Mammaledig.

Noel: Jag skulle vilja vara mammaledig.

Mamman: Jasså du. När du får egna barn sen så kan du ju vara pappaledig.

Nu var det ju inte riktigt så han menade. Han ville inte vara mammaledig i den bemärkelsen jag trodde. Han ville vara ledig. Det ville han. Ledig från sin mamma.


Go natt hörrni!


Dagen!

Dagens uppvaknande var lite tyngre än vanligt. Kanske kan det bero på att Björn jagade mus här inatt! Klockan 4.00 vaknade jag av Nisse, vår katt, lekte med något. Jag hörde fyra tassar som tassade mot golvet. FEL. Fyra tassar var inte nog. Jag hörde ytterligare några. Jag puttade till på Björn som for upp av bara farten. Björn jagade mus. Han jagade den lille musen ganska länge men gav upp tillslut. Vi somnade om, med en mus i huset(!). Ibland har man nytta av att man ammar om nätterna. Tröttheten gör att man inte bryr sig om små musar utan somnar om =P. Mysmys... Problemet ska nu vara åtgärdat i alla fall. Jag och Lillskruttan hälsade på hos mormor idag. Vi gick en sväng. I kväll har vi bara kollat på tv. Elsa har legat i mitt knä och bara myst! Det händer inte  så ofta att hon finner sig i att bara vara stilla och gosa. Inte någon längre stund i alla fall. Det gjorde hon ikväll. Underbart! I morgon kl 9 är det dax för första sprutan. Ja, vad hon ska tycka om det tro?  


Kram på er!


Mormor och Elsa tar täten.

 Jag kommer 40 meter efter ätandes på en bulle.

Mormor hade inte så mycket leksaker men en raffig julgran gjorde susen =P. Den blinkade och sjöng.
 

Elsamus! <3Mörkrädd...

Jag, Noel och Elsa är ensamma hemma. Det är mörkt ute. Björn är på föräldramöte för Noel. Jag valde att stanna hemma och inte ta med Elsa. Vi borde åkt allihop. Jag har ångrat mig. Noel anar inget men jag är skitskraj! Jag har låst dörrarna. Jag har smsat Björn: Kom hem! Det är ju skitmörkt ute.

Det här ska nog gå bra men åh, det är lite läskigt!


Anne Geddes inspirerat.

Anne Geddes inspirerat. Foto: Anne Geddes
Jag hade tänkt fotografera vår Elsa idag. Lite inspirerad av Anne Geddes ska jag lägga henne i en gammal vedkorg vi har här. Vedkorgen, en mycket gammal i trä, är ganska stor och rymlig. Den är mycket vacker. Tanken var att fylla korgen och lägga en pläd uppe på. Elsa skulle ligga nakenfis på den mjuka natursköna pläden. Allt i jordnära, naturtrogna toner. Kanske ska jag ta in lite höstlöv och rönnbär? Ja, det får jag fundera på! Jag fick en idé. Tänker er en fotoserie så här:
Visualisera!
 

Bild: Lilla Elsa nakenfis i vedkorg på mjuk och skön pläd

 

 

 

-------Scrolla--------

 

 

 

Bild: Lilla Elsa nakenfis i vedkorg på mjuk och skön pläd

 

 

 

-------Scrolla--------

 

 

 

 

Bild: Lilla Elsa nakenfis i vedkorg på mjuk och skön pläd

 

 

 

-------Scrolla--------

 

 

 

Bild: Lilla Elsa nakenfis i vedkorg på mjuk och skön pläd

 

 

 

-------Scrolla--------

 

 

 

Bild: Lilla Elsa nakenfis i vedkorg på mjuk och skön pläd

 

 

 

-------Scrolla--------

 

 

 

Bild: Stor Björn (sambo) nakenfis i vedkorg på mjuk och skön pläd.

Tvetydigheter.

Noel: Mamma! Maaammmaaaaaaa?!
Björn: Han kommer!

Han?!

Fin höstdag!

Dagen började med Noels skolfärd. Det var en lugn och fin resa. Underbart! När vi kom hem fick vi besök. Mysmys! Elsa är fortfarande glad. Jag undrar om det inte var någon utvecklingsfas hon hade... Det är så jäkla skönt när man känner att vardagen flyter på! Känslan som infinner sig då damen skrattar högt ska vi inte tala om! Noel har varit hos tandläkaren idag. Han ropade nyss. Han undrade om det var socker i glass. Ni vet hur man blir efter tandläkaren, sådär lite extra eggad och laddad inför tandskötseln =P. Jag och Elsa har varit ute och gått. Vilket underbart väder! Vi gick runt huset faktiskt =). Noel var inne och ville inte följa med så vi höll oss utanför. Vi har en gräsväg runt vårt hus som jag älskar. Jag vet faktiskt inte varför. Jag bara gör det. På ett ställe, eller på en fläck, doftar det ljuvligt! Jag brukar stanna där och bara andas. Eller jag går dit och jag luktar. Doften påminner mig om någonting. Jag vet bara inte vad. Mina vänner brukar jag också släpa runt. Jag vet inte om de finner samma nöje som jag att gå där. När jag och lillstumpan gick varvet runt huset så flög en helikopter över oss. Jag fick lite krigskänsla över mig och var tvungen att ringa till Björn och fråga om det var krig. Det var det inte.

