Gissa rumpan!


Dagens missebilder 

Beata och Mormor!

Mormor: Hej bettyspagetti!
Betty: (Mycket förståndigt) Mormor jag heter inte bettyspagetti!
Mormor: (retsamt) Jo men för mig gör du det...
Betty: (smått arg) Du bestämmer inte vad jag heter!
Mormor: (retsamt igen...) Jo, men lite kan jag väl få bestämma?
Betty:  (förbannad och förtvilad) Näe!
Mormor: (retsticka dubbelt upp -hör inget-ser inget -ångvält-kör på) Jo!
Mormor: Nu tycker jag du kan heta Gretameta!

Så här håller de på var gång de ses!

Nu ska vi åka och shoppa då ropar mormor på Beata!

Beritmarie! Nu ska vi åka!

Stackars Beata! <3

Shopping med Beata!

I dag ska jag och Beata, Malins lilla skrolla, åka och smarthandla lite. Några plagg ska handlas till låg budget så det blir till att hålla sig strikt till inköpslistan! Hur ska detta gå med oss två? =P Sberg kan vara en slösa... Beata 5 år är en slösa!

Travtips V75 30/8 -08!

Här kommer återigen Sberg´s travtips denna Lördag 30/8!

Lycka till!

1: 2 - 3 - 6 - 7 - 10

2: 10

3: 1 - 2 - 7 - 9

4: 7

5: 9

6: 2 - 8

7: 2 -9

Mycket Nöje!

Kissemissar!

I kväll har vi varit ute i huset. När jag skulle gå ut i ladugården, för att titta på våra nya fönster som står där såg jag två små tussar. De låg tätt ihop längst ner i en gammal byrå! Jag smög tyst ut för att sedan bli helt till mig i trasorna och skrek på Björn! Bjjöööörrrrn kom!!! Titta vad jag har hittat!!!! Björn kom rusande och kikade på de små. De har nu fått mat och verkar vara vid gott mod! Undra var mamman är? Hur gamla de är? Ska man låta dem vara där vi fann dom så mamman hittar dem eller ska man ta in dem, ge dem mat osv? Nu sover de tätt intill varandra nerbäddade på en flisfilt i en korg.Kikar lite i murstocken...Ligger i fönstret...

 


Brainstorming!

Här sitter jag och brainstormar idéer till kommande c-uppsats! Rätt som det är så bara sprutar det idéer ur mig och jag känner mig jättetaggad! Nu flödar det och det är så skönt när allt bara släpper och rullar på! Jag kladdar och skriver på var enda liten papperslapp jag kan komma åt... Det här med struktur och ordning fungerar inte riktigt för mig. Snarare kaos och röra tror jag bestämt! Nu ska jag skissa skelett! =)

Idag hade jag ett block till skolan som Björn tagit från jobbet. Man vände blad uppåt om ni förstår vad jag menar... Var gång jag bytte blad petade jag hon som satt framför i ryggen=). Dessutom lossnade alla papper och trillade ut över golvet. Inte jättepraktiskt men jag får investera i nya. =) Stackars hon framför mig...=)

Skolresan har börjat!

Nu har mina bilresor till Skövde börjat igen. Det är ett under att jag lever med tanke på hur jag kör. Jag är bra på mycket så som jag också är dålig=). En av mina dåliga kvaliteer är bilkörning. På vägen till skolan hämtar jag ibland upp en eller två personer. De är lika vita i ansiktet var gång vi kommer fram så och idag. Under resan till skövde hände flera incidenter som jag redan har glömt nu. På hemresan skulle vi in ett köpcenter för att köpa kurslitteratur. Mot alla odds körde jag in i ett parkeringshus (som jag avskyr). Väl inne i parkeringshuset körde jag motströms så jag kom lite fel när jag skulle in i rutan och parkera. Den ena medpassageraren skriker till. Den andra gapar stort. Jag steppar på bromsen och inser att jag står med bakändan en milimeter, ett hårstrå från en ny mercedes. Jaha, tänkte jag lite panikartat och började ratta. Jag rattade, rattade och rattade. Rattade gjorde jag, men inte åt rätt håll! Efter ca tjugo minuter fick jag bilen på plats och dessutom var grannbilen orörd. PHU! In på bokhandeln och köpte kurslitteratur. När vi skulle åka så var jag i full färd att köra ut, på infarten till parkeringshuset. En medpassagerare skriker till. Den andra gapar stort! =)! Det är tur att jag har resekamrater. Det är på deras reaktioner och uttryck jag reagerar överhuvudtaget...


