vill känna tro. Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro... hahaha! Marie Fredriksson ni vet...

Jag har ingen sångröst alls men går och sjunger hela tiden. Nu är det ju så att jag allt som oftast bara kan en mening eller två så min omgivning kan tycka att det blir lite tradigt och tjatigt! Tänk att olika sånger ploppar upp hur som helst!


Här kommer lite bilder:

    
Nu luktar det skog här inne =)

Hjärtan av lingonris
Heading to the wood!

We´re going to ibiza the skogen!

Bigmama          Bigpapa           LittlebigNoelchild  LittleminiElsachild

Nu har vi varit i skogen och plockat lingonris. På vägen till skogen såg vi rådjur. Noel ropade från baksätet; Mamma, titta där är renar! Ja, såhär i juletider förvandlas tydligen rådjur till renar =).

Det är lite svårt att vara i skogen så här års inför jul. Vissa granar talade till mig. De sa;
Kom och ta mig! Kom och nyp mig, släng in mig i baksätet... Usch, ja det var nära att jag tog en men min internaliserade polis satte stopp! =PBjörn blev skitsur på mig på vägen hem för att jag hela tiden ska ta kort på allt rosa på himlen i farten när vi åker bil =P. Det är ju så fint! Haha.

 

I kväll vill jag äta en stor blodig köttbit från en tjur... Fin stekyta och lite lagom röd inuti... Nu kanske någon ätaköttmotståndare blir arg på mig och får för sig att äta sbergskinka till kvällsmat... Usch! Nä, jag ska inte äta tjur. Ok?
Fy f!

Jekkla Ernst säger jag bara =P!
Tror ni inte på fan att Björn lyckades få till ett sånt fint hjärta så...Jag har inte gett upp än. Vänta ni bara så ska ni få se så fina hjärtan i kväll!


=)

God morgon!

Nu sitter jag och Elsa på golvet framför vår kamin och värmer oss. Noel ligger fortfarande och sover. Det är en jättefin vinterdag ute. Dagens planer består av en tur till skogen. Jag älskar att vara i skogen lite då och då. Det är så stilla och fridfullt! Jag tänkte vi skulle plocka lite lingonris till att göra kransar av sen. Ni vet sådana hjärtformade som Enst gjorde igår. Man kan hänga dem på dörrar och annat. Jag tänkte göra till dörrar men även att hänga bak på stolsryggar. Antingen små hjärtan eller helt enkelt små kransar. Kameran får också hänga med. Jag blir så sugen på att fota dessa dagar =). Björn kan bli lite trött på mitt fotande ibland =P. 
  

Elsa jagar sopborste. Hon springer och springer men kommer aldrig fram. Mycket märkligt, säger Elsa!  

Elsa äter majs och potatispuré. Smakar skit, säger Elsa och spottar ut. Hon säger vidare att hon vill ha boooooob!

Den här julstaden fick jag av min vän för några jular sen. Jag älskar att ställa fram den! Det är något visst med de juliga små husen. Jag kan sitta framför husen och fundera över vad alla gör innanför =P. Vad tror ni? Vad är det för några där inne? Det här är Elsas bästa vän! En examenspresent jag fick av min syster och bror =). Elsa älskar den! Hon klappar, pussar och pratar med henne varje dag! Att hon inte svarar tycker Elsa bara är skönt! Jag tycker också mycket om Elsas vän. Jag gjorde det inte till en början. Jag var rädd för henne. Hon påminde mig om dockan i filmen, den onda dockan. När jag skulle sova fick jag vända på henne så hon inte tittade ut i rummet utan låg med rumpan ut istället... Vilken fantasi! =)

 Ha en fin dag alla!

Ut och fota, säger jag =)!


Nostalgi till alla varabor!

Nu ska jag ta er, Varabor, ut på en resa.
Jag ska ta er långt bak i tiden.


Spänn fast säkerhetsbältet så åker vi!

Ni har väl inte glömt?


=P

God morgon!

Det var med tunga steg jag släpade mig upp ur sängen i morse. Svarta ringar under ögonen och en knakig rygg gav sig till känna.

Tänk att jag (för ganska länge sedan nu) sprang 7 kilometer varannan dag! Det känns ganska avlägset... =P.
Undra om jag skulle klara 1?!

I dag får Noel jullov! Det ska bli så jäkla skönt med lite ledighet=D! Nu ska jag städa här så det kan bli lite mys ikväll. Det blir nog en lugn afton framför jul med Ernst. Kanske ska vi göra lite julgodis med programmet i bakgrunden...

