I am a bad parkinger

-Hur svårt kan det vara?! 
 
Det är alltid lika spännande när jag parkerar. Jag stannar bilen, jag parkerar och kliver ut. Alltid samma procedur. Jag går ut från bilen och kastar som hastigast en blick över axeln, mot bilen. Jag håller andan. Ibland går det bra. 
 

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Det lär gå runt idag.
Stickling på dammig hylla

 
Fint och vårigt tycker jag!
 
 

Ben dansar loss på lunch.

Idag har jag och min kollega haft lunchdisco. Jädrar vilka moves vi kom upp med, moves vi inte visste att vi hade. Nu måste vi få in lite mer människor så ska det rockas loss ordentligt. 


#kontorsdans

Weekend.

I april ska jag, Stina och Ann-Sofie iväg på en Stockholmsweekend. Jag har bestämt ett tema till trippen, som är hatt.
 
Eftersom jag har bestämt temat till resan är det väl inte mer än rätt än att jag bestämmer hattarna? 
 
Nåväl.
 
 
Här kommer Stinas hatt....
 

Här kommer Ann-sofies hatt.....
 


Och här kommer min.
 
 
Hahahshahhahahshahshsghahhahahahhhahahhahahahahahahahahahshahahaha -skrattar så jag kiknar.

Inplockat.

 
 

Garderobiär

Idag har jag stått i garderobiär i vårt konserthus.... Jag har hängt upp jackor, sjalar och hattar.... 
 

Jag har plockat disk och jag övervägde en stund att smaka på rätterna...
 
Inte liiiiiiiiite sugen.

Jag har letat i sopor efter att jag av misstag slängt porslin... 
 
Letar slängd disk. 
 

Jag övervägde att gå upp på scen... Undra hur det känns? Jag gick upp.
 
Bäst att passa på tänkte jag innan folket tog plats. Jag sjöng en sång. Främling.
 
 
Jag har genom en dörr lyssnat på Sofia Karlsson.... Vad vackert hon sjunger! 

Konserten var över och jackor delades ut. Uppdrag utfört. 
 
Over and done! 

Trodde stunden var kommen.

 
Idag har Björn byggt ett räcke. Jag har tittat på och kommenderat lite, när jag tyckt att det behövts. Jag vände bort blicken för en stund. Jag vände tillbaka -och björn var borta.
 

-Björn?!
 

-Bjöööööööööörn?!
 
Jag strök sagta fram till andra sidan verandan. Jag såg framför mig Björn liggandes i rhodedenronbuskarna med armarna åt ja, ni vet,  inte så vanligt förekommande håll. (Tanken slog mig att han är nog rätt bra trots allt). Pulsen slog....
 

Phu
 
Men var är han?!
 

Drar igång...

Årets odling drar igång! Detta kommer att bli den bästa någonsin. Jag känner det på mig. 
 
 
Herre Gud vad det ska grönska!
 


Selfies.

Björn avskyr när jag tar selfies... Och ja, då måste man ta en. Eventuellt flera.
 

Oppps!
 
Näe! 
 


Undra.

Undra vad jag tog kort på här...
-Björn?
 
 
 
 

Kritik.

Häromdagen pratade jag och en väninna om kritik. Vi pratade om huruvida vi är bra på att hantera kritik, hur och när kritik blir någoting konstruktivt och när det inte blir det. Vi kom in på olika bedömningsituationer så som medarbetarsamtal eller utvecklingssamtal. Vi spexade kring olika händelseförlopp
 
-Du går stolt in med hakan i skyn- men kryper ut...
 
Eller
 
-Du kryper in- och går stolt ut...
 
Eller
 
-Du kryper in- och ut...
 
Eller 
 
-Du går stolt in- och ut...
 
Jag fick berättat för mig om en person som gått på utvecklingssamtal och fått till sig att denne inte alls presterade på det sätt som var tänkt. Personen fick en hel del kritik under samtalet, kritik som dessutom var helt överraskande. Tänk er att gå på samtal i tron om positiv feedback men som visar sig vara det motsatta. Att få till sig att man helt enkelt suger. Jag gjorde som jag alltid gör och levde mig in i rollen. Jag lekte med tanken att det var jag som var på samtalet. Alltså, hur hade jag reagerat och vad hade jag sagt?!
 
-Öh, nehe.
 
Och vad är egentligen svårast att ta emot, obefogad kritik eller kritik som det faktiskt ligger något i? 
 
Det här med kritik är inte lätt, varken för den som ger eller tar emot men visst är det så att somliga besitter förmågan av att kunna ge kritik på ett avbeväpnande och konstruktivt sätt. Det är en konst. 
 
 
Vad har du för erfarenheter kring det här?
 
 
 

Vår och odling.

 
Idag har vi haft en vårdag här. Underbart att känna solen! Nu vill jag börja så och odla. Det är inte klokt vad solen kan dra igång... I år ska jag satsa på persilia, zuccini, grönkål, morötter, potatis, sallad, bönor och ärtor. Så här i början på säsongen ser jag framför mig en hel djungel av grönska, ambitionsnivån är hööööööööööög. Till helgen ska jag börja gödsla och förbereda jorden på vad som komma ska.
 

En självutnämnd meteorolog, eventuellt under hot.

Under veckan som gått har jag predikat om helgens väder. Jag har berättat om tvåsiffriga temperaturer och om stora, gula solar som ska värma hela vårt  avlånga Sverige. Att prata om solar är väldigt belönande, särskilt för oss nordbor. Jag hör mötts av långa leenden och axlar som sjunkit ner, flera meter. Jag har sett hur mottagaren liksom lättat från marken och fått nått heligt över sig. Bemötandet som jag har mötts av vid väderleksrapporten har förstärkt mitt väderprat och fört mig allt längre och djupare in, i den meteorologiska rollen. För varje leende jag har mottagit, desto stakare sol har jag levererat. Undra om jag inte sa nått om shorts-väder? Jag har varit väldigt trovärdig och övertygande och alla jag har levererat rapporten till har okritiskt tagit den till sig, i glädje. 
 
Helgen är här. Jag tittar ut genom fönstret och tänker att jag kan måhända gjort en och annan kollega besviken. Utlovade väderlekar som inte håller skapar ilska, särskilt hos oss nordbor. Det hela känns inte lika belönande längre. Jag känner mig som en meteorolog, under hot? 

Lägesrapport.

Godmorgon alla!
 
Hoppas att ni har det bra och att ni har chans att njuta av helgen som ligger framför oss. Själv hade jag planerat in en hel träningshelg men den har fått avbokats eftersom jag har blivit förkyld. Hela våren har jag varit frisk och detta har jag förstås påtalat (väldigt många gånger) till alla som runt omkring mig som varit förkylda. Jag har pratat om gröna drinkar och en massa andra nyttigheter som jag har tryckt i mig. Att jag har blivit förkyld pratar jag jäkligt tyst om. Mina träningspass avbokas under sträng tystnad.   
 
Schyyyyyyy!
 
//
 
Sofia (med hela plytet fullt av snor).
 

ZumbaElsa kör morgonzumba till youtube. #gummibjörn #zumba

RSS 2.0