Tandställning!

Nu ringde min tandläkare efter att jag varit inne och kollat mitt bett och tänder. Jag har haft tandställning förut med tänderna har flyttats sedan dess och nu är det dax för att bli en ståltråd igen! Hela fyra täder ska dras ut. Jag förstår inte hur detta kunde missats då jag hade räls för några år sedan. Innan jag får tandställningen kommer jag väl få gå med glugg där tänderna dragits ut! haha! Hur som helst ska det bli skönt att få ordning på denna oreda och förhoppnings vis kommer jag att kunna bita av saker ordentligt! Ser väl sådär fram mot att ha ståltråd i kinderna men tiden går fort och snart är det färdigt.

Kram från Sberg, inom kort, en vandrande ståltråd!

Kashmir...

Det var den kashmiren det! Den for av i farten! Min nya kashmirkofta är nu en kofta utan kashmir men dock en kofta!
Jag är jätteduktig på att tvätta! Lika spännande var gång. Aldrig vet man vad som kommer ut ur maskinen. Vill du har nya kläder är det bara att be mig tvätta! =)!

Godmorgon!

Nu har jag sovit hemma i natt=) Det är allt skönt med sin egna säng igen =P. Hemresan igår gick väl sådär... Vi kom aldrig av i Skövde som vi skulle. Vi hade mkt packning och där vi skulle av kom alla in. Det fanns ingen plats att knö sig ut så när sberg skulle ta ett jättekliv ut till skutsen som stod och väntade började skittåget rulla... hihigrrrrr! Det var bara att åka lite till... Här blev jag jättearg vilket inte händer ofta. Han fick sig en omgång den där tågfarbrorn... Hem kom vi tillslut i alla fall. Stockholm är verkligen en fin stad med allt sitt vatten. Synd att man inte kan åka oftare, ha mer tid och pengar. Det går mycket pengar att åka iväg och är man en student som renoverar hus har man inte mucho dineros att sprätta iväg så där. Noel var vaken när jag kom och fick lite presenter dock ingen guld klocka=(.

Nu är det tvätt, städ och en runda på 7 km som gäller!

Godmorgon!

Nu har jag spenderat några dagar i sthlm. Idag är det dax att bege sig hemåt. Stina ligger i sängen sista timmen innan utchekningen och jag sitter här. Frukosten var ljuvlig! Vi missade tyvärr den igår men åt dubbelt idag =P. När jag åkte hemifrån frågade Noel mig om jag kunde fråga kungen om han kunde få en guldklocka! Hahaha! Fråga mig inte var han ha fått guldklocka ifrån men ni vet barn... hehe! Tyvärr har jag inte träffat kungen,  jag får ordna något annat =), hoppas det ska gå bra utan guldklocka... Som liten trodde man ju, precis som Noel att kungen var någon med en stor röd mantel på sig =). Besvikelsen var stor när man insåg att så ej var fallet.

 


Motval(l)skärring!

Snacka om att vara motvals... Noel hittade just en svart nyckelpiga med röda prickar?!

Favorit bilder! <3

  

Dessa foton togs en varm sommardag på smögen. Vi åkte till havet över dagen letade rätt på en klippa där vi kunde ligga ensamma! Solen stekte och havet var blankt. Härligt!Här ligger noel och vickar på tårna! Han har just kommit upp från ett dopp i vänern. Detta togs en varm kväll då vi drog i väg för ett kvällsbad.

