Göm dig!

Ibland, kanske särskilt i semestertider, kan det bli aktuellt för små mammor och små pappor att gömma sig. Utan ett ord skrider man osynligt iväg, man går upp i rök, försvinner med vinden och går upp i tomma intet. Detta med gömställen under semestertider kan inte nog uppskattas. Det gäller förresten inte bara mammor och pappor, utan alla små semesterfirare runt om i sommarsverige.
 
Att fira semetser kan vara påfrestande. Semester står ofta i samklang med höga förväntningar och pretationskrav. Olika behov ska mättas och viljor, tillfredställas. Man ska uträtta allt det man inte hunnit med under året, och man ska vila. Man ska vara social, leva ut, ha bjudningar och vara utvilad. Är man inte social, upplever man stress för att man nog är en eremit trots allt, och vem vill vara eremit? Är man social, känner man stress över att man inte har tid för sig själv, och att man nog är rädd för, och flyr från, ensamheten ändå. Vem vill inte klara av ensamhet, som ju bjuder på eftertanke och reflektion? Vi ska vara och göra, så mycket.
 
Ofta spenderas den svenska sommarsemestern nära inpå andra, i trånga utrymmen. Vi sitter i sommarstugor, husvagnar och vi färdas längs krokiga sommarvägar. Längs krokiga sommarvägar färdas vi i hamorni, men också i disharmoni. Med lysande bensinlampor, trasiga gps-navigatorer, med skrikiga och snoriga ungar i baksäten och med bråkande föräldrar i fram, åker vi runt. Runt, runt genom vårt avlånga och somriga men regniga land.
 
Ibland behöver man en paus från all samvaro och semesterfirande. Då och då, känner man hur den svarta berömda semesterkitteln (som hänger och dinglar över öppen eld) kokar över. Nerver i det svenska semesterkroppsystemet rycker i, och står på och då finns det bara en väg ut.
 
Göm dig!
 
 
 
//
 
Sberg (på taket).
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mli

<3

2012-07-28 @ 13:20:37
URL: http://litenstjerna.blogg.se
Postat av: Sofia

Tack Mli litenstjerna :)!

2012-07-31 @ 08:12:28

Glöm inte att skriva ett par rader!

Jag heter::
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hälsa på mig här:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0