Sberg´s travtips v75 25/4 Umeå

Välkommen till Sberg´s travtips denna Lördag 25/4

Solen skiner och dagens lopp äger rum i Umeå. Trots min begåvning tycker jag att dagens race är lite kluriga! =P
Som alltid, glöm inte att kolla hovarna!

Mycket Nöje!



Lopp 1: 1 - 2 - 3 - 5 - 7

Lopp 2: 14 -15

Lopp 3: 3

Lopp 4: 7 - 9 -10

Lopp 5: 8

Lopp 6: 1 - 2 - 3 - 10

Lopp 7: 2 - 8



Lycka till!



Godmorgon!

I dag var jag, Noel och Ludwig (Noels kusin) uppe med tuppen. Vi väntade tillsammans med alla pensionärer på att mataffären skulle öppna. Väl där handlade vi till dagens grill och till storfrukost. Hemma igen blev det äggröra med bacon mm. Gott! Nu strålar solen och vi ska snart bege oss ut.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Sara om du läser...

Ett jättegrattis till dig!
Hoppas du får en underbar dag! <3
Många kramar från oss!!!






Sockerkaka med rödahund varning!

I kväll bakade jag en sockerkaka. Istället för att köra helt efter det vanliga receptet slängde jag i lite hallon. Den blev precis som den brukar med lite tappad hud här och där. Den enda skillnaden, efter mitt vilda drag av i slängda hallon, var att denna närmast såg ut att ha drabbats av röda hund.



Vad gör man inte med allt detta godissug?!
Vilka bakkunskaper som kommer fram =P

Kvällspa!

Nu har jag och Noel haft lite spa här innan sänggåendet. Fotbad med aromiska oljor, massage och tända ljus. Efter fotbadet blev det fotmassage med en jättehärlig kräm som luktar cocos och som finns att köpa på kicks.

   

Nu sover Noel och de skrynkliga, cocosdoftande tårna ligger alldeles stilla <3.



Min kompis Daniel vägrar att äta spagetti hos oss.
-Kanske förstår ni varför?... =P

En vardaglig betraktelse. Falukorv.

Dagens lunch är korvstroganoff och spagetti. Alltid när jag skär falukorv får jag problem med att få till korven i böjen. Ni fattar va? Nähä, ok.  Jag skär fina skivor av korven tills jag kommer till böjen. Där blir skivan inte längre fin. Förut när jag gav mig på böjen hörde jag mig själv säga korvjävel.


Kanske kan man skära skivor på längden i stället?

Kanske borde jag gå och lägga mig? =P

 

Falukorv

Torr och tråkig...

I dagarna har jag känt mig torr, tråkig, hängig och lite vissen.



När jag var ute och åkte förut så tittade jag mig omkring i backspelgeln, ok ingen där. Jag bottade musiken, vek upp min krage och gasade på. Hahaha så frigörande! =D Jag sjöng och vrålade som aldrig förr. När jag anlände till min destination parkerade jag bilen. Musiken sänktes, kragen veks ner och jag klev ur bilen mycket lättad.

Ja du Sberg. Det är inte alltid lätt att vara Sberg. Nä det är det inte.
Men nog tycker jag om dig ändå =P


Sberg´s travtips! V75 18/4 Åby (och lite bilder från Kroatien!)

Välkommen till Sberg´s travtips!

Då var det äntligen dax igen för Sberg´s travtips =P! Denna Lördag bjuder på en hel del sol i landet.
Hästarna känns pigga och taggade inför dagens lopp.


Dagens V75 18/4 går i 9:ans tecken!

Mycket Nöje!

Lopp 1:
8 - 9

Lopp 2: 3 -8 - 9

Lopp 3: 2 - 3 - 9

Lopp 4: 7 - 8 - 9

Lopp 5: 2 - 5 - 6

Lopp 6: 10

Lopp 7: 1

Obs! Glöm inte att inspektera hovarna. De ska glänsa och vara intakta! Frasiga hästnaglar går bort.


Här kommer lite bilder från kroatien!

  







  









Golvvärme.

Nu har vi lagt golvvärme. Snart kommer det slutliga golvet att läggas. Äntligen! =)

  



Noel och Sbergs tumme skulle jag tro...

Sberg tappade sulan under själva renoveringen. Tur att hon har en händig man som reparerade skon med fogskum och silicon. Skosulan blev något sned men vad gör väl det? =P



Nu är det dax för soffan och tzatziki!

God morgon!

Idag ska jag vara hemma! Jätteskönt efter en ganska intensiv vecka. Examensarbetet har lämnats in och nu är det förhoppningsvis bara opponeringen kvar. Noel är också ledig. Han gick just förbi med kommentaren:

-Mamma, jag ska bara kissa sen ska jag lägga mig igen! 