Tack och lov för det gott folk!
Ta hand om er och ha en riktig skön kväll!

Toarulle, förlossningstv och Elsa

Nu har jag och Elsa tittat på förlossningstv.
Jag har förbrukat en hel toarulle av tårar och snor!

-Magiskt!

Björn: Köper du toapapper på vägen hem?

Marknadsanalytiker

I går kväll satt jag och björn i soffan. Barnen sov. Vi njöt av tystnaden och vi njöt av varann. men så satte det igång...

Jag blev marknadsanalytiker sberg. Jag blev en analytiker av min marknad i sann sbergsanda.

Sberg: Läget är stabilt.

Tystnaden är förbi

Björn: Va?

Sberg: Marknadsläget är stabilt. Min bloggstatistik har varit ungefär samma i två veckor.

Björn: Lägg ner.

Sberg: 257 unika besökare. Hm, 7 färre än i går vid samma tid. Jag har gått bet. Jag har losat. Bla, bla, bla.

Sberg undersöker saken närmre. Hon analyserar sin marknad in i minsta detalj. Björn blir uppslukad av sbergs iver och marknadsanalytiska uttalanden. Han glömmer, han förlorar, sitt motstånd.

Björn: Ja men klockan är ju inte så mycket än. De kommer tillbaka ikväll.

Sberg: Till mig kommer man inte under kvällen. Till mig kommer man det första man gör på morgonen!

Björn: Folk har inte tid på morgonen. Du vet väl själv hur det är?

Sberg: Det handlar om prioritering.

Björn: suck!

Björn: A ja. Ska jag gå upp då och klicka mig in på datorn där uppe. Då får du ju alla fall en till.

Sberg: Ja, gärna. Tack.

Jag bloggar bara för nöjes skull!

Ja, just det.

Bevingad

Noel uppfinnarjocke!


Noel har gjort en uppfinning.
Han springer runt, runt, i hopp om att lyfta.


 Tålamod mina vänner!

Ser ni någon uppi det blå bevingad med willy:svingar är det nog han.

Strumpor

I går var jag en stund hos min mamma. Jag kom i rättan tid. Hon rensade strumplåda. Jag fick några strumpor. Jag kan inte för mitt liv begripa varför hon gav bort helt funktionsdugliga -och hålfria strumpor.

Här kommer dom!


Elsa is back!

Elsa är glad.
G - L - A - D!
Hon skrattar.
S - K - R - A - T - T - A -R!

I morse när jag vaknade (Björn dunkade till mig i huvudet och sa att det var dax att gå upp) så rustade jag mig med min sköld bärselen. Jag rustade mig inför Elsas  monstrets uppvak. Jag hörde att det prasslade i sängen. Jag bet mig i läppen och smög fram mot sängen. Jag gick som på tå. Vad skulle jag möta?!
Jag mötte ett tandlöst leende och mitt hjärta smalt! Det var lilla älskade Elsa som låg där. Jag tog av mig min utrustning, min sköld, selen. Vi körde Noel till skolan. Elsa var glad. Hon var också G - L - A - D -I- B  - I - L - E - N! Det har vänt! Jag tror gammla hederliga Elsa har kommit hem igen! Jag är så glad, ungefär som en ko som släpts ut på grönbete. Jag har ringt till Björn och meddelat situationen. Jag sjöng lite för honom också. Han tyckte inte jag skulle dra för stora växlar. Jag växlar! I dag har sötaste go gutten Sindre varit här. Härligt med lite besök! Elsa var glad i sin vän=).


Älskade, älskade Elsa! Vi har ridit ut stormen och kommit i hamn. Visst har vi? <3

FTV

Jag fick ett sms från FTV. Yes, tänkte jag! Nu smsar de från tv och vill att jag ska vara med. FVT = Från tv. Jag visste det! Äntligen har de fattat vilken outstanding girl I am! Att det skulle ta så´n tid bara?! Ja, ja bättre sent än aldrig som man säger. Nöjd, och belåten som få, tryckte jag upp smset:

Påminnelse:

Folktandvården 29 september 14.10 Välkommen!

Välkommen?!


Jag dör!

Sen när började tandvården smsa?
Sen när började tandvården kalla sig för FTV?Få möjlighet till att känna sig duktig.

Ibland när man plockar och städar så är det lätt att man gör allt själv och plockar undan från andra. Man plockar upp efter barnen, sambon, mannen, frun, katten eller vad det nu kan vara. Poängen är att när man gör detta så berövar man andra en duktighetskänsla. En känsla som grundar sig i att ha dragit sitt strå till stacken. Detta har jag tagit till mig som mitt mantra. Björn får göra allt här hemma. Jag vill ju inte beröva honom från att känna sig stolt och duktig.


Tänk på det ni!
//

Sberg!

 


Sbergs nattningsrutin...

Sista repliken för dagen.

Sberg på soffan med gregglet i mungipan: Björn, kan du borsta mina tänder?
Björn i fotöljen: Ja, om du plockar ut dem.

Nu sover vi.

Detta meningsutbyte har nog hängt med i si sådär nio år.Visst är vi galna, uppfinningsrika, och lite roliga också, me and my man?

