Fredagsdessert! Vit chokladmousse med hallon -och rabarberlager
Vit chokladmousse med hallon -och rabarberlager

Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Maränger
4 st äggvitor
2.5 dl florsocker
några hallon
1 krm vinäger
Vit chokladmousse
200 g vit choklad
1 st ekologiska ägg
2 dl eko vispgrädde
Hallon- och rabarberlager
2 dl skogshallon (eller andra hallon)
0.5 dl socker
6 st stänger rabarber skurna i bitar
2 msk Sauternes
1 dl vatten
1 dl socker
0.5 msk agar agar
1 st vaniljstång
Gör så här
1. Maräng: Sätt ugnen på 100 grader. Skrapa ur en skål med en halv citron och tvätta sedan ur skålen med vatten och torka helt torrt. Vispa 4 äggvitor till hårt sku. Vänd ner 1 krm vinäger. Fortsätt vispa och häll långsamt i florsocker, lite i taget samt hallonen, låt dem krossas. Spritsa ut små toppar och lägg på smörat och mjölat bakplåtspapper. Sätt in i ugnen bakplåtspapper i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt kallna. Detta blir många maränger, lägg undan och spara i två veckor till glasen eller liknande
2. Vit chokladmousse: Smält vit choklad i vattenbad. Vispa 1 ägg och vispa sedan långsamt i chokladen. Vispa 2 dl vispgrädde. Vänd i grädden i chokladsmeten. Sätt in i kylen.
3. Hallon- och rabarberlager: Koka hallon och socker i cirka 5 minuter och rör om. Låt kallna och häll upp i fyra vinglas. Skär rabarber och koka i 5-10 minuter i vatten och socker. Skrapa en vaniljstång och ha i den kokande rabarbern. Häll i sauternes. Häll i agar agar enligt förpackningen, koka 2-3 minuter och låt sedan svalna.
4. Sammanställning: Häll först i skogshallonen och sedan vit. Chokladmousse. Avsluta med rabarberlagret. Toppa med en maräng och några hallon. Torka av kanter efter ev spill. Ställ in i kylen.
Ååååå va det ser gott ut! Väntar på recensionen. Så länge får du en härlig video att kolla på http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0 Kolla på den! Kram så länge
Åh, vilken härlig video! Gifter jag mig nån gång ska det banne mig vara så!!! =D Kram på dig!