Förkylningar, bvcbesök och renovering...

I några dagar nu har Björn varit krasslig. Han är förkyld med snuva, ont i kroppen och feber. I natt blev Elsa också lite krasslig. Ingen feber men är snuvig och tät =(. Hon är vid gott mod ändå och det verkar inte vara så farligt. Hon äter och är sig lik men det blir till att ta det lugnt. Hon ligger här brevid nu på en filt och sover. Lilla tjejen!



I förmiddags var vi på BVC och det blev lite skratt åt skrållans kurvor. Alla pekade rakt upp! Hon är inte så liten längre. Det är inte klokt vad fort det går! Sköterskan sa till Elsa; Där har du fått en dubbelhaka ja... Har du fått den från mamma sa hon vidare. Hon vände sig om och spanade in mig. Hon forsatte med att Ja, mycket riktigt har du fått den från mamma... -Ja, det är ju bra att ha två om den ena skulle till att gå sönder tänkte jag =P.

Vi är i huset nu. Jag eldar i kaminen och har tänt så mycket ljus jag kommit åt. Mysigt när regnet piskar utanför och vindarna blåser storm! På vår stereo spelas Erik Linders skiva, inifrån. En skiva med svenska ballader så som tro, ängeln i rummet osv. Jättefin!



Björn har tapetserat i tvättstugan och ska snart börja skruva garderober. Tapetvalet i tvättstugan var inte något jag skulle ha valt i vanliga fall men det kan vara kul att inte bara ha beige, nougat eller vitt överallt =P.



Detta rummet kallas nu för kökshanduken som ni kanske förstår =). Vi har också nu fått en tvättmaskin. Tänk att den också har en lucka för återbäring! Har du inga pengar, titta i tvättmaskinens fack längst ner! Mitt hopp om outtömliga rikedomar ligger där.



Nu vaknade lilla Elsa...

Time to go!

I kväll ska jag lägga mig tiiiidiiiggt!

Många kramar!

Sofia


God morgon!

Här sitter jag nu framför datorn med kaffekoppen i högsta hugg. Elsa har varit lite knorrig inatt och inte riktigt kommit till ro. Nu sover hon i alla fall i soffan. Hon slocknade efter att vi suttit en stund och tittat på nyhetsmorgon. I dag ska vi försöka få lite flyttat här. Det ska bli så skönt när allt är flyttat och vi har kommit i ordning. Nu är det mest oordning och jag vet inte riktigt vart jag ska börja! Tänk vad mycket grejer man samlar på sig! Jag får ta på mig mina rensa och släng glasögon och sätta igång!


Skämmas?

Nä, jag säger renoveringstider =P


Hemma igen!

Jag tar kort på Stina och Elsa. Björn också.

 

Nu är vi hemma igen efter några mysiga dagar hos Stina i Malmö.


Stina vinkar hej då...



Hemvägen gick lika bra med Elsa som på resan dit. Vi tog färjan över till helsingör när vi kom till helsingborg. Väl där möttes vi av en prickig himmel. Jag överdriver inte. Det var nyckelpigor överallt! Paniken var nära men det gick bra. Folk såg chockade ut där de gick och borstade av sig de små djuren. Tänk alla turister från utlandet. Deras intryck måste ju vara nyckelpigor och ingenting annat. Aldrig har jag sett något liknande förutom paddor i österike. Vi var tvugna att fråga någon vad detta var och hon berättade att någon dag var år så brukar det inträffa då klimatet är gynsamt att svärmar av nyckelpigor kommer. De var inte bara i ett område utan över hela stan. Gatorna var täckta av mosade nyckelpigor. Jag minns en gång när vi bilade genom Österike. Ett skyfall var över oss och regnet forsade ner. En olycka hade inträffat och vi stod i en lång bilkö. Plötsligt upptäckte vi grodor överallt. Vårt intryck av österrike blev då som sagt grodor. Undra om det också var en svärm?





 

Det var varmt i solen och Noel kastade av sig sin t-shirt och drog till med sin mycket märkliga gång... =P Överkroppen svajar i takt med varje steg och benen skuter han ut brett isär...



Rasmus i väntan på färjan



Helsingör!

Helsingör är väldigt mysigt! Man möts av en härlig atmosfär av kullerstensgränder, gamla byggnader, uteserveringar, och små butiker (och nyckelpigor) =P.

Elsa sov i sin vagn under hela besöket!

Nu är vi hemma igen och i stort behov av semester ;P


Bilder från besök hos Stina



Här åker vi tåget till köpenhamn. Rasmus och Noel hänger ut genom fönstret =). När jag funderade på att tåget gick under vatten fick jag lite klastrofobiska känslor men stängde fort locket till den grytan. Fy!