Rutinbundna?Helgen! (Är ni ute efter energiska inlägg -klicka er genast bort eller hoppa till slutet!)I helgen har jag haft migrän! Ett tag ville jag bara avlida faktiskt. Jag spelade död ett tag (jag tror jag spelade för jag är väl inte död?!) där jag låg i sängen med frasen syns inte, finns inte, i min mun. Jag sa också något, där jag låg på sängen, i stil med: jag finns inte. Ser ni något som liknar mig så är det inte jag. Jag finns inte. Trevlig människa den där jag...

I dag har jag i alla fall återuppstått. Here I am i levande befintlighet! Alive!


Elsa och jag var uppe med tuppen! Vi lekte en stund med lilla anna.
Elsa babblade lite och åt en bit av sin vän Anna. Lilla Anna kallas förövrigt för lilla farbrorn av Björn.

      

Toffsar = Lilla Anna    Inga toffsar = Lilla farbrorn  

Hon var nöjd i tio minuter tror jag sedan förvandlades hon från Elsa till gnellsa! Inte nöjd var det. Inte alls faktiskt. Jag försökte med allt men Elsa ville inte vara med. Vart är min, vår, mysbebis? BORTA! Björn kom upp och vi diskuterade hur vi skulle göra för att få tillbaka vår lilla skrolla och hur vi skulle lägga upp vår vardag för att alla skulle trivas. Lite metadiskussion över våra liv och vardag. Efter ett tag kände jag NÄÄé! Nej! Nej! Nej! Nu får det banne mig vara nog med alla toner av moll och orkeslöshet från hela familjen! Bort. Bort. Bort. Schazzzzzz. Här har vi världens finaste familj och så håller vi på såhär. Jag öppnade fönstren och vädrade ut alla negativa vindar för allt vad jag var värd och hoppades på att nya friska glada vindar skulle finna sin väg in i vårt hus. Jag letade fram bärselen och satte Elsa i framvänd. Jag fick på lite skön musik. Knöt en sjal på Elsas huvud. Det var rappare hon ville vara, precis som sin bror, tänkte jag=P. Vi gick till spegeln. Jag frågade damen om hon tyckte hon var snygg. Det tyckte hon. Hon log lite åt sin bild i spegeln. Bra, tänkte jag. Med Elsa i bärsele hängandes på magen dansade vi. Nu jäklar skulle endorfinerna få vakna till liv och smaka på´t! Noel kom upp och dansade han också. Inte björn. Vet ni? Elsa tyckte det var kul. Jättekul. Hon sprattlade energiskt med hela kroppen. Hon blev myselsa igen. Gnellsa försvann! Nu sover den lille rappar´n. Björn tapetserar och jag sitter här. Nu är det bärselen som gäller med en framåtvänd Elsa i! Varför har jag inte gjort det tidigare?Hoppas nu det fungerar med den och att hon gillar att hänga där i...


Tänk vad lite vindar, musik, sköndans och glada barn kan göra med en avdankad gammal mamma! =) Gammal och gammal men ja, det är så jag känt mig.Still going strong!

Nu ska jag och Elsa i selen göra tacopaj. Denna serveras med en grönsallad a la örtagård. Gott!

Veckan som gått!

Denna veckan har i stort handlat om överlevnad. Elsa har varit allt annat än glad och jag har varit trött som få. En dag somnade vi helt utmattade på sängen bland minifom droppar och leksaker. Jag har burit på henne hela dagarna. När Björn har kommit hem har jag räckt över henne och somnat. Ja, hur upplevelsen av att vara mamma ter sig kommer helt an på hur lillstumpan mår. Jag har under veckan som gått gått igenom hela registret som magont, utvecklingsperiod, växtperiod och ja, tillochmed ryggont. Vi var hos mamma härom dagen och hälsade på. När hon helt appropå började fnissa hysteriskt, allt av vår blotta närvaro, kände jag att det var dax att åka hem ;).  Nu verkar i alla fall Elsa ha kommit i land igen och hon är inte alls så missnöjd som hon har varit i veckan. Tack och lov!Efterlängtade Mayia har kommit! Allt har gått jättebra och de verkar mysa ordentligt där hemma nu. Otroligt! =) Jag har ännu bara sett lilla skruttan på bild och längtar efter att få träffa henne i verkligheten! Elsa tycker inte om att åka bil så det får vänta.Noel ska på maskerad idag. Han är förväntansfull och tycker att klockan går alldeles för sakta. Han ska ha en screammask på sig. Hoppas ingen blir rädd. Jag minns en gång då björn smikade noel till spöke. Björn var en så duktig sminkös att hans verklighetstrogna smikning orsakade att alla deltagare på kalaset blev ledsna och ville åka hem =P. OOPPS!


Hungrig mamma och imponerad son!

Björn och Noel kom just hem med hamburgare.Noel tittade storögt på mig när jag åt. Han var mycket imponerad över sin mamma och sa:
-BRrrAAAAAAA mamma, du åt upp den största hamburgaren som fanns i affären.
Ja, det är ju skönt att man kan glädja och imponera på någon med sin aptit =).

Trevlig helg!


Höstrusk!