Nä, nu ska jag rycka upp mig och komma igång!
Ha det gott vänner!

Go kväll!

Go kväll gott folk! Hur står det till? Här är det kallt! Isande nordanvind och minusgrader... Idag har jag och Elsa varit och shoppat lite. Sarah jag följde ditt råd=).Jag investerade i en ny fondation och fick ett prov på en primer. Jag tycker det är jättesvårt att hitta rätt fondation. Ofta ser de onaturliga ut och nästan förstärker skavanker snarare än tar bort. Nu ska jag i allafall prova att använda en primer innan jag lägger fondation. Någon gång ibland kan det ju vara roligt att sminka sig lite extra. Elsa tyckte det var roligt att vara iväg lite. Det var mycket att titta på =). Jag bar henne under vår tur för vagnen gick inte att fälla ihop när vi skulle åka.

När vi kom hem tappade vi upp ett bad åt björn och noel och tände lite ljus. Det är så kallt här så ett bad kan nog göra gott. Nu ska jag snart dra på mig myskläder och bara ta det lugnt framför tvn. Cola och godis ska dukas fram! Såg ni på bonderoger igår förresten? =P

   


Känner ni värmen? =)

Förresten, i går var vi och tittade på Noels julspel i skolan.
Björn åkte i dessa skor:Hahaha!

Kram på er!

Här sitter jag och gråter...

Jag sitter här framför youtube och lyssnar på lite musik. Jag fick på den här av shirley clamp. Då brast det! Den är så vacker men så sorglig!


Jag fick låna en ängelLångfot...

Igår inhandlades nya strumpbyxor till Elsa. 
Något säger mig att jag överskattade hennes storlek en aning.


Jag vet bara inte vad?!Rondelltomte...

Idag när jag och Elsa körde Noel till skolan fick jag mig ett gott skratt! I vår rondell stod en rondelltomte. Tomten stod där med en jätteballe rakt ut i skyn... Hahhahaaha! Tack för det skrattet! Kanske ska jag ta och sticka en pillevärmare till den bara pillen i rondellen. En röd blir väl bra? =P


Hoppas att ni alla får en bra dag!

Kramar

Om att handla med Noel...

Att handla med Noel är bra. Mycket bra, för att vara lite mer korrekt! Igår var jag och Noel och handlade. Noel har en mycket god vana av att handla. Det första han gjorde när han kom in i affären var att ställa sig i kö till en dam som stod och demonstrerade grönsåpa. Noel 7 år fick ett prov och disskuterade såpan med den demonstrerabde damen. Strax därefter så hittade jag honom i en kö där man fick provsmaka prinskorv och rödbetssallad. Jag såg att han stod där, i kön bland alla vuxna, och jag såg min chans till en körvabete =P. Jag gick fort fram till Noel och sa lite förvånat: Nä, men står du här?! Jag lät lite förvånad för att inte verka åpen. Sen fick jag också en korv!

Mycket bra, mycket bra!

Mätta och belåtna for vi hem från affären!
Tänk att denna såpa kan anvädas till så mycket! Rengöring som fotbad. Bra miljöval dessutom!

=)Rynkor!

Sberg speglar sig!Säg mig lille spegel, vem där?!Sberg tittar nära och djupt in i bilden som speglas tillbaka. Hon tycker sig se något på överläppen. Hon tittar lite närmre...Rynkor...

Hallå?!

-Sen när brukar ungdomar få rynkor?!

Jag hälsar ylva och sabina välkomna till att pryda min överläpp längs livets färd! Tänk att jag har fått två nya vänner som ska hänga med mig resten av livet...

-Är detta ett tecken på att jag närmar mig pärleporten?

Gulp!

Om allt och inget...

Den här lilla handen har jag suttit och tittat på en stund. Jag har suttit med Elsa som nu har somnat i sin säng. Hon ville inte till en början men somnade tillslut. Jag satt länge alldeles stilla och tyst brevid och tittade på den lilla handen. Handen rörde sig till en början men efter en stunds kämpande mot sömnen blev den rörliga handen stilla.

I går pratade Noel om Elsas ankomst. Jag frågade hur han kände då Elsa kom. Han berättade hur förväntansfull han var och hur han och hans mormor städat inför vår hemkomst. Han sa att det kändes underbart när vi kom! Åh, vad det värmer att höra! Noel månar så om sin lillasyster=)! Jag har så fina, fina barn! Ibland vet man inte vart man ska göra av alla lyckliga känslor som bubblar i kroppen!