 

Väl i köpenhamn besökte vi tivolit... En dag av karuseller och mys. Ett skyfall besökte också tiwoli aldrig förr har jag sett så mycket regn. Vi sökte skydd under en scen. Stina tyckte jag skulle ge mig ut i regnet när jag nu hade chansen att vinna miss wet t-shirt hahaha! (Jag ammar för er som inte vet).

Folketspark malmö -Nöjesparken mitt i stan! 

Här har vi spenderat dagen idag. Ännu en dag av karuseller och lek för barnen...
 



Nu vet ni vem som är barnet i vår familj=P




Barnet slocknade så fort vi kom hem =P. Det tar på krafterna!






Påväg hem hamnade vi på en vacker kyrkogård... Vi strosade och tittade på en massa mycket gamla fina stenar. Så lugnt , grönt och fint!  



Kvällen innehöll ett biobesök; Ice age 3 som visades i 3D och lite kinamat.





Nu blir det slapp i soffan! Cola, chips och vindruvor är framdukat. Elsa sover och mår gott!

Kramar från Malmö!

En tidig vintermorgon


<3



Här sitter jag nu och håller på och lär mig lite bildprogram! Testing testing =)

Elsa



Noel 7 år! Malmö och maniskt letande!

Dagen startade med skönsång av mig och björn. Elsa var också med men sjöng inte så mycket =P. Våra bräckliga morgon röster sjöng så Noel for upp i sängen som ett skott. Ja må han leva, ja må han leva... En födelsadagsbricka med lite godsaker på serverades och presenter i sängen.

 

Nu är vi i Malmö och hälsar på syster Stina. Elsa sov hela resan och jag kom fram alldeles nermjölkad =) skulle tagit blöja för brösten idag... amningsinlägget höll inte för de fyra timmar resan tog och jag glömde av det hela. Nu är vi här och myser. Noel och kusin Rasmus spelar wii sport resort, en av dagens presenter och vi andra tjattrar och myser. Fruktfatet och godisskålen är fyllda med serpentiner och drinkparaplyn för att få lite födelsedagskänsla här =)

   

En annan sak... I går köpte jag hårspännen till Elsa. I dag har de varit spårlöst borta! När jag förlägger något blir jag helt galen om jag inte hittar det. Helt maniskt har jag letat. Jag har lensat hela lägenheten. Jag har letat överallt. Överallt och lite till tillochmed i toaletten och på ställen de aldrig logiskt sett skulle kunna vara så som... nä jag tänker inte ens säga det. Mycket har jag hittat. Inga hårspännen. Idag var Malin med familj hemma och firade Noel innan vi åkte och jag kunde knappt umgås. Jag letade hårspännen. Björn som vet hur jag är har nog hundra gånger sagt till mig att släppa saken och gå vidare. Ja, säger jag och slutar leta för två sekunder. Den tredje sekunden är jag där igen. Till och med på resan till malmö höll jag på med mitt letande. I bilen. Ögonen går som pingpollbollar när jag är som mest uppi mitt letande. Jag blir galen. Jag har ännu inte hittat dem! Hur virrig kan man vara? Hur virrig får man vara? Vart kan jag ha lagt dem? Nästan skrämmande vart jag kan hitta dem... Hur knasig kan man vara?!  Hur knasig får man vara? =) Som ni märker har jag svårt att släppa denna grej. Nu när jag inte kan leta eftersom jag inte är hemma, ja då sitter jag här istället, i malmö, hos min syster och pratar om det på bloggen. Kanske borde jag släppa taget nu? =P

Jag är galen på hårspännen. > Björn är galen på mej. Eller kanske i mej =P Ja, så får det va!

Man tager vad man haver

Nu ska jag ut en sväng. Upptäckte att  mina amningsinlägg var slut så jag får ta trosskydd. Skulle de inte var nog så har jag också bindor med! Man tager vad man haver...



Det kanske inte räcker? Kanske ska jag ta blöjor... Lite buckligt under tröjan men vad gör det =P



Blöja verkar faktiskt bra! =) Det värmer och båda får plats i en! Jag tar blöjan! Skönt =) Måtte hon inte vilja amma ute nu bara... =P


Anne geddes -Not!

I går fick jag och Stina för oss att leka lite fotografer. Vi proppade en korg med diverse filtar och överst la vi min kimono i sidentyg jag fått av min vän. Det blir ju så fina rynkor av sidentyg och mjukt och skönt mot bebishuden. Sagt och gjort så la vi lilla Elsa on top.





