Matips!
Fiskhamburgare!
4 portioner
Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!
600 gram fisk
Gräslök
Ägg 2 st
Ströbröd 0,3 dl
Sallad
Salt
Peppar
Grönsaksraita (raita? =P raiitiitaiitaiitaaaa)
Matlagningsyohurt 1 dl
Tomat 1
Gurka 0,2 (?)
Kummin (hel) 1 tsk
Salt
Peppar
Raitadressing: (raititaitaitaaaa =P)
Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor. Sätt ugnsgrillen på 150ºC.
Fiskburgaren:
Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare. Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sidaVärm brödet i ugnen någon minut. Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.
4 portioner
Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!
600 gram fisk
Gräslök
Ägg 2 st
Ströbröd 0,3 dl
Sallad
Salt
Peppar
Grönsaksraita (raita? =P raiitiitaiitaiitaaaa)
Matlagningsyohurt 1 dl
Tomat 1
Gurka 0,2 (?)
Kummin (hel) 1 tsk
Salt
Peppar
Raitadressing: (raititaitaitaaaa =P)
Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor. Sätt ugnsgrillen på 150ºC.
Fiskburgaren:
Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare. Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sidaVärm brödet i ugnen någon minut. Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.
Björn gjorde dessa igår kväll! De var supergoda=). Senare blir de fiskhamburgare igen!
Kommentarer
Trackback