Preventivmedel!

Visst är det en djungel det här med preventivmedel..? Usch jag tycker inte något verkar direkt tilltalande eller lockande. När man googlar på diverse alternativ så hör man om huvudvärk, håravfall, akne, blödningar, viktuppgång, depressioner och minskad sexlust osv... Vad använder ni?


Tycker ni att det är privat osv så var gärna anonyma...

Tacksam för svar =)

Kramar från Sberg!

Kommentarer
Postat av: sara

Jag använder kopparspiral, funkar kanon utan hormoner!

2009-11-22 @ 17:20:02
Postat av: Anonym

Jag äter mini-piller. Samma som p-piller fast utan hormon. Cerazette heter mina. Det jobbiga är att man måste ta den samma tid varje kväll. Men det positiva är att slippa hormonet och sen har jag ingen mens. Inte haft på flera år! :) Cerazette är relativt nya och fungerar på 3 sätt. De är säkrare än tidigare mini piller.

2009-11-22 @ 21:20:51
Postat av: Linea

Jag äter... Går efter och kollar

Cerazette p-piller. Jag, som de flesta som äter dessa piller har tappat sexlusten men provade andra innan som hette typ neovetta eller något sånt och då hade jag rejäla humör svängningar och var väldigt deppig. Det enda som är dåligt med cerazette e sexlusten men annars har jag inte haft mens på snart ett halvår. Det är ju najs! Och det är en ganska vanlig effekt när man käkar dessa..

2009-11-22 @ 21:52:06
URL: http://linkis.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag har hormonspiral. Tycker den är toppen!

2009-11-23 @ 09:31:31
Postat av: Sara II

Har just i detta nu väldiga funderingar kring precis det här ämnet. Har i flera år ätit Neovletta, men för ett tag sen fick jag veta att de kan ha bidragit till mina återkommande depressioner. Har även haft svårt att vara riktigt, riktigt glad. Bytte därför sort för ca 1,5 månad sedan, och fick rådet att prova det i Sverige väldigt nya pillret Yaz. De skulle vara bra för oss som har problem med humöret eftersom de har 24 hormontabletter (jämfört med andra p-piller som har 21 hormontabletter). Detta ska medföra att det blir en jämnare utspridd hormon-dos så att humörsvängingarna minskar.Hittills har jag inte precis märkt några goda effekter på humöret, tvärtom faktiskt. Och min första mens med Yaz varade en hel vecka och därefter har jag haft någon pytteblödning. Men allt det här kan bero på bytet och blir troligtvis bättre efter någon månads användning. Det är väl bara jag som är otålig...Har under de senaste veckorna försökt kolla upp information kring alternativ på nätet. Men det är ju en djungel! Var lite nyfiken på hormonspiral också, men eftersom jag inte fått barn är det kanske inte aktuellt vad jag förstår. Ju mer man läser om sånt här desto mer avskräckt blir man. Det finns skräckhistorier om allt! Visst, alla får prova sig fram, men hur kul är det att byta och ha sig innan man hittar något som fungerar bra?Jag vill såklart ha något som gör att jag kan styra min (regelbundna eller helst OBEFINTLIGA) mens, som inte dämpar sexlusten, som inte påverkar humöret eller kroppen och dessutom är ett dundersäkert preventivmedel. Hur svårt ska det vara? :)

2009-11-23 @ 10:52:54
Postat av: Malin GP

Jag hatar verkligen Preventivmedel!

Inget funkar bra.

Antingen blir jag asgrinig.

Eller så tappar jag all lust och då försvinner ju själva meningen med att använda preventivmedel.

Eller så har jag blödningar jämt och ständigt.

Äh, jag vet inte.

Jag tycker det är svårt.

Avhållsamhet?

Bli familjen annorlunda?

Eller bara förvandlas till en otrevlig bitch av alla hormoner?

Jag vet fasen inte?

Jag tror att jag kommer prova P-sprutan... allt annat har jag redan provat.

Utom kopparspiralen för den är ju inte för de som har MYCKET mens... och jag har... ja... EXTRA... om vi säger så.

Så varsågod Sofia... det är bara att välja mellan pest eller kolera!

Kram!

2009-11-23 @ 11:20:28
URL: http://mgp.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag använder p-ring en ganska ny metod. Består av en hormonring som man för in i slidan, känns inget för mig, kan kännas lite vid sex men inget som stör. Inga biverkningar, mens som vanligt och innehåller ytterst låg dos av hormon, men fortfarnde lika säkra. Bra för oss som mår illa av att ta tabletter samt alla biverkningar av vanliga p-piller.

2009-11-23 @ 13:08:34
Postat av: Malin

Jag använder just nu p-piller som heter yasminelle. De är mycket mindre hormoner än i andra p-piller. Tidigare hade jag p-stav men OJ så humöret dalade pga alla hormoner :-) Är iaf jättenöjd med yasminelle nu.

2009-11-23 @ 15:11:06
Postat av: Alexandra i skara

ja prova 2 olika p piller..men tappa all lust, gick upp i vikt å va jääääävligt låg å deppig...visst de e astråkigt m kådis men man kan faktiskt va utan nån dag efter att mensen tagit slut..å då får man ju "festa" te de ordentligt istället!! sen mår man mycke bättre utan!! man ska inte tillföra kroppen massa skit...de förstör mer än gör nytta..tycker iaf jag!!

2009-11-23 @ 16:21:17
Postat av: Anonym

Jag har åxo testat olika p-piller. Hade neovletta i början, men som någon skrev tidigare så blev jag väldigt deppig utav de.Just nu använder jag p-stav och det funkar hur bra som helst för mig

2009-11-23 @ 17:34:34
Postat av: Sofia

Tusen tack för alla tips och erfarenheter!! Grattis till er som har hittat bra metoder! Jag lider med er som kämpar på, prövar och står i. Jag hoppas att ni snart ska hitta något som passar. Vet ni... Jag hade en tid för att sätta in hormonspiral idag. Jag fegade ur och avbokade. Jag får nog boka en ny tid och prova i alla fall. Usch det är verkligen inte lätt. Många kramar till er alla!!!!

2009-11-23 @ 20:07:53
Postat av: Anonym

Viktigt när man väljer preventivmedel är att blödningarna kan fortsätta som vanligt. Gör de inte det kan det ju vara praktiskt för tillfället men kan ställa till med problem senare. Mödrav. och framförallt ungdomsmottagningen är dåliga på att informera om det tyvär. De är bara jätteglada att ungdomarna använder någon form av preventivmedel.Åsikten om hormoner är delade i två läger, men fortsätter kroppen "som vanligt" dvs utan allt för stora humörsvängningar och med blödningar iallfall någon gång så ska det iaf inte vara någon fara för kroppen (eller knoppen) med ex p-piller/stav/ spruta etc. =)

2009-11-26 @ 10:53:54
Postat av: Sofia

Jag har också hört av en läkare att det är viktigt att livmodern "blöder ut". Har man inga blödningar så ska man efter vad jag hört framkalla dessa någon gång. Ja det är verkligen en djungel! Ju mer man läser och sätter sig in i det hela desto mer förvirrad blir man. Det är väl så som med det mesta... Kram!!

2009-11-26 @ 11:32:24

Glöm inte att skriva ett par rader!

Jag heter::
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hälsa på mig här:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0