Han slog en drill och återvände till bädden.
Det är riktigt man ska slappa när man är ledig!

Gårdagens position


Otäck dröm!

Härom dagen drömde jag att Noel gick in i en hiss. Jag stod kvar utanför. Dörrarna till hissen slogs igen, låstes och gick inte att öppna. Hissen startade och reste våning för våning upp. Noel som var fast ensam där inne skrek i panik. Han skrek förtvivlat på mig som tryckte på alla knappar utanför för att få hissen tillbaka. Hissen reagerade inte utan fortsatte sin färd upp. Långsamt försvann Noel allt längre bort från mig. Jag som näst intill aldrig kommer ihåg mina drömmar... Bilderna är glasklara precis som känslorna jag upplevde då jag vaknade. USCH! Nu ligger han i alla fall i sin säng och sover...

En helt fantastisk dag igår! Påsk och födelsedagsfirande

Jag åkte som vanligt ut till huset igår på förmiddagen. På gården stod en massa bilar. Vilket sammanträffande, tänkte jag över, att alla i familjen valt att komma på samma gång =). Det var inget sammanträffande. Alla var där för att jobba! Så underbart det var att höra hur det snickrades överallt. Det snickrades, målades och gud vet vad. H - Ä - R - L - I -G - T! Jag fick en stol uppställd med filt och med meddelandet: Här kan du sitta och ta det lugnt! Hehehe! Där satt jag och tittade på när alla jobbade. Massa fika hade de som överraskning också ordnat och grill senare. Allt detta utan att jag har haft den blekaste aning.

   


Alla barnen lekte hela långa dagen och hade jätteskoj. De byggde koja, spelade fotboll och letade påskägg. Att se hur skoj de hade allihop värmde i lilla hjärtat! 




Jag fick presenter för att jag fyllt år. Jag bestämde tidigare att inte ha någon födelsedagsfest i år för att det har varit så mycket med skolan, renovering, graviditet och annat men så har de ändå ordnat det så här! Kan det bli bättre? Vilken dag! Dessutom kanonväder. Både jag och Björn var helt lyriska!


När kvällen kom och det var dax att åka hem så sa Malin, min svägerska, att jag skulle åka med henne. Hon skulle köra hem mig och jag skulle gå in och hämta lite grejer. Det var inget farligt utan bara bekväma ateraljer skulle packas ner. Lite bekvämt ombyte. Lagom nyfiken/pirrig/chockad satte jag mig i bilen och åkte med. Jag packade lite bekväma grejer också hämtade Malin upp mig igen. Vi åkte hem till dem. Ett bad hade tappats upp, ljus var tända och underbar musik spelades. Ta dig nu ett riktigt långt bad, sa Malin. Vid sidan av badet stod citronvatten och en skål med chips. Skrubbvantar, fotfil, nagelsax och handuk låg också vid sidan! Jag låg länge och väl i badet! Så skönt det var! Jag bara låg där och drömmde till de lugna låtarna som spelades. Det kändes som om jag var nygift och var på honeymoon! När jag som ny kom upp ur badet fick jag till och med en massage! Lagom dåsig och ompysslad körde Malin hem mig. Hon sa på vägen hem att jag skulle få lite arbete när jag kom hem. Öh jaha, svarade jag lite bortkommen. Ja, du ska koka pasta fortsatte Malin och värma lite köttgryta som jag har skickat med. Pasta, köttgryta, sallad, vitlöksbaguetter och glass var nerpackat i en korg! Du ska inte diska avslutade hon.


             


Bekvämt var det ja =P! Pyjamasbyxor och Björns kallingar packades solklart ner!

                                  


Vad säger man?  



Tusen Tack!

Detta är en dag jag aldrig kommer att glömma <3!








Uppe med tuppen!

Vaknade tidigt idag. Lyssnade lite på bebis Elsa i magen =). När man lyssnar på hjärtljuden genom angelsound så behövs glidmedel. De på apoteket lär undra vad jag gör med allt glidmedel =P. Hon ligger fortfarande på samma sida i magen. Barnmorskan sa att de hittar sina favoritsidor =P. Hon ligger längs vänster sida och sparkar åt höger. På tvären skulle man också kunna säga. Härom dagen fick jag en spark som gjorde så jäkla ont. Kanske prickade hon en nerv för jag trodde för en sekund att jag skulle dö. Blev lite rädd där ett tag och undrade vad som hände men allt verkar ju bara bra. Solen strålar här utanför och jag sitter i vanlig ordning med morgonens kaffe i högsta hugg. Underbart! Övriga ligger fortfarande och sover och jag tycker det är ganska härligt att sitta för mig själv en stund. I dag ska vi nog vara ute i huset och njuta av vädret tror jag. Så här på vårkanten vill jag vara ute i trädgården och gräva och greja men får ta det lite lugnt nu när Elsa bor där inne. Lite pyssel ska jag nog kunna göra i alla fall =). Plantera lite blommor kanske? Björn får dåndimpen på mig och alla krukor! Tranorna brukar vi (jag) alltid titta på men i år har det inte blivit av än. Kanske idag??? Björn säger nog tvärnej! Sberg säger jo och fyller i med att det är en mysig tradition! Tranor eller inte återstår att se.