   

   

Här är vi ute på skogspromenad. Skogen är underbar tycker jag men denna gång gick vi vilse. Vi gick och gick. Efter kanske tre timmar av vandrande började jag ge upp. Paniken växte. Vet ni vad som fick mig att gå vidare och inte sätta mig ner på en stubbe, börja lipa och ge upp? Bilden av en kladdkaka=P!

Rätt fotografier, i rätt färg och i rätt omgivining kan skapa själva atmosfären i ett rum tycker jag! Jag ska försöka sortera och välja ut mina favoritfotografier, försöka få dem i rätt färg, hitta dess rätta plats där den rätta känslan kommer fram. Dessa är några av mina favoriter.

 

Dessa foton fick jag ta kort på för att få in dem i datorn. Därav den dåliga kvaliten.
En stolt sittandes Noel. <3

 

Detta är min gamla mormor som nu är död. Hon kom till bb när Noel fötts. Eftersom hon själv fött fem barn så höll hon honom med glans=). Hon pratade mest om all trafik som åkt över bron till Trollhättan=P! Hon hade aldrig sett så mycket bilar förr. hehe! Jag tycker det är så fint med de gamla, gamla händerna med hennes krokiga fingrar som håller ett alldeles nyfött barn, min Noel! =) Mycket kärlek! Kvaliten är dålig för jag fick fota av för att få in i datorn tyvärr!

118100

Igår hade tekniska kontoret ringt till oss. Detta förstog jag efter att jag smsade nummret som ringt, till 118100. 

Jag smsade Björn (trodde jag):

Tekniska kontoret har ringt till oss, kan det vara nått angående huset eller vad kan de ha velat?

Tillbaka kommer:

Vi på 118100 kan inte veta vad tekniska kontoret ville dig då de ringde. Vänta och se om de ringer igen. Var det något viktigt så ringer de igen!

Fy säger jag bara. Andra dumma grejen igår. Jag tänkte att jag berättar idag så ni inte får för er något om mig där ute.

Darrande underläpp och fladdrande näsvingar!

Det var med darrande underläpp och fladdrande näsvingar jag lämnade skolgården idag. Jag frågade Noel innan han skulle gå in om jag kunde få ta ett kort så här på första ensamma skoldagen. Han parkerade sin cykel och sa att det var ok. Efter fotot gick han på sina små, små ben och med sin stora, stora väska in mot skolan. Vägen fram till den STORA porten kändes milslång. Han vände sig hastigt om på vägen fram och gjorde små och snabba pussar. Mamman stod storögt och pussade tillbaka. Det var inte långt  i från att jag ropade:
- Noel! Vänd om! Kom tillbaka! Här ska du inte vara?! Du är för liten!!! Kom till mamma så går vi hem igen...
Mamman bet ihop, ryckte upp sig och gick hem.


Köttfärstårta och tvmys!

Nu har jag just gjort en köttfärstårta. Jättegott och väldigt smidigt. Jag minns första gången jag skulle göra denna... då använde jag en söt tårtbotten =P.

Nu ska jag och Björn äta och bara titta lite tv innan sängen. Noel sover och väskan är packad. I morgon väntar en ny skoldag. Fröken verkar jättemysig och Noel tycker att det ska bli skoj! Känns bra trots att åren rusar och kommentaren tidigare idag =P.Gör köttfärssås som du vill ha den.
Jag gör denna så här:

Lök
Vitlök
Blandfärs
Creme fraich
Salt
Peppar
Champinjoner
Paprika

Sedan lägger man "köttfärssåsen" i smörgåsbotten (Inte söt tårtbotten ;)). Om man vill kan man ta in den i ugnen en stund. Garnera med det du tycker om. Jag gjorde sallad uppe på för att det var enkelt och för att slippa en extra salladsskål=). Att garnera med ost och tomat är också gott.
Denna lilla rätt är nästa ännu godare dagen efter och enkel att skära i slizebitar för att ta med till jobbet och dyl.

