Sporter, klubbar och föräldraengagemang... Debatt...

Funderingar...

Barn och Ungdomsklubbar får allt mindre pengar från staten. Detta leder till att föräldrar och frivilliga får hjälpa till på olika sätt för att få in pengar till diverse klubbar där dessa är medlemmar. Allas engagemang är nödvändig för klubbens överlevnad. Vad jag har förstått så kan man hjälpa till på olika sätt genom att stå i kiosker under matcher osv. Skulle man inte kunna bidra på detta sätt kan man välja att betala en summa och så att säga köpa sig fri från arbete men ändå bidra. Vissa ställer upp helg efter helg andra inte alls. Irritationen mellan föräldrar växer över andra föräldrars bristande insats. Hur blir detta för de barn som gärna vill spela fotboll eller gå på simming men som har föräldrar som inte bidrar överhuvudtaget. Kanske kan det vara tidsbrist, ointresse men också annan problematik kan ligga bakom. Nu tycker jag att det är bra med engagemang annars hade vi inte haft några klubbar för våra barn och detta är något vi ska vara tacksamma för. Så länge barnen själva, när de är stora nog, kan bidra till sin klubbs överlevnad, genom gemensamt arbete, tycker jag det är bra. Alla får hjälpa till och vara delaktiga men när irritationen väcks mellan föräldrar över att vissa alltid får hjälpa till alltid medan andra aldrig gör det, blir det fel. Denna irritation kan i sin tur gå  vidare ut över det barn vars förälder inte bidrar till klubbens överlevnad överhvudtaget. Detta tycker jag är förskräckligt. Hur känner sig det barn som har föräldrar som inte bryr sig över huvudtaget och som inte har pengar eller får pengar att ge till klubben denne spelar i?

Hur tänker ni? Vart ligger problemet? Är det något problem? Lösning? Vems ansvar? -Om någons? =) 


Kommentarer
Postat av: Gabbi

Skaffar man barn som får intressen, stötar man dem även om det innebär att sälja kaffe bingolotter eller annat... Om vissa föräldrar inte fattar ansvaret och stöttningen i det får man väl göra ett obligatoriskt schema, är man med i tex fotboll och det behövs kaffe personal gör ett schema annars får inte barnen vara med heller, det är inget jävla dagis, fritids som man bara kan lämna sina barn på om det finns de som tror det!! kram

2009-08-20 @ 15:06:55
Postat av: Tränaren

Så du "Gabbi" menar att barn med tex ensamståeende föräldrar som har problem att få ihop vardagen ska tvingas ställa upp för att barnen ska få vara med... trångsynt, det är väl dom barnen som verkligen ska fångas upp och stöttas, tänk ett steg längre vad händer med segergationen i samhället, är det bara de som har det väl förspännt som ska kunna vara med i en förening? så länge föreningarna finansieras av komunala stöd så ska alla som vill kunna vara med oavsett om föräldrarna vill vara med eller inte.

Tänk ett eller ett par steg längre.

2009-08-20 @ 16:12:29
Postat av: mattias kusin

tja bra skrivit Sofia:)Dom flesta idrotts föreningarna är uppbyggda av en massa eldsjälar som jobbar gratis men tyvärr så börjar detta dö ut allt mer och mer...men man kan nog inte tvinga föräldrar mvh Mattias kusin:)

2009-08-20 @ 19:38:13
Postat av: Anonym

tja bra skrivit Sofia:)Dom flesta idrotts föreningarna är uppbyggda av en massa eldsjälar som jobbar gratis men tyvärr så börjar detta dö ut allt mer och mer...men man kan nog inte tvinga föräldrar mvh Mattias kusin:)

2009-08-20 @ 19:49:49
Postat av: Gabbi

Debatt blev det verkligen;-)

Jag tänker flera steg längre, precis som Mattias kusin säger så är det tyvärr så att eldsjälarna börjar dö ut... Vad händer då med föreningarna??

Kan självklart förstå som ensamstående att det är tufft, men på något sätt kan man alltid bidra med något, det kan alla.. tex som jag skrev sälja bingolotter, nåt kan ALLA föräldrar!!!

Sen tyvärr finns de de föräldrar som "utnyttjar" och "slipper" barnen för några timmar, och var drar man då gränsen?? Tur att luften är fri;-)

2009-08-21 @ 14:38:02
Postat av: Gabbi

Och vem har sagt att föräldrar som ställer upp har det bra förspännt?? Fattar inget när "tränaren" Skriver så... Även om man lever i förhållande kan man väl ändå ha tufft att få ihop ekonomi och tid?? Och som jag sa nåt kan man alltid bidra med, en gång på en hel säsong ska man kunna lösa....

Och om du nu är "tränare" som du skrivit under med borde du verkligen veta att det finns föräldrar som bara släpper av och inte bryr sig heller.... Lever ihop med en tränare som kan intyga...

2009-08-21 @ 14:45:29
Postat av: Sofia

Tack för ert deltagande i min debatt! Jag hade nog hoppats på att fler skulle delta =P. Vad jag menar är att det är och blir fel när barnen drabbas. Hej hopp gummi snopp!

2009-08-21 @ 14:47:44
Postat av: mattias kusin

Konstigt nog så blir alltid barnen lidande i detta samhälle vi lever i idag all denna stress överallt men nu tar vi helg:)

2009-08-21 @ 18:35:40
Postat av: Ida

Håller med om att det blir vansinnigt fel när BARNEN drabbas! Alla barn ska få vara med, vare sig föräldrarna är engagerade eller inte!

2009-08-23 @ 09:58:40
URL: http://idisenochlivet.blogg.se/
Postat av: Mel

Hej Sofia!

Dessvärre är det nog inte alla föräldrar som har varken råd eller tid att delta. Det är nog de som verkligen tycker att det är roligt som tar sig tid och då också förstår det verkliga behovet. Någon som bara lämnar/hämtar sitt barn på fotbollen var tredje gång får ju inte samma inblick. Kanske behöver föräldrarna gå ihop och bestämma sig för ett gemensamt mål och då även välkomna nya ideer, inte bara lotter eller kioskarbete. De kanske istället kan kontakta olika lokala företag som kan tänkas sponsra laget med en summa till nya dräkter. Dessvärre är det ofta så att det är till klubben (läs: tävlande lag) insammlade pengar går istället för till exempel juniorerna. Därav tycker många företag att deras bidrag blir för litet och obetydligt och väljer att inte vara med. Men säger man att ett speciellt barnlag behöver nya tröjor kanske de vill vara med mot att de får ha sin logga på tröjan. Exempelvis =)Sen tror jag att det är oerhört viktigt att föräldrar kan visa en förståelse för varandra, och visserligen tycka vad de vill men inte påverka sina barn att tycka illa om andra, det vore ju rent förfärligt om människor slutade respektera varandra för en sån här grej, som ju ska vara rolig för barnen.

haha, nu har åsiktsmaskinen tyckt till igen :P Kram på dig!!

2009-08-31 @ 10:38:47
URL: http://litenstjerna.blogg.se/

Glöm inte att skriva ett par rader!

Jag heter::
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hälsa på mig här:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0