Denna morgon har varit ljuvlig! Elsa har varit på strålande humör och pratat hela morgonen. Det värmer så att höra hennes små ljud och joller! Hon har legat på sitt täcke på golvet nedanför mig. Jag har plockat fram lite kurslitteratur, från utbildningen jag gått, och ska nöjesläsa lite. Inte illa va? =P. Känns riktigt mysigt faktiskt. Det hade jag inte trott att jag skulle göra, mysläsa kurslitteratur, så nu har jag nog överträffat mig själv lite här.

Det är busväder ute så jag tror vi håller oss inne idag.Elsa innan vi körde Noel till skolan.

Nya höstmusmössan åkte på, inte så populär! Hon ville nog inte vara mus =P. Damen föredrar att bära mössan på detta sätt, lite coolt så där:

 

Själva nyttan går lite förlorad kan jag tycka.Hoppas ni får en fin dag alla!


Ny vecka, nya tag!

                                                                     


Vissa mornar vill man aldrig ska ta slut!

Jag har haft en underbar start på denna dag! Björn och Elsa gick upp idag och fixade frukost. Jag och Noel tog oss en skön sovmorgon.  Vid 10 satte vi oss vid ett framdukat frukostbord =P. Kanske kan bli en god vana? Äggröra, goda mackor, tomater, juice och kaffe. Länge satt vi med sovfrisyrer och åt. Elsa fick sin frukost sedan tog jag en lång dusch. Detta händer inte ofta! Jag duschade med en ny duschcrem från eleven.se. Den doftade sol, hav och den tog mig faktiskt utomlands! Jag gjorde hårinpackning och smorde in mig med olivecrem. Nu är jag som ny och känner mig fullt redo för en ny vecka! Snart ska lillgumman få en portion till sen ska jag ut och gå min runda och njuta av solen. Vissa mornar vill man aldrig ska ta slut!
Trevlig söndag vänner!


-Stina refrängtime!

 

Karin... Hur går det?! =P

Stina, jag ger dig tre minuter...

Sbergs travrad!

Lopp 1: 8

Lopp 2: 8

Lopp 3: 1 - 3 - 4 - 8 - 9 - 10 - 12

Lopp 4: 1

Lopp 5: 1 - 3 - 5 - 8

Lopp 6: 3

Lopp 7: 6 - 7

För er i byggden som inte vet vad ni ska göra...

Jag har en plan för er som inte vet vad ni ska göra idag. Jo, ni har visst bett mig att lägga upp er dag! Köp engångsgrill, smarriga köttbitar, vitlöksbaguetter och åk till uddevalla stradpromenad! Sätt er och grilla och njut och havet och friska vindar! Tack för tipset säger ni. Jag säger var så god =p!

Bilder från vår promenad för några år sedan!//

 

Sberg


What has happend?!

Här skulle jag gå ut och plocka äpplen från vårt äppelträd. En god äpplepaj skulle bakas.  Jag närmade mig trädet och insåg hur många äpplen som skulle gå åt...

Ni förstår nog vad jag menar här

Det vänstra äpplet är vårt och närproducerat det andra, till höger, kommer från ica.

 


Dax att ringa igen!

Ok, Stina då var det dax igen. Nu ringer jag snart... ok, nu vet du det då. Du kan ju känna efter om du känner nått än... 

Karin om du läser... Snart ringer jag till dig också =P

 


Hemmablind!

Som många av er vet så flyttade vi mycket hastigt in i vårt hus när Elsa kom. Huset är inte färdigt och vi renoverar för fulla muggar. Våra tillhörigheter ställdes in under kaosliknande förhållanden. Var sak har inte sin plats så att säga. Här har ni ett exempel. Noels bilmatta blev vår dörrmatta. Till saken hör att man blir hemmablind. Jag börjar se fördelar med att ha bilmatta som dörrmatta. Man behöver inte ens ta av sig skorna om man vill köra bil! Det ni!

Undra om vi, av besökare, uppfattas som lite märkliga? =P Fast tänker jag efter så är vi nog det! =)

 


Nu ska jag ringa den havande Stina!

Så stina om du tycker jag är en pain in the ass -hang up the phone för NU RINGER JAG! Har du kännt nått än =P? Jag räknar till tre ok fyra sen ringer jag! Sen låter jag det gå en timma också ringer jag igen! Nu vet du det då!Ungar stökar ner!

 ...min...

 ...min...

 ...min...

 ...mitt, min...

 ...björns...

...min...Dessa ungar till att stöka ner! Åh, vad man får slita!


Titta vem som kom...

Och titta vem som nästan klarade övningen nedan, hehehe! Hur går det för er där ute? Kämpar ni på? Ja visst gör ni? Ni ligger i nu förstår jag =P.
Dagens övning!

När jag öppnade tidningen förut fick jag en smärre chock! Morgonkaffet sattes i halsen. Hur är detta möjligt?!
Tilde sitter i en mycket märklig position. Sitter?! Hon står! Detta är dagens, egentligen do - not - try - this - at - home övning men skam den som ger sig! Kanske det seglar in en bild på mig i samma position som tilde på bilden.

Tävling: Vem kan först? Inga blåmärken är tillåtna! Upp med bild på er blogg i samma position!