Lycka till!

Kram

Första skoldagen!

Nu har Noel varit på sin första skoldag! Alla barnen var till en början blyga och spanade in varandra. Detta försvann ganska fort =). Barnen fick berätta lite om sig själva och ställa lite frågor till varandra. När fröken bjöd barnen på glass frågade någon om inte föräldrarna skulle få någon. Fröken svarade att nä de vill nog gå hem och dricka 11-kaffe nu. Noel tillägger...

MIN MAMMA OCH PAPPA DRICKER BÄRS!  Hahaha! Det där lät ju bra

Alla började skratta och mamman och pappan svarade med att vi nog inte gör det, i alla fall inte till 11-kaffet!

Hahahaha! Jaa, vilket intryck ;)

Inskolning på fritids.

Nu har jag lämnat Noel på fritids för inskolning. Han ska vara där till klockan ett. Jag tog också av mig skorna men det var visst inte för mig idag=). Noel såg förväntansfull ut och med lite skräckblandad förtjusning följde han med fröken. Det ska nog gå jättebra, det är nog mest för mig det är pirrigt, hehe! Jaha, här sitter jag alldeles ensam kanske ska jag utnyttja tiden och göra lite nytta, eller inte. Klockan ett ska i alla fall jag och Noel gå och fika. =) I morgon är det första skoldagen för lillgrabben.

camping i vildmarken!

Igår fick vi för oss att sova ute i huset över helgen. I ett hus utan golv, tak, vatten och el! Jag drog till huset efter jobbet vid elva. Efter som huset ligger på landet så var det alldeles bäcksvart när jag kom. Björn, Rasmus och Noel hade bäddat upp luftmadrasser och bunkrat godis så det var bara för mig att ta plats. Barnen somnade snart. Jag och Björn kastade pil mot en timmervägg. Vi började allafall med pil sedan blev det morakniven, hehe tur att de små sov! När vi själva skulle krypa till kojs hörde vi lite knakande här och där. Björn la kofoten vi huvudkudden. Tillslut somnade vi för att vakna en stund senare då all luft hade gått ur madrassen! Tur att man har en liten gummirumpa att sova på;). Nu har vi kommit upp och påbörjat renoveringen igen men först var det tvätt med våtservetter och frukost=): It is a little bit smelly but lovely!

Puss från vildmarken!

Noel en hårtuss!

Vad man ser av noel i sängen så här på morgonen är endast en liten yvig, tuperad och lite stickig hårtuss liggades på kudden. =) När jag tittade in på hans rum i morses så låg tussen där, alldeles stilla, yvig och stickig. Jag kunde inte hålla mig ifrån utan knökade mig ner i sängen och myste, för att använda Noels ord, lite. Till en början blev det protester. Mamman, ja hon vägrade att lyssna, stängde av sina små öron och bara mös.
Han kommer ju till mig ibland, med sina tassande små steg och knökar sig ner i min säng. Då kan väl jag göra det samma?

Det var så mysigt så, efter en stund tyckte Noel det också. =) <3!

Godmorgon! Köksplanering!

I dag vaknade jag trött! Vi var sent hemma igår efter mötet med köket. Vi var inte i örebro som jag skrev i tidigare inlägg utan strax utanför askersund. Köken presenterades i en fantastisk miljö.
Jag hade trodde nog att vi tänkt på det mesta men det hade vi inte. Det var mycket som skulle gås igenom. Färgen vi valde på luckorna var bruten vit. Eftersom skåpen är upp till tak måste taket också målas i samma färg. En annan sak jag nu funderar på är att den porslinho vi valt förmodligen är kritvit och undrar hur detta kommer att se ut med den brutna vit som köket ska målas i. Någon som har erfarenhet av detta? Vad det gäller luckan funderar vi på om vi ska ha vitrin med krysspost högst upp eller om vi endast ska ha stängda luckor upp till tak. Det finns många saker att ta ställning till samtidigt som man inte kan gå helt in i allt. Det är lätt att gå vilse i djugeln och det skadar inte att påminna sig själv att hålla fokus och sitt perspektiv! Det handlar inte, som sagt, om liv och död utan endast ett kök. Perspektiv unga dam! (För hundrade gången =).