Igår fick jag blomsterbud hit. Jag sa till tjejen som kom och lämnade budet att hon måste kört fel. Jag ska inte ha något. Nä, jag är på rätt ställe, svarade hon. Nä, det tror jag inte, upprepade jag och insisterade på att hon skulle ta med sig budet och leta vidare efter rätt mottagare. Det var rätt ställe och budet var till mig! Det var en liten gåva med värmade ord på ett kort som min vän skickat till mig. Usch, fina vänner har jag också!


Jag är så otroligt tacksam för min familj och för de underbara människor jag har i min närhet!


Jäkla vagn!

I dag när jag och Elsa skulle gå vår morgonpromenad ville inte vagen fälla upp sig. Det hakade inte fast sig i uppfällt läge och föll, så att säga, ihop. Sist jag var ute på promenad så vägrade vagnjäkeln fälla ner sig när vi gått färdigt och skulle åka hem. Den gick inte in i bilen i stående läge så pappa Björn fick hämta vagnen och köra hem den stående i en caddybil senare. Idag gör den alltså tvärt om. Vad gör man? Jo man går på promenad med en hopfälld barnvagn. Skratt! Tanken slog mig... Jag tänkte att jag skulle knyta ett rep i vagnen och dra elsa runt i den nerfällda barnvagnen. Vilken syn=)! Vad gör man inte med en bebis som alltid sover i vagnen? Jag la elsa i den hopfällda vagnen (efter ca 40 minuters meck) och guppade precis så som det guppar då vi är ute och går. Hon somnade. Nu ligger hon där lilla stumpan i sin hopfällda barnvagn och sover =).
Jäkla vagn! 

                   

Sagan om munkmössan!

Jag och Björn har just varit ute och försökt att julpimpa vårt träd ute i trädgården. Sberg hade ett ljusnät som hon hade planerat skulle sitta i trädet ni ser nedan. Nätet plockades fram och de båda gick med glada steg ut för att pynta. 


Oj, vad det skulle lysa och glittra i julenatten!Björn: Det går inte. Nätet är för kort.
Sberg: Det går visst.
Björn: Nej det går inte! Du får hitta en annan buske att sätta det i.
Sberg: Det går! Hur stort är nätet?
Björn: 2X3 meter.
Sberg: Jaha... Ja, men det går nog. Vi kan ju toppa till trädet lite.
Björn: Nej det går inte...
Sberg: Du ser ta mig fan bara problem överallt! Säg nått som går enligt dig!  
Björn: Nej jag ser inte bara problem...
-MEN DET KAN VÄL FÖR I HELVETE INTE SE UT SOM NÅN JÄVLA MUNKMÖSSA DÄR UPPE PÅ TOPPEN??!!!

Hehe!

God morgon!

Parfym

B här är parfymen du frågade om...


Jättedolme

Jag var med om en mycket märklig sak förut... Jag och Björn pratade med en tjej. Tjejen som vi pratade med tittade, under större delen av samtalet, mellan Björns ben(?!). Hon bokstavligen stirrade mellan Björns ben! Herre gud, tänkte jag och funderade på om det hade uppstått en jättedolme där i byxan, så som hon tittade. Vad ska man tro liksom? =P Är det jag som är galen eller vad är det här, frågade jag mig själv. Jag funderade en stund på om vi var med i doldakameran. Jag visste inte hur jag skulle reagera eller hur jag skulle bete mig. skratt!!!!
När vi hade avslutat samtalet frågade jag Björn om han märkt av något konstigt. Björn svarade att han inte märkt något men han log ändå lite. Han såg nöjd ut. Jag kastade en hastig blick ner mellan björns ben. Vet ni vad jag får syn på?

Ett jättehål!

Ja, fy så dumt det kan bli...Ha en trevlig lördagskväll!


Vi har fått vatten!

JIHOOOOOO!

Kl 14.30 5/12 2009 kom vårt vatten tillbaka!

Äntligen surrade det till i kranen och vattnet rann till! Nu blir det till att fira här... Skönt att kunna gå på toaletten igen =) skönt att kunna tvätta, diska, laga mat, och städa! Nu ska jag ta mig en låååånnng dusch och Elsa ska få sig ett långt och skönt bad.

Jag och Björn är båda som små barn på julafton =D!

It´s a haaaaaalleluja moment!
Här sitter jag och hackar!