Många kramar från mig!

Badrumsblandare

Nu har vår blandare till badrummet kommit =)!

             

Påskhöna och påskkärring!

I går fick vi besök av en havande påskhöna och en liten påskkärring med ordentliga fräknar! =P Den havande påskhönan hade många påskägg under klänningen såhär inför påsk. Ja, de har mycket att stå i nu, mycket ska värpas i dessa påsktider,  men efter i morgon ska det nog bli några dagars ledigt. =P





Glad påsk!!

Påskkärringar!

Jag skymtade några påskkärringar ute på trappan förut. Ringklockan är sönder där ute. Stina gick förbi vårt fönster som är ut mot trappan.
-Göm dig säger jag! Det står påskkärringar på trappan!
- Va? säger Stina.



Fin reaktion va?
När man får besök av små arma påskkärringar...
Skäms Sberg!
Det gör hon... eller nja... kanske inte ändå =P.

Nu har jag varit och storhandlat lite mat i Lidköping på willys inför påsken. Hoppade även in på tandis för att limma fast ett fäste som släppt på tandställningen. Nu ska vi bege oss till huset för att greja lite.

Lyssnar för övrigt på Anouk -Togheter Alone... Kommer ni ihåg? Jag lyssnade alltid på den förr... =)


Gravid vecka 28 -går in i 29 idag.

I dag har jag varit hos barnmorskan! Det var jättemysigt =). Barnmorskan var själv gravid oc h skulle ha två veckor innan mig så vi hade en hel del att  babbla om =P. Magmått 25cm. Vikt 64. Blodtryck 130/85. Hjärtljud efter lite kläm 140 - 160, men lät fortfarande som en flickas även om det är lite på skoj det där... Här kommer lite bilder... snart... Ska be mamma fota lite...

Det blev inga bilder... Jo det blev en massa bilder men det var det jäkligaste! Jag och mamma rök typ ihop under själva plåtningen där mamma säger:

-Ja men skratta lite!
-Så där brukar du inte skratta!
-Nä men vad gör du nu för min...

Hahha! Det är nog så att skönhet inte riktigt hamnade på mitt bord, men en jäkla massa annat minsann! =p


      

    

Hua mig jag bävar lite inför gravidplåtningen! Det kommer att bli en utmaning för fotografen =P! Tänk om hon får be mig gå hem! Hehe! Nä, Sberg går inte hem! Kläderna ska slängas av och här ska plåtas! Im gonna be a model hehe! Här ska levas ut! Hon kommer inte att få mig att sluta posa! "Snälla tjejen, nu får du gå hem!" Nä, Sberg går ingenstans! Icke sa Nicke. Kommer inte på fråga... hehe!

Fin mage i alla fall!!

När jag och Noel åkte hem från besöket hos mamma körde bilen till vårt bageri. Jaha, sa jag och Noel. Då är det väl bara att köpa fika då... Två bullar och två kakor tvingade sig på oss minsann ;p

Angelsound!

Idag har jag spenderat morgonen tillsammans med Elsa (Bebis i magen). Jag har lyssnat på de tickande små hjärtljuden genom mitt angelsound =).



Nu fick jag besök här... hörs senare.

Här har det tutat idag!

Nu förstår jag varför.

Noel och hans kusin Rasmus har skrivit stort ute på gatan:

TUTA HÄR!

Vidare står det att man också ska säga falukorv... =)

Busungar!

Tänk att folk ändå gör det! Gulligt! Nu ska jag ut och skriva:

Lägg 5 kronor i postlådan här =)  -gärna lite toapapper också när du ändå är i farten ;P.

Frågesport!

Jag har lärt mig en sak. Det är mina kloka vänner Christine och Frida som lärt mig denna lilla visdom. Nu ska jag lära er. Mina vänner kommer att kräkas på mig nu eftersom att jag har kört med denna fråga i ungefär tre månader. Ok, nu börjar frågesporten. Är ni beredda?


Vad är gelatin gjort av?

1. Bladväxt

X. Grisfett

2. Bananer
























Rätta svaret på sjörövarspråk är:




gogrorisosfofetottot




Det visste ni inte va?


Tänk nu på alla stackare som ni ovetandes bjudit detta på som av en eller annan andledning inte äter gogrorisosfofetottot.