Veckoschema för Noel! Textiltavla/magnettavla! Tips för föräldrar och barn!

I veckan ska jag och Noel göra en tavla till honom. Har jag tänkt i alla fall=). (-Ni vet mycket ideér och en inte riktigt så stor verkstad... )En tavla med veckans alla dagar. På varje dag ska det stå och vara en bild om dagarnas innehåll. Tavlan och bliderna ska göras i textil med kardborre/magnet i bak så att de enkelt kan bytas ut. Detta för att han själv ska se, vara delaktig och kunna ansvara för veckans schema. Ni vet gympa eller badkläder, lekdag eller vad det nu kan vara. Samma sak kan göras med alfabet eller lite plus och minus. Idag fick Noel kort från sin blivande fröken som hälsade han välkommen till skolan. Gulligt... men det är lite av en skräckblandad förtjusning det här med skolan =). - Tiden går så fort!

Godmorgon!

Nu har jag just haft en vän på besök över en kopp kaffe. Jag låg i sängen när jag hörde små knackningar på dörren. Utan kläder med täcket omvirad klev jag upp och såg ut som fan rent ut sagt. En kopp kaffe över lite babbel blev det. Väldans skönt och mysigt med vänner som tar en som man är, utan några större krusssiduller! =)

Idag ska jag och Björn åka i väg och träffa kökstillverkaren i örebro. Det ska bli skoj och skönt att få det gjort. Ett beslut mindre att ta och tänka på framöver. Leveranstiden var 7-8 veckor jag hade nog gissat på mycket längre men där ser man! Kul att det kan vara så också.

Hassan!

Vi har en vildkatt ute i huset vi renoverar. Han heter Hassan. Hassan är havande. Hassan har blivit jättetjock.

Sberg kockar loss! Omelett skolan =)

Omelette med riven skinka.

Rör i hop ägg, vatten och lite mjölk.
Krydda med salt, och peppar.
Riv ner skinka, skiva potatis eller vad som önskas och lök.
Häll smeten i en varm stekpanna.
Stek endast på en sida tills smeten blivit fast.
Lägg tallriken på omeletten i stekpannan då den är färdig.
Vänd och ställ på bordet =).
Garnera med det du tycker om.

 

Björn tycker jag sprätter riktigt ordentligt ute i köket idag =) När jag ropade på han förut med lite fransk accent vickade han bara på huvudet... hahaha! Jaja jag tycker i alla fall att jag är en riktig stjärnkock - allafall idag! =)


Bullbak!

Detta händer inte alltför ofta men idag när regnet piskade som häftigast blev jag sugen på lite bullbak! Jösses det var riktigt hektiskt mellan plåtarna! Noel ville inte baka och lämnade mig i sticket =). Bullarna blev i allafall fina =) Endast en plåt som blev glömd, inte illa!Hälsningar från en nöjd Sberg!

Godmorgon!

Nu har vardagen kommit tillbaka. Björn har börjat jobba idag och jag har bokat datum för fritids till Noel osv. Så här i början känns det alltid lite motigt att allt drar i gång igen men jag försöker stay positiv och intalar mig att det är skönt att få sina rutiner tillbaka och lite ordning! ;) Nu ska jag göra sista året i skolan och en c-uppsats. Funderar på om detta året kommer att bli körigare än vanligt eller ungefär samma... Någon som vet?

Kram från Sberg som klimatiserar sig för vardag!

Home again!