Nä, nu jäklar!


Uppdatering!

Nu har jag och Elsa just kommit hem från vår dagliga runda. Noel kom i god tid till skolan. Dock är han så van vid att vi har bråttom så han, som vanligt, skyndade, eller rättare sagt flög, ur bilen. Han fastnade med foten i min handväska och gjorde ett djupdyk. Jag höll andan. Han dök upp igen med ett flin så det gick bra! Phu! Efter avsläppandet åkte jag och Elsa vidare för att gå vår promenad. När jag satt i bilen med Erik Linder på stereon kom ett lyckorus över mig! Solen sken, himlen var blå! Nu skulle jag och Elsa ut och motionera ute i naturen. Jag och Elsa. Elsa och jag. Energin och lyckoruset flödade! Elsa och Noel vilka underbara barn! Promenaden började med lyckosteg. Snabba steg med höga knälyft. Leendet var på läpparna och jag kände hur jag hade ett lite löjligt smile över mig. Elsa låg i vagnen och tittade på mig med sina fina, fina blå ögon. Åh vad härligt! De höga knälyften fortsatte. Efter en stund började Elsa skrika. Hon skrek. Elsa ville inte åka vagn längre. Vi hade några kilometer kvar. Är det inte märkligt hur många olika gångstilar en människa kan åstadkomma egentligen? Jag gick i åttondelstakt, jag hoppade som en hare, jag gick baklänges, jag gick snabbt och guppigt och jag gungade fram, lugnt och fint, som ett hjärtas slag. Jag hittade oanade talanger där ute i skogen. Vilka ljudeffekter människor kan åstadkomma! Jag lät som en anka, höna och diverse andra djur. Ja, jag säger då det! Phu! När jag svettig som få la ner mina konster, och insåg att det bara var att fortsätta gå eftersom vi var tvugna att komma hem, somnade Elsa. Den lyckliga gången med höga knälyft återfann sig och vi gick hem.

I dag ska Noel leka med en engelskspråkig vän. Jag kanske ska ta över vännen och leva ut lite av min mycket goda språkliga förmåga. Kanske inte.


Fuckifucki...

Hello whats your name -monkey fac*...

Shut up ass hole...


Nä, mina vänner energin är fortfarande på topp även om den sjönk för en stund =P.På återseende!  ArgElsa...MysElsa!


Morrn, morrn!

Vem tror ni sitter här nu färdig och att möta dagen? Jo, jo det gör Sberg! Alla är uppe och färdiga och det är en hel timma innan Noel ska köras. Inga sovfrisyrer så långt ögat kan nå. Det ni mina vänner!

Energin är på topp =P.

Förlossning bakom galler...

Har ni fött barn bakom galler? Det har jag.

När Noel föddes så missade vi helt i stundens hetta att få med filmkameran. Denna gång när Elsa skulle födas var vi väl förberedda. Björn hade ansvaret över att kameran skulle komma med till förlossningen. Han ansvarade över att filmen skulle sitta i och att kameran skulle vara laddad. Kameran kom med i bb- väskan. Filmen satt i och batteriet var laddat. Björn hade fullföljt sin uppgift. Han filmade lite här och där under förlossningen. När vi alla hemma bänkade oss framför tv:n fulla av förväntan så ser vi en massa ränder tvärs över bilden. Mellan ränderna anade man bitar av mig. Allafall om man verkligen ansträngde sig och om man visste att det var jag som låg där så att säga. Filmen hade spelats in under förlossningen. Det hade den. Men att kamerans alla effekter varit i gång under inspelningen, så att det som filmats inte gick att tyda, ingick inte i planen.  

Jag skrattade så att jag kissade på mig när jag såg mig föda barn bakom galler! Sedan grät jag.

Dagen!

Kvart över åtta flög jag upp ur sängen. Vi hade försovit oss... Noel slängde på sig kläderna och åt frukost. Elsa fick sig en skvätt mjölk. Vi rusade till bilen och åkte till skolan, alla med varsina sovfrisyrer =P. Väl framme frågade Noel var hans väska var. Färden gick hem igen. Noel sprang efter väskan och vi åkte åter till skolan. Phu! Skärpning på mig! Hädan efter är det jag som går upp kl. 7! Björn hade visst väckt mig klockan 7 men det har jag inget minne av?! Jag hade väl helt enkelt vänt mig om och somnat om igen. Idag har vi varit ute på vår runda. Det är så jäkla skönt att komma ut och få röra på sig lite. Bor man såhär som jag gör så är det så lätt att bara gå ut. Rakt från sängen. Inte ens behöver man kamma håret! Det behövde jag väl inte tidigare heller men här slipper jag i allafall skräma någon=P. Vilket underbart väder det är! Hoppas det håller i sig. Nu sover elsa och jag ska fika lite tror jag. Jag skåpäter hela tiden när jag är hemma så här. Gott är det i af ;P.

 Omväxling förnöjer! Eftersom jag vanligtvis fotar får så kommer här nu ankor! Titta och njut! =P


Måndag!