Bad!
Inte bra, inte bra... =P

men nu vet ni!

Det är allt tur att Sberg finns hörrni! =P

Syster vart tog du vägen?

Jag pratade precis med min syster i telefon... Trodde jag. Jag pratade och pratade och var nog så upptagen med att prata att jag inte märkte att min samtalspartner var borta med vinden. Mitt under vårt telefonsamtal kom ett sms från henne.

-Du, nu har du nog skickat fel för jag får ett sms från dig nu, sa jag till Malin i luren.

I smset stod det:

Mitt batteri tog slut...

-Varför skickar du sms om att ditt batteri är slut? Frågade jag...

Malin svarade inte.

Åh, ett ljus gick upp för mig.

Tydligen hade hon inte varit med på vårt (mitt) samtal på ett tag.


God lyssnare som jag ibland beskriver mig själv att vara? Kanske inte.

Här ska skapas!

Jag har fått en symaskin! Efter att ha lånat mammas som är en old bröllopspresent, läs hundra år och icke fungerande, har jag nu fått en egen! Eftersom det snart är påsk innbär detta en ny påsk-tupp-dräkt till Noel som ni kan se här. Åh, vad glad han ska bli, eller? Vid närmare eftertanke, kanske inte.

Äntligen en ny symaskin! Tänk vad jag ska sy inför flytten =).

Gravidfotografering!

I går fick jag en present från min kära syster Stina. En gravidfotografering! =) Åh, vad roligt det ska blir att få fina foton på gravidmagen och Noel. Först blev jag jätteglad, sen slog det mig

Till Stina över msn:

HUR MYCKET KAN MAN TA BORT? KAN MAN TA BORT CELLULITER OCH HÄNGBRÖST?!




Tack underbara Stina!  =P


sberg home alone

Nu är sberg alone at the hotelrum. Killarna är över gatan och hämtar pizza! Jag kikade ut över gatan där de gick. Jag som befinner mig fem våningar upp funderade allvarligt på att moona in tha window när de tittade upp och vinkade åt mig =P. Det hade väl varit något? Sbergs bak up in the sky! Nä, det får räcka med brösten =P. Får bli baken i morgon. Björn hade inte blivit förvånad.




Noel bartender blandar drinkar! Testa du också!

Noel blandar drinkar så bartendern spyr. Björn blandar så bartendern blåser partypipa. Jag blandar så bartendern får 16 ton över sig. Hur blandar du? =P


Bartender: The Right Mix



Click here to play this game

På hotellrummet!

Här slappar vi framför tvn på hotellrummet. Utanför hörs lördagsvimmel. Jag och Noel har just tagit ett varmt bad med mjukgörande olja. Välbehövligt efter en lång dag ute på stan. Vi har gått, gått och gått. Det känns att elsa bor inne i magen nu. Ibland gick jag så långsamt att jag nästan gick baklänges ;P då gick Björn i tjänst och puttade på =P. Herre gud jag är bara i vecka 28 och känner mig stooor och tung. Dagens köp blev en parfym från armani -diamonds. Björn och Noel shoppade lite vårkläder. Underbart väder hela dagen och vi har suttit på lite uteserveringar  i solen och njutit. På stan blev vi indragna i en gatushow. Mannen som höll i showen ropade på Björn och frågade om han var pappa till Noel och bebisen som låg i magen. Öh ja... svarade Björn inför en massssa publik. Nä, sa mannen och fortsatte med att det skulle Björn inte vara så säker på. Hahaha, alla skrattade. Nästan... Sedan blev Björn i fokus igen. Han fick i uppdrag att tända eldfacklor där han skulle se så manlig ut som han bara kunde. Showmannen demonstrerade hur det manliga uttrycket skulle te sig. Björn led där han stod med ofrivilligt burna facklor i händerna. Jag och Noel stod vid sidan skrattade så vi knappt kunde andas, publiken likaså. Inte Björn.



          



Stockholm!

Nu är jag, Björn och Noel i Stockholm. Vi kom hit igår och ska stanna tills Söndag. Björn och Noel hade ordnat en hemlig resa till mig för att jag idag fyller 30. Jag har inte anat något alls och blev lagom överaskad igår när svärfar kom och hämtade oss och körde till stationen i Skövde... haha! Kul! Solen skiner här och vi njuter för fullt. Snart ska vi går ner och till hotellfrukosten. Finns det något härligare? =) Noel och Björn ligger i sängen nu och tittar på nyhetsmorgon. I går kväll gick vi och kikade i gamla stan och vi visade Noel slottet. Vi gick nog en mil tror jag. Fint väder, mycket uteserveringar och shopping. I dag ska vi ta båten till djurgårn och promenera lite.

Puss från Sberg som nu trädit in i 30 års klubben!

 


RSS 2.0