Nu har vi kommit hem från vår familjehelg! Helgen har varit mysig och Noel har busat med sina kusiner för fulla muggar=) Jätteskoj att träffa allihop eftersom det blir inte så ofta. I går drog jag och Björn iväg på lite loppis! Oj, vad grejer det fanns! Vi hoppade in på tre olika ställen under dagen och gjorde lite fynd. Jag hade tänkt att kika på lite pyntgrejer, men vet ni? Mot alla odds på loppis... Jag hittade ett par löparskor för 25kr! Hahhahaa... Kläder och skor är väl inte riktigt det jag tittar på under dessa besök men i går fick jag syn på ett par sjyssta pumadojjor stl 34 och, i alla fall till utseendet, i stort sett oanvända. Gympapjux för 25 kr. Slå det om ni kan ;). Hehe! Jag hittade också lite glasburkar och en glaskanna.      
Glasburkar till pasta, flingor och en kanna till bordsvatten, eller varför inte vas för sommarblommor=)


Brobygge och spel mellan sängarna!

Nu ska jag pröva att gå i någon annans skor hahaha! Jag är så rolig ibland om jag får säga det själv!


Time to renovera!

Hej på er!

Hur står det till med mina cybervänner? Här är allt bara bra. Jag har haft en lugn morgon och förmiddag med Shirley clamp. Skönt att bara lyssna på musik och greja lite. Det senaste har det varit mycket arbete ute i huset. Mycket har blivit gjort och vi har fått god hjälp, vilket för oss är ovärdeligt! Över helgen ska vi åka till en camping och spendera lite tid med familjen. Kan vara bra att få en paus från bygget och få umgås lite. Jätteskoj för alla barn, kusinerna, att få busa i hop över en hel helg! Noel är redo och vill åka NU! Hihihi!

Kram på er!

 Åke häftar plast i taket. Lite bökigt men skam den som ger sig...
 Björn hugger ur en balk som var för tjock.
  Åke skruvar glespanel. Han skruvar och skruvar men inget fäster. Oj då där var visst ingen takregel att skruva i...  följde visst väggregeln.  Så där ja, nu sitter den.
Vi har många spöken i huset också som bygger...

Jag, Sberg vill ha brylepudding med jordgubbar -Nu!

.

På systembolaget.

I dag har jag handlat på systembolaget.
I dag frågade jag äntligen.

-Hörre du, måste man pricka in de där ringarna på rullbandet?

Som jag har kämpat! Av all min kraft har jag kämpat att pricka dessa ringar på rullbandet som swischat förbi i rasande fart. =P

Till alla er där ute som också kör prickskytte på systemet:

NI BEHÖVER INTE PRICKA RINGARNA! =)


Golv och tak... Färg och kladd

Har just kommit hem från huset. Spikat reglar och börjat måla sims och panel till verandan och utbygget. Jag har alltid så bråttom med allt, så också med de nymålade brädorna som bara var tvungna att komma upp GENAST... Jag fick Björn till att sätta upp två sedan fick han nog med kladd!

Björn: -Nä, Sofia! Det här går inte. (Björn är helt stressad över allt kladd överallt)
Sofia: -Jo det går visst! Var positiv! Herre gud vad du är rädd för lite kladd. Det gör väl ingenting?! (Sofia har eld i rumpen och ser bara uppspikade brädor för ögonen)
Björn: -Alla verktyg blir ju kladdiga och det är inte så kul... (Björn nära att bryta ihop)
Sofia: -Nähe, men skit it då! (Sofia bryter ihop)

Hehhehe!

Hur som helst så ska brädorna upp i morgon och det med basta! ;P Nu är alla reglar uppe i alla fall, skönt.

Sitter just och funderar på om man brukar spika tak och lägga golv åt samma håll? Någon som vet...

Vad tror ni de tänker...


Lortig!

Dag har vi varit ute i huset hela dagen. Jag och Noel har fixat med lite sten och vi har grävt som små grävlingar =). Det är så jäkla härligt när man grejar och försvinner in i sin egna lilla värld =).

Undra varför skiten sitter där =) och varför det är vitt mitt på;P


Nu ska jag och Noel åka och handla mat. Kycklinggryta tror jag bestämt det ska bli.

RSS 2.0