Här ser hon lite suspekt ut... Kanske borde vi anat =P



Inte nog med kiss och bajs är det inte stinas fot också! Anne geddes har nog inte världens lättaste yrke i alla fall... men roligt var det! Vi fick oss en omgång!

Dagens middag -fisk i ung

Gör en röra på rödlök, skivade rädisor, dill, creme frach, salt, peppar och pressa ner lite citronsaft. Häll över fisk i ungsform. Koka potatis till och gör en god sallad!





Gottgottigottgott!


Bara bröst och dagen som gått


(Malin har badat klart nu... =P Tyvärr fastade hon inte på någon bra bild... )

I går när Stina, mamma och Mikaela kom på besök möttes de av två bara bröst eller kanske ska jag säga matkanaler. I dag stod jag framför fönstret och tittade ut. En dam gick förbi och såg lite smått förnärmad ut samtidigt som hon småflinade lite och slog ner blicken i marken. Knepig käring tänkte jag =O tills jag insåg att jag uttittandes från fönstret hade bara bröst igen...

Men what the heck gör det? Det är ju bara bröst!

Illustration av Malin Wollin/ "Fotbollsfrun".

Förlåt damen för att jag tänkte konstiga tankar om dig...

I dag startade jag, Noel och Elsa med en sväng till affären och handlade. Vi packade ihop det vi skulle ha med som filt, skötväska och tutte. Innan vi kom iväg skulle jag byta på lilltjejen. Jag slarvade och bytte direkt på sängen. Elsa lättar på trycket och kissar. Björn gav mig några -varför-gör-du-slavbyten-direkt-i-sängen-suck-blickar.
När jag var färdig med bytet gick vi ut. Just som vi kom ut hördes ett BRAK. Elsa lättar åter på trycket. In igen. Jag bytte den alldeles fyllda blöjan och sa än en gång hej då till Björn med en belåten Elsa på axeln. Väl ute igen hördes ett ännu högre BRAK än det som nyss varit. Jaha, sa jag. Hej och hå och in igen! Tänk att en så liten tjej kan göra sånna hej dundrandes brakare! Hej och hå och ut igen... =) Tillslut kom vi iväg. Skönt!
Elsa var lite gnyig i vagnen och kom inte riktigt till ro. Elsa övergav gnyandet och satte igång med illvrål. Jag mötte min granne som gratulerade och frågade hur det gick och så där. Jag berättade hur lugn Elsa var och att det inte var några som helst problem. Elsa skrek högre och högre. Mamman blev svettigare och svettigare...



Lugn var det ja =P

Hur som helst så är Elsa väldigt lugn. Hon gör inga större ljud i från sig och är väldigt nöjd bara hon får mat. Det är en väldigt hungrig tjej som hade gått upp över ett halvt kg på andra kontrollen =P Hm, lik sin mor där!

Premiärbad i kväll!

Nu har vi inte bara vatten. Nä, vi har varmvatten också! Detta innebär ett premiärbad. Inte för mig eftersom det är för snart inpå förlossningen.



Det är allas vår mirakelkärring som ska komma och bada =P www.malinsmirakel.blogg.se 



Jag ska ordna badolja, skum, simglasögon och en badanka. Här ska badas! - och det med full mundering =P En stor badborste ska fixas också.



Jag ska be mirakeltanten ta med sig baddräkten så jag kan plåta. Man vill ju inte riskera att få hennes stora bush på bild =P! Hehe!

 

Amningstutte...

Elsa ville ha lite mat. Noel har du sett min amningsnapp? (En plasttutte som skyddar bröstvårtan från att bli skavd). Jag letar febrilt.
-Men mamma du har ju den på dig!
Jag fäller blicken ner och får se en jättebröstvårta under t-shirten! Ser ni mig svischa förbi med en jättetutte så vet ni vad det är =P



Elsa sover och sover...




Elsa 6 dagar!



Här är dagens Elsa! Alldeles proppmätt ligger hon och sover i soffan. Hon äter och äter hela tiden där i mellan bajsar hon lite också =). Att en sån liten kan äta så mycket! <3

Ser ni vad det här är?



Ja just det! Rinnande vatten ur kran! Vi har äntligen fått in vatten i huset vilket innebär att utedass tiden är förbi! Åh så otroligt skönt. Inflyttning sker nog om två veckor ungefär. Härligt!

Försäljning på hög nivå!

Vi fann Noel här utanför i går kväll. Han var i full färd med att sälja tomma ramlösa flaskor. 1 flaska kostade tre kronor. Två kostade 300 kronor! Det ni mina vänner, det kallar jag försäljning! När han kom in var han upp i varv och berättade att han var väldigt nära att kränga en till grannen =P.