Då har veckan dragit igång igen. Elsa har haft några ilskna dagar här och hon har inte varit nöjd. Lilla, lilla Elsa. Förrra veckan var hon hur nöjd och glad som helst och jag tänkte att vi hade hittat bra rutiner. Sedan i Fredags har hon inte varit nöjd några längre perioder. Ibland låter det som om hon är riktigt skitförbannad! Hm. Jag blir ju helt handfallen här. Bilstolen avskyr hon. Kan en så liten avsky saker? Jag trodde nog inte det men har ändrat mig... Nu sover damen i allafall. Vi har just kommit hem från en timmas promenad. Skönt det. Tre dagar i rad har vi gått vår runda och det är något jag tänker fortsätta med. Nu står en kladdkaka i ugnen och snart kommer Noel hem från skolan. Killen har börjat få lite läxor och hela veckan har han späckat med olika aktiveter i skolan. Det gäller att ha koll på dagarna! Jag kan tycka att jag har fullt upp med alla grejer som ska ordnas och då har jag bara ett barn i skolåldern. Hur gör alla flerbarnsföräldar för att få ihop allt? Tror ni jag kommer in i det här? =PElsa <3

Noel och Elsa <3Elsas galna kusiner =P

Allan, den stora pojken tittar på Elsa och säger: Elsa har en liten hjärna.
Harry, den lilla pojken: Elsa har en liten jääännna. Elsa har en fiiit (skit) liten jääännnaaa.

<3

kramar!

Söndag!

God morgon!

Här sitter jag igen med min kaffekopp. Elsa ligger på golvet brevid och pratar som aldrig förr! Det är underbara små ljud som kommer ut. Annat var det när vi var på coop och handlade härom dagen. Vad hon skrek! Det slutade med att vi fick gå ut. Hon har lagt till med lite nya skrik. Ett illvrål rakt ut som skär genom väggar och tak och ett lite mer ledsenskrik där hon låter -jag - känner - mig -  ensam på tonen. 

Det är höst i luften, solen lyser och det är alldeles klart. Jag ska göra mig i ordning, lägga Elsa i vagnen och gå en runda!

Ha en skön Söndag alla där ute!Här är en bild från vår mindre mysiga coop-tur. Björn byter en akutblöja mitt bland toapappret! =P Passande!

En härlig dag!

Dagen började med att köra Noel till skolan. Sedan var det dax för bvc. Lillskruttan hade ökat på kurvorna lite till =). Det hade vi båda gjort. När vi skulle från bvc började Elsa storskrika! Väl i bilen var jag helt genomsvettig! Hon skrek högre och högre plötsligt blev hon tyst. Hon somnade. Hua mig! Resten av dagen har vi varit ute. Underbart väder! Vi gick en runda på 5 kilometer. Elsa var vaken hela vägen. Hon låg och småpratade för sig själv i vagnen. Innan Noel och Björn kom hem drog vi igång grillen.     


 

 

Noel har fått sin första läsläxa =).

 

 


Kattungar under husgrunden...

När jag och Elsa kom hem förut så möttes jag av ett kattungehuvud som tittade ut från husgrunden! Jag blev helt till mig och ringde till Björn! -Vi har en kattunge under huset! Kattungen försvann under huset igen. Jag smög ut och tog en till titt. Då såg jag tre huvuden! Undra hur många det är där under! Jag la mig ner för att titta men såg inga då de smet längre in... Nu ska jag ut igen och titta... fortsättning följer...

Här är en


 

Inte är det från vår katt för hon är steriliserad...

Stjärnklart!

Vi stod ute och tittade på himlen förut.
Jag tittade efter sjärnor.
Björn efter Christer.


Fotbad i spagettigrytan!

  


Välkommna på spagetti ;P

 

Go kväll!


Dagen!

Dagen blev bra trots missen med BVC i förmiddags. Efter att Noel slutat skolan åkte vi och hämatde upp Rebecca efter jobb. Vi åkte till bagarens och tog vår onsdagsfika=). Det är så härligt att få babbla lite, om så bara för en timma! Väl hemma igen så gick vi ut en sväng jag, Noel och Elsa. Vi har bara en väg här att gå, om jag inte vill ut på E20 då. Det blir lite tradigt så idag valde vi en annan väg... Jag ångrade mig bittert där jag drog Elsas vagn för allt vad jag var värd. Dagens motion är gjord!

Häst på stubbåker...
   

Om att kämpa i motvind

 

De hänger i bra ändå tycker jag trots de yttre förutsättningarna...

Vid middagsbordet!

BRAK!!!
Björn:
Noel, inte vid middagsbordet!
Noel förtvivlat: Det var inte jag!
BRAkRATTATTATTATTATTATA!
Alla vänder blickarna ner mot golvet...
Boven i dramat var den här damen.
Bvcbesök, allafall i min kalender.

I dag åkte jag och Elsa till BVC. 10.30 var vi där. Ingen annan. Vi väntade och väntade. Elsa började tröttna och var lite otålig. Jag förargade mig över att de var sena. Tillslut kom en av personalen. Hon berättade att de var på möte och frågade när jag hade tid hos hennes kollega. Hon frågade om jag var säker på det. Ja, det var jag för jag hade minsann dubbelkollat. Jag gick efter elsas bvcbok för att visa henne tiden som stod där. 10/9 kl 10.30. Fel dag. Ibland blir jag inte klok på sberg... Nu är vi hemma och jag lagar middag. Hemmagjort mos med morötter i. Noel kan behöva en stadig middag idag efter skoljoggen! Kanske ska han få sig en spakväll idag med fotbad och massage =).