Jag har förstört min bloggdesign! Shit, varför skulle jag dit och pilla?! Jag skulle skriva in min mailadress och förstörde lite ser jag... Kan man återställa och ångra det man gjort???Help!

ElsaMariette ♥

Elsa tycker mycket om sin idol Mariette. Titta här!

Nu har hon börjat härma frisyr också...♥


Less

Här sitter jag och är less och trött. Vattnet har inte kommit än och det börjar bli lite jobbigt.
Jag har lust att riva mitt hår. Jag har lust att kasta glas. Jag har lust att slå sönder en bil. Jag har lust att peka finger. Jag har lust att dunka huvudet i marken. Jag har lust att kasta mat i taket. Jag har lust att lägga mig på golvet och gråta. Jag har lust att skrika högt. Jag har lust att ta en dusch. Men det kan jag inte.

Ja, jag har i allafall lust =) Skratt!

Sådär, nu känns det bättre. Ibland är det skönt att ha en blogg... =P Nu ska jag borsta bort dammet och ta nya tag.

Ha en fin dag!


Jag ser att det töar ute.

Jag ser att det töar ute. Jag uppskattar det! Jag uppskattar det väldigt mycket. Låt mig uttrycka mig så här:

Toilette lille toilette here I come! -Och det med varse!

Jag önskar bara det ville töa lite fortare...

Kom vatten, kom!!!!!


Julsånger!

Noel kom hem med en lunta julsånger igår. Han ville att vi skulle träna tillsammans. Hans minne verkar dock mycket kort.


Godmorgon!

Ännu en dag utan vatten står till mötes (säger man så=P). Elsa vaknade klockan 5 pigg som en mört. Björn fick gå upp. Jag låg död kvar i sängen. Björn fick gå upp och gå ut. Han fick hissa vatten, ej drickbart, ur en brunn sedan vidare och hämta ved stackarn... Hahaha ja, vi lever som back in the old days! Förstår ni människor där ute hur mycket man använder vatten till? Jag kan inte gå på toa, inte ducha, inte tvätta, inte diska osv. De sista grejerna gör inte så mycket men de två första är värre=P. Vi hade några liter dyrbart vatten här så vi i allafall kunde borsta tänderna och göra lite kaffe. Jag fick mig en kopp dyrbart kaffe som jag spillde ut över min mobil! En underbar start på denna vackra dag! Nu har jag och Elsa varit ute och fotat igen. Det är verkligen fint ute! Jag kanske ska bespara er mina naturbilder =).

Lite huvudvärk har både jag och Björn haft efter svininfluensa vaccinet. En konstig huvudvärk som bara värkte på en fläck i bakhuvudet. Elsa blev ju också vaccinerad igår. Inte mot svinis utan den vanliga som ingår i vacciationsprogramet. Hon blev gnällig under kvällen och fick lite alvedon. Idag verkar det bättre. Skönt! Nu sover lilla damen!

       
Ha en skön dag och njut av ert vatten och det fina vädret!

Ut och fota!

Fullmåne!

Natten som kommer blir en klar och kall varulvsnatt! Jag och B ska ladda upp med skräckfilm, lite godis, cola och mys när barnen har somnat. Jag, Noel och Elsa har just varit ute och gått en sväng. Jag hade som vanligt kameran i högsta hugg och gick lite lös på månen där ett tag=P. Det är kallt och mörkt ute, men så fint! Vi eldar i kaminen, så det är varmt och skönt inne i allafall! =)

Ha nu en härlig varulvsnatt =)!   

Glöm inte bonderoger idag!

 

Rogerbonde/Bonderoger!


Lite julpyssel och lottning...

Här har jag, Noel, Ludwig och Beata rullat burkar i socker! Titta så fint =). 


          
Ernst hälsar att det är bättre att använda salt, socker brinner! Not good!

Jag var hemma hos en kompis i helgen. Hon hade gjort så mycket fint! Besöket där fick verkligen fart på mig! Ibland är det bra att tanka insperation! Trappan är inte på något sätt färdig men lite julpynt gör väl inget? Björn blir lite trött på mig. Jag fick upp blommor i fönstren här innan de ens var målade =P.

I helgen hade vi jullottning hos oss! Detta innebär att vi lottar om vem vi ska köpa julklapp till. Vi är så många och köper istället en julklapp var till oss vuxna och lägger lite mer till barnen istället. -

Stina: I år får du banne mig vara vuxen!