Från tennisboll till medicinboll!

Nu är Elsa inne på sin fjärde dag. Hon är hur söt som helst och äter som en hel häst. I går blev jag varse om att mjölken landat ordentligt i mina bröst. Innan var de som tennisbollar och jag tänkte att detta kanske är den storlek de får denna gången eftersom jag tyckte att Elsa åt bra redan då. Hur som helst så vaknade jag igår med två STORA medicinbollar till bröst! Ni vet sånna de har på förlossningen eller diverse gym. AJ! Björn fick på sig brallorna illa kvickt efter uppvaknandet och drog till apoteket efter en pump. Väl hemma började jag dra som en tok i de stackars brösten. Jag drog och drog fram och tillbaka. Jag mjölkade för glatta livet med en förhoppning om att få ut lite mjölk och lätta på det enorma trycket. Ut kom två ynka droppar. Elsa ville äta men fick inget tag om medicinbollarna. Vi försökte, försökte igen och igen men utan resultat. Svetten och stressen kom och i takt med detta blev Elsa allt mer ifrån sig medans juvren växte sig allt större. Tillslut förlorade vi kampen mot en plasttutte. Detta är en plastgrej som man fäster över bröstvårtan så att barnet lättare kan få tag och för att undvika slitningar. Jag använde en sån med Noel också. Jag hade helst velat klara mig utan då det kan bli knivigt om den lilla plastgrejen försvinner. Hur som helst så säljs de nuförtiden på ica och inte endast på apoteket. Det är ju bra eftersom de har längre öppettider. På med nappen och Elsa fick sin efterlängtade mat! Phu! Nu kör vi med den och det gör inte alls ont som innan. Så jäkla ont det gör med såriga och svullna bröst! Alldeles strax ska vi in till Lidköping för att ta lite prover som man annars gör då man är på bb. Vi åkte ju hem tidigt och åker istället dit hemifrån. Här kommer lite bilder =).



 

 

Elsa <3

Äntligen är vår lilla fina Elsa här! En liten tjej kom till världen den 3/7 klockan 03.20. En liten och alldeles underbar liten tjej på tre kilo och med världens längsta fötter! Aldrig har jag sett så långa fötter! Riktiga skidor =). 
 - Jaha vad bra då sa min väninna då går hon snart =P. Björn ligger och sover här brevid nu med Elsa på bröstet.
Förlossningen gick bra och vi hade en underbart go barnmoska dessutom allas vår lantismamma! Jag tänkte berätta lite mer om förlossningen senare men jag vill att fall skicka tusen kramar till Carro som var så outstanding under hela förloppet!

   

  

Tack för alla era hälsningar!

När jag kom in här och såg alla fina hälsningar nu så började jag storgråta (igen). Tårarna sprutade ner över hur lyckligt lottade vi är över att ha fått en så fin tjej och över hur snälla ni alla är.


Tack alla! <3

Grattis Carro och Anna för rätt gissat förlossningsdatum! =D

gravid vecka 40+1

I dag vaknade jag kl 4-5 nån gång med en jäkla huvudvärk. Det var en riktig sån migränhuvudvärk jag har ibland=(. Upp pallrade jag mig och ställde mig i duschen då det brukar bli bättre. Kl. 9 var jag på mvc kontroll vilket visade att trycket var högt och att jag hade lite äggvita. Jag fick en tid i skövde för vidare kontroll. Jag åkte hem och hämtade Björn. Stora krokodiltårar kom fram när jag kom hem och skulle meddela Björn att vi skulle till skövde för kontroll. Påväg till skövde blev vi stående i ett antal bilköer pga vägbyggen. Ljuvligt i 30+ värme! Dessutom i en bil där topplocket gått sönder vilket innebär att bilens kyl inte fungerar och för att bilen inte skulle koka fick vi ha fläktarna på med full värme! Vi har nu köpt en ny bil som vi får i morgon. Hur som helst väl i skövde så mådde Elsa fint och jag hade ingen äggvita i urinen. Skönt! Läkaren sa åt mig att åka hem och fortsätta ha huvudvärk. Nu är vi hemma och har inhandlat en värmefläckt. Jag har haft flera sammandragningar i dag som har gjort lite ont ca 10 minuters mellanrum. Barnmorskan kände efter om jag hade öppnat mig något. Kanske är det det som triggat i gång lite värk? Kanske är det på g?
Jag ska lägga mig sova lite i af så får vi se vart det bär vägen...

Hoppas ni har det bra där ute i värmen!

RSS 2.0