Kram till er alla nätisar!

Elsa idag.Här är lilla Elsa! Hon blir stadigare och stadigare för var dag. Nu rullar hon runt när hon ligger på mage. Så fort det går! Nu har hon lagt sig. Noel har skoljogg i morgon så han är taggad inför det. I dag har jag varit iväg och spänt min tandställning. Tänderna är ömma och det får bli flytande kost ikväll.

Go kväll på er gott folk!

Mustascher...

Björn har haft lite underliga mustascher det sista. Mustasch är kanske en överdrift men lite pynthår på hakan ungefär som en torsk ni vet. Då tänker jag på fisken torsk. Tydligen har de någon mustaschgrej på jobbet. Jag såg i dag när Nisse kom in att hon också blivit inspirerad och deltagit i deras "grej".

Ladugårdsbös in tha musch!

Nyduschad!

När jag duschade förut så tänkte jag olika lekar. Jag tänkte på en lek där man har ett snöre knytet i midjan med en penna som hänger i snöret ner mellan benen. Pennan hänger och slänger i tråden. Målet är att dingla ner pennan i en flaska. Man tänker på mycket konstigt när man duschar =P.Efter duschen gick jag ut för att torka mig. Jag skymtade mitt bröst i spegeln och det slog mig. Jag kan nu leka leken men utan snöre. Pennan, ja den knyter jag bröstet! Mycket bra!

Nu är ni allt bra avundsjuka va?

Godmorgon!

Här sitter jag nu igen med min grå velourdress och med kaffekoppen i handen. Sedan jag flyttade ut hit till landet har en grå velourdress etsats fast på min kropp. Den liksom vägrar komma av. Avskrivningsvärdet är obefintligt. Kanske borde jag aldrig köpt den. Eller så kanske det var mitt livs bästa köp!  I början tänkte jag att dressen var utmärkt här hemma att luffsa omkring i. Jag bär den inte bara här hemma. Jag bär den överallt. 

Frågar ni mig så är det mitt livs bästa köp! Frågar ni min omgivning kanske svaret blir ett annat =P


Nu ska vi åka med Noel till skolan.

På återseende!

Tjuvbesök som blev polisbesök...

När jag och Elsa var ute och gick förut mötte vi en motorcykel. Vi svängde in på vår väg. Det gjorde motorcykeln också. Jag som inte känner någon med detta fordon och är mycket mörkrädd även då det är ljust började genast fantisera. Shit vad är det för några som kör efter mig nu? Tjuvar... Det var inga tjuvar. Det var i själva verket konstapel Anders och spättan Ulrika. Phu! En jättefin motorcykel hade de köpt... Man blir lite lätt paranoid såhär på landet=).Mysigt med lite spontanbesök. Annars har jag och Elsa mest umgåtts med lilla Anna idag... Hon säger inte så mycket och är lite fåordig men mysigt ändå =).


Vår veranda!Här ska eventuellt platsbyggda bänkar snickras på var sida verandan. Jag kan inte bestämma mig hur de ska se ut bara och om de ska göras överhuvudtaget. Verandan är inte stor så blir det bänkar så ryms inget annat. Ja, ja det tål att funderas på. Vi har en hel del annat att göra med huset så detta projekt får nog dröja lite... =).

Lite utebelysning fick vi upp idag. Inte en dag försent. Nu slipper jag kissa ner mig var kväll jag ska ut!


En härlig höstdag!

I dag har det varit riktigt skönt väder. Vi har varit ute till största delen och grejat med lite av vart. Jag putsade lite fönster. Vi har en hel del av dem här och dessutom väldigt stora så jag gjorde bara några =p. Verandafönstren var så där kul. 

 


Björn klippte gräs. Medan jag putsade fönster hörde jag att björn startade gräsklipparen. Jag kännde att det luktade bränt. Jag vände mig och och såg att gräsklipparen brann. Björn släckte elden och klippte vidare =p. 

Elsa låg i vagnen större delen av dagen.

 

En skön utedag. Hoppas hösten kommer att bjuda på många av dessa!

 


Tjock plånbok...

men inga pengar. Denna mycket konstiga ekvation fick mig att gå igenom min plånbok förut. Jag går under inga som helst omständigheter igenom min plånbok utan att något tycks vara mycket fel. Felet var uppenbart idag. Plånboken var tjock. Mycket tjock. Jag fann till min förvåning något som skulle kunna vara en bidragande faktor till tjockleken. Jag hittade jättemycket kort. Jag hittade jättemånga likadana kort. Tre patientbrickor som tydligen alla tillhörde mig. Antalet identiska bibliotekskort ska vi inte tala om. Jag funderade en stund över vad detta säger om mig...

Det säger mig att jag är en tjej som tycker om att vara väl förberedd på det ännu ointräffade. Ett kort kan tappas bort =PHur många har ni?


En underlig viskning!