Här är Mammas hand som nu drar en lott ur julskopan, hehe! Ingen får tala om vem man får och ska köpa julklapp till. På såvis får man tänka ut något personligt själv.Här är Malins hand...Kanske ska jag inte lägga ut allas händer... =PElsa i 22 år gamla kläder!Här pratar vi kvalite! Elsa har här min lillasyster Stinas kläder på sig! De är endast 22 år gamla!Tröjan under valde hon med omsorg!


Man får helt klart passa på medans man kan! När jag lämnar Noel på skolan nu förtiden får jag göra mig osynlig. Jag tutade och vinkade glatt för några veckor sedan. Det skulle jag inte gjort... Nu smyger vi fram! =P

Fruset vatten!

Ni vet väl hur det är när man vaknar av full blåsa? Man trippar lite lätt på tå till toaletten. Ja, det gjorde jag i morses. Jag satte ner rumpen och skulle just lätta på trycket. I samma stund kom jag på att vattnen fryst. Det var bara att resa på sig och bita ihop. Jag gick vidare till kaffebryggaren för att göra lite kaffe. Inget vatten, just det!  Bita ihop var det. Sedan skulle jag tvätta mig... Inget vatten... Ja, ja jag har ingen att skylla förutom mej själv då och det är ju inte så kul förstås=P. Kanske har vi vatten om några dagar igen... Smile!
Hur som helst så är det jättefint ute. Frosten ligger vit och glittrar av solens strålar! Jag var ute och fotade lite förut! =) Idag har Elsa fått sitt andra vaccin. Jag och Björn vaccinerade oss också idag mot svinis. Skönt att ha det gjort!


Annars idag så ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Noel fick inte leka idag utan bara vara hemma. Ibland behövs det också! Noel höll inte riktigt med där men så kan det vara ibland.

Hoppas ni får en fin dag allihop!

  


   I en sal på lasarettet...

Känner ni igen den här visan?

Jag minns att jag hörde min mamma sjunga denna när jag var liten. Jag minns att jag fick ont i magen och frågade mamma med tusen frågor om den lilla flickan fick komma hem till sin mor...

Fick hon komma hem då? Kom hon hem?! Fick hon träffa sin mor?

Usch den är så sorglig men ändå så vacker tycker jag...

Nu när jag hörde den igen frågade jag istället min sambo:

Fick hon komma hem då? Kom hon hem? Fick hon träffa sin mor?Och ja, den lilla flickan fick komma hem sin mor =).


//

Sberg
I går var jag hos tandis

Ingen annan.


I går åkte jag till tandläkaren. Jag hade bråttom och skyndade i vanlig ordning. Som alltid rusade jag upp för trapporna. Jag rusade en våning, två och jag rusade tre. Med andan i halsen öppnade jag dörren in till tandläkarmottagningens väntrum. I väntrummet satt ingen. Stolar och soffor ekade tomma. Väntrummet som annars brukar vara fyllt av sorl, nervösa blickar, tvekande leenden och ljudet från prasslande veckotidningar, var tyst. Det var spöklikt ljudlöst. Jag satte mig ner och jag andades ut. Jag kastade en blick på klockan som visade min avtalade tid på minuten. Jag pustade ut och kände en viss stolthet över att vara i tid. Det var tyst och tomt. Det enda som hördes var ett taktfullt tickande från klockan på väggen. Tick, tack, tick, tack... Jag blev otålig av tystnaden som till en början varit behaglig. Jag kände mig ensam där jag satt, i ett av hörnen, i väntrummet. Dörren in till mottagningen var stängd. Receptionen likaså. Jag kände mig som den enda överlevande i en jättelik katastrof. Fantasierna skenade iväg. Tandläkarna kanske hade fått svininfluensa, tänkte jag. Att jag skulle ha fel tid och dag slog mig inte. Eller jo... Efter tjugo minuter ringde jag min sambo och frågade efter tid och dag. Jag hade tagit fel på datum.

Vad är mest sannolikt? 

Att svininfluensan har lamslagit en hel tandläkarmottagning?

Sberg tagit fel på tid och dag? 

Ja, frågar ni mig, Sberg her self, är det ett klockrent svininfluensafall med Sberg som den enda överlevande!


Det är andra gången detta händer på kort tid. Kommer ni ihåg senast på bvc? Usch vad trött jag blir på mig själv. Men det var ju en trevlig upplevelse att sitta i ett tomt väntrum =P!


RSS 2.0