Härom dagen viskade min son någonting till min väninna Rebecca. Rebecca föll i skatt och såg minst sagt förvånad ut!
Sonen hade viskat följande:
Min pappa har hängpung.
Fråga mig inte vart han har fått detta ifrån men han var lite busig och skojig i humöret. Jag började skratta och sa att det var en intressant viskning som Noel mycket väl kunde viska till alla snygga tjejer pappa och han skulle möta, hehe. Sen slog det mig. Vad säger han om mig?

Ah vad gör väl lite hängpungar och lite hängbröstar? Björn och jag får väl göra markeringar på väggen och tävla i vems som hänger längst =P

 


God morgon!

Hoppas ni har sovit gott!


Jag och Elsa var uppe med tuppen idag. Vi gick upp och slog på tvn. Där var det dora utforskaren. Detta fick mig att minnas alla tidiga mornar med noel för 6 - 7 år sedan då det var dag var lille Bill på tvn. Hehe! Kommer ni ihåg lille bill?Nu ska jag gå och göra lite sit ups med Elsa. Detta innebär att hon ligger ner och jag drar henne upp till sittande ställning. Det låter lite brutalt men lilltjejelsa tycker att det är jätteskoj! Hon tycker om och stå upp och ligga på mage en liten stund.

  


Kram!

Kvällspromenad!

 <3


Fånga mig om du kan... Busunge!!! <3


 Noel på ett traktorägg =P
Jag sover inte minsann...

 nä, nä inte jag inte...Trevlig lördag!

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll! Här har vi just gjort en potatisgratäng som nu står i ugnen. Visst hör det hösten till =). Till efterrätt blir det min Elsas favorit marängsvisch. Nu ska vi ut och gå en sväng. En lugn och skön helg här hos oss. Är någon hungrig och sällskapssjuk ute på vägarna så titta in =).En nybadad Elsa =)

    

Välkommen till Sbergs travtips V75 5/9!

Välkommen till Sbergs travtips!
Då var det dags för ännu ett V75 denna lördag 5/9.
Dagen bjuder på en hel del spännande lopp!

Här kommer min rad!

Lopp 1: 1 - 4 - 5 - 9 - 12

Lopp 2: 1

Lopp 3: 8 - 11

Lopp 4: 3 - 5

Lopp 5: 3 - 9 - 10

Lopp 6: 1 - 3

Lopp 7: 1 - 7

Väl mött!

(Lägg nu upp era tips här så får vi se vem som tippar bäst =) Någon av er, mina läsare, borde väl ha travat idag?)

Stooort paket i postlådan!

När jag och Elsa gick och hämtade posten förut möttes jag av ett stooort paket. Äntligen, tänkte jag för mig själv lite belåtet. Jag tittade ner i lådan på det mycket välformade, tunga och stooora paketet. Äntligen hade min blogg slagit igenom och jag hade blivit kändis. Sberg -känd, rik och berömd! Jag småflinade för mig själv. Äntligen hade produkter och gåvor börjat trilla in till mig i min mycket fina postlåda. Produkten i min låda hade givetvis skickats till mig i hopp om goda recensioner på min mycket välbesökta blogg. Så var det! Jag stack glatt ner handen i lådan och lyfte upp mitt första kändispaket. Själva upplyftandet kändes som en hel evighet. Vad kunde det exklusiva innehållet vara? Jag såg framför mig hur paktetet skulle vara adresserat till Sberg. Sberg kort och gott. Ingenting mer. Det stod inte Sberg. Det stod inte Sberg kort och gott. Inte ens S och inte heller Berg. Nä, det gjorde det inte.Det stod INGRID??!!
I - N - G - R - I - D.   Vad i h... gör Ingrid i min låda?! Ingrid hit och Ingrid dit. Mitt första paket i min nya fina postlåda! Mitt första paket och det står det Ingrid på?! Nä, fy bövlen! Sberg slog igen den förbannade lådan med ingrid i och gick hem. 


Skit  också!Jag och mat-Tina!

På Måndag (jag trodde idag) är det jag och mat-tina som slänger oss med våra matkunskaper! På Måndag har cookalong premiär på tv4. Tanken är att tittarna ska laga samma mat som lagas på tv live.
Ett ganska kul koncept tycker jag! Maten som ska lagas och inköpslistan finns här.
Min önskan hade varit att jag och tina lagade mat fredagar men tydligen passade måndagar bättre för henne...Ok, mat hos mig på Måndagar! Alltså inte ikväll...

Ja - jag. Ska - skag.

Noel har sedan några veckor tillbaka börjat använda jag istället för ja.

- Var maten god?
- Jag.

Jag hörde Björn och Noel prata om detta, innebörden och skillnaden mellan jag och ja. Noel visste redan skillnaden med ville ändå säga jag istället för ja. Efter pratet om innebörder och betydelser hör jag följande.

-Var det roligt i skolan?
-Jag.
Har du packat ur din väska?
-Jag, jag skag!

Jag och Björn kastade en snabb blick på varandra och jag fnissade lite inuti. Nu är det inte bara ja som har blivt jag. Ska har blivit skag.

Skolkillen har nog blivit lite mer medveten om olika ord, stavelser och uttal. Det är bra att han prövar sig fram i denna djungel av ord och betydelser.


Sjuk.

Jag är sjuk. Förkyld. Hopp om livet.// Sberg.

RSS 2.0